Magento E-Ticaret yazılımına 490 $ ile sahip olabilirsiniz. Yıllık ödeme yok..

Detaylar için tıkla Bizi direkt arayabilirsiniz : 0 212 982 48 18

Blog Açmak İçin Blogger mı? WordPress mi?

Blog Açmak

1999 yılında başlayan uzun soluklu bir serüven, Blogger. İnternetteki ilk blog hizmeti sağlayıcısı olan Blogger, günümüzde 2 milyonu aşkın kullanıcı sayısı ile dev bir ağ. Her kullanıcısında herhangi bir şart olmadan ücretsiz alan adı tahsis eden Google Blogger, tartışmasız şekilde bu alanın öncüsü durumunda. Son yıllarda sosyal medya kullanımının artması sebebi ile blog ziyaretleri ve kullanımları düşse de, internet üzerinde halihazırda kullanılan en büyük platform özelliğini taşıyor. Blogger ile bir blog açmak çok basit. Bir Gmail hesabınızın olması yeterli. Kullanıma hazır ücretsiz şablonları ile çok basit bir şekilde, dakikalar içerisinde bir blog açmak, Blogger ile çok basit.

Blog Açmak İçin Blogger mı? WordPress mi?

Kolay Kullanımlı Blog Açmak

Özellikle sadece blog yazma amaçlı bir web sitesi isteyenlerin tüm ihtiyacını karşılar nitelikte özelliklere sahip olan Blogger ile her anınızı paylaşabilir ve geniş içerikler oluşturarak, sosyal medya sitelerindeki sınırlardan kurtulabilirsiniz.

Detaylı yazı editörü ile, yazılarınızı renklendirebilir, ekstra başlıklar ekleyebilir ve ekstra html kodlar ile zenginleştirebilirsiniz. Google altyapısı ile çalıştığından, Blogger, hız konusunda da oldukça iyi durumda. Masaüstü ve mobil cihazlarda çok büyük sayfa yükleri haricinde hız sıkıntısı yaşatmayan Blogger ile acemilik dönemi geçirilebilir. Google altyapısını kullandığından, Blogger ile bir içerik paylaştığınızda, diğer web site veya bloglardan, Google arama motorunda daha hızlı indekslenebilirsiniz. Bu özelliği bile seçilmesi konusunda yeterli bir sebep. Fakat Blogger’ın da diğer içerik yönetim sistemlerine göre birçok eksiği var. Yani özerk bir web siteniz olsa ve herhangi bir içerik yönetim sistemi ile kurulmuş bir yazılıma sahip olsa, daha geniş özelliklerde ve başarılı bir web sitesi oluşturmanız mümkün olabilir. Bu konuyu WordPress üzerinden anlatmaya çalışacağız.

WordPress İle Bir Blog Açmak

Öncelikle birçok blogger’ın kafasını karıştıran, “WordPress’in blogger hizmeti var mı?” sorusunu yanıtlayalım. WordPress’in bir blog hizmeti yok. WordPress blog hizmetini ücretsiz sağlayan “WordPres.com” web sitesi aslında gerçekte WordPress’in kendisi değil. AutoMattic isimli şirkete ait olan “WordPress.com” sitesi uzantısı ile bir blog oluşturmanız mümkün. Neredeyse, Google Blogger ile aynı özelliklere sahip bir blog açmak için, AutoMattic şirketi bir altyapı kurmuş ve kullanıcılara ücretsiz hizmet sunmakta.

Hangi seçenek olursa olsun, bir alt alan adında web sitesi kurmak ile, kendi alan adınızda bir web sitesi kurmak çok farklı şeyler. Ayrıca bu sistemlerin içerisinde yapabileceklerinizin sınırı var. Kendi hosting ve alan adınız ile kuracağınız bir blog ile yapacaklarınızda ve geliştirmelerinizde sınır olmadığını bilmeniz gerekmektedir.

İşte bu sınırsız bloglar için en iyi seçeneklerden birisi olan WordPress içerik yönetim sistemidir. Tamamen ücretsiz olan yazılımı bir hosting hesabı kiralayarak kurmanız birkaç dakika sürer ve hazır temalar ile blog yazmaya başlamak için 1-2 saatte tüm işlemleriniz hallolmuş olur. Hem yönetimi sizin elinizde olan ve geliştirilebilir bir bloğa sahip olursunuz, hem de kendi alan adınız ile yayın yaparak gelecekte daha başarılı olabilirsiniz.

