Magento E-Ticaret yazılımına 490 $ ile sahip olabilirsiniz. Yıllık ödeme yok..

Detaylar için tıkla Bizi direkt arayabilirsiniz : 0 212 982 48 18

WordPress ile Neler Yapılabilir? Web Site Örnekleriyle

WordPress

Popülerliği, esnekliği ve kolay kullanımı ile internetin istatistiklere göre en çok kullanılan içerik yönetim sistemi olan WordPress ile yapılabileceklerin sınırı yok. İnternetteki web sitelerin yaklaşık %40’ının altyapısını oluşturan WordPress ile neler yapılabilir incelediğimizde, karşımızda yüzlerce seçenek çıkıyor. Hem ücretsiz olması, hem Türkçe dil desteği olması, hem de kolay kurulum ve kullanım avantajlarıyla WordPress ile işletmeniz için veya bireysel projeleriniz için mükemmel atılımlar yapabilirsiniz.

Onu bu kadar popüler yapan, onun için geliştirilmiş yaklaşık 54.000 eklenti ve on binlerce temadır. Tüm bu sınırsız seçeneklerin içerisinden kendinize en uygununu bulmak hiç zor değil.

WordPress ile bir web sitesi yapmak, geçmişte hız ve güvenlik sorunlarından dolayı pek cazip gelmiyordu. Fakat WordPress artık hız ve güvenlik sorunlarını aştı ve kullanıcılarına en yüksek seviyede hız ve güvenlik deneyimi sunuyor. Özellikle WordPress 5.6 Simone güncellemesi ile Php 8 desteği de getiren WordPress, geliştirmelerine son hız devam ediyor.

Herhangi bir profesyonele bağlı kalmadan, bir hosting hesabı yardımıyla, WordPress kullanarak çok basit bir şekilde aşağıda saydığımız tüm faaliyetleri yapabilirsiniz. Size bu farklı konseptlerde olan WordPress web siteleri için YcrSOFT olarak yardımcı olabiliriz. Her işletmeye veya bireysel ihtiyaca yönelik hazır web sitesipaketlerimizi inceleyebilirsiniz.

WordPress ile Neler Yapılabilir? Web Site Örnekleriyle

WordPress İle Neler Yapılabilir?

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi WordPress esnek yapısı ve onun için geliştirilmiş eklenti ve temaları ile çok yönlü bir içerik yönetim sistemi olarak karşımıza çıkıyor. Bu makalemizde, WordPress il en fazla yapılan web site tiplerini başlıklar altında işlemeye çalışacağız.

WordPress ile Neler Yapılabilir Başlıklar;

  • Kurumsal Web Sitesi
  • E-Ticaret Sitesi
  • Blog Paylaşım Sitesi
  • Fotoğraf Paylaşım Sitesi
  • Haber Sitesi
  • İlan Sitesi
  • Forum ve Yardım Sitesi
  • Emlak Sitesi

1-Kurumsal Web Sitesi

WordPress’in ilk geliştirildiği tarihlerde bir sosyal blog olarak karşımıza çıkması ve sonrasında ihtiyaçlara göre geliştirilmesi ile farklı tema ve eklentilere uyarlı hale getirilmesi, onun esnekliğini artırdı. Bu esneklikten yararlanan tema ve eklenti yapımcıları da WordPress’in ilk yayın hayatından bu yana durmadan kendi projelerini geliştirdiler ve WordPress ile neler yapılabilir bunun sınırlarını zorladılar.

WordPress bir blog yazılımı olsa da, onu ilgili temalar ile geliştirip bir kurumsal web sitesine çeviren kullanıcı sayısı oldukça fazla.

Birçok global şirketin web site altyapısı WordPress ve bunu duymak bile kullanıcılara güven veriyor.

WordPress için geliştirilmiş binlerce kurumsal iş teması var ve seçmek bile zor olabiliyor. Tek sayfa seçeneklerinden, çok sayfalı web site seçeneklerine, slider özelliklerinden, içerisinde yardım forumu olan web sitelerine. WordPress ile en fazla talep kuşkusuz kurumsal iş temalarına gelmektedir.

