Magento E-Ticaret yazılımına 490 $ ile sahip olabilirsiniz. Yıllık ödeme yok..

Detaylar için tıkla Bizi direkt arayabilirsiniz : 0 212 982 48 18

Sosyal Medya Reklamları Kitle Hedefi Nasıl Olmalı?

Dünya üzerinde milyarlarca insanın kullandığı sosyal medyanın, ülkemizdeki kullanımı, neden ticarette daha çok sosyal medya üzerinde durmalıyız kanıtlar gibi. Ülkemizde aktif olarak 77 milyon mobil telefon kullanıcısı ve bununla birlikte 54 milyon sosyal medya kullanıcısı bulunmakta. Bu dev pastadaki payı almanın bazı yolları var. Bu yollardan biri de, sosyal medya reklamları.

Sosyal Medya Reklamları Öncesi Kitle Analizi

Birçok sosyal medya sitesi mevcut. Her sosyal medya kullanıcısı, tüm bu mecraları kullanmıyor elbette. Mesela Twitter kullananların daha çok siyasi eğilimli kişiler olduklarını biliyoruz. İnstagram’ın ise daha çok fotoğraf paylaşımı için kullanıldığını hatta hanımlar tarafından daha fazla tercih edildiği ortada. Diğer sosyal medya sitelerinin de bu gibi analizlerinin yapılması mümkün.

Sosyal Medya Reklamları Kitle Hedefi Nasıl Olmalı?

İşte bu analizler ile firmanız için en uygun mecranın hangisi olacağını bulmanız gerekiyor. Sosyal medya sitelerinin bir kullanım amacının olduğu ve bu kullanım amaçlarına göre reklam yapılması gerektiği ortada.

Bu Analiz Yapılmaz İse Ne Olur?

Twitter, daha çok siyasi paylaşımların yapıldığı bir sosyal medya mecrasıdır.

Sosyal medya reklamlarına harcanan tüm para ve emekler boşa gider. Çünkü yanlış kitle için reklam yapılır. Web site içeriğinde çocuk giyim olan bir firmanın, Twitter’da reklam yapması oldukça mantıksızdır.

Ayrıca, reklam yapılacak sosyal medya mecralarının reklam verme panellerinde de bu gibi ayrımlar yapılmaktadır. Yaş, cinsiyet ve ilgi alanları gibi durumların çok iyi şekilde seçilmesi gerekmektedir. Açıkçası, dijital pazarlama konusunun en büyük ayaklarından biri olan sosyal medya reklamlarını yönetmek oldukça zordur.

Mecra, kitle, cinsiyet, ilgi alanları, şehir ve daha birçok husus göz önüne alınmalı ve detaylı çalışma yapılmalıdır.

Başarıya Giden Yolda

Sosyal medya da ürün veya hizmetlerinizle ilgilenecek kitleyi bulmanız ve bu kitleyi devamlı artırmanız zordur. Bunun için sosyal medya reklamlarıyla ve diğer dijital pazarlama araçlarıyla stabil bir şekilde çalışmaya devam etmelisiniz.

Unutmayın ki kullanıcıların e-ticaret sitelerinize alışma sürecinde sosyal medya platformları büyük rol oynar. Kullanıcılar devamlılığı ve güveni sever. Reklamlarında devamlılığı bu sebeplerden çok önemlidir. Kesik kesik yapılan sosyal medya reklamlarının ancak anlık bir ciro artırması ve geleceğe değer katmaması işte bu yüzdendir.

Diğer Blog Yazılarımız

Tarih: 28 Nis 2020 - Yazar: YcrSOFT Destek