Magento E-Ticaret yazılımına 490 $ ile sahip olabilirsiniz. Yıllık ödeme yok..

Detaylar için tıkla Bizi direkt arayabilirsiniz : 0 212 982 48 18

E-Ticaret Sitelerinde Ürün ve İçerik Ekleme Nasıl Yapılır?

E-Ticaret

Global ticarette neredeyse tüm ezberlerimizin bozulduğu son yıllarda, ticaretin en önemli trafiği artık internette. İnsanlar evlerinden, işyerlerinden, cihazları vasıtası ile ulaştıkları e-ticaret sitelerinden tüm ihtiyaçlarını sipariş vermekte. Sanal alışveriş tavan yapmış durumda. Her firma internette bir yerlere gelmek için çok büyük çabalar sarf ediyor. Bazıları sermayelerinin büyük bir kısmını bu yarışta internet reklamına ayırıyor. Bazı firmalar yeni yeni girmeye başlıyor internete. Fakat büyük bir çoğunlukta kobinin internette daha bir normal web sitesi dahi yok maalesef. Tabi bunlar bir anda olmuyor. Her geçen gün bu oran düşse de, hızlı değil. İnternette kobilerin daha çok olması, özellikle üreticiler ve alım satımcıların e-ticaret siteleri ile sanal mağazalarını kurması gerekmekte.

E-Ticaret Sitelerinde Ürün ve İçerik Ekleme Nasıl Yapılır?

E-ticaret bir web sitesi ve içindeki ürünlerden ibaret görülse de, aslında iş bu kadar basit değil. E-ticaret de kendine göre bir meslek aslında. Bu yazımızda, e-ticaret sitesine bir ürün nasıl eklenir, eklenirken nelere dikkat edilmelidir, detaylı bir şekilde anlatmaya çalışacağız. Bu kılavuzumuzu okuduktan sonra, en azından ürün yüklemenin sadece bir fotoğraf yüklemekten ibaret olmadığını görmüş olacaksınız.

E-Ticaret Sitelerine Ürün Yüklerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Ürün İsmi Nasıl ve Kaç Karakter Olmalı?
  • Ürün Kısa Açıklaması İçeriği ve Neden Olması Gerektiği
  • Ürün Uzun Açıklaması, Ürün Nitelikleri ve Ürün Etiketleri
  • Ürün Fiyatı ve Stoğu
  • Ürün Kargo Bilgileri
  • Ürün İle Alakalı Video
  • Ürün Fotoğrafı ve Fotoğraf Galerisi
  • Ürünün Siteye eklenmesinden Sonra Sosyal Medya Sitelerinde Paylaşımı
  • Ürün İçin E-ticaret Sitesinin Kendi İçindeki Blog Sayfasında Bir İnceleme Yazısı
  • Ürün Müşteri Yorumları

E-Ticaret Sitesinde Ürün İsmi Nasıl ve Kaç Karakter Olmalı?

İdeal bir ürün ismi, bir alıcı olarak kulağa en iyi gelen ürün ismidir. Günümüzde herkes neredeyse bir e-ticaret müşterisi. Bizler ürün satıcısı olarak, ürünlerin ismini, müşterilerin kulağına en net şekilde hitap edecek şekilde oluşturmalıyız. Ayrıca, bir ürünün arama motorlarında nasıl aranacağı da belli kalıplara bağlıdır. İnternet kullanıcıları bir ihtiyaçları olduğunda, arama motorlarına o ihtiyaçlarını nasıl yazarlar? Bu sorunun cevabını, e-ticarette tecrübe sahibi olmaya başladığınızda daha kolay cevaplayabileceksiniz.

Sattığınız ürünün tüm özelliklerini ürün isminde açıklayamayacağınızdan, sadece 60-65 karakterle sınırlı olan o kısa isime yazacağınız cümle hayati önem taşımaktadır. Ürün isimlerinin özenli olması çok önemlidir. Ürün isminin içindeki kelimelerin baş harflerini de büyük yapmanız, cümlenin daha ilgi çekici ve özenli görünmesini sağlar.

