Magento E-Ticaret yazılımına 490 $ ile sahip olabilirsiniz. Yıllık ödeme yok..

Detaylar için tıkla Bizi direkt arayabilirsiniz : 0 212 982 48 18

Web Sayfası Tasarımı Nedir? 2021 ve Yenilikler

Web Sayfası Tasarımı

2019 yılı sonunda hayatımıza giren ve hala çıkmayan Covid-19 ve sonrasında, internet hayatımıza daha fazla girdi. Pandemi öncesinde de elbette internet ile hayatımız çok iç içeydi. Fakat pandemi sonrasında, özellikle karantina zamanlarında, internetin artık gelecekte elimiz ayağımız olacağını anladık ve her geçen gün de bunu görüyoruz. İnternetle hiç alakam olmaz diyen sektör ve işyerleri bile web sitesi veya online satış sitesi yani e-ticaret sitesi yaptırmak için resmen sıraya giriyor. Amaç belli, var olabilmek. Çünkü artık hayatımızın gerçeği, internette yoksanız, ticarette de yoksunuz demektir. Böyle önemli bir konu karşımızdayken, web sayfası tasarımı hakkında 2021 yılı ve sonrasında neler bekliyor bizleri, yazımızda paylaşmak istiyoruz.

Öncelikle şunu bilmelisiniz ki, internet teknolojileri, yeni teknolojilerin içerisinde en hızlı gelişen alandır. İnternet teknolojilerinde sabah kalktığınızda bir çağın kapandığını, diğer bir çağın açıldığını görebilirsiniz. Örneğin, WhatsApp veya Facebook gibi sosyal medya ve sohbet platformları buna örnek olabilir.

İnternet hayatımızdaki tüm ticari veya sosyal faaliyetlere dokunmuş ve müthiş değişikliklere sebep olmuştur. Bu değişime bir şekilde ayak uydurulması gerekiyor ve bunu en basit yoluyla bir web sitesi ile yapabilirsiniz.

Herhangi bir ürün üretiyorsanız, onu aracısız satmak için e-ticaret sitesi açabilirsiniz. Firmanızın ürün veya hizmetlerini tanıtmak için basit bir web tasarım ile web sitesi açabilirsiniz. Örnekler çok fazla. Önemli olan internete girmeye karar vermek.

Web Sayfası Tasarımı Nedir? 2021 ve Yenilikler

Web Sayfası Tasarımı Nedir? 2021 ve Yenilikler

Web Sayfası Tasarımı Nedir?

Bir web sitesi içerisinde farklı türde sayfalar olmak zorundadır. Bu sayfaların her biri farklı görseller ve yazılar ile süslenir ve yapılandırılır. Buna internet teknolojilerinde web sayfası tasarımı denir.

Geçtiğimiz dönemlerde, bir web sitesi için firmalar özel yazılımlara yüklü paralar ödemek zorunda kalabiliyorlardı. Artık buna ihtiyaç kalmadı. Ufak bedeller karşılığında bir içerik yönetim sistemi ile bir firmanın veya kişisel web sitesinin tüm eksiği karşılanabilmektedir.

İçerik yönetim sistemlerinde de tabii ki özel yazılımlara karşı bazı açıklar bulunmaktadır. Fakat bunlar aşılamaz konular değildir. Bir içerik yönetim sistemi ile web sitesi oluşturmak istiyorsanız, çok fazla zaman harcamanıza gerek yoktur. Özellikle de lisanslı bir tema ile bunu yapıyorsanız, yapmanız gereken tek şey içerikleri istediğiniz şekilde doldurmaktır.

Her firma tabii ki web sayfası tasarımı konusunda eşsiz olmayı isteyebilir. Ama bu çok eskidendi. Artık klişe bir fikir ve internette kullanıcılar, görselden çok hıza ve kaliteye odaklı. Kullanıcılar bir web sitesine girmeden önce hızına bakıyor. Zamanını harcıyor mu, gecikmeli mi açılıyor. Tabi bunların hiçbirisi bilinçli yapılmıyor.

Çağımız zamanı çok tasarruflu kullanmamızı gerektiriyor. Zaman artık her şey demek. Dakikalar ile belki de saniyeler ile yarışan onlarca sektör bulabiliriz. Tek amaçları, bulundukları rekabet ortamında başarılı olabilmek. Kimi işletme için kısa zamanda çok ürün üretmek bir hedefken. Başka bir işletme için az zamanda çok ürün satmak bir hedef olabiliyor. Fakat ihtiyaç hep aynı, zaman.

Zamanın bu kadar önemli olduğu bir teknoloji çağında, kullanıcıların bir web sitesi deneyiminde aradıkları en önemli şey de hız oluyor.

Hepimiz sosyal medya kullanıcısıyız. Bir sosyal medya sitesi çöktüğünde veya yerel bakıma alındığında, zaman geçmiyor, kimiz için hayat bile duruyor değil mi?

İşte web sayfası tasarımı konusunun en önemli kısmı da burası.

Web siteniz görsel bakımından güzel mi yoksa hız bakımından güçlü mü olmalı? Karar verdiniz mi? Web sayfası tasarımı için bu kararı vermek zorundasınız.

Web Sayfası Tasarımı İçin Hız Gerçekliği

Bir web sitesi hayal ediyorsanız, öncelikle hayal etmeniz gerekenin, o web sitesinin rakip sitelerden daha hızlı olmasıdır.

