Magento E-Ticaret yazılımına 490 $ ile sahip olabilirsiniz. Yıllık ödeme yok..

Detaylar için tıkla Bizi direkt arayabilirsiniz : 0 212 982 48 18

Reseller Hosting ve Hosting Arasındaki Farklar Nedir?

Reseller Hosting

Reseller hosting, fiziksel sunucuların, sanal olarak bölünmesi ve bölünen her parçanın, kendi içerisinde belli yetkilerinin olmasıdır.

Hosting, fiziksel sunucuların sanallaştırılmış disklerinin içinde ayrı ayrı oluşturulabilen birimdir.

Bu iki farklı değeri anlatmanın en güzel yolu;

Reseller hostingin, bir alışveriş merkezi, hostingin ise, o alışveriş merkezi içindeki mağazalardan her biri olduğu örneği, sektörü bilmeyenler için iyi bir tariftir.

Reseller Hosting ve Yetkileri

Reseller hostingler, adından da anlaşılacağı üzere, bayi özelliğindedir. Bir fiziksel sunucu, kendi içinde onlarca, hatta yüzlerce reseller hostinge bölünebilir. Tabi bu fiziksel sunucunun disk, ram ve cpu gücüyle alakalıdır. Ayrıca, her bir resellerin da kullanacağı kaynak bu bölünme için önemlidir. Bayi hostingler, fiziksel sunucu yöneticisi tarafından istenilen şekilde yetkilendirilebilir. Bu işlemi yapabilmek için sunucu panelleri mevcuttur ve çok basit bir şekilde fiziksel sunucular, vds sunucu ya da reseller hostinglere bölünebilmektedir.

Reseller Hosting Kullanım Amaçları

Bayi hosting daha çok web tasarım işi yapanlar tarafından kullanılmaktadır. Küçük çaplı web site tasarımcıları bu hosting türünü seçmelerindeki en büyük neden ise, sermayedir. Çünkü fiziksel sunucu barındırma, oldukça maliyetli bir iştir. Ayrıca, web tasarım işi yapanlar, tek hesap üzerinden onlarca, belki yüzlerce web sitesini idare edebilmektedirler. Bayi hosting çözümü bulunmasaydı, bu tip küçük işletmeler için oldukça zor hosting çalışmaları ortaya çıkardı. Zira her sattıkları web site için ayrı hosting paneli açmak zorunda kalabilirlerdi.

Reseller Hosting Kullanımı

Reseller Hosting ve Hosting Arasındaki Farklar Nedir?

Hosting, tek domain yani alan adı için kullanılan bir deyimdir. Bir hosting hesabında en fazla 1 domain olabilir. Ayrıca, reseller hosting yöneticisi, hosting hesabına e-posta, database veya ziyaretçi trafiği sınırlaması gibi, çeşitli müdahalelerde bulunabilir. İstenilen zamanda da bu sınırlamalar yönetici tarafından kaldırılabilir ya da düzenlenebilir.

Hosting hesapları, bir disk alanını diğer hosting hesapları ile paylaşır. Bu sebepten, hosting hesaplarında performans çok iyi değildir. Bir bayi hosting hesabında 40 adet web sitesi var ise, bu web sitelerinden bir tanesinin fazla kaynak kullanımı sonucu, diğer 39 hosting hesabı da o an kitlenir ve çalışmaz hale gelir. Bir hosting hesabında çalıştırılacak web sitesinin çok fazla ziyaret almayan ve kaynak kullanmayan sitelerden seçilmesi daha mantıklıdır.

E-ticaret siteleri, gazete web siteleri ve aşırı reklam kampanyası düzenleyen diğer web sitelerinin, paylaşımlı hosting hesaplarında çalışması imkansız değildir ama kolay da değildir. Zira bir web sitesi, tüm bayi hosting hesabını yavaşlatır, zamanı geldiğinde kitlenmesine sebep olur.

Bu tip çok ziyaret alan internet siteleri, vds gibi sanal sunucularda kendi ipleri ile çalıştırılırsa, daha aktif ve verimli olur. Zira artan kaynak kullanımları takip edilerek, vds sunucunun ihtiyaca göre kaynak artırımı yapılması mümkündür. Anlık trafik artışlarında da, kendi alanında bulunduğundan, yani diskinde başka web sitesi bulunmadığından, hiçbir web sitesine de zarar vermemiş olur.

1 cevap
  1. alexx
    alexx says:

    reseller hosting tam bir pazarlama oyunu. normal hosting hizmetinin biraz daha sınırları açılmış tarifesi. vps sunucunun küçüğü ama neredeyse aynı özellikler. reseller hosting’e para vereceğime kiralarım aslanlar gibi vds sunucu geniş geniş takılırım, ne uğraşacam sınırlarla, takılmalarla, donmalarla. paylaşımlı, çoklu hosting hesabı işte bayi hosting denen şey. pek yararlı görmüyorum. daha çok web tasarım yapanlar kullanırlar ama bir patlarsa tüm müşterilerine cevap vermemek için de telefonlarını kapatırlar. patlama derken anlayın işte kasılmalar, ramin ortak kullanımı yüzünden oluşan donmalar, sorgular vesaire. bir hesapta yüklü bir e-ticaret sitesi veya haber sitesi varsa vay o web tasarım işi yapan abimizin haline.

Yorumlar kapalı.

Diğer Blog Yazılarımız

Tarih: 24 Nis 2020 - Yazar: YcrSOFT Destek