Magento E-Ticaret yazılımına 490 $ ile sahip olabilirsiniz. Yıllık ödeme yok..

Detaylar için tıkla Bizi direkt arayabilirsiniz : 0 212 982 48 18

WordPress Destek mi Lazım? Tema-Eklenti-Hosting

Küresel olarak internette en çok kullanılan içerik yönetim sistemlerinden biri olan WordPress, geliştikçe ihtiyaçları da artmaya devam ediyor. Gerek eklentiler, gerek ise temalarda, kullanıcılar kendi fikirlerine veya sektörlerine göre düzenlemeler yapmak istiyorlar. Her firma veya kişi zevkine göre eklenti ve tema oluşturulamayacağından, yapılmış olanların üzerinde çoğu zaman çalışmalar yapılarak, müşteri istekleri karşılanmaya çalışılıyor. Hal böyle olunca, WordPress destek alınması da kullanıcılar için zaruri oluyor.

WordPress Destek mi Lazım? Tema-Eklenti-Hosting

WordPress Destek Nasıl Alınır?

Her WordPress kullanıcısının yazılımdan anlaması tabii ki mümkün değil. Web sitelerinde, tema veya eklenti ile ilgili bir sıkıntı olduğunda ya da en çok karşılaştığımız, WordPress güncelleme sorunlarında, YcrSOFT olarak müşterilerimize WordPress destek konusunda hizmet vermekteyiz. Çoğu zaman yapılan işin zamanına göre ya da kendi firmamız tarafından belirlenmiş fiyatlar ile müşterilerimize WordPress konusunda en uygun fiyatlı yazılım desteğini vermeye çalışmaktayız.

WordPress yazılımlarına hazır temalar eklenerek oluşturulan web sitelerine bazı durumlarda ek web tasarım işleri yapılmak zorunda kalabiliyoruz. Bu durumlarda, mevcut temaların orjinallikleri bozulmadan, çok fazla yazılımsal değişikliğe gitmeden, mümkünse temanın kendi ayarları ile sorunu çözmeye çalışıyoruz. Zira bu eklenti veya temalar devamlı güncellendiğinden, yazılımsal oynamalar sonrası, ilk güncellemede yapılan tüm değişiklikler eski haline dönebiliyor.

Bu sebepten WordPress destek isteyen müşterilerimize öncelikle bunu anlatmaya çalışıyoruz. Çünkü tema ve eklentilerin devamlı güncel olması demek, web sitelerin güvenliği demektir. Ayrıca tema eklentileri güncellemediğinizde, WordPress ana sistem güncellemesi yapıldığından web sitenizde büyük sıkıntılar ile karşılaşmanız mümkün olabilir.

WordPress Destek de Tema Sorunları

WordPress web sitenize satın almış olduğunuz temayı kullanmakta sıkıntı yaşıyorsanız, aynı temayı daha önce kullanmış kişileri arama motorları vasıtası ile bulup, benzer sorunlarınıza çözüm bulmuş kişilere ulaşabilirsiniz.

Bunu daha çok, tema yapımcılarının kurduğu forum platformlarında bulmanız mümkündür. Tek yapmanız gereken sorununuz, temanızın ismini İngilizce bir şekilde aratmak. Eğer kullandığınız WordPress teması köklü bir firmanın teması ise zaten hiç sorununuz yok demektir. İlla ki forum yardım siteleri vardır ve o sitelerden yardım almanız mümkün olabilir.

Ayrıca tema yapımcısı firmalar, temalar üzerinde yapılacak değişiklikler hakkında destek de veriyorlar fakat ilk güncelleme de bu değişiklikler kaybolacağı için, kullanıcıları da yapmadan önce bilgilendiriyorlar.

WordPress Destek Eklenti Sorunları

Aynı sorun eklentiler için de geçerlidir. Eklentilerinizde yazılımsal bir değişiklik yaptığınızda, ilk eklenti güncellemeniz de yaptığınız tüm değişiklikler kaybolacaktır.

