Magento E-Ticaret yazılımına 490 $ ile sahip olabilirsiniz. Yıllık ödeme yok..

Detaylar için tıkla Bizi direkt arayabilirsiniz : 0 212 982 48 18

İnternette Başarılı Olmak Zor mu? Başarı İçin Ne Gerek?

İnternette Başarılı Olmak

İnternet devasa bir okyanus. Her kum tanesi bir web sitesi ve sonu gelmez bir rekabet. Gün geçtikçe de bu rekabet artmaya ve daha da zorlaşmaya devam ediyor. Bu rekabet içerisinde çok az kişi veya firma başarılı olurken, diğerleri ya onların arkasından giderek belli bir düzen tutturuyor ya da hiç başarılı olamıyorlar. Sonuç olarak internette de herkes başarılı olamıyor maalesef. Belli bir emek veren, eski olan ve yaptığı işte gerçekten kaliteli olanlar ilk sıraları zorladı ve zorlamaya devam edecek. Peki internette başarılı olmak için ne gerekli? Firmalar veya kişiler, internette başarı için ne yapmalı? Birkaç başlık altında bunları değerlendirmeye çalışacağız.

İnternette Başarılı Olmak Zor mu? Başarı İçin Ne Gerekli?

İnternette Başarılı Olmak İçin Yapmak İstediğiniz İşe Karar Vermelisiniz

İnternette başarılı olmak uzun bir süreç istiyor. Günler veya aylardan ziyade, yılları bulan hatta on yılları bulan uzun bir süreçten bahsediyoruz. Bu kadar emek verilecek bir proje için en önemli konu ise seçimler.

  • Seçtiğiniz yol, iş veya meslek gerçekten sizi yansıtıyor mu?
  • Yani yaptığınız veya internet üzerinden yapmaya başlayacağınız iş sizi mutlu ediyor mu?
  • Yapmaya başladıktan sonra, kazanacağınız para size yetecek mi?

Bu gibi onlarca soru sorulabilir. Bu yüzden, yapmak istediğiniz işin, internette yapılmış olanlarına göz gezdirmelisiniz.

  • Diğer kişiler veya firmalar ne yapmışlar?
  • Nasıl bir emek sarf etmişler?
  • Ne kadar sürmüş?
  • Şu an kaçıncı yıldalar ve ne kadar kazanıyorlar?

Tüm bu araştırmaları yaptıktan sonra kafanızdaki iş gerçekten sizi gelecekte doyuracaksa, içiniz ısındıysa, ikinci evre olan, yani internetteki adresiniz olan alan adını seçmeye sıra gelmiş demektir.

İnternette Başarılı Olmak İçin Alan Adı Seçimi (Markalaşma)

Domain (Alan Adı) seçimi o kadar önemli ki, sizi yıllarca temsil edecek, dillere pelesenk olacak ve akılda kalıcı hatta sempatik bir alan adı seçmeniz yani marka bulmanız çok önemli. Bakın, geçmişi eskilere dayanan bugünün büyük firmalarının marka isimleri ne kadar ilginç değil mi? Kısa isimler, akılda kalıcı ama farklılar. Çok nadiren iki kelimeli markalar var ama dedik ya nadir.

Ala adı seçimi oldukça zor bir iş ve bazı önemli noktaları var. Bu yüzden “alan adı nasıl seçilmeli?” konulu makalemizden fikir alabilirsiniz.

İnternette Başarılı Olmak İçin Doğru Yazılımı Seçmek ve İşe Başlamak

Ne iş yapacaksınız?

  • Blogger?
  • E-Ticaret?
  • Sosyal web site?

İnternette seçenek çok. Fakat yapacağınız işe göre her zaman bir yazılım türü mevcut. Bu yüzden, yapacağınız işle özdeşleşmiş ve gelecekte de, burası çok önemli, özellikle işleriniz artmaya ve büyümeye başladığınızda, işinizi kaldırabilecek kalitede bir yazılım ile işe başlamanız çok önemli.

Neden?

3 yıl sonra ihtiyaçlarınızı karşılamayacak bir yazılım için başlangıçta ödeyeceğiniz ücretler, 3 sene sonra çöp olacaktır. Ayrıca yeni bir yazılıma ihtiyacınız doğacağı için ikinci ve ağır masraf altına girerek yazılımınızı değiştirmek zorunda kalacaksınız. Bunlar işin maddi boyutları, bir şekilde aşılabilir. Fakat bir de işin teknik kısımları var. Eğer web siteniz boyut olarak büyük bir web sitesi ise yazılım değiştirmek de size ayrıca büyük sıkıntılar verebilir düzeye ulaşacaktır. Hatta bazı durumlarda, arama motorlarında bunun eksi yanlarını da görebilir duruma gelebilirsiniz.

