Magento E-Ticaret yazılımına 490 $ ile sahip olabilirsiniz. Yıllık ödeme yok..

Detaylar için tıkla Bizi direkt arayabilirsiniz : 0 212 982 48 18

Web Sitesi Açmak İçin Nelere İhtiyacınız Var?

Web Sitesi Açmak

E-ticaretin her geçen gün popüler olmaya devam ettiği Ülkemizde, e-ticaret sektörü, 2019 yılında da büyümesini sürdürerek, yüzde 39 gibi rekor bir artışla seneyi 83 Milyar TL’lik rakamla kapattı. Bu yılda yine büyüme beklenen e-ticarette var olabilmek, elbet her firmanın isteği. Fakat bunun için öncelikle bir web sitesi açmak ve o web sitesini çalışır hale getirmek gerekiyor.

Büyümenin bu kadar büyük olduğu bir sektörde, dolaylı olarak başarı da kolay olmuyor. Birçok e-ticaret yapan firma var ve devamlı birbirleri ile rekabet halinde.

Bu büyük rekabetin içerisinde nasıl başarılı olunabilir? Bir web sitesi açmak için neler gerekli? Bu yazımızda çeşitli konular üzerinden, işletmelerin, özellikle küçük ölçeklilerin nasıl bir yol izlemesi gerektiğinden bahsedeceğiz.

Web Sitesi Açmak İçin Nelere İhtiyacınız Var?

Web Sitesi Açmak İçin Firma Gerekmez

Normal bir kurumsal web sitesi açmak için, vergi mükellefi olmanıza gerek yoktur. Fakat bu web sitesi üzerinden satış yapacaksanız, yani e-ticarete başlayacaksanız, vergi mükellefi olmak zorundasınız. Zira fatura kesmeniz, garanti vermeniz, servis hizmeti ve ödeme işlemleri gibi birçok konuda, artık e-ticarette bir işletme olarak hayata başlamanız gerekiyor.

Fakat bir projeniz var ve emekleme aşamasında. Gelecekte bazı şeyler planlıyorsunuz. Bunların üzerinde çalışmak istiyorsunuz. İnternet üzerinden, gelecekte çalışan bir web sitesine sahip olabilmek için önceden hazırlık yapmak istiyorsunuz. Bu yazımız tam sizin için.

Öncelikle, yukarıda da belirttiğimiz gibi bir web sitesinde satış yapılmayacaksa vergi mükellefi olma zorunluluğu yok. Yani gelecek için düşündüğünüz projenize hazırlık maksadı ile bir işletme açmadan, bir web sitesi ile başlayabilir ve gelecekteki işletmenizin temelini atabilirsiniz.

Tabi bu web sitesi üzerinden ticari işlemler yapmamak kaydıyla. Zira böyle bir durumda, Devlet tarafından yaptırımlarla karşılaşma riskiniz bulunuyor.

Bir alan adı kiralayarak işe başlayabilirsiniz.

Web Sitesi Açmak İçin Alan Adı

Gelecekte açacağınız veya mevcut işletmenizi temsilen, öncelikle bir alan adı kayıt etmelisiniz. Bir alan adı (domain) internette her şeyin başlangıcıdır. Bu yüzden en iyi şekilde seçmeli ve geleceği de düşünerek, ona göre bir marka edinmelisiniz. İlk başta işletmesi olmayanlar için “tr” uzantılı alan adları almak mümkün olmasa da, global olarak satılan ve ticari bir kuruluş olmasanız bile alabileceğiniz alan adları mevcut.

Bu alan adları için herhangi bir alan adı kayıt firmasından kısa bir sürede, resmiyet olmadan, işlemlerinizi tamamlayabilir ve alan adınızı kayıt edebilirsiniz. Bu işlemi, en uygun fiyatlarla YcrSOFT ile de yapmanız mümkün. Alan adı kayıt sayfamızdan, istediğiniz alan adını sorgulayabilir ve müsaitse kayıt edebilirsiniz.

Web Sitesi Açmak İçin Hosting

Hosting, web sitelerinin barındırıldığı uzak konumdaki bilgisayarlardır. Bu bilgisayarlardan bir alan kiralar ve web sitelerimizi bu alan içerisinde barındırırız. Kullanıcılar, web sitemize bu bilgisayar sayesinde ulaşabilirler. Kısacası, web sitelerinin barındığı evlere hosting denir.

Bir hosting kiralama yaptıktan sonra ise tek yapmanız gereken web sitenizi kurmak olacaktır.

Hosting kiralamadan web sitesi açmak da mümkündür. Bunun yolu da, web site oluşturucular ile bir web sitesi dizayn etmektir. Fakat bu yöntemle yazılım kontrolü elinizde olmayacağından, kendi hosting ve yazılımınızı oluşturmanızı öneririz.

Netice Olarak

Bir web sitesi açmak oldukça basittir. Küçük maliyetlerle, kullanıcılar veya işletmeler bunu yapabilirler. Web sitelerinde önemli olan içeriktir. Düzenli çalıştırılması halinde, web siteler, internette başarılı olurlar ve bağlı bulundukları işletmelere para kazandırmaya başlayabilirler.

Bir web sitesi açmak istiyor ve destek arıyorsanız, işletmeler ve kişisel web siteleri için uygun fiyatlı web tasarım çözümlerimiz hakkında bizimle irtibata geçebilir, projenizi anlatarak fikir danışabilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımız

Tarih: 03 Kas 2020 - Yazar: YcrSOFT Destek