Web sitenizin türü hiç fark etmez. Herhangi bir firmayı tanıtan, 5-6 sayfalı bir web sitesi olabilir. Ya da yüzlerce hatta binlerce sayfaya sahip bir e-ticaret sitesi. Hele ki haber veya blog sitesi hayaliniz var ise hız deneyimi kullanıcılar için her şeyin üzerinde.

Neden web siteleri için hız bu kadar hayati?

Aslında cevap çok basit. Hayatımıza gören mobil internet ve dolayısıyla mobil cihazlar, web tasarım çağında bir bomba etkisi yaratmıştır. Sayısı belli olmayan birçok web sitesi bu değişime ayak uyduramayıp, teknoloji altyapısı yenilemeye ihtiyaç bile duymuştur. Kısacası mobil internet, internet teknolojileri açısından yeni çağın başlangıcı niteliğindedir.

Cihazlar ve internet mobil olunca, haliyle hem veri bakımından hem de cihazların yeterliliği bakımından sıkıntılar ortaya çıkmıştır. Sonuç olarak birçok web sitesi sınıfta kalmış ve hala kalmaya devam ediyor. Mobil cihazlar için web siteleri eğer yeni teknoloji kullanmıyorlarsa, oldukça sıkıntılı mecralar.

Bu yüzden, bir web sitesi projesi hayata geçirilecekse, en mantıklı atılım, devamlı taze kalan ve yenilenen bir Cms yani içerik yönetim sistemi ile çalışmaktır.

Web Sayfası Tasarımı Tavsiyemiz WordPress

En güçlü altyapı, eklenti ve tema kütüphanesine sahip olan WordPress’in de geçmişte hızla alakalı sorunları oldu. Özellikle mobil internetin hayatımıza girmesi ile WordPress de kendi içerisinde bir dizi değişikliğe gitmek zorunda kaldı. Fakat şu an bu tip sorunlar kalmadı ve hatta son 5.7 güncellemesi ile WordPress’in artık en hızlı Cms olduğunu söylememiz bile mümkün olabilir.

Tabi içerik yönetim sistemlerinde ne kadar az eklenti ve hızlı temalar kullanılırsa, kullanıcı deneyimi o kadar iyi olmaktadır. Bu sebepten, WordPress kullanılacaksa bile en sade hali ile kullanmak her zaman en iyi fikir olacaktır.

WordPress ile binlerce farklı temaya ulaşabilir ve bu sayede özgürce farklı web sayfası tasarımlarını firmanız için hayata geçirebilirsiniz. Hatta tema içerisinde tema seçenekleri ile birçok değişik web sitesine de sahip olmanız mümkün olabilir.

WordPress olabildiğince esnek yapısı sayesinde her türlü sektörde firmanıza minimum maliyetle, maksimum hizmeti sunar. Tabi her yazılım gibi WordPress kullanmayı bilmek de önemlidir. Zira WordPress’in de bir yönetici paneli vardır ve aşina olmayanlar biraz zorlanabilirler.

Web Sayfası Tasarımı Fiyatları

Bir web sayfası hayaliniz var ise tavsiyemiz gibi cms yani içerik yönetim sistemi ile başlamanız sizin için en iyi seçim olacaktır. Aksi halde, yeni baştan yapılmış her yazılım için farklı bir deneyim kazanmak zorunda kalabilirsiniz.

Web sayfası maliyetleri her durumda değişebilir. Bir cms ile yola çıkacaksanız, firmamız WordPress konusunda müşterilerine en uygun fiyatlar ile web site tasarımları sunmaktadır. Hem de tamamen kurulu biçimde.

Tabii ki her firma veya kişi cms yazılımları ile yola çıkmak istemez. Özel, firmasına veya kişiye özel yazılımlarla da yola çıkılabilir. Fakat bu seçim her zaman diğerinden biraz daha pahalıya mal olacaktır. Bu seçimde, her zaman bir profesyonel ile çalışmak zorunda kalacak, her zaman bir çalışma ekibi ile irtibatlı kalmak zorunda olabilirsiniz.

İçerik yönetim sistemleri bu konularda kullanıcısına sonsuz özgürlük verir. Eklenti ve temaları ile en zorlu ihtiyaçları bile dakikalar içerisinde karşılar şekilde yapılandırılabilir.

Netice Olarak

Web sayfası tasarımı için 2021 ve sonrasında cms sistemleri en çok kullanılan yazılımlar oldu ve olmaya devam edecek. Hazır bir yazılımla yola çıkmak hem size mali yük getirmez, hem de zamandan kazandırır.

Arkasında onlarca geliştiricinin çalıştığı bir içerik yönetim sistemi ile yola çıkmak ve internetteki gelecek başarıları buna göre şekillendirmek, firmanıza sadece para kazandırmaz, zaman da kazandırır.

Maliyeti düşük, hızlı ve her zaman güncellenebilir bir yazılım ile başarısız olmak mümkün değildir. İnternette var olabilmeniz için gereken her ne varsa, YcrSOFT size en uygun fiyatlar ve 7/24 destek ile uzman ekibi ve tecrübesiyle sunar. Web sitesi projeleriniz için çekinmeden arayabilir, proje form sayfamız aracılığı ile bize detaylı bilgilerinizi gönderebilirsiniz.





Diğer Blog Yazılarımız


Tarih: 29 Nis 2021 - Yazar: YcrSOFT Destek