Magento E-Ticaret yazılımına 490 $ ile sahip olabilirsiniz. Yıllık ödeme yok..

Detaylar için tıkla Bizi direkt arayabilirsiniz : 0 212 982 48 18

Wix Nedir? Web Site Oluşturucu Kullanmak Mantıklı mı?

Wix Nedir?

2006 yılında İsrail merkezli kurulan şirket, bugüne dek Brezilya, Kanada, Almanya, Hindistan, İrlanda, Litvanya ve Amerika gibi birçok ülkede ofis açarak yatırımlarını büyütmüştür. Wix, bir web site oluşturucudur. Web site oluşturucu kısmı tamamen ücretsizdir. Wix ile bir web sitesi oluşturabilir ve devamlı olarak ücretsiz kullanabilirsiniz. Tabi ücretsiz sürümünde, kendi alan adınızı kullanmanız mümkün değildir. Wix’in size tanımladığı subdomain ile yola devam edersiniz.

Wix içerisinde yazılımsal bir değişiklik yapmanız da mümkün olmaz. Zira tek bir yazılımı milyonlarca kullanıcı kullanmaktadır. Alan adı ile bir web sitesi oluşturmak istediğinizde, aylık en düşük web site paketi 14 Dolar’dır.

Bu paket sadece başlangıçtır. Daha yüksek fiyatlı ve değişik özellikler içeren paketleri de mevcuttur.

Wix Nedir? Web Site Oluşturucu Kullanmak Mantıklı mı?

Wix Kullanmak

Wix, yukarıda da belirttiğimiz gibi, bir web site oluşturucudur. Yani merkezi bir paneli vardır. Bu panel üzerinde birçok tema ve şablon önceden eklenmiştir, herhangi bir tanesini seçerek web site oluşturulur ve yayına alınabilir. Fakat Wix ile bir web sitesi oluşturduğunuzda, o web sitesini farklı bir barındırma hizmetine taşımanız mümkün olmaz. Yani Wix size hiçbir zaman yazılımı teslim etmez. Kısacası devamlı para ödersiniz.

Yazılım kiralama gibi bir sistem diyebiliriz Wix için. Kurdukları sistemi her geçen gün geliştiren firma, adını büyük reklam kampanyaları ile duyurmuştur. Kullanıcı sayısı her geçen gün artsa da, kullanıcıların devamlı çalışabilirliği sorgulanmaktadır. Zira Wix ile uzun süre çalışmak demek, devamlı ödenecek paralar demektir.

Wix ile içerik yönetim sistemlerini karşılaştırdığımızda, karşımıza açık ara büyük farklar çıkıyor. Öncelikle bir Cms (İçerik yönetim sistemi) ile istediğiniz kadar geliştirme yapmanız mümkündür. Cms’ler esnektir. Her işletmeye özel yapılandırma yapılabilir. Sınırsız yazılım desteği alabilirsiniz. Hem de dünyanın her yerindeki yazılımcılardan. Fakat Wix ile böyle bir şansınız yoktur. Wix ile bir web sitesi oluşturduğunuzda, firmanın havuzuna dahil olursunuz ve firma haricinde kimseden destek almanız mümkün olmaz. Bu özelliği ile Wix’in kullanımı biraz sorgulanmaktadır.

Yaptıkları reklamlarla çok kullanıcı toplasalar da, tamamen para odaklı bir sistem olduğu kullanıcılar tarafından anlaşıldığında, sistem terk etmeleri olabilmektedir.

Wix mi Cms Sistemleri mi?

Wix gibi web site oluşturucular ile sınırlı işler yapabilirsiniz. Sistemin size tanımladığı tema, şablon ve eklentiler ile sınırlı kalırsınız. Wix’in e-ticaret bölümü de vardır. Fakat tabii ki bir Magento, OpenCart veya WooCommerce esnekliğinde ve çalışabilirliğinde değildir. Nedeni ise bu yazılımlar gerçekten e-ticaret için tasarlanmıştır ve devamlı geliştirilmekte hatta farklı geliştiriciler elinde devamlı kullanıcı odaklı şekil bulmaktadır.

Küçük işletmeler için bugün WooCommerce ve OpenCart e-ticaret yazılımları mükemmel fırsatlar sunmaktadır. Özellikle OpenCart’ın eklenti ve tema kütüphanesi devasadır. Ayrıca bu Cms’ler için ülkemizde ücretli destek alabilir ve açık kaynak kod olduğundan, sınırsız geliştirmeler yapabilirsiniz.

