Magento E-Ticaret yazılımına 490 $ ile sahip olabilirsiniz. Yıllık ödeme yok..

Detaylar için tıkla Bizi direkt arayabilirsiniz : 0 212 982 48 18

Web Sitesi Fiyatları 2021’e Girerken Ne Durumda?

Web Sitesi Fiyatları

Genç nüfusa sahip Ülkemizde her geçen gün internet kullanımı artıyor. Tüik (Türkiye İstatistik Kurumu) verilerine göre, 2020 yılında internet kullanımı geçen yıla oranla artış gösterdi. 2020 yılında, 16-74 yaş aralığında internet kullanımı %79 oldu. Bu oran geçen yıl %75’di. Rakamlar, Ülkemizde internet kullanımının her geçen gün artacağını gösteriyor. Bu artışla birlikte, web sitesi olmayan işletmeler de web sitesi fiyatları nedir merak ediyorlar. Bu yazımızda, bir web sitesi maliyeti ne kadar olur, güncel olarak anlatmaya çalışacağız. Fiyatlar dövizle alakalı olduğundan her an değişme hakkını YcrSOFT saklı tutmaktadır.

Web Sitesi Fiyatları 2021’e Girerken Ne Durumda?

Web Sitesi Fiyatları Öncesi Karar Vermelisiniz

Her işletmenin bir web sitesine ihtiyacı var. Artık tüm sektörler internetten çalışmaya ve bu çalışmalarını geliştirmeye başladılar. İnternetteki rekabet her geçen gün artıyor ve her firma bu rekabette yerini almalı.

Peki Siz bu rekabet alanın da hala yok musunuz?

Bir web sitesi sahibi olarak, hemen başlamanız için çok sebebiniz var. Artık süslü mağazalar, yüksek kiralı dükkanlar, Avm’ler ve diğerlerinden çok, kaliteli içeriğe sahip web siteleri daha fazla kazandırıyor. Covid-19 pandemisi ile de bunu, yani işletmelerin artık internete açılmaları gerektiğini gördük. Başlamanız için sebep çok fazla. Peki düşünüyorsunuz ama karar veremiyor musunuz?

Nasıl bir web sitesine ihtiyacınız olduğunu bilmiyor olabilirsiniz. YcrSOFT web site departmanına başvuran işletmelerden aldığımız en fazla geri bildirim bu. İşletmeler, bir web sitesine sahip olduklarının farkında ama ne yapacaklarını bilmiyorlar. Web sitesi fiyatları tabii ki herkes için önemli ama bir web sitesi fiyatı da özelliklerine göre değişebiliyor.

Sektörünüz, ürünleriniz, hizmetleriniz ve diğerleri, bunların hepsi, web site seçiminizde birer etkendir.

Satılacak Ürünleriniz mi Var?

Ürün alım-satımı yapan bir mağaza veya işletmeniz mi var?

E-ticarete başlamaya ne dersiniz?

Günümüzde bir e-ticaret sitesini ücretsiz bir şekilde bile kurabilirsiniz. Bunun için Cms’ler (içerik yönetim sistemleri) var ve yaklaşık 1 saat içerisinde, işletmenizin ürünlerini satabileceğiniz bir e-ticaret siteniz olabilir.

Bunu yapabileceğiniz WordPress, OpenCart gibi açık kaynak kodlu yazılımlar var ve kurulum aşamalarında yazılım bilgisi pek gerekmiyor.

İnternetten hiç mi anlamıyorsunuz?

Merak etmeyin, sizin için mükemmel bir WordPress, OpenCart, Magento veya PrestaShop ücretsiz yazılımını kurar ve teslim edebiliriz. Tabi bu yazılımların kurulması ile bazı ihtiyaçlar ortaya çıkıyor. Örneğin temalar, eklentiler yani modüller, işletmenizin satış politikasına veya ürünlerine göre değişebiliyor. Fakat bir e-ticaret sitesi sıfırdan kurmak 1000 TL’yi geçmiyor.

E-ticaret için hazır mısınız?

