Magento E-Ticaret yazılımına 490 $ ile sahip olabilirsiniz. Yıllık ödeme yok..

Detaylar için tıkla Bizi direkt arayabilirsiniz : 0 212 982 48 18

Magento Adres Yeniden Yazımı Nedir? Ne İşe Yarar?

Magento Yeniden Adres Yazımı

İnternet, birbirine bağlı url ağları üzerine kurulmuş, devasa bir iletişim ağıdır. Url’ler aracılığı ile internette gezinebilir, işlerimizi halledebilir ve alışveriş yapabiliriz. Url’ler, karışık ip numaralarının kullanıcılar tarafından daha rahat okunması ve akılda kalması için geliştirilmiştir. Bir web sitesinin ip adresinden sonra yani alan adından sonra gelen tüm diğer yollar, alt klasörler demektir. Yani bir web sitesinin içinde gezerken, aslında büyük bir klasörün içinde geziyormuşsunuz gibi hayal edebilirsiniz. Url’ler kullanıcılar için çok önemli ama url’lerin bir diğer önemli olduğu konu da seo. Magento adres yeniden yazımı özelliği de tam da bu önemli husus için geliştirilmiş bir modül aslında. Şimdi gelin detaylı şekilde bu modül ne işe yarar inceleyelim.

Magento adres yeniden yazımı nedir?

Magento adres yeniden yazımı nedir?

Magento Yeniden Adres Yazımı Nedir?

E-ticaret siteleri çoklu sayfalardan oluşan web siteleridir. Orta büyüklükteki bir e-ticaret sitesinde bile binlerce sayfa vardır ve bu sayfalar devamlı çalışmakta, kullanıcılar tarafından ziyaret edilmektedir. E-ticaret sitelerinde sadece ürün sayfaları olmaz. Kategoriler, bilgilendirme sayfaları, blog sayfaları ve hatta müşteri yorum sayfaları bile modern e-ticaret sitelerinde bulmak mümkündür.

Bu kadar kapsamlı web sitelerinde bazen sayfaların yer değişmesi veya tamamen ortadan kaldırılması gerekebilmektedir. Örneğin bir bilgi sayfasının içeriğinden veya başlığından memnun değilsinizdir ve değiştirmek istiyorsunuzdur. Sayfa ismini değiştirmek her zaman yeterli olmaz. Zira kullanıcılar o sayfanın linklerini yani url’lerini de görmektedirler. Bu yüzden sayfa değişikliklerinde url değişimi de zorunlu bir süreçtir. Ayrıca sayfa başlığından bağımsız url’ye sahip web sayfalarının seo başarısı çok iyi olmaz.

Magento yeniden adres yazımı işte tam da bu işe yarar. Eski url’niz ile yeni url’nizi modüle tanımlarsınız ve arkanıza yaslanırsınız. Sistem, eski url’ye gelecek tüm ziyaretleri yeni url’de olan web sayfanıza yönlendirir. Böylece hem trafik kaybetmezsiniz, hem de web sitenizin seo puanı, arama motorları açısından düşmemiş olur.

Url kayıpları, arama motorları açısından büyük sorundur. Bir arama motoru, herhangi bir url’yi dizinine ekler ve kullanıcılarına o url’yi gerektiği zaman veya yerlerde gösterir. Eğer kullanıcılar bu url’yi ziyaret ettiklerinde herhangi bir içerikle karşılaşmazlarsa, arama motorları özellikle de Google bu durumdan haberdar olur ve koca web sitesine bir eksik sayfa yüzünden bile olsa düşük seo puanı verebilir.

Bu sebepten, url’lerin kırık olmaması, çalışır vaziyette olması ve bunu kararlı bir şekilde sürdürmek, web sitesi sahiplerine uzun vadelerde kazanç getirir.

Magento Yeniden Adres Yazımı Nasıl Yapılır?

Adından da anlaşılabileceği gibi Magento yeniden adres yazımı, yeni bir url yaratmak için geliştirilmiştir. Bu özelliği kullanmak oldukça basittir. Tek yapmanız gereken, yönlendirilecek url’yi girmek ve yeni url’ye yönlendirmek. Tabi bunlardan önce, Magento Yeniden Adres Yazımı modülüne, yönetici panelinde nasıl ulaşırsınız, onu anlatalım.

Magento yönetici panelinize eriştikten sonra, sol menü üzerindeki “Pazarlama” sekmesine tıklayın ve açılan pencereden “Seo&Arama” bölümü altındaki “Adres Yeniden Yazma” seçimini tıklayın.

Açılan sayfa, Magento adres yeniden yazımı yapılmış diğer url’lerin bulunabileceği genel bir sayfadır. Bu sayfa üzerinden önceden değiştirdiğiniz url’lerin kontrolünü kolayca yapabilirsiniz. Daha rahat url bulabilmeniz açısından bu sayfa içerisinde de detaylı arama bölümü Magento tarafından opsiyonel olarak yerleştirilmiştir.

Adres yeniden yazımı eklemek için sayfanın sağ üst köşesindeki “Adres Yeniden Yazımı Ekle” butonuna basarak diğer sayfaya geçmeniz gerekmektedir.

Magento adres yeniden yazımı ekleme sayfasına gidiş

Magento adres yeniden yazımı ekleme sayfasına gidiş

Magento adres yeniden yazımı ekleme sayfasında, 4 farklı url seçimi yapabilirsiniz. Bunlar sırasıyla şöyle;

  • Özel (Herhangi bir gruba bağlı olmayan, bağımsız url’ler)
  • Kategoriler
  • Ürünler
  • Cms Sayfaları (Bilgi sayfaları)

Bu bölümü seçtikten sonra, İstek yolu bölümüne yeni url, hedef klasör bölümüne ise eski url’nizi yazabilirsiniz.

Bu sayfa içindeki açıklama bölümü, ilerleyen zamanlarda url ile alakalı aklınızda kalması gereken detaylar açısından önemlidir. Tarih veya saat gibi değişkenleri bu bölüme yazabilir ye da url’nin neden değiştiği ile alakalı kısa notları bu bölümde yazarak, gelecekte url hakkında daha geniş bilgiye sahip olabilirsiniz.

Tüm bu işlemlerden sonra sayfanın üst sağ köşesindeki “Kaydet” butonu ile Magento adres yeniden yazımı kaydedebilir ve yeniden yazım ana sayfasına dönebilirsiniz.

Magento adres yeniden yazımı ekleme

Magento adres yeniden yazımı ekleme

Netice Olarak

Magento e-ticaret yazılımında url değişimleri bu kadar kolay. E-ticaret sitelerindeki kayıp url sayısı ne kadar az veya hiç olmazsa, seo başarısı da o kadar fazla olacaktır.

Kayıp url’ler her zaman kullanıcılar açısından zaman kaybıdır ve arama motorları da bu yüzden kayıp/kırık url’ye sahip web sitelerine her zaman düşük not verirler.

Magento e-ticaret siteniz ile alakalı profesyonel destek almak ister misiniz? Halen Magento e-ticaret yazılımları ile tanışmadınız mı? Magento’nun eşsiz yazılım yapısı ve gücü ile YcrSOFT aracılığıyla hemen tanışın. En uygun fiyatlar ve kurumsal destek YcrSOFT’da.





Diğer Blog Yazılarımız


Tarih: 30 Mar 2021 - Yazar: YcrSOFT Destek