Wix ile farklı geliştirmeler yapmanız mümkün olmaz. Komşu e-ticaret yazılımı ile aslında aynı altyapıyı kullanır, aynı renklere sahip bir e-ticaret sitesi kullanırsınız. Özgün olmanız zordur.

Kontrolün sizde olmadığı bir sistemde bulunmak korkutucu değil mi?

Bir e-ticaret yazılımı ile sistem kontrolü her zaman kullanıcı elinde olmalıdır. Yönetim paneli ve diğer tüm detayların, kullanıcı tarafından başkasına sunulmaması, açık olmaması en güvenli e-ticaret şeklidir. Cms’ler ile bu güvenliğe sahip olabilirsiniz.

Kendi yazılımız ile kendi alan adınızla ve hatta kendi hosting (web site barındırma) hesabınızda, kendi kararlarınızı kendiniz verebilir ve bağımsız, devamlı para ödemeyen bir çevrimiçi mağaza sahibi olursunuz.

Wix İle Kurumsal Web Site

Hiçbir şekilde, yazılımcı, hosting firması veya diğer tüm detaylar ile meşgul olmak istemeyenler ve aylık olarak taban paketi 14 Dolar ödeyerek bir web sitesi sahibi olmak isteyenler için Wix önerilebilir.

Fakat gelecek düşünülen web siteleri için Wix tercih etmek veya herhangi bir web site oluşturucu ile işe başlamak ne kadar mantıklı?

İnternet, arama motorları ile zenginleşti. Arama motorlarının yayına başlamasından sonra, artık web sitelerin tek başarı yolu, seo oldu. Seo çalışmaları her işletmenin web sitesi için yapması gereken, belli bir bütçe ayırarak devamını getirmesi gereken çalışmalar bütündür. Seo çalışmaları tabii ki Wix gibi diğer web site oluşturucular ile de yapılabilmektedir. Fakat seo bakımından en zengin ve kaliteli yazılımlar Cms’lerdir. Kuşkusuz, arama motorları, Wix gibi merkezi ve kontrol edilen yazılımlardan çok Cms’ler gibi özgür ve açık kaynak kodlu yazılımları sever. Seo çalışmalarında Cms (İçerik yönetim sistemleri) başarıları bu yüzdendir.

Bir web site oluşturucu ile web site sahibi olduğunuzda, seo çalışması yapmanız gerekir değil mi?

Belki aylarca, yıllarca sürecek seo çalışmaları neticesinde, web siteniz arama motorlarında belli yerlere gelebilir. Fakat bu sektörünüze de bağlı olarak hiç kolay olmayacaktır. Bunu bilmelisiniz. Uzun süreçli çalışmalar sizi bekliyor. Peki bu uzun süreçli emek, zaman ve para harcadığınız seo çalışmalarını yaptığını herhangi bir web site oluşturucudaki web sitenizi taşımak isteseniz? Mümkün olmaz.

  • Ücretten memnun olmazsınız
  • Yazılımda sıkıntılar çıkabilir
  • Firma desteği kesebilir
  • İstediğiniz özellikler gelecekte yapılmayabilir

Gibi onlarca olumsuz durum sayabiliriz. Bunlardan herhangi biri ile karşılaştığınızda ve web sitenizi taşımak zorunda kaldığınızda, o güne kadar yaptığınız tüm seo çalışmalarını çöpe atmış olabilirsiniz.

Böyle bir sorunla karşılaşmayı kim ister ki?

Fakat Cms’ler ile oluşturduğunuz hiçbir web sitesinde bu gibi bir sıkıntı ile karşılaşmanız mümkün olmaz. Çünkü içerik yönetim sistemleri hem taşıma konusunda, hem geliştirme konusunda özgür yazılımlardır. Devamlı güncellenir ve teknolojiye uygun hale getirilir. Para da ödemezsiniz. Tamamen ücretsiz hizmet alırsınız.

Netice Olarak

Tüm hazır web site oluşturucular para odaklıdır ve sizden aylık belli bir ücret almak için hizmet verirler. Ödediğiniz paranın miktarı kadar hizmet alabilirsiniz. Para ödemezseniz ise hizmetiniz kesilir. Kısacası bir Cms ile bu tip olumsuz durumlarla karşılaşmazsınız. Cms’ler tamamen bağımsız yazılımlardır ve geliştirme yapmanıza olanak sağlar. Hiçbir zaman da para ödemezsiniz.

Bir içerik yönetim sistemi ile web site oluşturmak için YcrSOFT’dan kesintisiz destek alabilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımız

Tarih: 04 Kas 2020 - Yazar: YcrSOFT Destek