Magento E-Ticaret yazılımına 490 $ ile sahip olabilirsiniz. Yıllık ödeme yok..

Detaylar için tıkla Bizi direkt arayabilirsiniz : 0 212 982 48 18

Seo Uyumlu Web Sitesi Nedir? Faydaları Nelerdir?

Seo Uyumlu Web Sitesi

Arama motoru optimizasyonu (seo) yapılmış, yazılım bakımından buna uygun, gerekli seo eklentileri ile güçlendirilmiş ve altyapı olarak devamlı güncellenen web sitelerine seo uyumlu web sitesi diyebiliriz. Seo uyumlu bir web sitesi, arama motorlarında başarılı olmak için yeterli değildir. Web sitesi devamlı seo uyumlu içeriklerle zenginleştirilmelidir. Bu yazımızda, seo uyumlu bir internet sitesi nasıl olur, detaylı şekilde anlatmaya çalışacağız.

Seo Uyumlu Web Sitesi Nedir? Faydaları Nelerdir?

Hangi Web Siteler Seo Uyumludur?

Seo uyumu ile yazılım altyapısının bir bağlantısı yoktur. Her yazılım altyapısına sahip web sitesi seo uyumlu olabilir. Burada önemli olan, web sitesinin arama motorları kriterlerine uygun inşa edilip edilmediğidir. Bu inşa süreci çok önemlidir ve devamı da getirilmelidir. Örneğin, özel bir yazılım ile yola çıkmak istiyorsunuz. Bu seçimde bir sorun yok. Peki yazılımınızı gelecekte seo bakımından güncelleyebilecek misiniz?

Arama motorları devamlı gelişen, yüksek teknoloji ürünü yazılımlardır. Arkalarındaki binlerce kişilik geliştirici ile devamlı en iyi kullanıcı deneyimi için çalışırlar. Bu çalışmaların sonucunda çok sık ve devamlı güncellemeler yapılır ve arama motorları karşısında kimi web sitesi, potansiyel geri kalmış sistem olarak bulunabilmektedir. Tüm bunlar, gelecekte özellikle seo performansı adına kötü bir deneyim getirebilmektedir.

Kısacası, web sitelerin başlangıçtaki seo uyumluluğu elbette önemlidir ama sonrasında yapılacak güncellemelerin de basit bir şekilde yapılması, hatta bunların bir Cms (içerik yönetim sistemi) gibi otomatik olarak şekillendirilmesi daha başarılı bir seçimdir. Bu yüzdendir ki, seo performansı açısından, web siteleri Cms altyapıları ile inşa edildiklerinde, gelecekte daha başarılı sonuçlar elde edilebilmektedir.

Bu seo başarılarının merkezinde duran seo uyumluluğu elbet önemli ama en önemli sebep, seo uyumlu eklentiler ve devamlı geliştirilmeleri

Açıkçası seo uyumlu tanımına en uygun, günümüzün seo performansında en başarılı web siteleri Cms altyapısı kullanan yani içerik yönetim sistemleridir. Güçlü altyapıları, dünya genelinde geliştiricileri, arama motoru uyumlulukları özellikle Google ve de tamamen ücretsiz ve açık kaynak kodlu olmaları, onları seçmemizde çok büyük rol oynayan etkenler.

Seo Uyumlu Web Sitesi İçin CMS

Bir üst konuda, içerik yönetim sistemlerinin seo performansından bahsettik. Sizin yerinize, başkalarının web sitenizi daima güncel tutmasını istemez miydiniz?

Düşünmesi bile güzel değil mi?

Eğer bir içerik yönetim sistemi kullanıyorsanız, bu mümkün. Sizin tek yapmanız gereken, yönetici panelinizden gelen güncellemeleri takip etmek ve güncelleme geldiğinde bir tuşa basarak web sitenizi son güncel haline getirmek.

İçerik yönetim sistemleri, web tasarım konusunda da oldukça gelişmiştir. Onlar için önceden hazırlanmış şablon veya diğer ismi ile temalar ile desteklenir ve hazır web tasarım olarak kullanıcılarına hizmet verir. Bu tasarımlarda, üreticiler tarafından devamlı güncellenerek sistem ile bir bütün olmaları için devamlı geliştirilmektedir.

Bir Cms ile web sitesi kurduğunuzda, sistem seo uyumlu olduğundan, size tek kalan, sektörünüz ve işletmeniz ile alakalı seo uyumlu içerikler üretmektir. Bu yazımızın devamında seo uyumlu içeriklerden de bahsedeceğiz.

Seo Uyumlu Web Sitesi Fiyatları

Her web sitesi fiyatı kendi yazılımı ve verilen emeğe göre değişebilir. Eğer bir yazılımcı ile anlaşarak, web site yaptırmak istiyorsanız, yaptırmak istediğiniz web site özel yazılım ise elbette fiyatlar oldukça yüksek çıkabilir. Zira sizin istekleriniz doğrultusunda özel bir tasarım yapılacak ve büyük emekler verilecektir.

Fakat içerik yönetim sistemleri ile oluşturulmuş bir web sitesi satın almak istediğinizde, fiyatlar elbette daha uygundur. Zira bu yazılımlar hazırdır ve istediğiniz temayı seçtikten sonra kurulum tamamlanır ve birkaç gün içerisinde kullanıma hazır hale getirilir. Cms ile oluşturulmuş bir web sitesi satın almak için YcrSOFT web site paketlerini inceleyebilirsiniz.

Seo Uyumlu Web Sitesi Kaç Günde Hazır Olur?