  • Ürünler
  • Stoklar
  • Fiyatlar
  • Ekip
  • Sosyal Medya Pazarlaması
  • Reklam Bütçesi
  • Web Site Geliştirme Maliyetleri

Web sitesi fiyatları tabii ki ilk başlangıç için çok önemli olabilir. Fakat ilerleyen zamanlarda çıkacak ve işletmenizin kesin yapması gereken bazı geliştirmeleri de yapmak zorunda kalabilirsiniz.

Şimdi kurumsal bir web sitesi üzerinden gidelim.

Kurumsal Web Sitesi Fiyatları

Satacak bir ürünü olmayan işletmeniz olabilir. Sadece hizmetleriniz vardır. Mesela bir inşaat şirketi veya global çalışan bir tekstil firması gibi. Bu tip işletmelerinde internette var olabilmesi gerekir. Bunun için ilk yapmaları gereken bir web sitesi ile başlamaktır.

Markanız için domain seçtiniz mi?

Seçmediyseniz, lütfen domain alırken nelere dikkat etmeli konulu makalemizi okuyun. Size birçok bilgi verecektir.

Domain eğer belli ise önünüzde iki yol var. Ya özel bir yazılım ile devam etmek, ya da bir üst konuda tavsiye ettiğimiz içerik yönetim sistemleri ile mükemmel bir web sitesi kurmak.

İçerik yönetim sistemleri tamamen ücretsizdir ve hayat boyu para ödemezsiniz. Örneğin bir WordPress altyapısı ile hazırlanmış web sitesi, eğer sistem, tema ve eklenti güncellemeleri yapılmışsa, 10 sene sonra bile bugünkü gibi teknolojik bir kondüsyonda olacaktır. Zira içerik yönetim sistemleri devamlı güncellenir ve siz bir şey yapmasanız da, teknolojiye uygun hale getirilerek yola devam etmesi sağlanır. Bu sayede hem güvenlik açıkları meydana gelmez, hem de web siteniz daha güncel kalır.

Web sitesi fiyatları üzerinden giderken, içerik yönetim sistemleri ile bir web sitesi oluşturacaksanız, bu fiyatları düşünmeniz ilk başta gerekmez. Örneğin bir WordPress web sitesini, WordPress ana sitesinden dosyalarını bilgisayarınıza indirebilir ve mevcut hosting hesabınıza dakikalar içerisinde kurabilirsiniz. Bu tamamen ücretsizdir.

Hatta bu kurulumdan sonra, işletmeniz için bir ücretsiz tema seçebilir ve bu tema ile yola devam edebilirsiniz. Tabi bu işlemler biraz tekniktir ve son kullanıcı için bunları yapmak tecrübe isteyebilir. Bu gibi durumlarda WordPress destek hattı ile müşterilerimize destek vermekteyiz.

Web sitesi fiyatları, eğer bir WordPress ile kurulacaksa, yapılacak işe göre değişiklik gösterebilmektedir. Firmamızdan talep edeceğiniz bir WordPress altyapılı kurumsal web sitesine taban fiyat olarak 1250 TL ödemeniz gerekmektedir. Bu fiyata nelerin dahil olduğunu buradan görebilirsiniz.

Web Sitesi Fiyatları ve Hosting

Hosting, kısa anlatımla, web sitelerinin barındırıldığı ve kullanıcılara gösterildiği uzak noktadaki bilgisayarlardır. Bu bilgisayarlarda barınan web siteniz aylık veya yıllık ücretler öder ve bu hizmeti alır.

Hosting hizmeti, bir apartmandaki kiralık evlere benzer. Her ev bir hosting hesabı olarak, bina da bir bilgisayar olarak düşünülebilir.

Kısacası hosting için ödediğiniz ücret, web sitenizin barındırılma kirasıdır. Bunu her daim ödemek zorundasınız. Hosting fiyatları, barındırma hizmeti veren firmaya göre değişebilmektedir. Hatta birçok firma bu fiyatları döviz kuruna bile sabitlemiştir. YcrSOFT’da bir hosting hesabı kiralamak çok basittir. TL ile ödeme yapabilir ve senelik hosting hesabınızı hemen kiralayabilirsiniz.

