Magento E-Ticaret yazılımına 490 $ ile sahip olabilirsiniz. Yıllık ödeme yok..

Detaylar için tıkla Bizi direkt arayabilirsiniz : 0 212 982 48 18

Hedef Kitleniz

Bugün herkes dijital dünyada. Firmanızın dijital pazarlamasını yapmaya karar verdiğinizde hedef kitlenizi doğru belirlemeniz ve bu kitleye dönük çalışma yapmanız hem kısa sürede sonuç almanıza hemde maliyetlerinizi düşük tutmanıza yardımcı olacaktır.

Bir örnek verelim.

Ayakkabı üretimi yapan bir firmanız var ve bu firma için dijital pazarlama yapacaksınız. Öncelikle hedef kitlenizi belirlemeniz gerekiyor.

Hedef kitlenizi belirlerken aşağıdaki soruların cevaplarını bulmanız gerekiyor:

1- Cinsiyet ayrımı var mı? Ayakkabılarınız sadece kadınlar içinse, erkek tüketiciye gereksiz yere ulaşırsanız maliyetleriniz artar.

2- Yaş grubu? Üretimini yaptığınız ayakkabı hangi yaş grubu için..

3- Ürünleriniz günlük kullanım için mi yoksa, outdoor yada iş güvenliği ayakkabısı gibi farklı alanlara mı hitap ediyor..

4- Ürünlerinizin fiyatı ne durumda? Yani üst gelire mi yoksa alt gelir durumunda bulunan insanlara göre mi?

5- Ürünlerinizi lokal olarak bir bölgede mi yoksa Türkiye genelinde mi yada yurt dışına mı satmak istiyorsunuz?

Örnek olarak sadece 5 soru sorduk. Soru sayısını 20’ye kadar çıkarmamız mümkün.. Ne kadar çok kriter belirlenirse, dijital pazarlama o kadar başarılı olup, maliyeti de minimize edilecektir.

Şöyle düşünün;

Bir bütçeniz var.. Bütçenizi bu soruları sormadan harcadığınızda çok kişiye ulaşırsınız ama sizden ürün almayacak çok kişiye de ulaşmış olursunuz.. Dolayısıyla gereksiz yere harcama yapmış olursunuz. Toplam harcama içinde, geri dönüşümlerin birim maliyeti yükselecektir. Ve belki de bir ayakkabı parası kadar, bir müşteri için para harcamış olacaksınız.

Hedef Kitleye Ulaşmak Dijital Sanattır

Bir çok danışman yada dijital pazarlama uzmanı bu detaylara dikkat etmediği için müşterilere maliyetler çok yüksek olmaktadır. Kısa süre sonrada, firmalar dijital pazarlama yapmaktan vazgeçmekteler.

YcrSOFT ile çok düşük maliyetlere, maximum fayda sağlamanızı garanti ediyoruz.

Diğer Blog Yazılarımız

Tarih: 17 Oca 2020 - Yazar: YcrSOFT Destek