Kurumsal WordPress temaları ile işletmeniz için çok gelişmiş bir web sitesi dizayn edebilirsiniz. Hem de dakikalar içerisinde. Theme Forest üzerinden satın alacağınız bir tema ile WordPress sisteminizi kurabilir ve temanızı hemen şekillendirebilirsiniz.

Yine kurumsal iş temaları için firmamızın da demolar ile görebileceğiniz birçok hazır WordPress teması vardır ve bunları hazır web site paketleri sayfamızda görebilirsiniz.

YcrSOFT WordPress ile yapılmış bir kurumsal web site demosudur.

2-E-Ticaret Sitesi

WordPress ile neler yapılabilir listemizde ikinci sırada, e-ticaret var. Covid-19 pandemisi ile birlikte, günümüzün belki de en popüler alanı olmaya başlayan ve gelecekte de bunu kaybetmeyecek gibi görünen e-ticaret için WordPress harika işler başarıyor diyebiliriz.

AutoMattic firmasının geliştirmelerine devam ettiği WooCommerce eklentisi ile WordPress sitenizi dakikalar içerisinde bir e-ticaret sitesine dönüştürmek mümkün.

Kullanımı her geçen gün artan WooCommerce ile e-ticareti, en fazla küçük işletmeler seçmekte. Kurulum kolaylığı, neredeyse tüm WordPress eklenti ve e-ticaret temaları ile uyumluluğu, hatta basit yönetici paneli ile kuşkusuz amatör e-ticaret kullanıcıları için iyi bir seçenek. Hem de tamamen ücretsiz. AutoMattic firmasının geliştirmeye devam ettiği eklenti için birçok yan eklenti yapılmaya devam ediliyor. Yani amatör ve tamamen ücretsiz olarak başladığınız WooCommerce e-ticaret sitenizle, bu eklentiler sayesinde profesyonel bir e-ticaret sitesine sahipte olabilirsiniz.

Tabi bu eklentilerden bazıları ücretsiz, bazıları aylık ücretlerle, bazıları ise yıllık kullanım bedelleri ile sunulmakta.

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi WooCommerce kurulumu çok basit ve yazılım bilgisi gerektirmeyen bir iş. Bunu kolayca yapmanızı sağlayacak bir kılavuzumuz var ve tıklayarak WooCommerce kurulumu nasıl yapılır detaylı şekilde öğrenebilirsiniz.

WooCommerce ücretsiz e-ticaret yazılımı

3-Blog Paylaşım Sitesi

Yazımızın başında belirttiğimiz gibi, WordPress bir blog yazılımıdır ve blog içerikleri için müthiş uygun bir yapısı vardır. Hatta son güncellemeler ile hayatımıza giren GutenBerg editörü ile de WordPress, herhangi bir ücretli blog teması olmadan, mükemmel blog sayfaları ve dizaynları yapmanızı sağlar.

WordPress’in seo performansındaki diğer rakiplerine oranla başarısı kuşkusuz onun blog sitesi için seçilmesindeki en büyük etkenlerden biridir. WordPress altyapısı ile oluşturulmuş gerek Ülkemizde, gerek ise dünya üzerinde birçok WordPress blog sitesi vardır ve hepsi çok başarılı işlere imza atmaktadır.

Seo bakımından çok güçlü bir altyapıya sahip olan WordPress için geliştirilmiş birçok seo eklentisi vardır ve bu eklentiler ile de özellikle Google seo konusunda başarılı olmanız mümkündür.

WordPress ile bir blog oluşturduğunuzda, binlerce eklenti ile bloglarınızı zenginleştirme imkanı bulabilirsiniz. Bu lüksü başka hiçbir içerik yönetim sistemi size vermez ve bu eklentilerin neredeyse hepsi ücretsiz ve çok kullanışlıdır.