En uygun fiyatlar ve sınırsız destek ile WordPress altyapılı bir blog sitesi açmanız için tekliflerimizi inceleyebilirsiniz.

Arama Motorlarında Başarı İçin CMS İle Blog Açmak

Blogger gibi sınırlı blog paylaşım yazılımları ile ancak kısıtlı bir alanda paylaşımlar yapabilir ve kısıtlı kullanıcılara erişebilirsiniz. Tabii ki yazılımın izin verdiği ölçü de değişimler yapılabilir fakat bu değişimler oldukça sınırlı. WordPress, Drupal veya Joomla gibi bir içerik yönetim sistemi ile çalışırsanız, gelecekte daha kaliteli, büyük çaplı işler yapabilir ve daha geniş kullanıcı kitlesi edinebilirsiniz. Blogger ile bir blog açmak evet çok basit ve kullanışlı fakat amatörlükten ötesi değil.

Blogger ile arama motorlarında çok başarılı olan Bloggerlar var. Bazıları hala Blogger üzerinden yayınlarına devam da etmekte. Fakat birçoğu Blogger’dan çıkıp kendi blog sitelerini oluşturmak suretiyle, tüm içeriklerini yeni sistemlerine aktardılar. Bunun sebebi, ilerleyen zamanlarda sistemin artık ihtiyaçlarınızı karşılayamayacak duruma gelmesi. Hız ve güvenlik konusunda kusursuz olan Blogger ile gelişmek oldukça zor.

Bu sebeplerden dolayı, eğer yeni bir blog açmak hayaliniz var ise, bir Cms (İçerik Yönetim Sistemi) ile yola çıkmanızı tavsiye ederiz. Sınırsız kategori düzeni, sınırsız sayfa, yazı, görsel, içerik ve tema. Bir de WordPress gibi devasa bir eklenti kütüphanesine sahip bir içerik yönetim sistemi ile yola çıkarsanız, başarı size hiç uzak değil. Tek yapmanız gereken, sade bir tasarım ile kaliteli içerikler sunarak arama motorlarında seo kriterlerine uygun yayın yapmak.

Dünyanın seo konusunda en başarılı web sitelerinin altyapıları WordPress’dir. Devamlı güncellenen sistemi ve kullanıcı dostu yönetim paneli ile bloglarınızı daha kolay ve hızlı bir şekilde yayınlayabilirsiniz. Son güncellemeler ile gelen sayfa tasarım editörleri ve detaylı içerik geliştirme özellikleri ile WordPress mükemmel bir blog aracı.

Bunlara ek olarak, mobil veya tablet cihazınızdan da bloğunuzu yönetmeniz oldukça basit. Mobil uyumlu yönetici paneli ile WordPress tam bir blogger aracı.

Netice Olarak

Bugün amatör olarak düşündüğünüz blog sitenizin, yarın daha detaylı ve daha bol içeriklerle geliştirilebilir dev bir içerik kütüphanesine dönüşmesi mümkün olabilir. İşte bu durumda, Blogger ve diğer ücretsiz blog sağlayıcıları ile gidebileceğiniz yol sınırlıdır. Küçük harcamalarla, kendinize gelecekte genişletilebilir bir yazılım üzerine kurulmuş blog açmanız, sınırlı olan diğer seçenekten daha mantıklıdır.

Unutmayın ki internette başarılı olmanın anahtarı güncel içerikler ve seo kriterlerine uygun yazılardır. Herkesin özerk olarak seo uzmanı olması mümkün olmadığından, seo kriterlerine uygun olarak çalışmayı, ancak bir içerik yönetim sistemi ile sağlayabilirsiniz.

1 cevap
  1. Enes can
    Enes can says:

    kesinlikle wordpress. bir kere blogger wordpress kadar gelişmiş değil. ayrıca wordpress artık kendini kanıtlamış dünyanın en büyük sistemi. yıllar önce bloggera döktüğüm emekler için çok pişman olsam da wordpresse geçerek zararın büyük bölümünü atlatmış oldum. wordpress ayrıca seo konusunda da çok performanslı. herhangi bir seo eklentisi eklenmese de güçlü altyapısı oldukça iyi çalıştırıyor web siteyi. ama tabi seo eklentisi olsa daha iyi.

Yorumlar kapalı.

Diğer Blog Yazılarımız

Hedef Kitleniz

ycrsoft

Bulunabilir Olmak

ycrsoft
Tarih: 22 May 2020 - Yazar: YcrSOFT Destek