Magento E-Ticaret yazılımına 490 $ ile sahip olabilirsiniz. Yıllık ödeme yok..

Detaylar için tıkla Bizi direkt arayabilirsiniz : 0 212 982 48 18

Google Spam İçerikli Günde 40 Milyar Sayfa Keşfediyor

Google Spam İçerikli Sayfalar

1998 yılında hayatımıza giren ve birçok yeni hizmet ile tüm dünyaya yenilikler sunan Google, özellikle arama motoru konusunda her geçen gün kendini geliştirmeye devam ediyor. Bugün, Google arama merkezi resmi Twitter hesabından bir paylaşım yapıldı ve ürkütücü rakamlar verildi. Google spam içerikli, günde yaklaşık 40 milyar sayfayı keşfediyor ve bu sayfaları dizininden çıkartıyor.

Bir günde bu kadar spam içeriğin yayınlanmasının tek amacının tabii ki sahtekarlık olduğunu söyleyemeyiz. Bunun içinde black seo denen haksız arama motoru çalışmalarından tutun, sahte ürünlere ve sitelere kadar her şey olabilir. Kuşkusuz interneti kullanan sayısı ne kadar artarsa, güvenlik sorunları da bir o kadar fazlalaşmakta.

Özellikle sosyal medya mecralarında açılan sahte hesaplardan paylaşılan kısa linkler ile yüzlerce insan sahte sitelere yönlendirilmekte ve maalesef dolandırılmaktadır.

Tabii ki sosyal medya devleri de kendi içlerinde bu sorunlara çare ararken, internetin en güvenilir alanı olan Google’da bu tip dolandırıcı ve sahte web siteleri ve sayfaları ile başa çıkmaya çalışıyor.

Google'ın Twitter üzerinden yapmış olduğu spam ile mücadelesi ile alakalı tweeti

Google’ın Twitter üzerinden yapmış olduğu spam ile mücadelesi ile alakalı tweeti

Google Spam İle Mücadeleyi 2020’de Artırdı

Devamlı güncel içerikler ile kullanıcılarına web sitelerinden bloglar yazan web site yöneticileri konuya hakim olabilir. Google, 2020 yılında çok teknik bir altyapı onarımı yaptı. Hatta o tarihlerde Google arama merkezi projesi de hayata geçirildi.

Bu geliştirmeler ile artık web sitelerinin işleri daha da zorlaştı. Özellikle de yeni açılan web siteleri, ilk başta Google gözünde spam gibi algılanmasa da, güven açısından zaman çok önemli olmaya başladı. Bu süreçte birçok yeni web sitesi sahibi şikayetçi oldu. Google yardım forumları bu konularla ve sorular ile doldu taştı.

En çok sorulan sorular arasında “Web sitem indeks almıyor” idi. Sorunlu web sitelerini incelediğimizde karşımıza, yayına başlama tarihlerinin yeni olduğu çıktı. Kısacası Google, 2020’de fark ettirmeden dizine alma işlemlerinde bir takım büyük değişikliklere gitti. Hem de bu değişimler çok katı oldu.

Önceden, birkaç senelik web sitesinin paylaştığı bir içerik, birkaç saat içerisinde Google tarafından dizine alınıyor ve neredeyse hak ettiği sıralamayı bile alıyordu. Fakat Google bunun kötüye kullanıldığını fark etti. Bu konuda daha katı bir tutum içerisine girdi ve özellikle de yeni web siteleri açısından dizine alınma ve hak edilen sıralama zorlaştı. Artık birkaç saat yerine, belki birkaç gün, belki de hafta olarak bekletebilmekte, güven açısından anladığımız kadarı ile farklı testlere tabi tutmakta.

Google’ın bu sert tutumundan çok güvenilir ve yaş olarak büyük web siteleri etkilenmiş olmasa da, ortalama web siteleri bu tutumdan oldukça etkilendi.

İndeksleme hızı düştü. Bir sayfanın Google’da olması artık daha da zorlaştırıldı.

Kısacası 2020 yılı Google aramalar için sessiz bir milat oldu da diyebiliriz.

Google Spam İçerikli Günde 40 Milyar Sayfa Keşfediyor

Google Spam İçerikli Günde 40 Milyar Sayfa Keşfediyor

Google Spam’a Düşmemek İçin Neler Yapılmalı?

