Magento E-Ticaret yazılımına 490 $ ile sahip olabilirsiniz. Yıllık ödeme yok..

Detaylar için tıkla Bizi direkt arayabilirsiniz : 0 212 982 48 18

Filigran Eklentisi Nedir? Ne İçin Kullanılır? WordPress

Filigran Nedir?

Filigran, bir fotoğrafa ya da başka bir materyale sonradan eklenen başka bir fotoğraf ya da yazı demektir. Genellikle markalama işlemlerinde telaffuz edilmektedir. Günümüzde dünya üzerinde kullanılan paraların neredeyse hepsinde filigran yöntemi ile de farklı fotoğraf ya da yazılar sonradan eklenme yoluyla, aynısının basılması, üretilmesi zorlaştırılmaya, engellenmeye çalışılmaktadır. Peki filigran eklentisi nedir, gelin buna değinelim.

Filigran Eklentisi

Web siteleri çoğunluk olarak firmaların ürünleri, hizmetleri ve gelecekte yapacakları projeleri içeren fotoğraflar içerir. Böylece web site sahipleri, kullanıcılarına, firmalarını daha kolay, net ve gerçekçi bir şekilde anlatırlar. Bir web sitesinde, ne kadar kaliteli görsel, konusu ve kategorisine göre düzenlenmiş ne kadar fazla fotoğraf varsa, web sitelerinin beğenilme ve çalışma oranları da buna paralel olarak artar.

Bu yüzden, özellikle kurumsal web sitelerinde kullanılacak fotoğrafların, özenli seçilmesi, markanın değeri ve kullanıcıların o web sitesini beğenmeleri için oldukça önemlidir. Çünkü beğenilen ve insana değer katan web siteleri, devamlı ziyaret edilmek istenir.

Filigran Eklentisi Nedir? Ne İçin Kullanılır? Eklenti Tavsiyemiz

Web Sitelerinde Filigran Eklentisi

Bazı kurumsal markalar, web sitelerinde yayınladıkları ürün veya hizmetlerinin çalınmaması, başka yerde kullanılmaması için farklı yöntemlere başvururlar. Fotoğraflar üzerine tek tek logo basmak, ya da firma ismi yazmak gibi önlemleri alan firmalar oldukça fazladır.

Fakat bir kurumsal web sitesinde, yüzlerce hatta binlerce fotoğraf olduğunu düşünürsek, ya da bu sitenin bir e-ticaret sitesi olduğunu ve ürün resimlerinin başka yerlerde kullanılması istenmiyorsa, tek tek müdahale oldukça uzun süren bir yöntem olur.

Dünya’nın en çok kullanılan içerik yönetim sistemi WordPress’de bu soruna bir çözüm getirmiş ve bunun için değişik eklentiler ile yazılımı güçlendirmiştir. Sadece bir kaç tık ile eklentiyi sisteminize yükleyerek, ayarları yapıp birkaç dakika sonra sitenizdeki tüm resimleri biçimlendirmenizi sağlayan eklentiler mevcut. Bu yazımızda bu eklentilerden bir tanesi ve en çok kullanılmakta olanı anlatacağız.

Filigran Eklentisi Easy Watermark

Filigran Eklentisi Nedir? Ne İçin Kullanılır? Eklenti Tavsiyemiz

Dosyalarını zip formatında WordPress’in kendi sitesinden indirebileceğiniz gibi, sitenizin yönetim panelinde, eklentiler, yeni ekle bölümünden de “Easy Watermark” eklentisini arama çubuğunda aratarak, eklentiyi sisteminize saniyeler içinde ekleyebilirsiniz.

Eklentiyi kurduktan sonra, yeni bir filigran oluşturup, filigranınızın fotoğraflar üzerinde nasıl görünmesi gerektiğini yönetim panelinizden canlı olarak yapabilirsiniz. Easy Watermark eklentisi, fotoğraflara hem logo yani resim formatı basabildiği gibi, hem de yazı da uygulayabilmektedir. Eklentiyle çalışmaya başladığınızda, fotoğraflarınıza yazı mı yoksa logo mu basmak istediğinizi size sormaktadır.

Eklentinin bir diğer kullanışlı özelliği ise, yanlış bir filigran yaptınız, ya da zaman içerisinde fotoğraflarınızdaki filigranı kaldırıp, eski haline döndürmek istiyorsunuz. Bunu tek bir tıkla yapmanız mümkün. Eklenti, önceki orijinal fotoğraflarınızı kendi içerisinde bir back up dosyası oluşturarak her ihtimale karşı saklıyor.

Bu özelliğe de yine Easy Watermak’ın yönetim bölümünden ulaşmanız mümkün. Eklentinin şu an Türkçe versiyonu bulunmuyor. Fakat tarayıcınızın otomatik çevirme özelliğini kullanarak Google translate yardımı ile eklentiyi daha kolay kullanabilirsiniz.

Filigran Eklentisi Detaylı Anlatım Videosu

Netice Olarak Filigran Eklentisi

Eğer bir WordPress altyapısına sahip web tasarım kullanıyorsanız, Easy Watermark eklentisi, filigran işleriniz için ideal bir eklentidir. Eklentiyi yükledikten sonra devamlı güncellemeyi unutmayın. Zira sistem güvenliğiniz için bu çok önemlidir.

Diğer Blog Yazılarımız

Tarih: 18 Nis 2020 - Yazar: YcrSOFT Destek