Eklenti kullanıcılarının da çoğunlukla sorunlarını yazdıkları forum platformları bulunmakta. Mesela WordPress’in resmi sitesinde, eklenti ve temaların altında yorum kısmında, kullanıcılar birbirleri ile soru cevap yapmakta hatta bazen, ilgili konuşmalara, ilgili tema veya eklenti yapımcıları da katılmaktadır.

WordPress Destek İle Sorunsuz Web Deneyimi

WordPress ve ona bağlı olarak çalışan tema ve eklentiler, devamlı güncel tutulması gereken, güncel tutuldukça güvenliğini sağlayabilen sistemin, aslında bir bütün olduğunu düşünmek gerekiyor. Bu sistemler bütününü güncel tutmadığınızda, öncelikle birbirleri arasında çalışma düzeyinde sıkıntı çıkartabiliyorlar. Eğer güncelleme uzun bir zamandır yapılmamış ve hatta 3-4 güncelleme geçmişse, güncellemelerin, sırasına göre yapılması bile gerekebiliyor.

Uzun zamandır güncellemesi yapılmamış WordPress web siteleri risk arz eder. Tabi sadece sistemin kendisi değil, eklenmiş tema ve eklentilerin de güncel olmadığını düşünürsek ve web sitenizin e-ticaret yaptığını da hayal edersek, büyük sorunlarla karşılaşmanıza az kalmış diyebiliriz.

Özellikle güvenlik açıkları yüzünden, e-ticaret sitelerinin devamlı güncellemesi gerekiyor. Bu sadece WordPress için geçerli değil. Tüm açık kaynak kodlu çalışan web siteleri yani;

  • OpenCart
  • Magento
  • PrestaShop
  • Joomla
  • Drupal
  • ZenCart

Ve daha onlarcası. Bu sistemler, devamlı güncel olması gereken, güncellendiği takdirde güvenli olabilen sistemlerdir.

Açık kaynak kodlu yazılımlar evet ucuz e-ticaret yazılımı deneyimini sağlamanıza yardımcı olurlar. Fakat bu yazılımlar ücretsiz dağıtılsa da, siz geliştirdikçe ve kullanılabilir hale getirmeye çalıştıkça, daha da karışık bir duruma gelirler. Her kullanıcı yazılım bilmediğinden, bu karışıklıkların içinden çıkılması bazen mümkün olmayabilir. Bu yüzden, kullanıcıların, ücretsiz altyapı kullansalar bile, devamlı yazılım desteği almaları, bir süre sonra şart olmaya başlayabilir.

Devamlı WordPress Destek

Bir WordPress sitesinin tema veya eklentilerine bağlı olarak çoğu durumda güncellemesi yapılırken, yazılım bilgisi gerektiren işlemler ile sorunlar çözülebildiğini söyleyebiliriz. Bazı durumlarda, güncelleme butonuna basmak yeterli olmuyor ve saatler alan bir çalışma ile sistem içerisindeki tema ve eklentiler ile bu güncellemelerin uyum sağlayıp sağlamadığı test edilebiliyor.

Güncellenecek olan web sitesi eğer yüksek trafikli ve devamlı çalışan bir web sitesi ise durum daha da zor olabiliyor. Web sitesini yayından kaldırmadan işlemleri halletmek, çoğu zaman web sitesinin kullanıcıları için önemli bir hususa dönüşüyor.

Bu gibi ihtiyaçlar için firmamız her müşterisine, özellikle açık kaynak kod kullanan müşterilerine ek destek hizmeti vermektedir. Herhangi bir tema değişimi, eklenti değişimi ya da sistem güncellemelerinde müşterilerimize WordPress destek konusunda sorunsuz hizmet vermekteyiz. WordPress web siteniz için destek merkezi aracılığı ile bize ulaşabilir, tüm sorunlarınızın çözümü için görüşebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımız

Tarih: 15 Eki 2020 - Yazar: YcrSOFT Destek