Ürün isimlerine kısa 1-2 kelime yazmak, ya da ürünün sizde geçerli olan kod numarası gibi numaraları yazmak, ürünlerinizin zor bulunmasına neden olur. Bu yüzden ürünlerin ismi olabildiğince açıklayıcı ve ikna edici olmalıdır.

E-Ticaret Sitesinde Ürün Kısa Açıklaması İçeriği

Bazı kullanıcıların zamanı çok kısıtlı olur. Hele e-ticaret müşterisi zaman kısıtlılığından sanal alışveriş yapar. Araştırmalar, insanların aslında alışveriş merkezlerine gitmek istediklerini, ama zamanları olmadığından çoğunlukla alışveriş sitelerinden ürün aldıklarını göstermektedir.

Zamanı kısıtlı müşterileri etkileyecek olan kısa açıklama bölümü çok önemlidir. 1 cümle ile müşterinizi o ürüne hayran bırakmalı ve sayfada kalmasını sağlamalısınız. Kısa ürün açıklamaları, herhangi bir sebeple, e-ticaret sitenizden, açıklama bölümüne inmeden çıkacak müşteriyi tutmak için önemli bir özelliktir.

Son güncellemeler ile WooCommerce’a gelen bu özellik, diğer içerik yönetim sistemlerinde de kullanılmaya başlanmıştır.

Bir e-ticaret siteniz var ve ürün sayfasında kısa açıklama bölümü yoksa yazılımcınız ile irtibata geçmeli ve destek istemelisiniz.

E-Ticaret Ürün Uzun Açıklaması, Ürün Nitelikleri ve Ürün Etiketleri

*Ürün Uzun Açıklaması Satışı Artırır mı?

İnsanlar bir ürünü almadan önce, onun hakkında detaylı bilgi sahibi olmak isterler. E-ticaret sitelerinde uzun açıklama bölümü doğru kullanılırsa, satış artar, e-ticaret sitesi kazanır. Fakat bu alan hiç doldurulmaz, özensiz doldurulur veya sadece fotoğraf eklenerek geçiştirilirse, müşteri ikna olmaz. Açıkçası, e-ticaret sitelerinde insanları ikna eden önemli bölüm ürün açıklamadır.

Eğer bir imalatçıysanız, imal sürecinden bir kesiti yazabilirsiniz. Ya da alım satım yapan bir ithalatçıysanız bu bölüme, ithalat sürecini yazabilirsiniz. Bu alan ne kadar zengin olursa, ürünün satılma ihtimali o kadar fazladır.

*Ürün Nitelikleri Neden Önemlidir?

Her e-ticaret sitesinin ürün nitelikleri kısmı vardır. Gelişmiş e-ticaret sistemlerinde, bu alanlar sınırsız olarak genişletilebilir. Ürünlerinizin nitelikleri çok önemlidir. Ürün açıklamasında “ürünün her boy ve bedeni mevcuttur” yazmanız müşterinize güven vermez. Doğrusu, emek sarf ederek bu bedenlerin, renklerin, boyların ve diğer tüm ürün ile alakalı niteliklerin girilmesidir.

*Ürün Etiketleri Neden Önemlidir?

Etiketler hem seo açısından, hem de ürünün bulunabilirliği açısından önemlidir. Ne kadar ürünle alakalı etiket türetebilirseniz, o kadar bulunma imkanı artar. Ürünün isminden öte, ürünün nasıl aranacağı ile alakalı etiketler türetmeniz faydalı olacaktır. Mümkünse etiketler tek kelime ve kısa kısa kelimelerden oluşmalıdır. Müşterilerin, ismini bilmediği ya da çıkartamadığı ürünlerinizi, tek kelimeler ya da bir iki kelime ile aratacağı ihtimalini gözden kaçırmamalısınız.

