Magento E-Ticaret yazılımına 490 $ ile sahip olabilirsiniz. Yıllık ödeme yok..

Detaylar için tıkla Bizi direkt arayabilirsiniz : 0 212 982 48 18

OpenCart Ortaklık Programı Nedir? Nasıl Kullanılır?

OpenCart Ortaklık Programı Nedir?

En tanınmış açık kaynaklı, ücretsiz e-ticaret sistemlerinden biri olan OpenCart’ın, üretildiğinden bu yana içerdiği fakat pek bilinmeyen özelliği, OpenCart ortaklık programı nedir ve nasıl kullanılır, bunu ele alacağız.

OpenCart’ın çekirdek yapısı içerisinde gelen ortaklık programı, kullanımı bakımından oldukça basit bir özellik. Her şey sistem tarafından yönetiliyor ve yanlış işlem yapılma imkanı sıfır. OpenCart bireysel veya kurumsal tüm müşterilerine uygulanabilen bu özellik sayesinde, e-ticaret sitenizin trafiğini artırabilir, stratejik ortaklıklar oluşturabilirsiniz.

Kullanımı ve ayarlanması kolay, her müşteri için farklı yüzde oranlarında kazanç ayarlayabilme ve satış sonrası otomatik çalışan sistem doğrusu harika. Tabi OpenCart’ın çekirdek özelliklerinden olduğu için çok kısıtlı özelliklere sahip bir sistem. Yani detay vermek istediğinizde ya da daha farklı ortaklık çözümleri üretmek istediğinizde, özellik yetersiz kalabilir. Bunun yerine daha güçlü bir OpenCart modülü ile de yola devam edilebilir. Fakat başlangıç aşamasındaki e-ticaret siteleri için gayet yeterli bir özellik diyebiliriz.

OpenCart Ortaklık Programı Nedir? Nasıl Kullanılır?

OpenCart Ortaklık Programı Nasıl Çalışır?

E-ticaret sitenize üye olan veya sizin yönetici panelinizden üye olarak atadığınız kişileri ortaklık programına dahil etmeniz mümkün. Özellik bu yönü ile çok başarılı. Zira istenilen müşterinin ortaklık sistemine dahil edilmesi ve hakkındaki detayları değiştirebilme yetkisi önemli kazanımlar.

OpenCart ortaklık programı, ortakların, kendi panellerinden her ürün için bir takip kodlu link oluşturarak, müşterileri ile paylaşması mantığına dayanır. Bu referans kod ile gelen müşterilerden, ortaklık programına dahil olan müşteri yüzde kazanç sağlar.

Tavsiye ile ticaretin, yüzde bir değer belirlenerek para kazanıldığı bir sistemdir OpenCart ortaklık programı. Hem mevcut e-ticaret sitesi artı trafik elde eder, hem yeni müşteriler ile tanışır hem de devamlı çalıştığı ortakları ile güçlü ticari bağlantılar oluşturur. Küçük ve çalışmayan e-ticaret sitelerinin arama sonuçlarındaki kirliliğindense, ortaklık programı ile tek e-ticaret sitesi üzerinden herkesin para kazanması daha temiz ve kazançlı bir sistem olarak karşımızda duruyor.

Fakat ülkemizde bu sistemi kullanan çok az e-ticaret sitesi var. Kullananlar memnun. Ortaklık programı ile güncel olarak e-ticaret sitelerine müşteri taşıyanlarda kazançlarından memnun.

OpenCart Kullanan Site Yöneticileri Ortaklık Programı Konusunda Bilgileri Yok

Ortaklık programından doğrusu, OpenCart kullanıcılarının da haberi yok. Böyle bir özelliğin olduğunu bilseler de, kullanmayı bilmediklerinden, ne kadar faydalı bir sistem olduğunu pek bilmiyorlar.

Xml ile web sitesine farklı sitelerden ürün çekip satış yapmaya çalışan ve sosyal medya kanallarından dijital pazarlama yolu ile reklamlara milyonlar harcayan web sitelerinin aslında çaresi ortaklık programı.

Daha geliştirilebilir bir ortaklık sistemi ile e-ticaret sitelerinin kendi müşterileri ile ortaklık kurup, tavsiye niteliğinde satış politikası ile daha başarılı olmaları zor değil.

OpenCart İçin Kullanıcılar Tarafında Ortaklık Programı

OpenCart ortaklık programı, e-ticaret siteniz üzerinden doldurulması basit bir form aracılığı ile üyeniz veya değil tüm kullanıcıların dahil olabildiği bir sistem. Sisteme üye olurken, hem kişisel bilgiler alınmakta hem de varsa yani kurumsal bir üye ise, kurumsal bilgilerde form aracılığı ile alınmakta. Başvuru tarafınıza ulaştıktan sonra onayınız ve komisyon oranını atamanız gerekiyor. Komisyon oranları maalesef sabit. Yani farklı kategorilerde, farklı ürünler için ayrı komisyonlar yazılamıyor. Böyle bir ortaklık programı için bu tip bir eksiklik bazı kullanıcıları sistemden soğutabilir ama sabit kazanç ile satılan ürünler için sistem kullanılabilir.

