Magento E-Ticaret yazılımına 490 $ ile sahip olabilirsiniz. Yıllık ödeme yok..

Detaylar için tıkla Bizi direkt arayabilirsiniz : 0 212 982 48 18

Magento E-Mail Şablonları Nedir? Nasıl Oluşturulur?

Magento E-Mail Şablonları

Elektronik postalar tüm e-ticaret siteleri için olmazsa olmazdır. Özellikle otomatik olarak sisteme göndertilen e-maillerin önemi daha büyüktür. Bu e-mailler bazen pazarlama amaçlı, bazen bilgilendirme amaçlı, bazen ise yeni kayıt işlemleri veya sipariş işlemleri esnasında atılan e-maillerdir. E-ticaret siteleri için e-mail yelpazesi çok geniştir. Bu yüzden Magento e-ticaret yazılımı içerisinde de opsiyonel olarak e-mail şablonları bulunmakta ve bunların yeniden oluşturulması, düzenlenmesi yapılabilmektedir. Magento e-mail şablonları nedir ve nasıl oluşturulur, bu yazımızda inceleyerek sizlere anlatmaya çalışacağız.

Magento e-mail şablonları nedir?

Magento E-Mail Şablonları Nedir?

Magento e-ticaret yazılımı içerisine önceden yüklenmiş e-mail şablonlarının, isimlendirme veya gruplandırma yoluyla kendi sisteminizde faal bir şekilde kullanmanıza yarayan modüldür. Bu modül ile farklı çalışmalarınız için e-mail şablonları oluşturabilir, çevrimiçi mağazanızda farklı müşteri grupları veya mağazalarınızda bu e-mailleri toplu veya tekli şekilde gönderebilirsiniz.

E-mail’ler e-ticaret siteleri açısından çok önemli araçlardır. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi her alanda, e-ticaret sitenizin müşteri ile irtibatını bu servisle halledebilirsiniz. Otomasyonu iyi kurulmuş bir e-ticaret sitesi arkasında herhangi bir kişinin çalışmasına gerek kalmaz. Tabi tüm bu otomasyon e-mailler üzerinden yürür. Bu sebeple, e-maillerin düzgün ve ihtiyaçları karşılayacak nitelikteyse, bir e-ticaret mağazasının hata yapma oranı o kadar azalacaktır.

Günde yüzlerce hatta binlerce kalem ürün satan bir e-ticaret sitesinin e-mailler olmadan çalıştığını düşünün. İmkansız değil belki ama bu çok zor olurdu. Her alınan sipariş için e-ticaret çalışanları hem alıcıya hem satıcıya ayrı ayrı e-mailler göndermek zorunda kalacak ve iş takibi yapmak zorunda kalacaklardı.

Magento e-mail şablonlarının yönetim panelinden bu kadar basit bir şekilde yapılandırılması, Magento ile mükemmel bir otomasyon altyapısını oluşturabileceğiniz anlamına gelmektedir. Tabii ki sistem ilk kurulduğunda Magento içerisinde olması gereken tüm e-mail şablonları yüklü bir şekilde gelmektedir. Fakat her e-ticaret mağazası aynı e-mailleri kullanmak zorunda değildir.

Magento E-Mail Şablonları Nasıl Oluşturulur?

Magento yönetim paneli üzerinden oluşturulması mümkün olan e-mail şablonlarına, yönetim panelinizde sol menü üzerindeki “Pazarlama” sekmesine tıklayarak açılan pencere üzerindeki “İletişim” kısmı altından “E-Mail Şablonları” sekmesine tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Açılan sayfa, e-mail şablonlarının tümün gösterildiği sayfadır. Bu sayfadan, e-mail şablonu numarası, teması, eklenme tarihi, güncellenme tarihi, konu veya tema tipi koşullarına bağlı kalarak eski şablonlarınızı arayabilirsiniz.

Bu kadar detaylı bir arama panelinin neden var olduğunu sorabilecek kullanıcılar çıkabilir o yüzden, e-ticaret sitelerinde yüzlerce hatta binlerce e-mail şablonunun kullanılabileceğini belirtmeliyiz. Ortalama bir e-ticaret sitesinde, her kampanya veya ürün için bir e-mail şablonu oluşturmak gerektiğinde, bu panelin binlerce şablon ile dolduğu görülebilmektedir.

Eski şablonların bulunması ve pasif duruma düşürülmesi ya da silinmesi gerektiği durumlarda, zorluk çekmeden, bu arama paneli üzerinden eski şablonu bulmanız çok kolay olacaktır.

Yeni bir Magento e-mail şablonu oluşturmak için bu sayfanın sağ üst köşesindeki “Yeni Tema Ekle” düğmesine tıklayarak, şablon ekleme sayfasına ilerleyebilirsiniz.