E-Ticaret de Ürün Fiyatı ve Stoğu

*Ürün Fiyatı Daima Güncel Olmalı

İş takibi yapılmayan e-ticaret sitelerinde en çok yaşanan sıkıntılardan biridir ürün fiyatları. Mevzu olan ürünün fiyatı düşmüş veya zamlanmıştır fakat site yöneticisi bunu güncellemeyi unutmuştur. Satış olur ve müşteriye satılan fiyattan ürün gönderilmez. Çok büyük itibar kaybıdır bir e-ticaret sitesi için. Bu tip vakalar ile karşılaşmamak için, e-ticaret sitelerinde ürünlerin fiyatları devamlı kontrol edilmeli ve güncel tutulmalıdır. Bu sebeplerden dolayı müşterilerin konusu geçen bu tip site ve sahiplerini tüketici mahkemeleri ile belli cezalara mahkum etme hakkı vardır.

Ürün fiyatlarında, kullanılan yazılımların altyapısına da bağlı olarak, indirimler uygulanmalıdır. Kullandığınız e-ticaret sistemini bir WordPress gibi bir içerik yönetim sistemi ile oluşturduysanız, bunu otomatik olarak yapan eklentiler mevcuttur. Bu tip ürün kampanyaları müşterilerin ürünleri satın almasında büyük rol oynar.

*Ürün Stoğu Güncel Tutulmalı

E-ticaret sitelerini gerçek dükkan, mağaza ya da marketleri gibi işleten kobiler, bugün internette en başarılı olan kesimdir. Çünkü internette satış yapmak, satış yapılan web sitesine ilgi göstermekle artar. Güncellenmeyen, stoğu, fiyatı, fotoğrafı olmayan veya hatalı ürünlerin bulunduğu sitelere müşteriler kötü not verir. E-ticaret müşterisi oldukça sağlam bir hafızaya sahiptir. Herhangi bir sıkıntı ile karşılaştığı web sitesini kafasında kara listeye alarak bir daha o siteye uğramamak için muadil web siteleri keşfetmeye çalışır.

Çünkü internette insanlar satın aldıkları ürünlere dokunmadan, hissetmeden tamamen güvene dayalı bir şekilde para öderler. Yani açıkçası e-ticarete yeni başlayan işletmelerin güven noktasında uzun bir süre sıkıntı yaşamaları muhtemeldir. Türkiye gibi temas ederek alışveriş yapmaya eğimli toplumlarda da e-ticaret bu şekilde zordur. Zaten zor kazanılan güveni bu tip gereksiz hatalarla iyice kırmak, e-ticaret sitelerinin her gün müşteri kaybetmesine ve bir süre sonra satış yapamaz bir hale gelmesine sebep olur.

E-Ticaret de Ürün Kargo Bilgileri

E-Ticaret Sitelerinde Ürün Ekleme Nasıl Yapılır?

E-ticaret müşterisi, satın aldığı ürün için ne kadar kargo ödeyeceğini ve kargosunun ne zaman teslim edileceğine çok dikkat eder. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi, e-ticaret sitelerinden alışveriş yapan kişilerin önemli bir kısmı zaman problemi yaşayan kullanıcılardır.

Kargo ücretlerinin ne kadar olacağı her ürünün sayfasında net bir şekilde belirtildiği takdirde, dikkat edilmesi gereken tek durum, kargonun zamanında yerine varmasıdır.

Bu yüzden işini iyi yapan bir kargo şirketiyle çalışmak, hatta bölgesine göre hangi kargo şirketi e-ticaret ürünleri tesliminde daha iyiyse onu seçmek gerekir.