WordPress’i en yakın rakiplerinden ayıran özelliği ise internette çokça fazla blog olarak kullanılmasıdır. Zaten eklenti ve temalarında en çok blog şeklinde olanları bize bunu göstermektedir. WordPress ile bir kurumsal web site oluşturduğunuzda, aynı site içerisine mükemmel bir blog bölümü de yapma imkanınız doğar ve bu, kullanıcılar açısından çok büyük bir değerdir.

Zira kullanıcılar hem kurumsal bir web sitesine sahip olurken hem de arka tarafta mükemmel bir blog ve üstün seo performansına sahip eklentilerle, özellikle Google serp üzerinde başarıdan başarıya koşarlar.

Tabii ki kaliteli ve çok çalışan bir blog için WordPress ile bir blog sitesi kurmak yeterli değildir. Alan adı, hosting ve en önemlisi de içerikler sizin başarınızı belirler. Bu sebeplerden, bir blog projesine başlarken, alan adınızdan, hosting hesabınıza kadar her şeyin seçimini en iyi şekilde yapmalısınız.

YcrSOFT’un WordPress blogları için verdiği hosting hizmetinden haberiniz var mı? En uygun fiyatlar ve ssd hosting ile bloglarınız en hızlı şekilde yayına alınabilir ve WordPress kurulum desteği de tarafımızdan yapılabilir.

YcrSOFT’un, müşterileri için hazırladığı, hazır WordPress blog site demosu.

4-Fotoğraf Paylaşım Sitesi

WordPress ile neler yapılabilir serimizin bir diğer maddesi, fotoğraf paylaşım siteleri.

Dijital fotoğraf makinelerinin üretilmesi ve hatta cep telefonlarının birer fotoğraf makinesi olarak kullanılmaya başlanmasıyla, özellikle doğa sever ve fotoğraf hayranlarının da en çok tercih ettikleri yazılım olarak WordPress karşımıza çıkıyor. Burada en önemli husus, fotoğrafların veya içeriklerin, web sitelerine mobil uyumlu yönetici paneli tarafından eklenebilmesidir. Kullanıcılar en çok bu özelliği ile WordPress kullanmaya başlıyor ve WordPress’in bu esnek yapısı işleri oldukça kolaylaştırıyor.

Fotoğrafçılar veya gezmeyi seven bloggerları bir bilgisayara mahkum etmeden, cep telefonu veya tablet üzerinden paylaşımlarını web sitelerinden anlık olarak yapabilmeleri, akıllara bir sosyal medya sitesinde paylaşım yapma rahatlığını getiriyor.

WordPress ile bir paylaşım yapmak için cihaz seçimi yapmanıza gerek yoktur. Mobil, tablet ve diğer tüm cihazlardan WordPress ile mobil durumdayken bile paylaşım yapmanız mümkündür. Hatta WordPress zamanlama özelliğini kullanarak da paylaşımlar yapabilirsiniz.

Fotoğraf severler için ise WordPress tema yapımcıları tarafından birçok fotoğraf paylaşım teması geliştirilmiştir. Tüm bu temalara Theme Forest üzerinden ulaşmanız mümkündür.

Her ne kadar bu alan için çok fazla tema olsa da, fotoğraf severlerin, web sitelerinde, fotoğraf paylaştıklarında, paylaşımlarına seo yapmadıkları, en azından büyük bir çoğunluk için bir gerçek maalesef. Seo çalışması yani arama motoru optimizasyonu yapılmayan web siteleri, kullanıcı trafiği bakımından çok geride kalmakta ve yöneticilerine mali yükten başka bir şey getirmemektedir.

Bu yüzden, web sitelerinde, fotoğraf bloğu bile olsa, fotoğraflarla birlikte içerik de girilmesi, arama motorlarındaki başarı düzeyi için oldukça önemlidir. Gezginseniz veya herhangi bir proje için fotoğraf çekiyor ve sitenize yüklüyorsanız, fotoğraflarınıza kesinlikle güzel ve çekici içerikler girmeli, fotoğraflarınızı ve içerdikleri yerleri, mekanları, objeleri detaylı bir şekilde, varsa tarihlerine dokunarak izah etmelisiniz.

