Magento E-Ticaret yazılımına 490 $ ile sahip olabilirsiniz. Yıllık ödeme yok..

Detaylar için tıkla Bizi direkt arayabilirsiniz : 0 212 982 48 18

2021 E-Ticaret Vergi Muafiyeti Kimleri Kapsıyor?

2020 ile hayatımıza giren Covid-19 pandemisi ve yaşanan internet kullanımındaki artış, e-ticaret alanında da büyük değişimlere sebep oluyor. Son yıllarda, e-ticaret ile alışveriş çok gelişmiş ve artmıştı. Fakat pandemi süreci bu gelişimi daha da hızlandırdı. Bu zorlu süreçte, internetten satış yapmak isteyen veya yapan küçük esnaf için ise Devlet büyük bir atılımla muafiyet müjdesi verdi. 2021 e-ticaret vergi muafiyeti kimler kapsıyor ve neler içeriyor, bu makalemizde sizlere detaylı şekilde anlatmaya çalışacağız.

2021 E-Ticaret Vergi Muafiyeti Kimleri Kapsıyor?

 2021 E-Ticaret Vergi Muafiyeti

1 Ocak 2021 tarihi itibariyle yürürlüğe girecek olan kanun, evlerinde üretim yapan ve satışlarını internet üzerinden yapan üreticileri kapsamaktadır.

Örgü yapan, oyuncak üreten kısacası evde yapılabilecek her ürün bu kanunu kapsıyor. Özellikle Hanımlar açısından büyük önem taşıyan kanun ile birlikte, yaptıkları ürünlerin yapılma aşamasında hiçbir makine veya alet kullanılmadığını ıspatlamaları da şartlar içerisinde.

Yani Devlet burada bir sınır koymuş ve profesyonel makineler ile üretilen ürünleri kapsamdan çıkartmış durumda.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da onayları ile Resmi Gazete’de yayınlanan 7256 sayılı kanun ile yukarıdaki özelliklere sahip e-ticaret alanında faaliyet gösterenlere belli oranlarda vergi muafiyeti uygulanacak.

2021 E-Ticaret Vergi Muafiyeti Şartları Neler?

Yeni düzenlemeyle, iş yeri olmayan, sanayi tipi makine kullanmayan ve seri üretim yapabilen alet veya teçhizat kullanmayan kişilerin internet üzerinden elde ettikleri kazançlar vergi muafiyeti kapsamına alınacak.

Yapılan e-ticaret ve gelirinden vergi kesilmemesi için öncelikle yapılması gereken, vergiden muaf olmak ve bunun için vergi muaf esnaf belgesi alınması gerekiyor. Bu belge sonrası, bir ticari hesap açılması ve e-ticaretten elde edilen tüm satışlarından gelecek paraların bu hesaba yatırılması gerekiyor.

Yani bir e-ticaret sitesi kurmayı düşünüyor ve evde ürettiğiniz ürünleri satmayı hayal ediyorsanız, bu muafiyet tam sizin için. Tabii ki açacağınız e-ticaret sitenize bir pos eklemeniz ve bu posun ise yukarıda bahsettiğimiz ticari hesaba bağlanması gerekiyor. Bu sayede Devlet, 220 bin TL bandı altında cirosu olan işletmelere vergi muafiyeti uygulayabilir duruma gelmeyi hedeflemektedir.

Çalışanı Bulunan ve Bulunmayanlar İçin Vergi

Bu süreç ile birlikte Devlet, çalışanı olanlara %2 gelir vergisi uygularken, çalışanı olmayanlara %4 gelir vergisi uygulayacak.

Bu çalışma ile de Devlet’in, e-ticaret yapanları istihdama teşvik ettiğini görmekteyiz.

2021 E-Ticaret Vergi Muafiyeti Yurt Dışı Satışlar

Yurt dışı e-ticaret satışlarında da bu kanun esasına göre %50 kazanç istisnası uygulanacak. Bu ihracat kapsamında da, ihraç edilecek ürünler için bazı şartlar konmuş. Örneğin, web tasarım, yazılım ve bilişim teknolojileri gibi çalışmalar bu kanundan yararlanamayacaklar.

2021’e Bir E-Ticaret Sitesi ile Girin!

2021 e-ticaret vergi muafiyetinden yararlanan bir satıcı olabilirsiniz. İşte size fırsat. Bir e-ticaret sitesi açmak ve hayallerinize kavuşmak, ürettiğiniz ürünleri kendi web sitenizden satmak artık çok kolay.

YcrSOFT e-ticaret departmanı ile irtibata geçin, projenizi inceleyelim ve size e-ticarette yol gösterelim. Yazılım, reklam ve diğer tüm e-ticaret gereksinimlerini aynı yerden almanın kalitesini YcrSOFT ile yaşayın.

Diğer Blog Yazılarımız

Tarih: 21 Kas 2020 - Yazar: YcrSOFT Destek