Büyük risk. Bu gibi gereksiz riskleri almak yerine, en başta en iyi yazılımla başlamak, en doğrusu gibi gözüküyor. Tabi bunların hepsi birbirine zincirleme. İlk başka anlattığımız başlıktaki analizi iyi yapmaz da, başarısız olacağınız bir sektöre para harcarsanız, baştan kaliteli yazılım için ödemiş olduğunuz paralarda kuş olup uçacaktır.

Bu sebepten, en baştan iyi düşünmek, internette bile olsa, iş kurmayı projelendirme yoluna giderek daha sağlam bir şekilde yürümek gerekli.

Yazılım meselesi de hallolduktan sonra yapmanız gereken en önemli işlerden bir tanesi de sosyal medya tanıtımları ve marka çalışmaları olacak.

İnternette Başarılı Olmak İçin Sosyal Medya Çalışmaları

Tüm sosyal medya sitelerinde, firmanız için birer hesap açmalı ve bu mecralardan web siteniz veya markanız ile alakalı devamlı paylaşımlar yapmalısınız. Şunu unutmayın, insanlar artık sosyal medya da ömürlerinin çoğunu geçirmekte ve bu git gide artmaktadır. Bu yüzden sosyal mecralarda olabildiğince varlığınızı genişletmeli, tanınır bir duruma gelmelisiniz.

Web Siteniz Üzerinden Arama Motorlarına Yönelik Çalışmalar

Arama motorları, tartışmasız, bir web sitesine en büyük trafiği sağlayan web siteleridir. Sosyal medya evet çok büyük kitlelere ev sahipliği yapıyor olsa da, sosyal medyanın amacı, insanların stres atma yeri olmasıdır. Ama arama motorları tam tersidir. İnsanlar bir şeyi arama ihtiyacı duyduklarında, arama motorlarına danışırlar ve bu yıllardır bu şekilde devam ediyor. Pek değişecek gibi de görünmüyor. Bu sebeplerden, web sitenizin alt yapısı, seo kalitesi de arama motorlarına uygun, gerekli işlemlerin yapıldığı ve devamlı güncellen cinsten olmalıdır. Bunlar olduğu sürece, zamanla, zaten web sitenize ziyaretçiler gelmeye başlayacak, gelen ziyaretçiler bir zaman sonra size kazanç olarak geri dönecektir.

İnternette Başarılı Olmak İçin Güvenilir Olmalısınız

Son yıllarda internetten üzerinden dolandırılan Halk, internete karşı, özellikle e-ticaret konusunda çok duyarlı. En ufak güvensizlikte kaybedilen onlarca veya yüzlerce müşteri söz konusu olabilir. Bu yüzden web sitenizde vereceğiniz mesajlar, ürünler, yazılar ve içeriklerin, kullanıcı veya müşterilerinize güven vermesine dikkat etmelisiniz. Web sitenizin iletişim sayfasında firma adresiniz, telefonlarınız olmalı ve gerekirse web sitenizde canlı destek uygulaması ile de müşterilerinize hizmet vermelisiniz.

İnternette başarılı olmak para ile alakası olmayan, tamamen zamana ve emeğe dayalı bir durumdur. Yani sermayenizin ne kadar çok olduğu değil, geçmişte ne kadar iş yaptığınız, emek verdiğiniz ve verdiğiniz emeğin kalitesi çok önemlidir.

Netice Olarak

İnternette başarılı olmak için doğal olmalısınız. Özellikle arama motorları çok akıllı yazılımlardır ve algoritmaları çok gelişmiştir. Bu algoritmaları kandırmaya çalışırken büyük hezimetlere uğramış onlarca, hatta yüzlerce firma bulunmaktadır. İnternette bir web sitesinin başarılı olması basit olduğu kadar uzun da sürebilir. Sabırla çalışmak, emek vermek ve verdiğiniz emeği güven ile birleştirmek, size iyi sonuçlar olarak geri dönecektir.

Diğer Blog Yazılarımız

Tarih: 07 Eki 2020 - Yazar: YcrSOFT Destek