Bu tip başarılı fotoğraf paylaşım siteleri var ve hepsinin neredeyse ortak paydası WordPress. Siz de hazır web sitesi paketlerimizden fotoğraf teması içeren bir tanesini satın alabilir ve kendi alan adınız ile paylaşımlarınızı yapmaya YcrSOFT kalitesi ile başlayabilirsiniz.

YcrSOFT’UN, müşterilerine özel, WordPress ile hazırladığı hazır WordPress tabanlı fotoğraf paylaşım sitesi demosudur.

5-Haber Sitesi

WordPress ile neler yapılabilir diye soruyorsanız ve yazmaktan, içerik oluşturmaktan hatta gündemi takip etmekten yana uzmanlığınız varsa, WordPress altyapısı ile bir haber sitesi açabilirsiniz. WordPress haber sitesi olmak için mükemmel bir sistemdir ve özellikle farklı abone, içerik üretici veya yazarlara, girişler vererek web sitenize içerikler sunmalarına imkan tanır.

WordPress, blog paylaşım konusunda olduğu gibi, haber sitesi olma konusunda da çok başarılıdır. Yoast seo, Rank Math ve All in One Seo gibi seo eklentileri ile çok güçlü seo uyumlu içerikler üretebilir, bu içerikleri haber olarak web sitenizden paylaşıp büyük kitlelere ulaşabilirsiniz.

Google seo uyumlu olması, açık kaynak kodlu olması, yorum özelliğinin bulunması ve yönetim panelinin içerik üreticilere özel ayrılabilmesi WordPress’in bir haber scripti olarak kullanılmasını çok kolaylaştırır.

Ayrıca aynı ofiste çalışmasanız bile, uzak noktadaki içerik sağlayıcılarınıza yönetim paneli erişimi vererek, özgür içerik üretimleri yapmalarını sağlayabilirsiniz.

Ülkemizde kullanılan birçok haber sitesinin altyapısı WordPress’dir ve hala başarılı çalışmalarına devam etmektedirler. Çok yüksek ziyaretçi sayılarını bile kaldırabilecek olan WordPress altyapısı ile sorunsuz bir haber sitesi yapmanız mümkündür.

Haber sitesi temaları, kendi içlerinde geliştirilebilir yapıdadır. Bu temaları Theme Forest üzerinden satın alabilir ve WordPress sitenize kurabilirsiniz.

6-İlan Sitesi

WordPress ile yapılan ilan siteleri, WordPress ile ne yapılabilir sorusunun bir diğer cevabı gibi aslında. Tabii ki tam profesyonel bir ilan sitesi olmasa bile, yerel veya özel ihtiyaçları karşılayabilecek, üyelik sistemli ve ilan girilebilir bir web sitesi yapmak, WordPress ile mümkün.

Bunun için ilan temaları var ve Theme Forest üzerinden satın alınarak WordPress’e çok basit bir şekilde kurulabilir.

Bu temalar ile profesyonel bir ilan sitesinin neredeyse tüm fonksiyonlarına ulaşmanız mümkün olabilir. Üstelik fiyatları da oldukça uygundur.

WordPress’in güçlü seo altyapısı ile ilan sitelerindeki içeriklerin buluşması, arama motorlarında size büyük performanslar sağlayabilir. Bulunabilirliğiniz artar ve sayfa sayınız ve de kullanıcınız fazla ise yerel veya sektörel olarak web sitenizi ilerleyen zamanlarda ücretli bir hale getirip para bile kazanabilirsiniz.

7-Forum ve Yardım Sitesi

WordPress ile neler yapılabilir dizimizdeki bir diğer site tipi ise forum ve yardım siteleridir. WordPress’in altyapısı buna çok uygundur ve WordPress ücretsiz forum eklentileri mevcuttur. Bu eklentiler sayesinde, dakikalar içerisinde bir forum ve yardım sitesi oluşturabilir, müşterilerinize web siteniz üzerinden, ürün ve hizmetleriniz için profesyonel destek verebilirsiniz.

