Magento E-Ticaret yazılımına 490 $ ile sahip olabilirsiniz. Yıllık ödeme yok..

Detaylar için tıkla Bizi direkt arayabilirsiniz : 0 212 982 48 18

Wordpress Güncellemesi 5.4 Yeni Bloggerlar İçin İdeal

Dünyanın en çok kullanılan içerik yönetim sistemi WordPress, en son güncellemesi ile özellikle blog düzenleme alanında neredeyse bir devrim yarattı diyebiliriz. Bu WordPress Güncellemesi hem büyük ve detaylı hem de WordPress’in gerçek kullanıcısı olan bloggerlar için çok iyi bir deneyim oldu.

Bir WordPress Teması Olmadan!

5.4 WordPress güncellemesinden önce, blog içeriği üretenler, bloglarını zenginleştirebilmek için tema yüklemek zorunda kalıyordu. Fakat bu güncelleme ile, artık WordPress’in sayfa içlerini düzenlemek oldukça kolay. Evet bir Wp Bakery eklentisi kadar detaylı ve geniş bir tasarım sunmasa da, eski bomboş halinden çıkmış bir blog düzenleme alanı mevcut.

Renkli yazılar, düğmeler ve görsellerin boyutunu seçebilmeye kadar birçok özellik eklenmiş.

WordPress Güncellemesi 5.4 Yeni Bloggerlar İçin İdeal

Büyük Bir Güncelleme Dikkatli Olunmalı

WordPress’in her güncellemesi tabii ki önemli. Fakat bu tip büyük güncellemelerde, kullanıcılarımıza tavsiyemiz, dikkatli güncelleme yapmalarıdır. Zira eklenen özellikler, dosya boyutlarını ve dolayısıyla güncellenecek dosyaların sayısını arttırmaktadır. Önlem alınmadan bir güncellenme yapılması, sonucunda tüm web sitesinin bir çöp olmasına sebep olabilir.

Güncelleme öncesinde, web sitenizin, hosting paneliniz üzerinden ful içerikli bir yedeğini almanızı tavsiye ederiz. Bu yedeği de, web sitenizin güncelleme işlemi bittikten sonra, en az 15 gün kadar kullanıp bir sorun olmadığını görene kadar saklamanızı tavsiye ederiz. Böylece en ufak bir sorun da, web sitenizi eski haline döndürmek çok basit olacaktır. Bu işlemler Cpanel veya Plesk panel olmak üzere farklılık gösterebilmekte. Bu yüzden, sunucu bilginiz yok ise, hosting sağlayıcınızdan destek alabilirsiniz. Eğer bir YcrSOFT müşterisiyseniz, bize destek bildirimi göndermeniz yeterli olacaktır. İnternet sitenizin yedeği, destek birimimiz tarafından alınacaktır.

Blog Yazmaya Yeni Başlayanlar İçin İdeal

Tahmin ediyoruz ki, bu güncelleme ile birlikte artık WordPress, Web tasarım konusunda da kendini geliştirmeye başlayacaktır. Zira bu son güncelleme bu yeniliğin bir göstergesidir.

Blog yazmaya yeni başlayacaklar için ise bu özellikle çok önemlidir. Web sitelerine bir tema kurma ihtiyaçları kalmadan, içeriklerini, blog yazılarında çok basit bir şekilde yayınlayabileceklerdir. Bunun bir önemli tarafı da, sisteme bir tema kurmadan, WordPress’in çekirdek yapısı ile yola devam etmektir. Bu sayede hem hızlı bir web sitesi deneyimi yaşayacaklar, hem de ileride, tema ve WordPress güncelleme çakışması yaşamayacaklardır.

Bildiğiniz üzere, WordPress güncellemesi olduğunda, diğer eklenti ve temalarda güncellenmek zorunda, eğer güncellenmezlerse, internet sitesi çalışmaz bir duruma gelmektedir.

Bir WordPress web siteniz var ve son güncellemeden sonra sıkıntılar yaşıyorsanız, WordPress destek ekibimizden destek alabilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımız

Tarih: 25 Nis 2020 - Yazar: YcrSOFT Destek