Magento E-Ticaret yazılımına 490 $ ile sahip olabilirsiniz. Yıllık ödeme yok..

Detaylar için tıkla Bizi direkt arayabilirsiniz : 0 212 982 48 18

Yoast Seo Eklentisi SemRush Yeniliği (WordPress)

Yoast Seo Eklentisi

Dünyanın en çok kullanılan içerik yönetim sistemlerinden olan WordPress için geliştirilmiş bir seo eklentisi olan Yoast Seo, gelişmiş yapısı ile çok kullanılan özellikle seo uzmanları tarafından tercih edilen bir eklentidir. Yoast Seo eklentisi o kadar etkili bir eklentidir ki, kurulduğu web siteleri arama motorlarında eğer iyi çalışmalar yapılırsa, oldukça başarılı olabilmektedirler.

Daima ve kısa aralıklar güncellenmesi, onun rakiplerinden daha güçlü olmasının en büyük sebebidir. Yönetim paneli de oldukça kullanışlı ve Türkçe dil desteği de bulunmaktadır. Yoast Seo, kullanım bakımından da çok basittir. WordPress yazı paylaşım sayfasında bir araç olarak karşınıza çıkar ve yazılarınızın seo uyumluluğunu denetleyerek, aynı sayfa içerisinde sizi çevrimiçi olarak yönlendirir. Bu üstün özelliklere şu an sahip olabilen başka ve daha detaylı bir WordPress seo eklentisi daha yoktur.

Yoast Seo en fazla seo konusunda acemi olan kullanıcılar tarafından tercih edilmektedir. Zira yazılarınızda yapmanız gereken tüm değişiklikleri ve seo çalışmalarını size tek tek ve anlatım şeklinde söylemektedir. Yoast Seo’nun devamlı güncellendiğinden bahsettik. Son güncellemesinde ise geliştiriciler mükemmel bir işe imza atmış ve SemRush özelliğini de eklentiye eklemişler. SemRush’un ne olduğunu az sonra detaylarıyla anlatacağız.

SemRush’un eklenmesi ile zaten çok gelişmiş olan yapısına bir özellik daha eklenen Yoast, artık tartışmasız, seo eklentilerinin içerisinde en gelişmiş eklenti olarak yoluna devam edecek gibi görünüyor.

Yoast Seo Eklentisi SemRush Yeniliği (WordPress)

Yoast Seo Eklentisi Nasıl Kurulur?

Yoast Seo eklentisinin, WordPress sisteminize dahil edilmesi de, kullanışı kadar kolaydır. Tek yapmanız gereken, WordPress yönetici paneliniz üzerinden, sol menüden “Eklentiler-Yeni ekle” sekmesine tıklamak. Açılan sayfada ise sayfanın sağ üst köşesindeki arama kutusuna “Yoast Seo” yazarak eklentiyi aratmak. Eklentiyi gördüğünüzde sisteminize dakikalar içerisinde yükleyebilir ve anlık olarak etkinleştirip kullanmaya başlayabilirsiniz.

Eklentiyi sisteminize dahil etmeden önce, WordPress sürümünüzün son sürüm olduğundan emin olmanızı tavsiye ederiz. Zira Yoast seo eklentisi oldukça sık güncellenen bir eklentidir ve WordPress web siteniz eğer güncel değilse, yazılımsal sorunlar ortaya çıkabilir.

SemRush Nedir?

İnternet ortamında bir web sitesi ya da e-ticaret sitesi sahibi olanların devamlı başvurdukları seo analiz araçları vardır ve bu araçlar ile web sitelerin durumu, kullanıcılar tarafından devamlı denetlenir. Kimi anahtar kelime üzerinden analizler sunar, kimi domain (alan adı) üzerinden, kimi ise rakipler üzerinden istatistikler sunarak, web site geliştiricileri seo konusunda bilgilendirirler.

SemRush ise yukarıda saydığımız tüm analizleri ve hatta daha da fazlasını yapabilen bir seo aracıdır. Bu araç ile detaylı domain, anahtar kelime, arama performansı, ziyaretçi istatistiği ve rakip analizi gibi daha onlarca analiz yapabilirsiniz.