E-Ticaret de Ürün İle Alakalı Video

Geçen günlerde kaleme aldığımız seo rehberimizde de bu konudan bahsetmiştik. Videolar oldukça çok etkileşim alan reklam araçlarıdır. Mümkün olabiliyorsa, her ürününüz için kısa ürün hakkında bilgi veren videolar hazırlamanız tavsiyemizdir. Bu videolar bir sefer hazırlanacağından, aynı videoyu aynı ürüne yıllarca kullanmanız mümkündür. Bu işlem aynı zamanda çok iyi bir seo çalışmasıdır. Günümüzde çok az e-ticaret sitesi ürün sayfasında, ürün hakkında video paylaşmaktadır. Satışı artırmakla kalmaz, üretilen bu videolar zaman zaman sosyal medyada da paylaşılabilir.

E-Ticaret de Ürün Fotoğrafı ve Fotoğraf Galerisi

İnternetten satış oranını birebir etkileyen bir etkendir görseller. Çok iyi kurgu yapılarak fotoğrafları çekilmeli, özellikle ilk fotoğrafın çekilen fotoğraflar arasından seçilen en iyi fotoğraf olması gerekir. Ürün fotoğraf galerisi ne kadar dolu dolu olursa, ürünün satılma ihtimali de o kadar yükselir. Bu yüzden ürün ne olursa olsun, yüksek çözünürlüklü, yani ürünün en ince detaylarına kadar inebilen bir fotoğraf makinesi ile çekim yapmak tavsiyemizdir. Bu işlem her ürün için bir kez yapılacağından, en kaliteli şekilde yapılmalıdır.

Ürün fotoğraf galerisinde en az 10 adet fotoğraf olmalı ve bu fotoğrafların incelenmesi durumunda, müşteriye bırakacağı deneyim, ürünü sattırmalıdır.

E-ticarette başarılı olan ve başarısı devam eden kobilerin, ürün fotoğraflarına gösterdikleri aşırı ilgi ve harcadıkları sermaye, başarılarının sırrıdır aslında.

Ürünün E-Ticaret Sitesine Eklenmesinden Sonra Sosyal Medya da Paylaşımı

Her arama motorunun internet sitelerini düzenli olarak ziyaret eden botları vardır. Bu botlar gün içinde, sitenizin güncelliğine göre belli saatler arasında gelirler ve yeni olan sayfalarınızı güncellerler. Haber siteleri gibi çok güncel web sitelerine bu botlar daha sık gelirler. Çünkü devamlı günceldirler. Fakat e-ticaret veya kurumsal web siteleri gibi yazılımları ziyaret etme sıklıkları daha seyrektir.

Bu dezavantajı, sosyal medya sitelerinde, yeni eklenen ürünleri paylaşarak kırmanız mümkündür. Çünkü sosyal medya siteleri de çok günceldir ve arama motoru botları orada da devamlı bulunurlar. Paylaştığınız sitenizin linkini gören botlar, sizin sitenize de gelecek ve on sayfanızı güncelleyeceklerdir.

Ürün İçin E-ticaret Sitesinin Kendi İçindeki Blog Sayfasında Bir İnceleme Yazısı

Her e-ticaret sitesinin kendi içerisinde bir blog sayfasının olması taraftarıyız. Burada sitelerini güncel tutacak yazılar ve içerikler paylaşmaları, arama motorlarında sitelerini daha üst sıralara çıkartma konusunda site yöneticilerine destek olacaktır.

Yeni eklenen ürünler hakkında inceleme yazıları yazmak, hem ürünü daha geniş tanıtacak, hem de arama sonuçlarında o ürünün diğer rakip sitelerdeki sıralamasından daha başarılı yerlere gelmesini sağlayacaktır. Bu yazıda video ve görsellerde kullanılarak zenginleştirilmeli ve yazı sosyal medya kanallarında paylaşılmalıdır.

İçerik olsun diye, aynı kelimeler yazılmış makaleleri Google ve diğer arama motorları artık spam olarak işaretlediğinden, sitelere düşük not verebilmektedir. Mümkünse bu içeriklerin, makale yazma konusunda uzman kişiler tarafından yazılması daha uygundur.

