Magento E-Ticaret yazılımına 490 $ ile sahip olabilirsiniz. Yıllık ödeme yok..

Detaylar için tıkla Bizi direkt arayabilirsiniz : 0 212 982 48 18

Seo Uyumlu Görsel Nedir? Nasıl Seo Uyumlu Yapılır?

Seo Uyumlu Görsel

Arama motorlarında başarılı olmanın belli kriterleri var. Bu kriterlerin toplam adı seo yani arama motoru optimizasyonudur. Web tasarım konusunda ne kadar mükemmel bir web siteniz olursa olsun, seo uyumlu değilse, başarılı olmanız imkansızdır. Arama motorları kriterlerine uymuş bir web sitesinin başarılı olmama ihtimali yoktur. Seo ile birlikte, web siteniz daha çok kelimede görünür ve daha çok kitleye ulaşırsınız. Seo uyumlu içeriklerin en önemlilerinden olan seo uyumlu görsel ile daha çok ziyaretçi elde edebilirsiniz. Fakat bunun belli kuralları var.

Seo Uyumlu Görsel Boyutlarınız Küçük Olmalı

Dünya gelişiyor. Teknoloji her geçen gün biraz daha farklı olmaya devam ediyor. İnsanoğlu bu hıza yetişmek adına daha da hızlı olmak zorunda. Artık saniyelerin bile, insan yaşamında büyük önemi var. Ağırlaşan rekabet şartları, insanları daha çok çalışmaya itiyor. Daha çok çalışan insan, sosyalliğinden vazgeçemese de kısıtlamak zorunda kalıyor. Zaman artık çok önemli.

Seo Uyumlu Görsel Nedir? Görsel Nasıl Seo Uyumlu Olur?

İnternet siteleri de bu kısıtlı hayatlara hitap etmeli. Hızlı ve kullanıcı bir sayfadan diğerine geçerken beklememeli. Kaliteli bir hosting ve yazılım ile bunlar mümkün. Bu sebeplerden, daha sade internet sitesi artık daha çok tercih edilmekte. İşte görsellerde tam olarak burada önemli olmaya başlıyor. Bir web sayfasında ne kadar çok görsel varsa, açılma hızı da o kadar artıyor. Haliyle, kullanıcıların zamanı bu sayfaların açılmasını beklemekle geçiyor. Yapılacak satış veya hizmet alımı bu yüzden iptal oluyor ve kullanıcı web sitesinden kaçıyor.

Web sitenizin bulunduğu hosting ne kadar hızlı olursa olsun, kullanıcı cihazının yetersiz olduğunu düşünün. Her kullanıcı da müthiş gelişmiş cihazlar yok. Kimi eski, kimi ram ve işlemci bakımından ufak cihazlar. Web sitenize eklediğiniz görsellerin boyutu bu cihazları yoruyor ve internet sitesi kötü bir deneyim sunuyor.

Görsel boyutlarını web sitenize eklemeden önce yardımcı programlar aracılığı ile küçültmelisiniz. Bu küçültme esnasında görsel kalitesinden taviz elbette ki verilmemelidir.

Seo Uyumlu Görsel Konu veya İçerikle Alakalı Olmalı

İnternet sitesi içeriklerine fotoğraflar, sadece fotoğraf olsun diye eklenmiyor. Bu görsellerin bir amacı içeriği zenginleştirmek, diğer amacı da, görsel aramasında, bu içeriğin bulunmasını sağlamaktır. Bu sebeple, içeriğinizi en iyi anlatan görselleri kullanmalısınız. İnternet kullanıcıları, görsel aramasında, sizin görseliniz ile karşılaştığında, tıklayıp sitenize geldiğinde, hayal kırıklığı yaşamamalı. Bu hem gereksiz ziyaretçi yükü demektir. Hem de zaman kaybı. Aslında kaliteli içeriğiniz ile yanlış müşteriyi çekmiş olursunuz.

Seo Uyumlu Görsel İçin İsim

Arama motorlarının gelişen algoritmaları artık görselleri okuyabilir durumda. Fakat bu görsellere isim ve alt açıklama vermeden internet sitesi içine koymamız için bir bahane değildir. İçerikleriniz içinde kullandığınız görsellerinize isim ve açıklama eklemelisiniz. Arama motorlarının ilk baktığı yer olan görsel başlığı çok önemlidir.

Görsellerinizi web sitenize yüklerken, isimlendirin. Aralarında “-“ olacak şekilde, Türkçe karakterlerden kaçınarak, görsel seonuzu uygulayın.

Seo Uyumlu Zengin Görseller İle Çalışın

Adobe Photoshop, bir görsel düzenleme programıdır.

İnternet sanal bir dünya. Burada insanlara görseller ve yazılar ile hitap edilmekte. İçerikleriniz bu iki önemli hususu kullanıcılara sunmadığı takdirde, başarılı olmanız mümkün değildir. İyi açıklamalar. Kaliteli ürün veya hizmet görselleri kazandırır. Görsellerinizi zenginleştirmeniz ise, bu başarıya sizi bir adım daha yaklaştırır. Görselleri zenginleştirebilmeniz için Photoshop veya Fireworks gibi görsel düzenleme programları kullanmalısınız. Bu programlar ile daha zengin görseller üretecek ve arama motorları görsel bölümünde daha aktif bir rol oynamış olacaksınız.

Özellikle e-ticaret ile ilgilenen firmaların, görsellerini amatörde olsa bir stüdyo ortamında çekmesi önemlidir. Kendinize bir ürün görsel çekim platformu hazırlamalı ve ürünlerinizi daha profesyonel fotoğraf makinaları ile çekmelisiniz.

Görseller bakımından fakir bir e-ticaret sitesi, mali bir yüktür.

1 cevap
  1. Mustafa Erdem
    Mustafa Erdem says:

    Bir web sitesinde seo açısından görseller o kadar önemli ki. Özgün yazınız ve özgün görseliniz varsa, başarıya giden yoldasınız demektir. Seo başarısı için görsellere alt açıklama eklemek de gerekli. Mümkünse resmin içeriği ile ilgili olmalı açıklama.

Yorumlar kapalı.

Diğer Blog Yazılarımız

Tarih: 24 Nis 2020 - Yazar: YcrSOFT Destek