Google’da başarılı olmak her web sitesi yöneticisi için bir hedef olabilir. Ama bu başarıyı sadece bazı web sitesi yöneticileri elde edebilir. Google ve diğer arama motorlarında başarılı olmak için öncelikle arama motorlarının mantığını anlamak ve ne için başarılı olmak istediğinize karar vermek gerekiyor.

2020’de başlanan bu sert tutumdan sonra artık kalite, web siteleri açısından öncelik haline geldi. İçerik ne olursa olsun, kullanıcı deneyimi bakımından kaliteyi yakalayan web siteleri her zaman başa oynayacak ve başarılı olacaktır.

Google’ın bir spam listesi olduğunu söyleyen kaynaklar yok. Fakat herhangi bir web sitesini spam olarak işaretlediğinde, Google ilgili web sitesine çok ağır yaptırımlarda bulunuyor, bunu biliyoruz. İlk yaptığı sorunlu sayfaları indeksten çıkarmak oluyor. Düşünün, yıllarca emek verdiğiniz web sitenizde gereksiz yere haksız seo çalışması yapıyorsunuz ve web siteniz Google indeksinden çıkartılıyor.

Bunlara hiç gerek yok. Google bir web sitesinin ne kadar kaliteli olduğuna bakarken, kullanıcı hareketlerini takip etmektedir. Siz kullanıcılara ne verirseniz, onu alırsınız. İçerikleriniz, ürünleriniz, sayfalarınız, tasarımlarını kısacası web siteniz kaliteliyse ve hızlıysa, Google web sitenizi sever ve hak ettiği noktaya getirir.

Reklamlarla doldurulmuş ve sayfa deneyimleri kötü bir web sitesini dizinine ekleyip neden adını kirletsin? Siz Google olsanız buna müsaade eder misiniz?

Google Spam Dizine Ekleme İşlemleri

Google arama konsolu üzerinde web site yöneticileri için geliştirilmiş eski adı “Google gibi getir” yeni adı “Url Denetimi” olan bir özellik bulunmakta. Bu özellik ya da araç ile web sitesine eklenen yeni bir sayfa, Google botları tarafından taratılmakta ve dizine eklenmesi istenmekte.

Google arama merkezinin yaptığı açıklama da, bazı web sitelerinin ele geçirildiği ve bu hesaplardan ele geçirilen web siteler üzerinden spam sayfa url denetimleri yapıldığı tespit edildiği söylenmekte.

Burada karşımıza web sitelerinin ne kadar güvenli olduğu sorusu da çıkıyor.

Web siteniz ne kadar güvenli? Hosting hesabınız veya sunucunuz yapılacak saldırılara karşı ne kadar dirençli? Artık internet teknolojileri çok gelişmiş durumda. Buna paralel olarak, kötü niyetli korsanların da geliştiklerini ve bu teknolojileri kırmak için var olduklarını unutmamamız gerekiyor.

Google’ın ortaya koyduğu bu rapor ile aslında hiçbir web sitesinin güvende olmadığı gerçeği ortaya çıkıyor. Web güvenliği adına, web sitenizin gelişmiş güvelik sistemlerine sahip hosting veya sunucu hesaplarında barınmasını öneriyoruz.

Siz YcrSOFT olarak yüksek güvenlikli hosting hesaplarımızı ya da vds sunucu/vps sunucularımızı önerebiliriz. Bugün sipariş verin, web de daha güvende olun.

Netice Olarak

Google spam ile mücadelesini sürdürürken, web sitesi yöneticileri olarak, içeriklerin ve sayfa kalitelerinin yüksek olmasına özen göstermek artık çok önemli. Bir web sitesi kaç senelik olursa olsun, Google artık spam konusunda çok hassas ve kullanıcı deneyimi zayıf olan web sitelerini açık konuşmak gerekirse sevmiyor diyebiliriz.

Olabildiğince kaliteye önem vermek, kullanıcılara içerik sunarken onları web sitenizde tutabilmek ve hatta ilerleyen zamanlarda yeniden gelmelerini sağlamak çok önemli. İlgi çekici paylaşımlar, içerikler, fiyatlar, sayfa deneyimleri ve yenilikler ile internette dolayısıyla da Google’da başarılı olmak zor değil.

Büyük rekabetlerin içerisinden başarı ile çıkabilmenizin tek yolu, en kaliteli olmak için çaba harcamaktır.





Diğer Blog Yazılarımız


Tarih: 29 Nis 2021 - Yazar: YcrSOFT Destek