YcrSOFT, e-ticaret sitesi olan müşterilerine, ürünleri hakkında detaylı makale hizmeti vermektedir. Bu hizmetimizden yararlanmak için, destek talebi açabilir, ya da iletişim sayfamızdan destek birimimiz ile irtibata geçebilirsiniz.

E-Ticaret de Ürün Müşteri Yorumları

E-ticarette ürün yorumları, tavsiye niteliğindedir. Ne kadar çok yorum var ise, ürüne güven o kadar artacaktır. Yorumların içerisinde olumlu/olumsuz her türlüsü olmalıdır. Olumsuz olan yorumların silinmesi hatadır. Müşterilerinizin, sattığınız ürünü eleştirmesine izin vermelisiniz. Bu sayede, ürünün gerçek alıcısına ulaşmasına vesile olan bu yorumlardan daha çok kazanç sağlayacağınızı göreceksiniz.

Her e-ticaret sitesinde yorum kısmı olmayabiliyor. Bu sebepten yorum olmayan bir e-ticaret sitesinin satışları güven problemi yüzünden düşebilir. Çünkü alıcılar, ürünlerin yorumlarını incelerler. Sadece yorumlara dayalı ürün alan e-ticaret müşterileri bile vardır.

2 cevaplar
  1. İsimsiz yazar
    İsimsiz yazar says:

    Ben de bir eticaret kullanıcısı olarak, alışveriş yaptığım eticaret sitesi içinde ilk baktığım şey sitenin düzeni, intizamı, kalitesi. Bunlara bakınca zaten sitenin sahibi olan firmanın ne olduğu çıkıyor ortaya. Web tasarım eticarette pek kayda değer bir not verme aracı değil. Sonuç olarak firma bastırır parayı yaptırır en iyi web dizaynı. Önemli olan eticaret sitesinin güncelliği. Kendi eticaret sitemde de bunu yapmaya çalışıyor. Bu arada paylaşım gayet haklı. Teşekkürler.

  2. Kemalcan
    Kemalcan says:

    içerik girmekten aciz, ürün fotoğrafı ayarlamaktan aciz e-ticaret siteleri ile dolu internet. Türkiye e-ticaret konusunda çok geride kaldı. Aslında ülke ile de alakalı bir sorun değil bu. Kullanıcıların kolaya kaçması. bir de şu xml denen kopyacılığı yapıyorlar ya, inanamıyorum. xml’den gelecek bekleyen bir dolu firma var ve gerçekten xml de gelecek olduğuna inanmışlar. Adam kendi ürünlerini girip özgün bir e-ticaret sitesi ile yoluna devam etmek yerine, 1 saatte binnlerce ürün içeriği alınca başarıya koştuğunu sanıyor. halbuki bilmiyor ürün tedarik ettiği ana firmanın bedavaya reklam hizmetini yapıyor. e-ticaret yapacaklara tavsiyem, kendi e-ticaret sitenizi açın, özgün olsun, az olsun ama öz olsun ki insanlar bir ürünü sadece siz de bulsun. Onlarca sitede zaten olan bir ürünü satmaya çalışmak saçmalık değil mi? bir kere ihtimal düşük. fiyatlar farklı. her şekilde sonuç hüsran. ben daha yıllardır bu işin içerisindeyim, xml ile yola çıkıp başarılı olan bir web sitesi görmedim. ürünler sizin değil. kuru bir e-ticaret sitesi o da tamamen kopya içerik. xml de bir de kopya olması sebebi ile google da şansınız da yok gibi neredeyse. algoritma direkt olarak sizin e-ticaret sitenizi kopya olarak işaretliyor. satış yapsanız ne yapmasanız ne. her işte özgün olmaya çalışmak gerek diye düşünüyorum.

Yorumlar kapalı.

Diğer Blog Yazılarımız

Tarih: 16 Nis 2020 - Yazar: YcrSOFT Destek