YcrSOFT hosting kiralama fiyatları

Yukarıda görmüş olduğunuz hosting planları tamamen WordPress uyumludur ve hosting konusunda 7/24 desteğimiz mevcuttur.

WordPress web sitesine sahip müşterilerimize özel ücretli destek de sağlamaktayız.

Web sitesi fiyatları ile birlikte hosting fiyatları birlikte hesaplanmalıdır. Örneğin firmamızdan bir web sitesi hizmeti aldığınızda, ilk yıl web siteniz tamamen ücretsiz barındırılır. 1 yıl sonunda, işletmenizden gelecek yılın kirası tahsil edilir ve web sitesi yayını devam ettirilir.

Web Sitesi Fiyatları ve Ürün Girişi

Web sitesi fiyatları hesaplanırken, web sitesine girilecek ürünlerinde bir maliyetlerinin olduğunu unutmamak gerekiyor. Özellikle yüzlerce, binlerce ürüne sahip işletmelerin, web sitelerine girecekleri ürünler, seo uyumlu bir şekilde ve profesyonelce girilirse, gelecekte daha iyi sonuçlar alınır.

Ürün girişlerinde görseller çok önemlidir ve ürünlerinizin en az 3 adet görselleri olması gerekir. Ürünleriniz ile alakalı başlıklar, açıklamalar ve niteliklerde başka bir uzmanlık gerektirir.

Ürünlerinizin arama motorlarında kullanıcılar tarafından nasıl arandıklarını tahmin ederek, anahtar kelime nizamına uygun bir şekilde giriş yapmalı ve web sitenizin seo çalışmasına ürün girişi ile başlamalısınız.

Ürün girişi hakkında herhangi bir bilginiz yoksa tane başı ücretlendirmeler ile firmamız bu konuda da size yardımcı olabilir.

Web site kurulumunuz bittikten hemen sonra, sizden aldığımız verileri, web sitenize, seo uyumlu bir şekilde girebilir ve sitenizi çalışır vaziyete getirebiliriz.

Web Site İçeriği de Bir Maliyettir

Web sitesi fiyatları bir işletme için çok büyük rakamlar olmasa da, maliyetler sadece web sitesi kurmak ile kalmaz. Asıl yapılacak işler web sitesi kurulduktan sonra başlar. Web sitenizin size kazandırmasını istiyor musunuz?

Belli ölçüde yatırım yapılmayan web siteleri para kazandırmaz ve işletmenizi internette temsil etmez.

Yatırım, sadece para değil, emek ve zamandır aslında. Yeni bir web sitesini çalışır hale getirebilmek, belli ziyaretçi sayılarına ulaştırabilmek, reklamla da olabilir ama reklam artık sınırlı bir çözümdür. İşletmelerin, kendi departmanları yoksa dışarıdan, web siteleri için destek almaları gerekir. Bu destek dijital pazarlama içindir ve her firma dijital pazarlama ile internette gerektiği gibi çalışma yapmalıdır.

Dijital pazarlama çok çeşitli enstrümanlara sahip bir alandır. Bu enstrümanların en güçlüsü ise seo çalışması olmaktadır. Seo çalışması yapılan web siteleri, özellikle Google arama motorunda kesin sonuç vermekte ve bağlı bulundukları işletmelere para kazandırmaktadır.

Seo Çalışması Ekip İşidir

İşletmenizde seo çalışmasından anlayan bir ekip var mı?

Seo başlı başına bir uzmanlık alanıdır ve işletmenizde bu alan ile ilgili departman yoksa, seo desteğini dışarıdan almak zorunda kalabilirsiniz. Web sitesi fiyatları hesaplarken, bu destek ücretlerini de hesaba katmalı, yatırımınızı iyi hesaplamalısınız.

Web sitesi fiyatları konusunda yukarıda YcrSOFT ile bir web sitesi ne kadara mâl olmaktadır, kısaca anlattık. Şimdi ise web sitenizi kurduktan sonra alacağınız seo hizmeti ücretleri hakkında birkaç detaya girmek istiyoruz.

