Magento E-Ticaret yazılımına 490 $ ile sahip olabilirsiniz. Yıllık ödeme yok..

Detaylar için tıkla Bizi direkt arayabilirsiniz : 0 212 982 48 18

Uygulamanız Gereken Magento Web Sitesi Bakımı

Magento Web Sitesi Bakımı

Magento Web Sitesi Bakımı

Magento Web Sitesi Bakımı

Demek web sitenizi Magento’da kurdunuz!

Harika görünüyor, sorunsuz çalışıyor ve kullanıcı dostu.

Şimdi arkanıza yaslanın ve rahatlayın, değil mi?

Peki, yanlış! Kaliteli bir Magento web sitesi başlatmak, işletmeniz için önemli bir adım olsa da, onu düzgün bir şekilde sürdürmek de aynı derecede önemlidir.

Bakımlı bir Magento web sitesi, müşterileriniz için en uygun deneyimi sağlar ve bu da potansiyel müşteri yaratmayı ve satışları kolaylaştırır.

Bu blog gönderisinde, Magento web sitenizin bakımını yapmanız için size uzmanlar tarafından desteklenen 12’den fazla ipucu göstereceğiz.

Öncelikle neden Magento web sitesi bakımına ihtiyaç duyduğunuzu ve bunun satışlarınızı nasıl artırabileceğini anlayarak başlayalım!

İçindekiler:

Magento web sitenizin bakımını neden yapmanız gerekiyor? Magento web sitenizi etkili bir şekilde sürdürmek için 12’den fazla ipucu:

  1. Mevcut web sitenizin performansını değerlendirin
  2. Web sitenizin hızını test edin
  3. Güvenlik önlemlerini değerlendirin ve optimize edin
  4. Web sitenizin kodunun bütünlüğünü sağlayın
  5. Kırık link ve resim olup olmadığını kontrol edin
  6. Web sitenizin formlarını test edin
  7. Sipariş süreçlerinizi kontrol edin
  8. Web sitesi verilerinizi yedekleyin
  9. Magento görüntü önbelleğini temizleyin
  10. Web sitenizin içeriğini düzenli olarak güncelleyin
  11. Her seferinde canlıya geçmeden önce Magento web sitenizi test edin
  12. Satışların yoğun olduğu dönemde tetikte olun
  13. Bir bakım planı oluşturun

Son düşünceler Magento web sitenizin bakımını neden yapmanız gerekiyor?

6 Ağustos 2021 tarihi itibariyle internette 1,88 milyardan fazla web sitesi olduğunu biliyor muydunuz?

Magento’nun bu resimde nerede durduğunu merak ediyorsanız, bununla ilgili istatistiklere de sahibiz. 2021’de Adobe Commerce (Magento) 270.000 aktif E-ticaret sitesini destekledi.

Okyanusta milyonlarca balık olduğunu görebilirsiniz. Bu nedenle, denizyıldızınızı (Magento sitesi) olağanüstü hale getirmenin tek yolu, tutarlı bakımdır.

Belirli bir süre sonra, web sitenizin sorunsuz çalışmaya devam etmesi için bakım ve hizmet talep eder. Doğru bakım planı ile Magento web sitenizi siber saldırılardan koruyacak, performansını optimize edecek ve satışlarınızı artıracaksınız.

İdeal bir bakım planı şunları içermelidir:
  • Tüm web sitenizin düzenli olarak test edilmesi
  • Yazılım güncellemeleri
  • Güvenlik bakımı planlanmış yedeklemeler
  • SEO incelemesi

Ancak Magento web siteniz için ideal bir bakım planı nasıl oluşturulur? Daha fazlasını öğrenmek için okumaya devam edin!

İlgili makale: https://www.mageplaza.com/blog/magento-support-and-maintenance-services-everything-to-know.html

Magento web sitenizi etkili bir şekilde sürdürmek için 2+ ipucu

1. Mevcut web sitenizin performansını değerlendirin

Magento web sitesi bakımı, performansının izlenmesiyle başlamalıdır. Bunu yaparak, var olan veya gelecekte ortaya çıkabilecek sorunları tespit edebilirsiniz.

Mevcut web sitenizin performansını değerlendirin

Mevcut web sitenizin performansını değerlendirin

Yüksek performanslı web siteleri, daha iyi UX (Kullanıcı Deneyimi), daha yüksek katılım oranları ve daha düşük hemen çıkma oranları sağlar. Yaygın hatalar (ör. yavaş yükleme hızı, çalışmayan CTA düğmeleri veya büyük resim boyutu) web sitenizin performansını olumsuz etkiler.

Mevcut web sitenizin performansını değerlendirmek için Google Analytics gibi birçok teşhis aracı vardır. Olası sorun noktalarını belirlemek için trafik seviyeleri, trafik kaynakları ve hemen çıkma oranları gibi farklı ölçümleri değerlendirin.

2. Web sitenizin hızını test edin

Site hızı, herhangi bir web sitesi için çok önemlidir. Bir ziyaretçinin web sitenizde takılıp takılmayacağını hızlı bir şekilde belirleyebilir. Ama aslında bundan daha da önemlidir.

