Magento E-Ticaret yazılımına 490 $ ile sahip olabilirsiniz. Yıllık ödeme yok..

Detaylar için tıkla Bizi direkt arayabilirsiniz : 0 212 982 48 18

Magento Kullanıcı Yetkileri Nasıl Oluşturulur? Detaylı Kılavuz

Magento Kullanıcı Yetkileri

E-ticaret sitesi ya da herhangi bir özelliğe sahip normal bir web sitesi. Ne iş yaparsanız yapın, internette güçlü olabilmenizin tek yolu, uzman bir ekip oluşturmak ve o ekibin senkronizasyonunu sağlamaktır. Özellikle de e-ticarette bu senkronizenin çok iyi işlemesi gerekmektedir. Yoksa devasa sistemler bile bir anda çökebilir, korkunç ama işlemeyecek hale gelebilir. Covid-19 salgınından sonra e-ticaretin ne kadar kıymetli olduğunu anladık ve e-ticaret sitelerine daha çok eğilmeye başladık. Zira bu yazılımların kullanım oranları her geçen gün artıyor. Magento e-ticaret yazılımı da deyim yerindeyse bu alan da başı çekiyor. Kalitesi ile aranan yazılımlar arasında olan Magento, kullanıcı yetkileri nasıl verilir ve düzenlenir bu yazımızda bu konu üzerinde duracağız.

Kullanıcılar e-ticaret siteleri açısından çok önemlidir. Kullanıcılar aslında her web sitesi için önemlidir. Web siteniz, şirketinizin bulunduğu plaza, içinde çalışanlarda elemanlarınız. Aslında pek fark yok. Tek değişiklik her şey kablolar üzerinden ve sanal. İnternetin ve e-ticaretin gelişmeye ve son hızla değişim göstermeye devam ettiği şu günlerde, online çalışma artık zorunlu hale geldi. Yukarıda da değindiğimiz gibi, pandemi hepimizi evden çalışmaya, bilgisayarlar üzerinden bir yerlerde var olmaya itti.

Firmanızdaki personeller gözünüzün önünde olduğunda daha rahat kontrol edebilirsiniz. Fakat uzaktan çalışma sistemlerinde bu kontrol mekanizması çalışmaz. Bu yüzden de e-ticaret sitelerinin tüm operasyonlarında çalışacak elemanların da bir şekilde sınırlandırılmaları veya yetkilendirilmeleri gerekir.

Magento, kullanıcı yetkileri ayar bölümü ile bunu çok iyi başarmış bir e-ticaret yazılımı diyebiliriz. Kullanıcıların yani firmanızdaki çalışanların web sitenizin yönetim panelinde neleri kontrol edebileceklerini siz belirleyebilirsiniz. Bu gerçekten harika bir özellik.

Magento Kullanıcı Yetkileri Nasıl Oluşturulur? Detaylı Kılavuz

Magento Kullanıcı Yetkileri Nasıl Oluşturulur? Detaylı Kılavuz

Magento Kullanıcı Yetkileri Ne İçindir?

E-ticaret sitenizin yönetiminde çalıştırmak istediğiniz birkaç, on veya yüzlerce kişi olabilir. Hatta sınır yok. Ticari büyüklük ne kadar artarsa, kullanıcı yani yönetim bölümündeki çalışan sayısı da o kadar artabilir. Bu gibi durumlarda yönetim panellerinde kaos bile çıkabilir. Herhangi bir hata yapılsa, hatanın kimin sorumluluğunda olduğunu anlamak bile güçleşir. Çünkü herkes aynı kullanıcı yetkilerine sahipse, yönetmek imkansızlaşır.

İşte Magento kullanıcı yetkileri yönetim sistemi de bu işe yarar. Size detaylı bir panel verir ve kullanıcılarınıza bu yetkiler dahilinde panel açmanızı sağlar.

Tabi bunu yapabilmek için öncelikle Magento yönetim panelinizde kullanıcı yetkisi oluşturmanız ve sonrasında, üye olmuş kullanıcıya o yetkiyi atamanız gerekmektedir.

Şimdi gelin Magento yönetim panelinde bu işlemi nasıl yapıyoruz ona bakalım.

Magento Kullanıcı Yetkileri Nasıl Atanır?

Kullanıcı yetkisi atamanız için öncelikle Magento yönetim panelinize giriş yapmalısınız. Giriş yaptıktan hemen sonra, sol menü üzerinden “Sistem” sekmesine tıklayın ve açılan sağ pencere üzerinden “Yöneticiler/Yetkiler” bölümü altındaki “Kullanıcı Yetki Sınıfları” sekmesine tıklayın.

Ulaştığınız sayfa, kullanıcı yetkilerinin toplu olarak bulunduğu sayfa olacaktır. Buradan, ileride atayacağınız kullanıcı yetkilerini, detaylı arama kısmı sayesinde kolayca bulabilir, üzerinde değişiklik yapabilir veya silebilirsiniz.

Yeni bir kullanıcı yetki sınıfı eklemek için ise sayfanın sağ üst köşesindeki “Yetki Sınıfı Ekle” butonuna basın ve yeni sınıf ekleme sayfasına geçin.

Magento yetki sınıfları ana sayfası

Magento yetki sınıfları ana sayfası

Kullanıcı yetkisi oluşturma sayfasında “Yetki sınıf bilgisi” bölümündeki “Yetki sınıf adı” oluşturacağınız sınıfın adıdır. Bu adı aklınıza en net şekilde gelebilecek şekilde oluşturmanızı tavsiye ederiz. Bu alanın altında mevcut kullanıcı kimlik onayı istenecektir. Yani hangi yönetici girişi ile girdiyseniz sisteme, orada kullandığınız parola istenmektedir.

Yekiler bölümünde ise oluşturacağınız yetki sınıfına dair tüm yetkileri seçmeniz mümkündür. Burada ”Kaynak erişimi” bölümünden “Hepsi” seçeneğini işaretleyerek, ilgili sınıfa tüm izinleri verebilirsiniz.

Magento yetki sınıfı oluşturma sayfası

Magento yetki sınıfı oluşturma sayfası

Magento Kullanıcı Yetkileri Kullanımı

Oluşturduğunuz yetkileri, eski kullanıcılarınıza atayabilir. Ya da yeni kullanıcılarınıza da bu yetkiler ile farklı sayfalara erişim izni verebilirsiniz. Kullanıcı düzenlemelerini ise Magento yönetim panelinizin sol menüsünde bulunan “Sistem” sekmesine tıklayarak, açılan menü üzerinden “Yöneticiler/Yetkiler” bölümü altındaki “Tüm Kullanıcılar” kısmından yapabilirsiniz.





Diğer Blog Yazılarımız


Tarih: 18 Nis 2021 - Yazar: YcrSOFT Destek