Magento E-Ticaret yazılımına 490 $ ile sahip olabilirsiniz. Yıllık ödeme yok..

Detaylar için tıkla Bizi direkt arayabilirsiniz : 0 212 982 48 18

Magento E-Ticaret Yazılımı Tercih Edilmeli mi? Özellikleri?

Magento E-Ticaret

Günümüzde, 300.000’e yakın müşterisi ve dev altyapısı ile e-ticaret sektöründe büyük markaların tercihi Magento’nun 2008 yılında ücretsiz ilk sürümü yayınlanmıştır. Buna istinaden 1 yıl sonrasında da enterprise sürümü yayınlanmış ve Magento o günden itibaren, ücretli ve ücretsiz sürümler olarak ikiye ayrılmıştır. Magento e-ticaret yazılımı, php ve zend framework tabanlıdır. Orta ve büyük ölçekli firmalar tarafından tercih edilmektedir.

Magento, 2018 yılında Adobe şirketi tarafından satın alınmıştır. Adobe’nin yaptığı açıklama ise şöyledir; “Magento’nun ücretli ve ücretsiz sürümleri aynı şekilde hizmet vermeye devam edecek ve Adobe ürünleri ile entegrasyonlar yapılarak daha da zengin bir sistem haline getirilecektir.”

Günümüzde geliştirilmiş birçok e-ticaret sistemi mevcut. Bu sistemlerin birçoğu ücretsiz, açık kaynak kodlu sistemler. Hepsi birbirinden kullanışlı. Hepsinin dünya ülkelerine hitap etme potansiyelleri ve diğer tüm teknolojik gelişmelere cevap verecek altyapıları mevcut. Fakat ne olursa olsun, bu yazılımların hiç birisi aynı değil. Geliştiriciler farklı olduğundan, yazılımların çalışma şekilleri de farklı.

Hosting üzerinde hiçbir e-ticaret yazılımının kaynak kullanımı birbiri ile aynı değil. Hepsinin farklı bir çalışma şekli mevcut. Kullanım açısından da hepsi kendine göre, müşterilerine farklı özellikler sunuyor. Bu yazımızda, Magento’nun özelliklerinden bahsetmeye çalışacağız.

Magento E-Ticaret Yazılımı Tercih Edilmeli mi? Özellikleri?

Magento E-Ticaret Neden Tercih Edilmeli?

Magento, e-ticaret yazılımlarının bir kalite sıralaması yapılsa, en üste adını yazdıracak online satış sistemlerinden biridir. Açık kaynak kodlu olması ile geliştirme yapılabilen ve zaten esnek bir yapıya sahip php yazılım dili ile yazılmış olması, onun en çok tercih edilenler arasında olmasını sağlıyor. Zend framework ile de güçlendirilmiş bu yazılım, e-ticarette adeta bir performans canavarı.

Birçok dünyaca ünlü marka tarafından tercih edilen bu Magento, 500.000’den fazla ürün ve saatlik 100.000’e yakın sipariş alabilme kabiliyetine sahip, çok gelişmiş bir sistem. Kendi bünyesinde farklı mağazalara bölünebilen ve bu mağazaların ana mağaza tarafından her özelliğinin denetlenebilir olması ile Magento sektörde yıllardır zirveye oynayan bir marka.

Şimdi neden bu sistemi tercih etmelisiniz, maddeler halinde sıralayalım;

  • Seo uyumlu bir sistemdir. Bir eklentiye ihtiyacınız yoktur. Sisteme önceden dahil edilmiştir. Tüm arama motorlarında oldukça başarılıdır.
  • Magento ile ürünler, kategoriler, etiketler ve daha fazlası için, toplu işlem yapabilmeniz mümkündür.
  • Her türlü ihtiyaca yönelik modül bulunabilmektedir.
  • Parti yazılımlar ile senkronize edilebilmesi mümkündür.
  • Türkçe yönetim paneli kullanım bakımından oldukça kolay ve detaylıdır.
  • Tüm ödeme sistemlerini entegre etmeniz mümkündür. Bunlar için ek modüller önceden geliştirilmiştir.
  • Her cihazı destekleyen temalara sahiptir. Özellikle yönetim paneli de mobil ve tabletlerden yönetilebilir.
  • Çoklu dil seçeneği standart bir özelliktir.
  • Çoklu mağaza özelliği de standart bir özellik olarak kullanılabilir.

Magento e-ticaret yazılımı yönetim paneli o kadar detaylıdır ki, bu panele kullanıcıların alışması bile belli bir zaman almaktadır. Fakat bu panel üzerinden web siteniz ile akla gelebilecek tüm özelliklere müdahale etmek mümkündür.