Bu kadar gelişmiş olan bir sistemin parçası ise yakın zamanda Yoast Seo eklentisine dahil edildi ve artık web sitesi için seo yapacak olan kullanıcıların işi daha basit.

Yoast Seo Eklentisi İçerisindeki SemRush’un Görevi Nedir?

Aşağıda görselde paylaştığımız alandaki bölüme anahtar kelimenizi girerek, hemen altındaki “Get related keyphrases” tuşuna tıklamanız yeterli. Açılan pencerede, mevcut anahtar kelimenize yakın hatta benzer diğer anahtar kelimeleri sıralayarak, bu anahtar kelimelerin detaylı trafik sonuçlarını da verebilmektedir. Bu özellik sayesinde, yazınıza daha çok anahtar kelime yerleştirebilir ve seo bakımından daha performanslı yazılar üretebilirsiniz.

Yoast Seo içerisindeki semrush özelliği görünümü. İşaretlemiş olduğumuz alana bir anahtar kelime girmeli ve altındaki tuşa basarak, eğer Yoast Seo ücretli versiyon kullanıyorsanız, alternatif anahtar kelimeleri alabilirsiniz.

Yoast Seo Eklentisi SemRush Özelliği Ücretli mi?

Özelliğin kullanımı sınırlı tutulmuş ve ücretli olarak hizmet vermesi planlanmış. Bu minvalde, aylık belli ücretler ödenerek sahip olunabilecek bu aracın kullanımı, Yoast Seo eklentisi içerisinde tabii ki zorunlu değil. Bu aracın, işine yaracağını düşünen kullanıcılar, ücretini ödeyerek aylık veya yıllık periyodlar halinde araca sahip olabilirler.

Yoast Seo Eklentisi SemRush Harici Ücretsiz Anahtar Kelime Planlayıcı?

En güçlü araçlardan birini tavsiye ederiz. Google Anahtar Kelime Planlayıcı ile hem ücretsiz, hem de en geniş şekilde, anahtar kelimelerinize en yakın diğer anahtar kelimeleri bulmanız ve yazılarınıza eklemeniz ücretsizdir. SemRush özelliğinin tek artısı, aynı panel üzerinden bu verilere ulaşılabilmekte ve zamanı daha tasarruflu kullanmanızı sağlayabilmektedir.

Google anahtar kelime planlayıcı hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz, ilgili yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Yoast Seo Eklentisi İle Anahtar Kelime Planlayıcı Kullanmak Şart mı?

Bu seçim tamamen kullanıcıya kalmış. Eğer siz sektörünüz ile alakalı geniş bir anahtar kelime arşivine sahipseniz ve bu kelimelere hakimseniz, seo uyumlu makale çalışmalarınızda zaten bu kelimeleri kullanabilirsiniz. Fakat her ne olursa olsun, bir anahtar kelime planlayıcı ile çalışmak ve makaleleri bu araç ile şekillendirmek, seo açısından tabii ki daha yüksek başarı getirecektir.

Dünyanın en büyük ve en fazla kullanılan arama motoru Google bu ücretsiz aracı ile seo (arama motoru optimizasyonu) yapacak olanlara oldukça büyük bir kolaylık sağlıyor. Açıkça söylemek gerekirse, Google, Adwords reklam kampanyaları için geliştirdiği anahtar kelime planlayıcı aracı ile bu alanda rakipsiz.

Kelimelerin aylık ortalama aranma oranından, Google üzerindeki değerlerine kadar tüm istatistikler, gelişmiş ve hem de Türkçe bir panelle elinizin altında. Tek yapmanız gereken bir Gmail hesabı açmak ve sonrasında Google Adwords üyeliğinizi başlatarak, bu hizmetten ücretsiz olarak yararlanmak.

Netice Olarak

WordPress Yoast Seo eklentisi, SemRush anahtar kelime aracını da içerisine ekleyerek, tek sayfada, kullanıcılarına mükemmel bir anahtar kelime hizmeti vermekte. Bu yeniliğin tek sorunu, ücretli olması. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi, seo konusunda ücret ödemek istemeyenlerin başka alternatifleri de mevcut.

Diğer Blog Yazılarımız

Tarih: 19 Eki 2020 - Yazar: YcrSOFT Destek