OpenCart ortaklık programı üyelik sayfası görünümü

OpenCart Ortaklık Programı Takip Kodu Oluşturma

Ortaklık programına dahil edilen müşterilerin, kendi panellerine girip, özel takip kodu yaratmaları gerekiyor. Takip kodunu, kullanıcı bu bölüme girdiğinde sistem otomatik olarak üretiyor ve yönetici panelinde de takip kodu alanına bu kodu otomatik olarak işliyor. Yani ne yönetici ne de müşteri takip kodu üretmek ile uğraşmıyor.

Sistemin ürettiği takip kodunu, istenilen ürüne ekleme aracı ile ortaklık programı başlamış oluyor.

OpenCart ortaklık programı, takip kodu oluşturma sayfası görünümü

OpenCart Yönetici Panelinde Ortaklık Programı Detayları

Direkt olarak ortaklık programı ile üye olan bir kullanıcı, OpenCart yönetici panelinde, “Müşteriler” kısmında görünüyor. Bu bölümden girdiğinizde, müşterinin ortaklık bilgileri ve takip kodu ile diğer tüm detayları görmeniz mümkün. Müşterilerinizin komisyon bedelini de yine bu panel üzerinden belirliyor ve satışlarının kazandıkları komisyonları yönetebiliyorsunuz.

Ortaklık programı yönetim panelini, kullanım bakımından oldukça detaylı tutulmuş. Ortaklık programına dahil olan kullanıcının ip adresi dahi sistemde görünmekte.

Tüm bu bilgiler sisteme kaydedildiğinden, güvenlik anlamında bir problem ile karşılaşıldığında, yönetici tarafından gerekli işlemler yapılabilir.

Ortaklık programına dahil olmuş müşterilere, yönetici panelinden manuel olarak da kredi yani komisyon kazancı eklemek mümkün.

OpenCart yönetici paneli ortaklık programı

Xml İle OpenCart Ortaklık Programı Karşılaştırması

Kolay kullanımı ve basit ayarları ile tüm e-ticaret sitesi işletenlerin tercihi xml ile e-ticarete rakip olamaz belki ama ortaklık programı duyulmuş bir sistem olsaydı, xml ile e-ticaret bu kadar yaygın olmayabilirdi. Sadece yakın çevresine ürün satan e-ticaret site yöneticileri olduğunu düşünürsek, bu kadar düşük kazançlarla mali yüklerin altına girmektense, ortaklık programı ile yola devam etmek daha mantıklı olabilirdi.

Zira bir e-ticaret sitesi işletebilmek için vergi mükellefi olmak ve gerçek bir işletme gibi gereken işlemleri yapmak gerekiyor. Fakat OpenCart’ın en basit şekli ile sunduğu ortaklık programı ile dahi, xml ile e-ticaretten daha çok kazanmak ve risksiz bir şekilde yola devam etmek mümkün.

Özellik bakımından, OpenCart ortaklık sistemi çok az detay içerse de, daha detaylı bir modül ile e-ticarette ortaklık üzerinde durulması gereken bir ticaret stratejisidir. Tavsiye kültürünün çok yaygın olduğu ülkemizde, ortaklık programı gibi, tavsiye ile yürüyen e-ticaret atılımları, hem mağaza sahiplerine hem de ortaklık programına katılanlara kazanç sağlayabilir.

Opencart İle Xml Yerine Gerçek Tedarikçi Olun

Xml ile ürün satışı, geçici bir kazanç kaynağıdır. E-ticaret siteniz, farklı sitelerden alınmış kopya ürünlerle doldurulduğu için, öncelikle arama motorlarında başarılı olabilmeniz, uzun vadede zordur. Arama motorlarında başarılı olabilmenin en önemli kriteri olan özgünlük ve eşsiz içerik, xml ile ürün çekimlerinde maalesef dikkate alınmıyor. Bu da firmaların başarısız deneyimlerle ya e-ticaret sitelerini kapatmaları ya da büyük zararlarla da olsa yola devam etmelerine sebebiyet veriyor.

Tavsiyemiz, gerçek bir tedarikçi olmanız. E-ticarette başarılı olabilmeniz için gereken ilk şey, sattığınız ürünleri sizin tedarik etmenizdir. Xml ile ürün çekmek bir tedarik sistemi değil, sadece aracılıktır.

Netice Olarak

OpenCart ortaklık sistemi, hem kullanıcılar hem de e-ticaret sitesi yöneticileri için oldukça kullanışlı bir sistemdir. Bireysel veya kurumsal müşterilerinizle, herhangi bir sözleşmeye tabi olmadan, web siteniz üzerinden yapılan satışlar üzerinden ortak olabilirsiniz.

Bu sistem, e-ticaret ile para kazanmak isteyenlerin de tercih edebileceği bir sistemdir. Bir e-ticaret sitesi kurmadan, ortaklık programı ile çalışan bir e-ticaret sitesi ile kendi müşterileri üzerinden bireysel olarak ürün satışları ile para kazanmak mümkündür. Bu sistem sayesinde, özellikle bireysel olarak para kazanmak isteyenlerin, vergi mükellefi de olmasına gerek kalmaz.

Diğer Blog Yazılarımız

Tarih: 01 Haz 2020 - Yazar: YcrSOFT Destek