Magento Kullanan E-ticaret Siteleri

Magento’nun kalitesi ilk yayınlandığı tarihten itibaren dünya üzerinde özellikle e-ticaret alanında büyük yankı uyandırmıştır. Bununla birlikte en büyük ve alanlarında en gelişmiş markalar bile kendi ürünlerini online olarak satmak için Magento’yu tercih etmişlerdir.

Magento yapısı itibariyle hem güvenli, hem hızlı hem de esnek olduğundan, her türlü ihtiyaca cevap verebilen bir yazılımdır. Bu sebepten, büyük markaların onu seçmesindeki en büyük sebebin verdiği güven olduğunu söylememiz mümkün olabilir.

Magento kullanan dünya üzerinde birçok marka var. Bu markalardan bazılarını şöyle sıralayabiliriz;

  • Helly Hansen
  • Sigma Beauty
  • Ford
  • Monin
  • Liverpool
  • Vizio
  • Land Rover
  • Nestle Nespresso
  • Björn Borg
  • Jaguar
  • Olympus
  • Christian Louboutin
  • Ahmad Tea
  • Cox & Cox
  • Barbour
  • Nike
  • Warby Parker
  • Boodles
  • The News Craftsmen

Magento E-Ticareti Kimler Seçmeli?

Magento E-Ticaret Yazılımı Tercih Edilmeli mi? Özellikleri?

Açıkça konuşmak gerekirse, Magento kurulumundan, web tasarım sürecine, yönetiminden, güncelleştirilme durumuna, modüllerin entegrasyonundan, müşteri yönetimine kadar uzmanlık isteyen bir e-ticaret yazılımıdır. Yani Magento’yu firmanızda bir satış sitesi olarak kullanmak istiyorsanız, onun için bir departman açmanız gerekebilir.

Buna ek olarak, sistem altyapısının gelişmiş olması, Magento’nun barındırma maliyetlerini de yükseltmekte. Herhangi bir paylaşımlı hosting hesabında randıman vermesi imkansız olan Magento, daha bunun gibi birçok sebep yüzünden orta ve büyük işletmeler için uygundur. E-ticarete yeni başlayan küçük firmalar için, OpenCart tarzı, işletme maliyetleri daha düşük yazılımları seçmelerini tavsiye ederiz.

Magento E-Ticaret Güvenli midir?

Tüm açık kaynak kod yazılımlar içini kullanıcıların bilinç altına yerleşmiş olan yanlış bir bilgi vardır.

“Açık kaynak kodlu yazılımlar, saldırılara daha açıktır”

Bir yazılımın saldırıya açık olup olmaması, o yazılımın açık kaynak kod veya gizli kodlanmış bir yazılım olmasına bakmaz. Hackerlar bir web sitesini hackleyecekleri zaman bu onlar açısından bir değer değildir. Bu sebeplerden dolayı, hacker saldırısına karşı aslında her web sitesi saldırıya açıktır.

Magento, WordPress ve Opencart gibi açık kaynak kodlu yazılımların, dünya üzerinde binlerce geliştiricisi vardır. Bu yazılımlar, günün teknolojisine göre devamlı güncellenmekte ve güvenlik açıkları kapatılmaktadır. Bu sebepten, aslında geliştiricisi olmayan, kapalı kod çalışan ve teknolojiye göre kendini güncellemeyen diğer tüm yazılımlar saldırıya daha açıktır.

Açık kaynak kodlu yazılımların ortak paydası, eklentiler, temalar gibi ek yazılımların eklenmesidir. İşte güvenlik açıklarının en büyüğü bu eklenen yazılımların güncel olmamasından kaynaklanmaktadır. Tüm güncellemeleri yapılmış ve sunucu tarafında tüm güvenlik önlemleri alınmış bir yazılımın saldırıya uğraması ve bu saldırının başarılı olması oldukça zordur.

Magento E-Ticaret Kurulumu ve İşe Başlama Süreci

Magento e-ticaret yazılımı, hazır bir sistem olduğundan, gerekli kurulum işlemleri ve seçilen temanın uygulanması ile birkaç saat içerisinde çalışır bir duruma getirilebilen altyapıya sahiptir. Bu sebepten sürecin bu kadar hızlı işlemesi, e-ticaret yapacak olan firmaların da Magento’yu seçmesinde oldukça büyük rol oynar.

Magento E-Ticaret Yazılım Desteği

Diğer tüm açık kaynak kodlu e-ticaret yazılım sistemlerinde yazılım desteği bulmanız oldukça kolaydır. Fakat Magento’nun gelişmiş bir framework ile çalışmasından dolayı, her yazılımcının e-ticaret sitenize müdahale etmesi kolay olmayacaktır. Magento ile e-ticarete başlayacakların, önce yazılım sorunları ile karşılaştıklarında, bu sorunu çözebilecek, Magento’dan anlayan yazılımcılar ile anlaşmaları gerekebilir. Ülkemizde, Magento yazılım uzmanları bulunmaktadır. Fakat dünya genelinde de Freelancer olarak çalışan birçok geliştirici ile çalışmanız mümkündür.

