Magento E-Ticaret yazılımına 490 $ ile sahip olabilirsiniz. Yıllık ödeme yok..

Detaylar için tıkla Bizi direkt arayabilirsiniz : 0 212 982 48 18

İnternetteki Rakipleriniz

Dijital pazarlamaya başladıysanız yada yeni başlayacaksanız bilmelisiniz ki, rekabet çok ama çok fazla..

Dijital pazarlamanın en önemli ayaklarından biri de şüphesiz, firmanızın tüm sistemini yeniden yapılandırmak olsa da, rakiplerinizin dijital alandaki faaliyetlerinin incelenmesi gerekmektedir.

Rakiplerinizin güçlü ve zayıf taraflarının tesbitinden sonra, firmanızın dijital pazarlama stratejisi oluşturulmalıdır.

Örneğin;

Firmanız ayakkabı üretiyor. Ürettiğiniz ayakkabılar bayan ve günlük kullanıma uygun modeller.. Ve içerisinde “babet” modellerde var.

Firmanızın dijital pazarlama stratejisi oluşturulurken, babet modellerinizi belki ön plana çıkarmamanız gerekebilir. Çünkü, rakiplerinizin güçlü olduğu modeller babet olabilir.

Bu durumda firmanızın farklılık ortaya koyması gerekmektedir.

Fark ortaya koyulmalı!

Rakibinizden daha ucuza babet ayakkabı satmak istemeniz bir pazarlama stratejisi olabilir. Ancak, fiyat odaklı müşterileri memnun ederken, ucuza satmak için kaliteden taviz vereceğiniz için, “pahalı olsun ama uzun zaman giyebileyim” diyen müşteri kitlesini kaybedebilirsiniz. Üstelik, firmanızın imajı sadece “ucuz ayakkabıcı” olarak müşterilerin beynine işlenir.

İşte bu noktada, fiyattan çok farklılıklara odaklanmanız gerekmekte. Farklılıkları ise, dijital ajansınız ile pazarlama departmanınız ortak çalışarak ve rakiplerinizin incelenmesi sonucunda ortaya çıkacaktır.

Örneğin, rakip firmalarınızın en büyük sorunu, “teslim süresi” olabilir. Siz daha hızlı teslimat taahhüt edebilirsiniz.

Yada, “bizim fiyatımız pahalı ama seneyede giyme garantisi veriyoruz” gibi bir slogan üretebilirsiniz.

Farklılık aslında detaylarda gizlidir. Bu detayları size dijital pazarlama ajansınız söylecektir.. Elbette, rakipleriniz incelendikten sonra..

YcrSOFT olarak, dijital pazarlamanın en önemli ayaklarından olan rakiplerin incelenmesi hakkında çalışma yapmasını isteyebilir ve çıkan sonuca göre tavsiyeler alabilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımız

Tarih: 17 Oca 2020 - Yazar: YcrSOFT Destek