Magento E-Ticaret yazılımına 490 $ ile sahip olabilirsiniz. Yıllık ödeme yok..

Detaylar için tıkla Bizi direkt arayabilirsiniz : 0 212 982 48 18

Wordpress Url Ayarları ve Seo Açısından Önemi

Kalıcı bağlantılar, yani web site url’leri, bir internet sitesi açısından çok önemlidir. İçerik veya içeriğin başlığı ile uyuşmayan url’ler, arama motorlarında seo açısından büyük kayıba sebep olurlar. WordPress url konusunda da hassas davranarak, yönetim panelinde, url için bir ayar sayfası oluşturmuştur. Bu ayar sayfasından, kullanıcılar url’lerin nasıl olacağına karar verebilmektedir.

Bu ayarlar şu şekildedir;

  • Düz

Bu ayar ile içerik url’leri gelişi güzel sistem tarafından oluşturulmaktadır. Örnek; (www.ornekblog.com/?p=123) şeklindedir. Görüldüğü üzere url’de herhangi bir anlam yoktur.

  • Gün ve İsim

Gün ve isim ayarı ile içeriklerin url’leri, içeriğin sisteme girildiği tarih ve içerik başlığı ile oluşturulur. Örnek; (www.ornekblog.com/2020/04/26/ornek-yazi/) şeklindedir.

  • Ay ve İsim

Gün ve isimden farkı, sadece gün olmamasıdır. Örnek; (www.ornekblog.com/2020/04/ornek-yazi/) şeklindedir. Yine diğerleri gibi seo açısından tavsiye etmediğimiz bir url’dir.

  • Sayısal

Girilen içeriğe, sistem otomatik olarak bir sayı belirler. Örnek; (www.ornekblog.com/arsivler/123)

  • Yazı İsmi

Seo açısından tavsiye ettiğimiz ayardır. Bu WordPress url ayarı ile içeriklerinizin başlıkları ne ise, sistem aynısını url şeklinde otomatik olarak atayacaktır. Örnek; (www.ornekblog.com/ornek-yazi/)

  • Özel Yapı

Bu url ayarı ise, kullanıcılar kendi istedikleri url yapısını oluşturabilmektedir. Sistemin önceden tanımladığı etiketlerden bir tanesini seçerek, istediğiniz şekilde url’yi, içeriklerinize otomatik olarak ekletebilirsiniz.

İçeriklerinize Kaliteli Başlıklar ve Url’ler Bulun

İçeriklerin kalitesi kadar başlıkları da çok önemlidir. Azami 60 karakter ile içeriğinizde ne anlatmak istediğinizi özetlemek zorundasınız. Kaliteli başlık ile kaliteli url’ler elde etmiş olursunuz. Başlıklarınızın kalitesi, içeriklerinizin okunma sayısına direkt olarak etki edecektir.

İçerik Başlıklarında Soru Sorun

İçerik başlıklarında merak uyandırıcı sorular sormaya çalışın. Başlıktaki sorular, içeriklerin çok okunmasını sağlar. Çünkü sorduğunuz sorunun cevabını bulmaya çalışan milyonlarca internet kullanıcısı olabilir.

WordPress Url Ayarları ve Seo Açısından Önemi

Kendinizi internette arama yapanların yerine koyun. İçeriklerinizi nasıl arayacaklarını tahmin etmeye çalışarak, en gerekli kelimeler ile içerik başlıklarınızda sorular türetin.

Seo uyumlu url nedir? Cevabını öğrenmek istiyorsanız, detaylı yazımıza göz atın. İnternette başarı için, içerikleriniz seo uyumlu ve özgün olmalıdır.

Web sitenize seo desteği için, seo uzmanı çalışanlarımız ile irtibata geçin. Dijital pazarlama ile yarına daha güçlü girin.

Diğer Blog Yazılarımız

Tarih: 26 Nis 2020 - Yazar: YcrSOFT Destek