Magento E-Ticaret yazılımına 490 $ ile sahip olabilirsiniz. Yıllık ödeme yok..

Detaylar için tıkla Bizi direkt arayabilirsiniz : 0 212 982 48 18

Enable jQuery Migrate Helper WP Eklentisi Nedir?

Enable jQuery Migrate Helper

WordPress, 5.5 güncellemesi ile JQuery Migrate özelliğini kaldırdı ve 5.5 güncellemesinde birçok web sitesi gerek eklenti, gerek ise temalarında büyük sıkıntılar yaşadı. Bu sıkıntıların neredeyse hepsi JavaScript ile ilgiliydi ve sorunu tema ve eklenti geliştiricileri belli bir süre sonra çözdü. WordPress’de yaşanan bu kaos yüzünden kullanıcıları geçici olarak çözüme ulaştırmak için Enable jQuery Migrate Helper eklentisini geliştirdi. Bu eklenti, web sitesini son güncellemeye yükseltmiş olan ve web sitesinde bazı tema veya eklentilerden hata alan kullanıcılar içindi.

Enable jQuery Migrate Helper eklentisi ile çakışan tema veya eklenti özellikleri geçici olarak düzeltildi. Daha doğrusu bu eklenti, yüklenip etkinleştirildiğinde, web sitesinin JQuery dosyaları eskiye döndürüldü. Açıkçası bu tema ve eklenti yapımcıları için bir zaman kazanma süresi oldu.

Bu adapte süreci oldukça uzun sürdü ve birçok kullanıcı bu eklentiyi kullanmak zorunda kaldı. Tam WordPress 5.5 güncellemesinin sorunları bitmiş derken, WordPress yine bir güncelleme yaptı ve aynı sorunlarla kullanıcılar yine karşılaştı.

WordPress 5.6 güncellemesi ile de birçok tema ve eklenti özellikle slider gibi farklı tasarım araçlarında sıkıntılar yaşamaya başladı.

Enable jQuery Migrate Helper WP Eklentisi Nedir?

Enable jQuery Migrate Helper Nedir?

Bu eklenti ile WordPress’in güncellenmesi sonrası web sitelerde oluşacak JQuery hataları bir süreliğine ertelenmesi hedeflenmiştir. Yani bu eklenti sisteme dahil edilip etkinleştirildiğinde, JQuery bazında web siteniz eski WordPress sürümüne döner ve hatalar ortadan kalkar.

Fakat sorunun tam çözümü değildir. Hatta bu eklenti sorun çözmez. Sadece sorunları bir süreliğine kapatmak içindir.

Enable jQuery Migrate Helper Kullanımı

Bu eklenti sadece kısa bir süreci sıkıntısız geçirmeniz için tasarlandı.

WordPress’in JQuery Migrate özelliğini kaldırmasıyla ortaya çıkan tüm bu sorunlar, özellikle tema ve eklenti yapımcılarını büyük sıkıntılara soktu.

Web sitelerini WordPress’in son sürümüne güncelleyen acemi kullanıcılar, tema ve eklentilerinde büyük sıkıntılar ile karşılaştı. Bu sıkıntıların çözümü ya tema ve eklenti yapımcılarının yazılımları güncellemesini beklemekti ya da Enable jQuery Migrate Helper gibi bir eklenti ile süreci hasarsız atlatmaktı.

Bu eklenti sisteminizde devamlı kullanmanız için geliştirilmedi. Kısa bir süreç için.

Bu sebeple, web sitenizde hata veya hatalara neden olan tema ve eklentilerin güncellenmesi ile birlikte, yönetici panelinizden bu yazılımları güncellediğinizde sorun büyük ihtimal ile çözülecektir.

Sorunlar çözüldükten sonra ise Enable jQuery Migrate Helper eklentisini sisteminizden kaldırabilirsiniz.

JQuery Çakışması ve Eklentiler

WordPress 5.5 güncellemesinde yaklaşık 2000 aktif kullanılan eklenti yüzünden web site yöneticileri sıkıntı yaşadı. Bu çok büyük bir rakam. Zira 2000 WordPress eklentisinin, yüz binlerce kullanıcısı olabilir ve bu kullanıcıların web siteleri hata vermiş olabilir.

