Magento E-Ticaret yazılımına 490 $ ile sahip olabilirsiniz. Yıllık ödeme yok..

Detaylar için tıkla Bizi direkt arayabilirsiniz : 0 212 982 48 18

Ucuz E-Ticaret Yazılımı İle Web’de Başarı?

Ucuz E-Ticaret Yazılımı Nedir?

Her ülkede olduğu gibi, Türkiye’de de kendi yazılımını üretmiş ya da farklı yazılımları satan e-ticaret çözümü üreten firmalar mevcut ülkemizde. Hepsinin kendine göre fiyatları, amaçları ve içerikler var ve kimi zaman çok benzer olsalarda çoğunlukla özellik bakımından uzak yazılımlar. Kimi İngilizce yönetim paneline sahip, kimi Türkçe. Bazı e-ticaret yazılım paketlerinde eklentiler tamamen ücretsizken, bazılarında eklenti ve hatta temalar ücretli. Tabi e-ticaret yazılımı satın alındıktan sonra verilen hizmette firmalara göre değişiklik gösterebiliyor. Kullanıcılar yani e-ticaret yapacak olan firmalar da haliyle ucuz e-ticaret yazılımı bulmaya çalışıyorlar ve içerik bakımından hem ucuz hem de en detaylısını seçmeye çalışıyorlar. Bu arada tamamen ücretsiz olan e-ticaret scriptlerini de unutmayalım. Zira onlarda sektörde çok büyük bir oranda kullanılmakta ve birçok firma bu yazılımları geliştirip satmakta.

Ucuz E-Ticaret Yazılımı İle Web’de Başarı?

Ucuz E-Ticaret Yazılımı İle Başarı

Aslında başarının yazılımla, e-ticaret sitesi ile alakasının olmadığını savunan çevreler varsa da, bir yazılımın donanımı, başarı da önemli bir rol oynuyor. Başarılı olmuş köklü e-ticaret sitelerini incelediğimizde, devamlı bir geliştirilme aşamasına tabi tutuldukları açık ve seçik ortada. Peki geliştirilmeselerdi?

Sermaye harcanmamış olacak ve birçok kullanıcının amacı olan ucuz ya da daha az maliyetli e-ticaret sitesi statüsünde kalarak, firmalarına da kazanç sağlayamayacaklardı. Yani burada aslında önemli olanın, e-ticaret yazılımlarının çağa ayak uydurması.

Günümüzde teknoloji, gelişim basamaklarını hızla tırmanıyor ve bu hıza yetişebilmenin tek yolu, teknolojik altyapılara sahip olmak ve bunları yönetebilmek. Bugün ucuz e-ticaret yazılımı satın almakla maalesef iş bitmiyor. Aslında yazılım işin ilk başı diyebiliriz. Belli bir harcama noktasına kadar dayanamayacak firmaların e-ticarete girmelerinin kendileri için gelecekte zarara neden olacak açık olabilir mi?

Her web sitesi ile başarı sağlanabilir. Ucuz e-ticaret yazılımı ile de çok ürün satabilirsiniz. Fakat gelecek için ne yaptığınız veya yapacağınız önemli. Ucuz bir web tasarım ile yola çıkan kurumsal web siteleri, gelecekte geliştirilmedikleri takdirde, kullanışsız bir arayüze dönüşebiliyor ve ilk başta harcanan paralar çöp olabiliyor. İşte ucuz e-ticaret yazılımı da buna bir örnektir.

Ucuz E-Ticaret Yazılımı da Satın Alsanız, Geliştirmelisiniz!

Geliştirme ve yenilikleri anında uygulama, web’de başarının ilk kuralı. İnternet siteleri, ortak payda da çalıştıkları tüm platformlarda sorunsuz çalışmalı. Tarayıcılar, cihazlar ve gelişen diğer tüm platformlarda ayak uyduramayan bir e-ticaret sitesi ile ne kadar başarılı olabilirsiniz?

Geliştirilebilir, yani geliştirmesi kolay bir yazılım seçmek aslında hem maliyetlerinizi düşürür, hem de sizi geleceğe güvenle götürür. Özel yazılmış bir e-ticaret scriptinin her daim güncellenme masrafı sizin omuzlarınızda olacak, bunu biliyor musunuz? Bu geliştirmeleri yapabilmek için belki firmanız bünyesinde geliştirici veya geliştiriciler bulundurmak zorunda kalacaksınız bunu biliyor musunuz?

İçerik yönetim sistemleri bu yükü kullanıcıların omuzlarından çoğunlukla alır. Size bu tip işler düşmez. Sadece yılın belli zamanlarında, birkaç tuşa basarsınız ve sisteminiz güncellenir. Tabi sisteminizde herhangi bir sorun yoksa. E-Ticaret de olsa kurumsal web sitesi de olsa, internette daima güncel olmaya ve teknolojiye ayak uydurabilir tarzda yürümeye ihtiyacınız olacak. Bunu yapmadığınız takdirde, rakiplerinizle aranızda her zaman büyük dağlar olacak ve geride olmaya devam edeceksiniz.

Ucuz E-Ticaret Yazılımı İle Gelecek

Satın almış olduğunuz yazılımın dosyaları sizin elinizde mi? Yazılımı geliştirme için izniniz var mı? Kaynak dosyalara istediğiniz zaman ulaşıp, geliştiriciniz üzerinden geliştirmeler yapabiliyor musunuz? Yazılımınızı istediğiniz zaman farklı bir hosting hesabına taşıyabiliyor musunuz?

Kısacası e-ticarette özgür müsünüz? Sınırlandırılmış ve satın alınan firmaların kuralları dahilinde yönetilebilen e-ticaret sitelerinin kontrolü aslında kimde?

Bir yazılımdan gelecek bekleniyorsa, öncelikle yukarıda da anlattığımız gibi o yazılımın geliştirmeye müsait ve firmaları fazla yormayacak şekilde olması gerekiyor. Yazım diline hakim olunamayan, sadece o amaç için yazılmış bir yazılım ile yola çıkmak çok cesaret isteyen bir iş olmalı. Halbuki ücretsiz e-ticaret yazılımı ile bile yola çıksanız, arkanızda devamlı geliştirme yapan binlerce geliştirici olacak ve size bu gibi sorunlara takılmak düşmeyecek.

Netice Olarak

Satın aldığınız veya alacağınız yazılımın fiyatından önce, geliştirilebilir olup olmadığına bakmalı ve gelecekte nasıl bir sorun veya sorunlar yumağı ile karşılaşabilirsiniz, bunu düşünmelisiniz. E-Ticaret sitesi satın almak, kurmak ve içini doldurmak, bunlar gerçekten basit günümüzde. Fakat belli bir süre emek verilmiş, bir yerlere gelip başarı edinmiş web siteleri için gelecek oldukça önemlidir. Yarın ne olacağını bilmediğiniz bir yazılım ile yola çıkmak ne kadar doğru?

Diğer Blog Yazılarımız

Tarih: 15 Eki 2020 - Yazar: YcrSOFT Destek