Magento E-Ticaret yazılımına 490 $ ile sahip olabilirsiniz. Yıllık ödeme yok..

Detaylar için tıkla Bizi direkt arayabilirsiniz : 0 212 982 48 18

Joomla Türkçe Dil Paketi Panel Üzerinden Kurulum

Joomla Türkçe

Joomla, içerik yönetim sistemlerinin içerisinde, yönetim paneli bakımından en detaylı ve ilk kullanımda, kullanıcılarına çok zor gibi görünebilir. Fakat bir süre kullandıktan sonra, diğer Cms’ler gibi, Joomla’nın da aslında basit bir yönetim paneline sahip olduğunu anlamak zor olmuyor. Tek yapmanız gereken bir süre alıştırma yapmak. Tabi ilk başta Joomla kurulumunda İngilizce geldiği için, Türkçe yönetim paneline erişmek, acemi kullanıcılar için zor olmakta. Bu kılavuz ile Joomla’ya yeni başlamış kullanıcılar kolayca, Joomla Türkçe dil paketini web sitelerine yükleyecek ve çalışmalarına başlayabilecekler.

Joomla Türkçe Dil Paketi Panel Üzerinden Kurulum

Başlarken

Bu kılavuz, Joomla içerik yönetim sisteminin, kılavuzun yazıldığı tarihteki son sürümü baz alınarak hazırlanmıştır. Sürüm 3.9.18’dir.

Joomla Türkçe Kurulumu

Joomla, tamamen ücretsiz olarak sunulan bir içerik yönetim sistemidir. Resmi web sitesinden, dosyalarının hiçbir şart olmadan indirilebilmesi ve herhangi bir Joomla uyumlu hosting hesabına kurulması herkes tarafından yapılabilir. Bir hosting hesabınız var ise, Joomla resmi web sitesinden indirdiğiniz dosyaları, hosting kök dizininize ekledikten sonra, açtığınız veri tabanı bilgileri ile alan adınızı ziyaret ederek, Joomla kurulumunu dakikalar içerisinde çok basit bir şekilde yapabilirsiniz.

Bir diğer Joomla kurulum şekli ise, hosting kontrol panelinizdeki uygulamalar kısmından Joomla kurulumudur. Bu kurulum işlemi ile veri tabanı ve diğer işlemlerle uğraşmaz, sisteme otomatik olarak Joomla kurulumunu yaptırmış olursunuz. Size tek kalan, yönetici panelinizin kullanıcı adını ve şifresini kaydederek oturum açmaktır.

Bunların hiçbirini yapmak için bilginiz yok ve Joomla altyapısına sahip bir web sitesine sahip olmak istiyorsanız, YcrSOFT müşteri hizmetleri ile iletişime geçebilir ve aynı gün içerisinde Joomla web sitenizle çalışmaya başlayabilirsiniz.

Joomla Türkçe Kurulum Sonrası

Joomla kurulumu tamamlandıktan ve yönetici panelinize eriştikten sonra, yönetim panelinizi Türkçe olarak kullanmak istiyorsanız yapmanız gereken bazı işlemler var. Bu işlemleri adım adım resimleri ile anlatacak ve size, Türkçe dil dosyalarını yükletip, Türkçe dilini aktif etmenizde yardımcı olacağız.

Öncelikle yönetim panelimizde ana sayfa kısmında, üst menüden de olabilir, sol menüden de, görselde olduğu gibi “Language” sekmesine tıklıyoruz.

Joomla yönetim paneli anasayfa görünümü

Açılan sayfada gördüğünüz gibi sadece İngilizce dil dosyası yüklü. Şimdi Türkçe dil dosyasını yüklemek için, dil yükleme sayfasına erişeceğiz ve oradan Türkçe dil dosyalarımızı bulup sisteme yükleyeceğiz. Aşağıda görselde okla işaretlediğimiz “İnstall Languages” düğmesine tıklıyoruz.

Joomla dil dosyaları yükleme sayfasına giriş görünümü

Açılan dil dosyaları sayfasında arama kutucuğuna “Turkish” yazıp aratıyoruz. Türkçe dil dosyası yanındaki “İnstall” düğmesine tıklıyoruz.

Joomla Türkçe dil dosyası yükleme sayfası görünümü

Joomla Türkçe dil dosyalarımızı yükledik. Artık sıra, dil ayar sayfasına dönüp, varsayılan dil olarak Türkçe’yi atamak olacak. Aşağıda görselde işaretlediğimiz menü yardımıyla ilgili sayfaya ulaşıyoruz.

Joomla dil yönetim sayfasına geçiş görünümü

Açılan dil yönetim sayfasında, Türkçe dil paketini işaretleyip, sonrasında ekranın solundaki “Default” düğmesine tıklayacağız. Yani bu işlemle artık Türkçe dilinin web sitemizde varsayılan dil olarak kullanılmasını onaylamış olacağız.

Joomla Türkçe dilini varsayılan olarak kaydetme görünümü

Yönetim Paneli Dilini Kullanıcı Ayarlarından Değiştirme

Web sitenizin dil ayarlarını Türkçe’ye çevirdikten sonra, şimdi tek yapmanız gereken, kullanıcı ayarlarından, yönetim paneli dilini Türkçe yapmaktır. Bunu da, kullanıcı ayarları sekmesinden “Edit Account” linkine tıklayarak, ilgili sayfaya gidip güncelleyeceğiz.

Joomla yönetim paneli Türkçe yapma görünümü

Bu sayfa da, yönetim paneli ve web sitenizin ön sayfalarını farklı bir dilde bırakabilirsiniz. Joomla’ya özel olan bu özellikle, iki tarafta farklı dil kullanmak mümkün.

Joomla kullanıcı dili değiştirme sayfası görünümü

Joomla Türkçe Dil Performansı

Joomla, birçok içerik yönetim sistemi arasında, Türkçe dil anlaşılabilirliği açısından önde gelen sistemlerden. Her menüsü ve detayı ile özenle Türkçe’ye çevrilmiş olan Joomla ile en acemi kullanıcıların bile rahatlıkla web sitelerini çalışabilir bir duruma getirmeleri mümkün.

Sistemi komple ele aldığımızda, Türkçeleştirilmemiş tek bir kelime dahi bulmak çok zor. Bu yönüyle Joomla, Türkçe performansı ile içerik yönetim sistemleri içinde, bu özelliği ile göz dolduruyor.

Netice Olarak

Yönetim paneli Türkçe diline çevrildiğinde, daha önce hiç web sitesi yönetimi yapmamış bir kullanıcının bile Joomla ile içerikler üretmesi çok basite indirgenmiş. Joomla blog açmak kurulumundan, Türkçe diline çevrilmesine kadar, 1 saatten kısa sürede halledilebilen bir çalışma içeriyor. Joomla kurulum desteği ve içerik yönetimi ile ilgili destek taleplerinizi destek birimi üzerinden bize iletebilirsiniz.

1 cevap

Yorumlar kapalı.

Diğer Blog Yazılarımız

Tarih: 29 May 2020 - Yazar: YcrSOFT Destek