Özel yazılımlar ile yapılacak web sitelerinde tarih vermek zor olur. Kullanıcıların istekleri doğrultusunda tasarım yapılacağı için belli bir iş günü biçebilmek zordur.

Aynı şey Cms yani içerik yönetim sistemleri için geçerli değildir. Bir Cms ile yapılacak web sitesi, sayfa sayısına bağlı olarak 3 ile 7 iş günü içerisinde bitirilebilir.

Web site teslim süreleri kısa gibi görünse de, içeriğinde yapılan çalışmalar bazı durumlarda uzayabilmektedir. Kullanıcıların seo talepleri doğrultusunda, içeriklerin de düzenlendiği durumlarda web sitesi teslim süreleri uzayabilir.

Seo Uyumlu Web Sitesi ve İçerikler

Web sitelerinde içerikler, arama motorundaki başarıları etkileyen en önemli etkendir. Seo uyumlu içerik eklenmeyen web siteleri, altyapı bakımından ne kadar seo uyumlu olurlarsa olsunlar, başarılı olmaları zordur.

Arama motorlarında başarı zincirlemedir. Seo çalışmaları tek merkezde değil bir bütün olarak değerlendirilmelidir. Web sitelerinin kurulma aşamasından, içlerinin doldurulma aşaması ve tesliminden geleceğine kadar seo uyumlu içeriklerin önemi büyüktür. Düzenli içerik eklenen ve seo kriterlerine bu içeriklerde dikkat edilen web siteleri, gelecekte, arama motoru sıralamalarında başarı sağlarlar.

Bu minvalde, seo uyumlu web siteleri için seo uyumlu içerik çok önemlidir. Daha önceden kaleme aldığımız detaylı ve bilgi dolu “seo uyumlu içerik nedir?” isimli makalemize göz atmanızı tavsiye ederiz.

Seo Uyumlu Web Sitesi ve Görseller

Bir web sitesi için abartılmamış ve sade görseller her zaman başarı getirir. Fakat bu görsellerin bir de seo uyumlu olduklarını düşündüğümüzde, gelecek olan arama motoru sıralama başarıları daha iyi olabilmektedir.

Arama motorlarında yapılan aramaların yarısına yakını görsel arama olarak yapılıyor ve görsellerin, seo üzerinde çok büyük önemi var. Seo uyumlu web sitesi oluşturulduğunda, buna uygun seo uyumlu görsellerde hazırlamak, seo kalitesinde bir adım daha önde olmak demektir. Rakiplerinizden üstün olabilmenizin tek yolu, arama motorlarında üst sıralarda bulunmaktır ve bunu seo uyumlu içerikler ve görsellerle başarabilirsiniz.

Konu hakkında daha önceden kaleme aldığımız “Seo uyumlu görsel nasıl olmalıdır?” konulu makalemizi okumanızı ve konu hakkında daha detaylı bilgiye sahip olmanızı tavsiye ederiz.

Seo Uyumlu Web Sitesi Başlığı

Web site başlığı, web siteleri için vitrinin en ön planı demektir. Başlıkların karakter uzunluğu, seo uyumu ve markanızı hatta sektörünüzü yansıtması çok önemlidir. Kısa bir web sitesi başlığı ile çok etkili bir çağrışım yapmalı, arama motorlarında dikkat çekmeye çalışmalısınız.

Web site başlığı konusu da kendi içinde oldukça detaylı ve üzerinde durulması gereken, seo başarısında etkin rol oynayan bir çalışmadır. Bu sebepten, “Web Site başlığı nedir?” konulu makalemizden daha detaylı bilgi edinmenizi tavsiye ederiz.

Seo Uyumlu Web Sitesi İle Hızlı Sonuç

Arama motoru kriterlerine uyduklarından, içerik bakımından zenginleştirilen seo uyumlu web siteleri, seo performansında diğer sitelere göre daha başarılı olurlar. Aynı zamanda bu başarıya daha hızlı da sahip olurlar. Çünkü arama motorları, bu web sitelerini öne çıkarır ve kullanıcılara daha iyi ve kaliteli bilgi verdiklerinden daha başarılı olmalarını sağlarlar.

Kullanıcıların kolaylığı ve bilgilenmesi amaçlanarak doldurulan web siteleri, sonuç olarak seo başarısı elde ederler. Bu başarıları devam ettirebilmeleri için ise devamlı aynı kalitede içeriklerin girişine devam etmeleri gerekmektedir.

Mevcut web sitesinin, bulunduğu sektörde rekabet durumuna bağlı olarak, alınacak seo performansı yüksektir. Çünkü içerikler kullanıcı odaklı ve yararlıdır. Bu süreçten sonra, rakip web siteleri ile karşılaştırma süreci başlar. Arama motorları bu karşılaştırmayı uzun sürelerde yapsa da 6 aydan daha kısa sürelerde, en rekabetli sektörlerde bile sonuç almak mümkündür.

Netice Olarak

Seo uyumlu bir web sitesi edinmeniz için neden çok fazla. Tek yapmanız gereken, bir cms sistemi ile yola çıkmak. Dünyanın en çok kullanılan cms sistemlerinden biri olan WordPress ile bir web sitesi kurmak çok basit. YcrSOFT üzerinden kiralayacağınız bir hosting hesabına otomatik olarak WordPress kurabilir ve seo uyumlu blog, işletme veya e-ticaret sitesi kurabilirsiniz. Yazılım bilgisi olmayan kullanıcılara destek sağlamakta ve 7/24 hizmet vermekteyiz.

Diğer Blog Yazılarımız

Tarih: 27 Eki 2020 - Yazar: YcrSOFT Destek