Magento E-Ticaret yazılımına 490 $ ile sahip olabilirsiniz. Yıllık ödeme yok..

Detaylar için tıkla Bizi direkt arayabilirsiniz : 0 212 982 48 18

Magento Oturum Süresi Nasıl Ayarlanır? (Yönetici Panel)

Magento Oturum Süresi Nedir?

Her e-ticaret yazılımında olduğu gibi, Magento e-ticaret yazılımının da bir yönetici paneli var ve bu panelde bazı güvenlik önlemleri alınmış durumda. Magento oturum süresi de bu güvenlik önlemlerinden biri aslında. İlk defa Magento kullanmaya başlayacak kullanıcılar için sıkıntılı bir durum oluşturan bu süre, standart Magento kurulumlarında düşük bir değerde geldiğinden, özellikle ürün yükleme gibi uzun işlemler sırasında çabuk dolup, kullanıcının oturumunu kapatabiliyor.

Bu oturum süresinin aslında kısa olması, e-ticaret sisteminiz için oldukça önemli. Neticede güvenlik açısından oturum süresi kısalığı, siz bilgisayar başından kalktığınızda, kötü niyetli kişiler, eğer Magento yönetici paneliniz açık ise müdahale edemeyeceklerdir.

Tabi bu oturum süresi çok kısa olduğunda, yönetici panelindeki uzun işlemleri yapmak imkansız hale geliyor. Ürün, kategori, sayfa veya blog içerikleri yükleyeceğiniz zaman, bu standart süre gerçekten kısa gelebiliyor ve sistem sizin oturumunuzu kapatıyor.

Bunun için tavsiyemiz, çalışacağınız zaman bu süreyi yükseltmeniz. Çalışmadığınız yani ürün, kategori, sayfa veya blog içerikleri gibi uzun işlemler yapmadığınız zamanlarda bu sürenin kısaltılmasıdır. Bu sayede ne kötü niyetli kişilerin saldırısına maruz kalırsınız ne de sistemden gereksiz bir şekilde atılırsınız.

Bu arada, bu oturum süresi eğer az ve işleminiz uzun ise yaptıklarınız silinebilir. Zira siz içerikleri doldururken, oturum süresi bitecek ve oturum kapanacaktır. Siz “kaydet” tuşuna bassanız bile sistem o içeriklerinizi kaydetmeyebilir.

Magento Oturum Süresi Nasıl Ayarlanır? (Yönetici Panel)

Magento En Güvenli E-Ticaret Sistemlerindendir

Yönetici panelinden, Magento güvenlik ayarlarını incelediğiniz, Magento’nun aslında güvenliğe ne kadar çok önem veren bir e-ticaret yazılımı olduğunu görebilirsiniz.

  • Yönetici hesabı paylaşımı
  • Şifre sıfırlama koruma tipi
  • Kurtarma bağlantısı geçerlilik süresi
  • Maksimum parola sıfırlama isteği sayısı
  • Parola sıfırlama istekleri arasında minimum süre
  • Adreslere gizli anahtar kelime ekle
  • Giriş bilgileri büyük/küçük harf duyarlılığı
  • Yönetim oturum süresi
  • Hesabın kilitlenmesi için gereken hatalı giriş sayısı
  • Kilitlenme süresi
  • Şifre yenileme süresi

Gördüğünüz gibi, yönetici panel girişi Magento için oldukça önemli bir konudur ve kötü niyetli kişiler için olabildiğince, yöneticilerin önlem almasını sağlamaktadır.

Tüm bu ayarları, e-ticaret sitesi yöneticileri kendilerine göre dizayn edebilirler. Magento ile gelen standart değerlere tabi kalmak zorunda değilsiniz. Burada önemli olan, e-ticaret sitenizin, verilerinizin ve e-ticaret sitesi kullanıcılarınızın güvenliğidir.

Magento Oturum Süresi Nasıl Değiştirilir?

Acemi kullanıcılar için Magento yönetim paneli kullanımı ilk başlarda biraz karışık veya detaylı gelebilir. Ama merak etmeyin, zamanla bu acemiliğinizi atacağınıza ve alışacağınıza eminiz.

Magento oturum süresi değiştirme işlemini yapabilmeniz için öncelikle yönetim panelinde oturum açmanız gerekmektedir. Oturum açtıktan sonra yönetici paneli sol menü üzerinden sırasıyla;

“Mağaza>Ayarlar>Gelişmiş>Yönetici”

Sekmesini buluyor ve tıklıyoruz.

Magento oturum süresi ayar sayfasına geçiş

Güvenlik sayfasına ulaştığınızda, sayfanın sağında, orta bölümde “Yönetim oturum süresi(saniye)” bölümünü göreceksiniz. Magento oturum süresi ayar kısmı burasıdır.

Bu alan, Magento standart kurulumlarında “900 saniye” olarak tanımlı şekilde gelmektedir. Bu alanı istediğiniz herhangi bir sayı ile değiştirmeniz, yönetim paneli oturum sürenize müdahale etmiş olacaktır. Sayıları her zaman saniye cinsinden girmeniz gerekmektedir. Örneğin, yönetici panelinin 1 saat açık kalabilmesi için;

1 saat=60 dakika*60 saniye=3600 rakamını ilgili bölüme yazmalısınız. Bu rakamı yazdıktan sonra, sayfanın üst sağ kısmındaki “ayarları kaydet” düğmesine tıklamayı unutmayın.

Magento oturum süresi ayar sayfası

İşte hepsi bu kadar. Kısa bir işlemle, Magento oturum süresini uzatmış oldunuz ve bundan sonraki süreçlerde de bu alandan, e-ticaret sitenizin yönetici paneli güvenlik işlemlerini yapabilirsiniz.

Magento kullanımı ile ilgili kılavuzlarımızı Magento kategorisi üzerinden takip edebilirsiniz.

Ayrıca Magento ürün ekleme ve Magento kategori ekleme kılavuzlarımızla da, yönetici panelinizdeki tüm ayrıntıları doğru bir şekilde yapılandırabilir, özellikle arama motorlarında daha başarılı olabilirsiniz.

1 cevap
  1. Yavuz emre
    Yavuz emre says:

    Şu yazı o kadar makbule geçti ki inanın çok teşekkür ederim. Magento eticaret yazılımı admin paneli gerçekten çok detaylı ve bu sorun beni deli etmişti. Ürün ekleyemeden site sistemden atıyordu. Tüm emek boşa gidiyordu. Çok sağolun

Yorumlar kapalı.

Diğer Blog Yazılarımız

Tarih: 13 Ara 2020 - Yazar: YcrSOFT Destek