Sorunun JQuery çakışması olduğunu bilmeyen kullanıcılar, Enable jQuery Migrate Helper eklentisinin de varlığından haberdar değillerdi ve uzun bir süre eklenti yapımcılarının yardım forumları destek almak isteyen kullanıcılar ile doldu.

Birçoğu acemi olan kullanıcıların ortak noktaları ise hiçbirinin web sitelerini güncellerken yedek almamış olmasıydı. Bir WordPress sitesi güncellenmeden önce kesinlikle yedek alınmalıdır.

Konu ile alakalı neden yedek alınmalı ve WordPress güncelleme nasıl yapılır konulu makalemizden daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

JQuery Çakışması ve Temalar

JQuery çakışmasından yaklaşık 250 tema etkilenirken, tabii ki bu tema yapımcıları soruna hızlıca müdahale ettiler. Fakat süreçte oldukça fazla geri dönüş aldılar ve özellikle yukarıda da bahsettiğimiz gibi yardım forumları taleplerle doldu taştı.

Tam sorunlar bitti, temalar düzene girdi derken WordPress 5.6 güncellemesi yayınlandı ve bu güncelleme daha fazla değişiklik içeriyordu. Yine hazırlıksız yakalanan tema yapımcıları halen sorunları çözmeye çalışıyor ve sorunlar bitene kadar tek tavsiyeleri Enable jQuery Migrate Helper eklentisini sisteme dahil etmek ve etkinleştirmek.

WordPress 5.6 Simone Güncellemesi ile Çıkan Sorunlar

Tema ve eklenti yardım forumlarını incelediğimizde belki binlerce sorun ile karşılaştık. O kadar çeşitli sorunlar vardı ki, tema ve eklenti yapımcılarının işlerinin şu günlerde zor olduğunu söylememiz mümkün.

  • Fakat en çok görülen başlıca hataları sıralamak gerekirse;
  • Düzenleyiciler çalışmayabiliyor
  • Görsel ekleme tuşları çalışmayabiliyor
  • Öne çıkan görsel eklenmeyebiliyor
  • Metin düzenleyiciler çalışmıyor
  • Blog düzenleyicisi çalışmıyor
  • Sliderlar hata veriyor
  • Mobil menüler görünmüyor
  • Arama çubukları çalışmıyor

Tabi bunlar en temel sorunlar. Bir de temalarının yönetici panellerine müdahale edemeyen kullanıcılarda var. Menülerinin tamamen kaybolduğunu ve web sitelerinin çalışmadığını dile getiriyorlar.

Tüm bu sorunları geçici olarak Enable jQuery Migrate Helper eklentisi ile çözmeniz mümkün. WordPress’in resmi web sitesinden dosyalarını indirebilir ve sisteminize dahil edebilir ya da eklenti yükle bölümünden, eklenti ismini aratarak sisteme dahil edebilirsiniz.

Eklentinin boyutu küçük ve kurulumu da oldukça kolay. Fakat eklenti devamlı kullanmanız için değil. Tema ve eklenti yapımcınız sorunu çözdüğünde, yazılım güncellemelerini yapmayı unutmamalısınız.

Netice Olarak

Enable jQuery Migrate Helper eklentisi, WordPress’in güncellemelerinde, tema ve eklentilerde yaşanacak sorunlarda kullanılabilecek bir eklentidir. Sorun çözme amaçlı değil sorunu bir süreliğine kapatma ile ilgilidir. Bu eklenti ile sorunu bir süreliğine erteleyip, sorunun kaynağını bulup çözmeniz gerekmektedir. Sorunu çözecek olan tema ve eklenti geliştiricilerinizi takip etmeniz ve yazılım güncellemelerini yaptıklarında web sitenize uygulamanız gerekmektedir.

WordPress web sitelerinizdeki güncelleme veya güncellemeleri geri alma gibi işlemlerinizde WordPress destek hattı ile görüşebilir, destek alabilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımız

Tarih: 25 Ara 2020 - Yazar: YcrSOFT Destek