Magento E-Ticaret yazılımına 490 $ ile sahip olabilirsiniz. Yıllık ödeme yok..

Detaylar için tıkla Bizi direkt arayabilirsiniz : 0 212 982 48 18

Ftp Nedir? Ne İçin Kullanılır? Ftp Bilgileri Nereden Alınır?

Ftp Nedir?

Ftp açılımı nedir, File Transfer Protocol’dur. Türkçesi ise, Dosya transfer protokolüdür. Ftp’yi kısaca anlatmak gerekirse, bilgisayarınızdaki dosyaları, sunucunuza, bilgisayarınızdan tek tıkla bağlanabileceğiniz bir programla göndermeye yarayan iletişim protokolüdür. Bununla birlikte ftp, aynı ağdaki bilgisayarlarında arasında dosya transferi imkanı sunar.

Ftp Nedir? Ne İçin Kullanılır? Ftp Bilgileri Nereden Alınır?

Ftp Bağlantısı İçin Gerekenler Nedir?

Ftp programları ile hosting hesaplarınıza bağlanmanız için bazı bilgilere ihtiyacınız vardır. Bunlar;

  • Bağlanılacak ftp adresi(genellikle ip adresidir)
  • Ftp kullanıcı adı
  • Ftp Şifresi
  • Bağlantı yapılacak port

Ftp Bilgileri Nedir? Nerden Alınır?

Ftp bilgilerinizi, hosting hizmeti aldığınız firmadan alabilirsiniz. Eğer hosting hesabınıza ulaşabildiğiniz, firma tarafından size özel açılmış bir panel var ise oradan da ftp bilgilerinize ulaşmanız mümkündür. Bu panellerin çoğunlukla CPanel, Plesk gibi dünyada en çok kullanılan yazılımlar olsa da, bazı durumlarda hizmet sağlayıcıların da kendi web hosting yönetim panelleri olabilmektedir.

Ftp Alternatifi Nedir?

En basit olarak, sunucunuzun yönetim panelinden, dosyalarınıza ulaşabilir ve buradan ek dosyalar yükleyebilir, ya da dosyalarınızı silebilirsiniz. Fakat bu seçenek oldukça zaman harcamanıza sebep olur. Çünkü sunucu panelinize her bağlanmanızda kullanıcı ve şifre girmeniz gerekir ve panel içinde devamlı dosya yönetim sayfasına yönlenmeye çalışırsınız. İşte ftp tam da burada kullanışlı bir hale gelmektedir. Tek ara yüzle, anlık olarak web sitelerinizi yönetmenize olanak tanır.

Ftp programları işinizi hızlandırır. Bilgisayarınıza yüklediğiniz bir program ile bağlanmak istediğiniz sunucunun adresi, kullanıcı adı ve şifresini kaydettiyseniz, her bağlanmanızda tek tıkla web sitenizin kök dosyalarına bağlanabilir ve işlerinizi oldukça süratli bir şekilde yapabilirsiniz. Birden çok web sitesi yönetenler için oldukça kullanışlı olan ftp programları, bu hızları sayesinde, kullanıcılara oldukça büyük bir zaman tasarrufu sağlamaktadır.

Ftp programı tavsiyemiz ise Dünya da en çok kullanılan ftp programı olan Filezilla’dır. Devamlı güncellenen Filezilla ücretsizdir. Oldukça basit bir kullanımı vardır. Devamlı güncellendiğinden, diğer teknolojiler ile çakışması söz konusu değildir.

Filezilla programında birden çok web sitesini yönetebilir, web sitelerinize anlık olarak bağlanabilir ve yerel dosya aktarım hızınıza bağlı olarak, dosyalarınızı seri bir şekilde sunucunuza yükleyebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımız

Tarih: 08 Eki 2020 - Yazar: YcrSOFT Destek