Magento E-Ticaret, Opencart, WordPress, Presta Shop

Yazımızın başında da aktardığımız gibi, Magento diğer açık kod kaynaklı e-ticaret yazılımlarından farklıdır. Gelişmiş yapısı ile daha çözüm odaklı bir sisteme sahiptir. Fakat buna karşın, ne WordPress, ne Opencart ne de PrestaShop’un sahip olduğu mevcut eklenti ve tema sayısına sahip değildir. Yani Magento kaliteli bir altyapıya sahiptir. Ama ek yazılımlar konusunda diğerlerinden daha zayıftır. Diğer e-ticaret sistemlerinde çok çeşitli modüller bulmak daha kolay iken, Magento’da bu durum bazen oldukça zorlaşmaktadır.

Bu 4 e-ticaret sistemi karşılaştırılacaksa, tabii ki içlerinden en kalitelisi Magento’dur. Fakat kalite kullanıcıya has bir kriterdir. Daha ufak işletmeler için WordPress veya Opencart daha kullanışlı olduğundan, bu tip işletmeler için Magento’nun üstün performans ve kalitesi önemsiz olacaktır.

İşletme maliyetleri açısından Magento diğer yazılımlara göre daha masraflıdır ve onu kullanabilmek için bazı yatırımları fazlasıyla yapmak gerekir.

Magento’yu Seçmeden Önce İyi Düşünmeli

Bir e-ticaret projesini hayata geçirmek ve hakkıyla çalıştırmaya başlamak kolay değil. Verilen emekler, zamanlar ve harcanan paralar ciddi derecede büyük miktarda. Bu yüzden, Magento gibi büyük bir e-ticaret yazılımı ile de işe başlarken, yaptığınız işte umutlu olmanız çok önemli. Gelecek vaad eden bir sektörde mi çalışıyorsunuz ve ürünlerinizin sürekliliği var mı?

Bunlar gibi birçok soru gelmeli aklınıza. Tabi sadece bu sorularla sınırlı kalmamak gerek. Bir e-ticaret sitesi için arka tarafta profesyonellerle çalışmak, yapılan işçiliğin kaliteli olması açısından çok önemli. Reklam hizmeti ve sitenin yönetimi gibi işlevlerde kimlerin görev alacağı da ayrı bir konu olmalı sizler için.

E-ticaret tek başına ürün satma manasına gelse de, e-ticaret bir ekip işidir ve ne kadar uzman kişilerden oluşan sağlam bir ekip varsa, o kadar kaliteli ve gelecekte başarılı olabileceğiniz işiniz olur. Marka yaratmak ve bunu e-ticaret ile yapmak, günümüzde oldukça zor. Büyük e-ticaret portallarının sizinle daima rekabet edeceğini ve onlarla ticari olarak savaşmak zorunda kalacağınızı unutmamalısınız.

Netice Olarak

Dünyanın en gelişmiş e-ticaret sistemlerinden biri olan Magento ile mükemmel işler yapabilirsiniz. Güçlü altyapısı, markanızı web’de daha kaliteli temsil etmenizi sağlar. Magento kalitesi ile işletmeniz, kullanıcılar gözünde internette daha farklı bir seviyede olabilir. Sorunsuz ve güvenli bir sistem olduğundan, gelecekte kullanıcılarınızın bilgilerinin çalınması veya deşifre edilmesi gibi sorunlarla karşılaşmazsınız. Kısacası Magento’yu seçmek için sebep çok fazla.



7 cevaplar
  1. Erdem
    Erdem says:

    Magento çok kaliteli bir eticaret yazılımı gerçekten. Yönetim panelinden, temalarına, eklentilerine gerçekten çok özenilmiş. Fakat işletme maliyetleri göz önüne alınınca Magento kullanmak her baba yiğidin harcı olmuyor maalesef. Bir kere magento normal paylaşımlı hosting de falan çalışabilecek kadar basit bir yazılım değil. Yani başlayacak olanlar öncelikle bunu bilmeli. Ben başlarken bilmiyordum mesela. Başladık bir baktık ki web sitesi yavaş, çalışmıyor. Sonradan anladık ki vds sunucuya geçmemiz gerekiyor ve sistem olabildiğince ram’a ihtiyaç duyuyor. Bunlarla birlikte geliştirici azlığı var. Mesela opencart, presta shop gibi yazılımlar için geliştirici bulmak basit ama magento dediğinizde yazılımcılar bir çekiliyor şöyle:) bulunuyor geliştirici bulunmasına ama o da tuzlu oluyor. Tabi bunların üzerine bir de temaların ve eklentilerin yüksek fiyatları da işin içine girince zorlaşıyor magento sevdası. Kurumsal bir firma için belki küçük masraflar ama normal bir işletmeyi sarsabilir derecede masraflıdır magento. Bu yüzden iyi sermaye yoksa hiç bulaşmayın üzülürsünüz derim. Biz hala magento ile devam ediyoruz çok da memnunuz ama dediğim gibi masraflı. 50-100 ürünlü bir eticaret sitesi düşünüyorsanız, wordpress veya opencart ilr başlayın derim millet. Paranıza yazık olmasın. En azından yaptığınız iş tutmazsa yatırımınız heba olmaz.

