Magento E-Ticaret yazılımına 490 $ ile sahip olabilirsiniz. Yıllık ödeme yok..

Detaylar için tıkla Bizi direkt arayabilirsiniz : 0 212 982 48 18

OpenCart E-Ticaret Tercih Edilmeli mi? Edilmemeli mi?

Opencart

OpenCart ismi 1998 yıllarına dayansa da, OpenCart’ın bir e-ticaret yazılımı olarak ortaya çıkması, 2009 yılında gerçekleşmiştir. Geliştirici OpenCart isimli şirkettir. Opencart E-Ticaret Yazılımının en çok tercih edilme nedeni, açık kaynak kodlu olması, yani geliştirilebilir bir yapıda olmasıdır. Rakipleri vardır. Rakipleri karşısında üstün olduğu söylenemez.

OpenCart E-Ticaret Nedir?

Kodları tüm dünya ile paylaşılmış, devamlı geliştirme yapılan, 15.000’e yakın modül ile zengin bir şekilde desteklenmiş e-ticaret sistemidir. Tamamen ücretsiz olması e-ticaret yapacak olanların ilk tercih sebebidir. OpenCart rakiplerine göre yönetim paneli en basit kullanılabilen e-ticaret yazılımıdır. Kurulumu da diğer e-ticaret sistemlerine nazaran daha basittir.

OpenCart E-Ticaret Tercih Edilmeli mi? Edilmemeli mi?

Neden OpenCart E-ticaret Tercih Edilmeli?

OpenCart yapısı itibari ile e-ticaret yapacak işletmeler için bulunmaz nimettir. Kurulumu, tema ve modüllerin, çekirdek yapı ile uyumu iyi sağlanırsa, oldukça stabil çalışan bir e-ticaret yazılımı elde edilebilir. Yıllar boyunca kullansanız bile, sizden kimse OpenCart yazılımı için aylık veya yıllık bir ücret istemez. Güncellenebilir bir yapıdadır. OpenCart’ı geliştirenler, bu geliştirmelerine devam ettikleri sürece yazılım her cihazda veya tarayıcıda çalışmaya devam edecektir. Sizin tek yapmanız gereken sürüm güncellemesidir.

OpenCart’ın bir diğer tercih sebebi de, sunucu da fazla yer kaplamıyor olmasıdır. Butik olarak e-ticaret yapacak olan kullanıcılar için biçilmiş kaftandır. Az ürün ve içerikle, en küçük hosting hesabında bile barındırılabilir. Fakat bu ziyaret sayısı ile de alakalıdır. Web sitenizin ziyaret sayısı yükseldikçe hosting hesabınızın limitleri yetmeyecektir.

Taşınması kolaydır. Sunucular arası basit bir şekilde taşınabilir. Modül ve temalarını ülkemizde online olarak satan onlarca yazılımcı vardır. Bu sebeple geliştirmeniz oldukça kolaydır. OpenCart, yönetim paneli bakımından oldukça detaylı bir yapıdır. Bir e-ticaret sisteminde olması gereken her detay mevcuttur. Fakat bazı eksikler, sektörlerin ihtiyacına göre çıkabilmektedir. Bu da yukarıda belirttiğimiz gibi, OpenCart Modül satan yazılımcılardan satın alınabilir.

OpenCart E-Ticaret Zayıf Yönleri

OpenCart E-Ticaret Tercih Edilmeli mi? Edilmemeli mi?

OpenCart yapısı itibari ile profesyonel bir yazılım değildir. Evet çok detaylıdır. Kullanıcıya her gereksinimi sunar. Fazlasını da modüller ile karşılar. Fakat ne olursa olsun OpenCart’ın bu eklemli yapısı ve çekirdek zayıflığı, güçlü bir e-ticaret sistemi olmasının önüne geçmektedir. Sorunlarından en büyüğü, sunucu ile alakalıdır. Yanlış yapılandırılmış bir sunucuda OpenCart altyapılı bir e-ticaret sisteminin 3 adet ürünle bile çalışması mümkün değildir. Sunucularda, bu yazılımın çalışabilmesi için gerekli bazı düzenlemelerin yapılması gerekir. OpenCart, gerekli modüller kurulmadığı takdirde, hiçbir sunucuda düzgün bir şekilde çalışmaz.

Sunucu bakımından sorunsuz bir şekilde kurulmuş sisteme eklenen yanlış tema veya modül yapılandırmaları da zarar verir. Kurulum aşaması oldukça önemlidir. Kurulum sorunsuz yapılabilirse, bir OpenCart tabanlı e-ticaret sitesi aynı web hosting içerisinde senelerce sorunsuz bir şekilde çalışabilir. Kurulumu sorunsuz yapılmış, güncel ve tema ile modülleri de sağlam bir OpenCart’ın “daha ne sorunu olabilir ki?” Demeyin. Her sistemin kendine göre bir özelliği, yük çekme potansiyeli vardır. OpenCart’ta bu potansiyelin neredeyse en altlara yakın olanlarındandır. Özellikle sonradan eklenen modülleri ile birlikte, sistem zaten bir yük içerisindedir. Buna bir de fazla ürün sayısı eklendiğinde, donmalar, duraklamalar, hosting hesabında kasılmalar veya hesap kısıtlamaları gibi sorunlar ortaya çıkabilir. Böyle bir web sitesini Vds sunucu da barındırmak en mantıklı seçenek gibi görünse de sorun sunucu kaynaklı değildir. Vds sunucu da kendi kendine kocaman bir alan da çalışan, içerisinde 10 bin adet ürün bulunan bir OpenCart’ın yukarıdaki sorunlarla karşılaşmayacağının garantisini vermek zor olur.