Arama motorları, özellikle Google, hangi sitelerin SERP’de (arama motoru sonuç sayfası) üstte gösterileceğini belirlerken site hızına büyük önem vermektedir.

Web siteniz çok yavaş yükleniyorsa bir numara olamazsınız! Hız optimizasyonu, SEO’yu (arama motoru optimizasyonu) artırmaya yardımcı olur, bu nedenle göz ardı edilemez.

Google PageSpeed ​​Insights, hızınızı 0 ile 100 arasında puanlayan yararlı bir web sitesi hız testi aracıdır. Puanınız ne kadar yüksek olursa, Magento web sitenizin performansı o kadar iyi olur.

Bu araç, hem masaüstü hem de mobil web siteniz için testler oluşturabilir. Ayrıca web sitenizin performansını iyileştirmek için bazılarını hemen uygulayabileceğiniz öneriler de görebilirsiniz.

3. Güvenlik önlemlerini değerlendirin ve optimize edin

Ortalamanın altında bir güvenliğe sahip olmak, yalnızca işletmenizi ve kullanıcı verilerinizi riske atmakla kalmaz, aynı zamanda SEO sıralamanızı da olumsuz etkiler.

Bu nedenle, Magento web sitenizin bakımı söz konusu olduğunda, sağlam güvenlik önlemlerinin uygulanması yüksek bir öncelik olmalıdır.

Bu görevin merkezinde, yazılımınızı herhangi bir temel güvenlik yamaları yayınlanır yayınlanmaz güncellemek yer alır. Bu, hem Magento yamaları hem de web sitenizde kullandığınız herhangi bir eklenti için geçerli olmalıdır.

Ek olarak, daha iyi web sitesi güvenliği için aşağıdakileri yapmayı düşünün:
  • HTTPS ve SSL Sertifikası ekleyin
  • Akıllı bir şifre seçin
  • Güvenli bir web barındırıcısı kullanın
  • Kullanıcı erişimini ve yönetici ayrıcalıklarını kaydedin
  • Belirli bir süre işlem yapılmadığında müşteri oturumlarının süresinin dolmasını sağlayın
  • Sisteminizin her 3 ayda bir şifre değişikliklerini kullanıcılara bildirdiğinden emin olun
Devamını oku: Güvenli Bir Web Sitesi Oluşturmak İçin Yapılması Gereken 7 Adım
4. Web sitenizin kodunun bütünlüğünü sağlayın

Dürüstlük, Magento web sitenizi yenilerken hayati bir faktördür. Uzantılarınızın standart kalite kodu üzerine kurulu olup olmadığını kontrol edin.

 Web sitenizin kodunun bütünlüğünü sağlayın

Web sitenizin kodunun bütünlüğünü sağlayın

Değilse, müşterilerinize üstün hizmet sunmak için güncellemelisiniz.

Web sitenizin kodunu değerlendirin ve Magento’nun kodlama standartlarına uygun olduğundan emin olun. Magento Kod Standartları kurallarına uyarak kodunuzun okunabilirliğini artırın.

Kaliteli kod, kodunuzun güvenliğini korumaya yardımcı olur. Bu görev için gereken yüksek düzeyde teknik yeterlilik göz önüne alındığında, uzman değilseniz Magento geliştiricilerini işe almanız önerilir.

5. Kırık link ve resim olup olmadığını kontrol edin

Bağlantılar ve resimler, Magento uzmanlarının dikkat etmenizi tavsiye ettiği temel öğelerdir. Bozuk bağlantılar, kullanıcı deneyiminden uzaklaşarak ziyaretçilerin web sitenizi dönüştürmektense terk etmelerini daha olası hale getirir.

Kırık bağlantılar, SEO sıralamalarınızı da olumsuz etkilemeye başlayacak ve sonuçta daha düşük trafiğe yol açacaktır. Google Search Console ve Bing Webmaster gibi bazı araçlar, sorunsuz bir kullanıcı deneyimi sunabilmeniz için hata bağlantılarını tespit etmenize ve hızlı bir şekilde düzeltmenize yardımcı olur.

Aynı şekilde bozuk görseller de web sitenizi ve kullanıcı deneyiminizi olumsuz etkiler. Nedeni genellikle koddaki yanlış bir dosya yoludur. Bu nedenle, web sitenizi bozuk resimler için düzenli olarak kontrol edin ve onları fark ettiğiniz anda düzeltin.

6. Web sitenizin formlarını test edin

Çoğu şirket, pazarlama ve satış faaliyetlerini desteklemek için sitelerinde formlar kullanır.

Formlar aracılığıyla toplanan veriler paha biçilmezdir. Bu nedenle, formlarınızı tamamen çalışır durumda tutmanız ve müşteri adaylarının sızdırma riskini önlemeniz gerekir.


Diğer Blog Yazılarımız


Hedef Kitleniz

ycrsoft

Bulunabilir Olmak

ycrsoft

Tarih: 22 Şub 2023 - Yazar: YcrSOFT Destek