Magento e-mail şablonları sayfası

Magento e-mail şablon oluşturma sayfasında bir tema seçerek ve bu tema üzerinde değişkenlerin üzerinde çalışmalar yaparak, e-mail şablonlarınızı değiştirme imkanınız vardır. Bu işlemler tamamen html olarak yürütüldüğünden, html bilgisine sahip olmanız gerekmektedir.

Varsayılan temayı yükle bölümünde, tema seçim alanından yapılandırmak istediğiniz temayı seçin ve alttaki “Tema Yükle” butonuna tıklayın. Bunun üzerine, aşağıda bulunan tema içeriği bölümüne, ilgili e-mail şablonunun teması yüklenecektir. Bu alan içerisinde şablon üzerindeki değişiklikleri yapabilirsiniz.

Magento e-mail şablonları oluşturma sayfası

Magento E-Mail Şablonlarına Değişken Ekleme

Değişkenler, e-ticaret sitelerinde belli kurallara bağlı olarak çalışan, kullanıcılara ve hareketlerine özel bağlantılardır. Hangi kullanıcınız olursa olsun, yapacağı hareket, e-ticaret sitenizde önceden belirlenmiş olan değişkenler bütününün bir parçasıdır aslında.

İşte bu değişkenlerden, e-mail şablonunuza hangisini eklemek istiyorsanız, aynı sayfa içerisinde bulunan “Değişken ekle” butonu ile bunu yapmanız mümkün olmaktadır. Bu düğmeye tıkladığınızda yeni bir pop-up sayfa açılacak ve burada farklı değişkenlerle karşılaşacaksınız.

Buradan seçeceğiniz herhangi bir değişken ise tema içeriği bölümüne html olarak eklenmiş olacaktır. Böylece e-mail şablonunuzda, e-ticaret sitenizin faydası dahilinde değişiklik yapmış olacaksınız.

Magento e-mail şablonları oluşturma ve değişken ekleme

Magento E-Mail Şablonu Sisteme Tanıtma

Herhangi bir e-mail şablonu üzerinde yaptığınız değişiklikten sonra, oluşturduğunuz şablonu, hangi alan da kullanmak istiyorsanız, oraya tanımlamanız da gerekmektedir. Bunun için izlemeniz gereken yol ise şöyledir;

Magento yönetim paneli sol menüsünde “Mağazalar” sekmesine tıklayın ve açılan pencere de “Ayarlar” kısmına tıklayın. Açılan sayfanın içerisinde ikinci menü vasıtasıyla “Satışlar” bölümüne tıklayın ve açılan menü de “Satış Mailleri” sekmesine tıklayarak, mail kontrol sayfasına gidin.

İşte sisteminizdeki maillerin tüm kontrolünü bu alandan sağlamanız mümkündür. Hangi alandaki e-mail şablonunun yerini değiştirmek istiyorsanız, orayı bularak, ilgili şablonun yerine, az önce şablon düzenleyici de ürettiğiniz şablonun ismini listeden bularak kaydedin ve mağazanızda kontrolünü sağlayın.

Tüm bu işlemlerden sonra mağazanızda değişiklik olmadıysa, önbellek alarak tekrar deneyin.

Magento e-mail şablonları seçim ve değiştirme

Netice Olarak

Magento e-ticaret yazılımda e-mail şablonlarını değiştirmek ve üzerlerinde detaylı değişimler yapmak mümkündür. Yönetim paneli vasıtasıyla yapılabilen tüm bu değişimlerin, hızlı ve kolayca yapılabilmesi, müşterilere giden maillerin daha kaliteli olabilmesi açısından her zaman geliştirilmesi konusunda çok önemlidir.

Çevrimiçi mağazaların satış politikaları veya gönderdikleri e-maillerdeki bilgilerin devamlı değişebileceği göz önünde bulundurulursa, Magento’nun sağlamış olduğu bu özellik, yöneticiler açısından çok önemlidir. Herhangi bir kod değiştirmeden ve sistemde bir arızaya sebep olmadan, geliştiriciye ihtiyaç duymadan yapılabilen tüm bu işlemler ve diğerleri, Magento’nun kullanılabilirliğe kattığı faydaları göz önüne sermektedir.

Magento ile ilgili tüm soru ve destek talepleriniz için Magento destek bölümümüze talepte bulunmanız yeterli olacaktır. Yeni e-ticaret sistemleri ve hakkında bilgiler içinde satış departmanımızdan bilgi alabilirsiniz.





Diğer Blog Yazılarımız


Tarih: 31 Mar 2021 - Yazar: YcrSOFT Destek