Web site hizmetini firmamızdan almış veya almamış kullanıcılara özel seo paketlerimiz bulunmaktadır. Bu seo paketleri tek seferlik olduğu gibi firmamızla devamlı seo üzerine destek de alabilirsiniz. Devamlı seo desteği için müşteri hizmetlerimizle irtibata geçmeli ve projeniz hakkında detaylı bilgi vermelisiniz. Zira bu tip projelerin öncesinde fiyat vermek zor olmaktadır.

Fakat önceden yapılmış bir web sitesi için tek seferlik bir seo paketi almak istiyorsanız, fiyatlarımız şu şekildedir; (YcrSOFT fiyat değişimi yapma hakkını saklı tutar)

YcrSOFT seo paketleri

Eğer işletmenizde web sitenizle alakalı çalışma ekibiniz yok ise YcrSOFT buna da destek vermektedir. Online çalışan ekiplerimiz ile web sitelerinizi seo uyumlu hale getirip, faal şekilde çalıştırmakta, arama motorlarında popülerliklerini yükseltmekteyiz.

Web Sitesi Fiyatları ve Web Tasarım

Web sitesi fiyatları, bir web sitesine uygulanacak web tasarıma göre de değişebilir.

Bu fiyatlar içerik yönetim sistemlerinde temalar arası fiyat oynaması dahilinde olsa da, özel yazılımlarda ücretler daha farklı olabilmektedir.

İstenen web tasarım, özgünlüğü, sayfa sayısı ve harcanacak emek web sitesi fiyatları konusunda her zaman değişiklik sebebi olabilir.

Bu yüzden içerik yönetim sistemleri her zaman web tasarım konusunda da daha uygun fiyatlara gelir. Örneğin, mükemmel detaylara sahip bir WordPress temasını çok uygun fiyatlara satın alabilir ve web sitenize dakikalar içerisinde uygulayabilirsiniz.

Tabii ki içerik yönetim sistemlerinin tek artısı fiyat uygunlukları değildir. İçerik yönetim sistemleri, yönetim paneli mantığı ile çalışır ve web sitenize istediğiniz gibi müdahale etmenize olanak sağlar.

Temaların izin verdiği ölçüde, web sitenizin web tasarım değişikliklerini, WordPress panelinizden yapmanız mümkün olur.

Bu yüzden içerik yönetim sistemlerinin tercih edilmesi haliyle daha fazla olmaktadır. İçerik yönetim sistemleri kullanıcılara ayrıca sonsuz özgürlük de sağlar. Bir web site oluşturucu ile karşılaştırıldığında, içerik yönetim sistemleri tartışmasız harika birer web sitesi temeli sağlayabilecek sistemlerdir. O kadar esneklerdir ki, dakikalar içerisinde web sitenizde bir tema aracılığı ile köklü değişiklikler yapmanız mümkün olabilir.

Netice Olarak

Web sitesi fiyatları, işletmelerin ihtiyaçlarına göre değişkenlik gösterebilir. Kısacası web sitesi fiyatları açısından bir net rakam ortaya koymak mümkün değildir.

İçerik yönetim sistemi ile bir web sitesi kurulmuş olsa bile, bu sistemlerin geliştirilmesi için eklentiler ve modüller satın alınması gerekir ve bunlarda kendi başına birer maliyettir.

Web sitesi kurmadan önce elbette fiyat araştırması yapmak çok mantıklıdır. Fakat fiyat araştırmasına ileride çıkacak masrafların da eklenmesi çok daha yararlı olur. Bu sebepten, işletmeniz için edinmek istediğiniz bir web sitesi projesi varsa, YcrSOFT destek ekibi ile detaylı şekilde konuşabilir ve ileride karşılaşmanız mümkün olan tüm masraflar hakkında daha detaylı bilgi alabilirsiniz.





Diğer Blog Yazılarımız


Tarih: 18 Nis 2021 - Yazar: YcrSOFT Destek