  2. Altan
    Altan says:

    Magento eticaret konusunda tartışmasız en kral yazılımdır. Magentonun eticaretteki bu başarısı kusursuz alt yapısından gelir.

  3. Sinan Yıldız
    Sinan Yıldız says:

    Merhaba magento eticaret sitesi kurmak veya destek almak istiyorum. Kurmayı denedim ama görünüşe göre bu iş biraz beni aşacak. Tam paket kurulum yapıyor musnuz ve fiyatınız nedir? İnternet sitenizde fiyat bilgisi veya paket bilgisi göremedim. Şimdiden teşekkürler.

    • YcrSoft Destek
      YcrSoft Destek says:

      Merhaba, Magento e-ticaret konusunda tüm müşterilerimize destek veriyoruz. Fakat firma olarak Magento konusunda proje bazlı çalışmaktayız. Yani projenize göre fiyat verebiliyoruz. Magento e-ticaret yazılımlarında paket usulü de çalışmıyoruz maalesef.
      Bunun için yapmanız gereken, https://www.ycrsoft.com/blog/proje/ sayfamızda bulunan formu doldurmak ve projenizi bize anlatmak. Bunun sonucunda müşteri temsilcilerimiz, Magento e-ticaret yazılımı hakkında tarafınıza dönüş sağlayacaktır. İyi günler.

  4. Yasmin web
    Yasmin web says:

    Magento eticaret konusunda bir farklıdır. Adobeye geçtikten sonra kurması çalışması daha zor bir hale geldi. Artık önüne gelen kuramıyor. Profesyonel yazılım bilgisi gerekiyor. Yani magento artık o opencart, prestashop gibi eticaret yazılımlarıyla karşılaştırılmayacak kadar farklı bir yazılım alt yapıdına sahip. Açıkçası kendi eticaret projem için bir tane kurayım dedim, çok değişmiş. Sunucu gereksinimleri falan uzun hikaye. Kısacası uzman işi artık. Kurumsallaşıyor daha doğrusu.

  5. Hasan
    Hasan says:

    Magento ile ilk 2009 yılında tanıştım. O zamanların kral e-ticaret yazılımıydı. Gerçi şu anda öyle, hala rakipsiz ama seçenek daha fazla tabi. Kullanmayı öğrenmek için baya zaman harcamıştım. O zamanlar tekstil ürünleri satıyordum sonra işler kötüye gidince kapatmak zorunda kaldım. Fakat aklım hala Magento’da açıkçası. E-ticaret yapmıyorum şu an ama Magento gibi güçlü bir altyapıya sahip bir web sitemin olmasını da çok istiyorum. Magento öyle 3-5 ürün satacak bir yazılım değil. Olunca binlerce ürün ekleyeceksin, binlerce ziyaretçiyle büyük iş yapacaksın. Tabi ona göre de maliyeti var. İşletmesi pahalı. Sunucu masrafları diğer yazılımlara göre daha ağır. Öyle önüne gelen hosting hesabında bu yazılımı barındırman imkansız. Ama kalitedir. Yönetim panelinden her şeyi yapabilirsin, çok esnektir.

  6. Melik Candan
    Melik Candan says:

    az çok yazılımdan anlıyorum. bir hosting kiraladım. magento kurayım ürettiğim küçük el yapımı ürünleri satayım dedim. uzaya füze fırlatsam daha iyiymiş. kesinlikle uzman işi ve magento üzerine çalışmış kişilerin yapması gereken bir iş. yoksa boşuna zaman kaybedilir. günlerce uğraştım meğer hostinge kurulmuyormuş bu melet:) ahahahah neyse emeklere yazık oldu ama olsun öğrendik. şimdilik wordpress e-ticaret kurdum ama bu da olmaz gibi. magento gibi profesyonel bir portalda yapmak lazım bu işi diye düşünüyorum.

Yorumlar kapalı.



Diğer Blog Yazılarımız


Tarih: 06 Nis 2021 - Yazar: YcrSOFT Destek