Magento E-Ticaret yazılımına 490 $ ile sahip olabilirsiniz. Yıllık ödeme yok..

Detaylar için tıkla Bizi direkt arayabilirsiniz : 0 212 982 48 18

Mobil Uyumlu Web Site İle Daha Başarılı Olun

1993 senesinden ülkemizde etkin olmayan başlayan internet kullanımının, ancak 2000’li yılların başında aktif olarak kullanımına başlandı. Yaklaşık 20 senede internet teknolojileri oldukça fazla kabuk değiştirdi. Neredeyse evrim geçiren internet teknolojileri, yeni çıkan ve internet hizmeti sunan cihazlarla da daha çok genişledi. Mobil telefonlar ve tabletlerin çıkmasıyla, aslında internet siteleri bir devrim yaşadı. Dünya üzerindeki bütün internet siteleri altyapılarını mobil uyumlu olarak güncellemek zorunda kaldı. Bunu yapamayanlar ise yeni sistemlerle yola devam ettiler. Mobil uyumlu web site hakkında geçmişten ve bugünden bilgiler vereceğimiz yazımızda, neden mobil uyumlu web site kullanmalısınız, bunun öneminden bahsedeceğiz.

Mobil Uyumlu Web Site Ne Demek?

Bir internet sitesinin altyapısının mobil cihazlara uygun olarak inşa edilmesi ve web tasarım aşamasında da, farklı cihazlarda tek içerikle kullanımının sağlandığı projelerdir. Bu projelerde içerikler, cihazlar veya tarayıcılara göre girilmez. Çünkü yazılım altyapıları, tüm cihaz ve o cihazların içinde yüklü olan tarayıcılara uyumlu şekilde inşa edilmiştir.

Mobil Uyumlu Web Site İle Daha Başarılı Olun

Mobil Uyumluluk Bir Devrim Yarattı

İnternet ortamına sadece bilgisayarların hakim olduğu zamanlarda, her yazılımcı, kendi projesini yazıp müşterilerine web tasarım hizmeti sunmaktaydı. Piyasa kendi içinde kapalı yazılımlarla hizmet vermekteydi. Hiçbir firma birbirinin yazılım altyapısının nasıl olduğunu bilmiyor, dışarıdan müdahale edilmesine izin vermiyordu. Bu tekelcilik biraz kısa sürdü. İçerik yönetim sistemlerinin ortaya çıkmasıyla, artık insanlar kendi web sitelerini tasarlayabilecek duruma geldiler. Tabi az çok yazılımdan anlayanlar için bu böyleydi.

İçerik Yönetim Sistemleri İle Cihaz Çeşitliliği

Bugün yazılım sektöründe hala kendi yazılım altyapısı ile çalışan web tasarım firmaları var. Bu firmalar zamanın istediği teknolojik yenilikleri karşılayabilmiş, bu sektöre belli bir sermaye yatırmış ve ar-ge çalışmaları ile altyapılarını yeni sisteme uygun hale getirmiş firmalardır. Fakat bu yeniliği altyapılarında yapamayan firmalar bir bir kapanmak zorunda kalmışlardır. Çünkü içerik yönetim sistemleri ile insanlar hem daha ucuz hem daha yönetilebilir yazılımlarla kendi web sitelerini yapabilme noktasına geldiler.

İçerik yönetim sistemlerinin, tercih edilmesindeki en önemli husus, yönetim panellerinin detaylı ve web sitesinin neredeyse her düzenlemesinin bu paneller üzerinden yapılabilmesidir. Ayrıca içerik yönetim sistemleri, binlerce geliştiricisi sayesinde, günün şartlarına göre devamlı güncellendiğinden, yeni üretilen tüm cihazlara karşı da her zaman uyumlu olmuştur.

Bu yenilikleri sadece cihazlar ile sınırlandırmak yanlış olur. Tarayıcılar, işletim sistemleri, sunucu ve daha birçok değişken için web yazılımların daima geliştirilme ihtiyaçları doğmaktadır.

İnternette Mobil Uyumlu Olun

Web tasarım ve yazılım altyapısı bakımından eski, cihaz çeşitliliğine uyum sağlayamayan web sitelerinizi revize ederek, yeni ve daha dinamik bir hale getiriyoruz. Gerek görülürse bu işlemler sonucu seo çalışmanızı da yaparak, internette daha aktif olmanızı sağlıyoruz. Mobil cihazlara uyumluluğu olmayan bir web siteniz var ise müşteri temsilcilerimiz ile hemen irtibata geçerek, en uygun fiyat ve ödeme koşulları ile firmanıza yeni bir web sitesi kazandırın.

Diğer Blog Yazılarımız

Tarih: 29 Nis 2020 - Yazar: YcrSOFT Destek