Sayı olarak az ürün ile çalışılacaksa ve sermaye bakımından küçük bir başlangıç yapılacaksa, Opencart bu şartları karşılayabilecek bir sistemdir. Fakat belli bir ürün veya içerik sayısından sonra sistem sıkıntıya girmekte, sunucu değiştirilse, özerk bir sunucuya geçirilse bile, sistemin düzgün çalışmadığı görülebilmektedir. Bu tamamen yazılımın çekirdek yapısı ile alakalıdır.

OpenCart E-Ticaret ve Büyük Projeler

Büyük projeler için daha gelişmiş yazılımlar vardır. Bunlardan ilki Magento’dur. Şu an da dünyanın teknoloji devlerinden Adobe tarafından geliştirilmektedir. Magento’da açık kaynak kodlu bir e-ticaret yazılımıdır. Fakat iki versiyonu vardır. Biri ücretli diğeri ücretsizdir. Ücretsiz olan Magento’nun resmi sitesinden indirilip herhangi bir sunucu da herkes tarafından kurulup, saatler içerisinde kullanılmaya başlanabilir.

Fakat Magento’nun da kendine göre bazı zorlukları vardır. Magento çok gelişmiş bir yazılım altyapısına sahiptir ve her Php bilen coder tarafından geliştirme yapılamamaktadır. Magento uzmanı yazılımcılar ayrı bir segmenttir. Eğer Magento ile bir e-ticaret projesi düşünüyorsanız, öncelikle Magento’dan anlayan bir yazılımcı ile anlaşmanızı tavsiye ederiz.

Magento e-ticaret yazılımı ve desteği konusunda YcrSOFT’dan destek alabilirsiniz. Eğer bir OpenCart e-ticaret yazılımı kullanıcısıysanız, sisteminizi Magento e-ticaret yazılımı ile değiştirebilir daha profesyonel e-ticaret yapabilirsiniz.

Netice Olarak

OpenCart, alt yapısı itibari ile büyük çaplı ve kurumsal firmalar için çok iyi bir seçim olmayabilir. Gerek aşırı anlık ziyaretçi anlarında, gerek ise yüksek sayılı ürün, kategori ve içerik konusunda sorun yaşanabilir.

OpenCart daha çok yukarıda da bahsettiğimiz gibi butik çalışan işletmeler için idealdir. 100-200 veya 1000 adede kadar ürünü olan bir işletmenin işini rahatlıkla görebilir. Tabii ki sunucu, ziyaretçi sayısı hatta reklam kampanyalarınızla gelecek olan aşırı ziyaretçi yüklerini saymazsak, OpenCart ortalama bir seçimdir diyebiliriz.

2 cevaplar
  1. Yasmin
    Yasmin says:

    Firmamızda uzun bir süre opencart kullandık. Tek kelime ile opencart’ı anlatmak gerekirse, ufak işletmelere özel e-ticaret yazılımı diyebiliriz. Büyük firmalar için altyapısı yeterli değil. Hiçbir yeri tam değil. Devamlı eksik ve üzerinde çalışma gerektiren bir sistem. Profesyonel iş isteniyorsa e-ticaret de opencart bence yetersiz.

  2. Hasann
    Hasann says:

    Opencart küçük işletmeler için ideal bir e-ticaret yazılımı olabilir ama biraz büyük işletmeler için yetersiz diye düşünüyorum. Aslında büyük işletmeler için opencart, wordpress, prestashop gibi yazılımlarında yetersiz olduklarını ve gelecekte sıkıntı çıkartabileceğini düşünüyorum. E-ticarette çözüm aslında büyük işletmeler için Magento gibi görünüyor ama Magento da işletme bakımından zorlu bir sistem. halen destek kısmında sıkıntıları var ve tamamen çözülebilmiş bir yanı yok. ama ne olursa olsun Magento ile arkanıza alacağınız bir magento uzmanı sayesinde e-ticarette iyi işler yapabilir ve işletmenize güzel bir mağaza kurabilirsiniz. bu arada opencart’ı kötüledim gibi olmasın. opencart iyi bir yazılımdır sadece opencart’ın da kendine göre eksikleri, geliştirilmesi gereken, günümüz e-ticaretine yetmeyen yanları var. Mesela hosting sorunları gibi. Opencart her hosting de çalışmaz. seçer ve çok fazla ürün fazla sitenizde burnunuzdan getirebilir. sorunu çözmek için cash yazılımları falan satın alırsınız ama bunlar sorunu kökünden çözmek yerine öteler. Yani e-ticarette büyüyeceğim diyenlerin daha ileriyi görüp, yazılımı iyi seçmeleri en azından baştan bunu yapmaları elzem diye düşünüyorum.

Yorumlar kapalı.

Diğer Blog Yazılarımız

Tarih: 29 Nis 2020 - Yazar: YcrSOFT Destek