Forum ve yardım siteleri özellikle son zamanlarda teknoloji şirketlerinin çok tercih ettiği bir geri dönüş sistemidir. Buradan müşteriler ile yapılan diyaloglar kayıt altına alınır ve sonra aynı sorunu yaşayan müşterilerin o sorunu arama motorları vasıtası ile çözüme ulaştırmaları hedeflenir. Bu sayede hem ilgili işletme ve web sitesi yüksek trafik alırken, hem de müşteriler, eski çözümlere ulaşarak, kendi çözüm noktalarını da bulmuş olurlar.

WordPress’in birçok forum eklentisi olduğu gibi bunların tamamen ücretsiz sürümleri de vardır. Bu ücretsiz sürümleri bir forum ve yardım sitesi oluşturmak için çoğu zaman yeterlidir. Ama bazı firmalar daha fazla özellik isterler ve o zaman bu eklentiler kendi içlerinde farklı eklentiler ve ücretli yardım da sunmaktadır.

Kurumsal web sitesi içerisine bile kurulabilen bir forum eklentisi ile işletmelerin hem web sitesi ihtiyacı karşılanır hem de diğer taraftan müşterilere online destek verilmiş olur.

Forumlar devamlı güncel olduklarından, bağlı bulundukları web siteleri için de seo başarısı yolunda çok büyük katkı sağlarlar. İçerisinde forum olan ve forum bölümünde devamlı müşterilerine destek veren bir web sitesi, arama motorlarının dikkatini çeker ve devamlı indekslenmesine sebep olur.

Kısacası arama motoru başarılarında forum ve yardım eklentilerinin yeri çok büyüktür.

WordPress forum eklentilerini, eklentiler bölümünden ekleyebileceğiniz gibi wordpress.org üzerinden de indirebilir ve web sitenize dahil edebilirsiniz. Forum ve yardım siteleri için de WordPress tema yapımcıları farklı temalar geliştirmişlerdir. Bu temalara da ücretli olarak Theme Forest üzerinden ulaşmanız mümkündür.

YcrSOFT’un, müşterilerine özel olarak, WordPress altyapısı ile hazırladığı, Forum ve yardım sitesi demosudur.

8-Emlak Sitesi

WordPress ile neler yapılabilir makalemizin sekizinci sırasında ise emlak siteleri var. Bu seçenekte ilan siteleri gibi çok profesyonel olmasa bile, kendi çevresi ve alanında hatta şehrinde emlak işi yapan emlakçılar için yeterlidir. Farklı kullanıcı girişleri açılabilir, farklı içerik yöneticileri ile emlak sitenize, emlak girişleri yapabilirsiniz.

WordPress tema yapımcıları, emlak sitesi açmak isteyen kullanıcılar için de ücretli olarak tema üretmekteler ve temaları oldukça gelişmiş düzeyde.

Profesyonel bir ilan scriptinden çok fazla farkı olmayan bu temaları Theme Forest üzerinden satın alabilir ve WordPress sitenize çok basit bir şekilde kurabilirsiniz.

WordPress İle Birçok Farklı Site Yapılabilir

Makalemizde detaylandırdığımız tüm bu WordPress sitelerinden bağımsız olarak, özellikle kurumsal WordPress temaları ile kendi sektörünüze uyan farklı şekillerde ve biçimlerde internet siteleri oluşturmanız mümkündür. Çünkü WordPress çok esnek bir altyapıya sahiptir ve sayfa değişimlerini çok hızlı yapabileceğiniz bir sistemdir.

Özellikle satın aldığınız temaya bağlı olarak, eğer tema sayfa oluşturucularınızda sürükle-bırak özellikleri gibi işinizi kolaylaştıracak araçlar var ise kendiniz veya işletmeniz için mükemmel web site tasarımları üretebilirsiniz.

2021’e girerken, en çok satılan WordPress temaları hakkında bilgi almak ister misiniz? İlgili makalemizden derinlemesine tema incelemeleri ve bilgi alabilirsiniz.

WordPress ihtiyaçlarınızı sınırsız karşılayabileceğiniz çok gelişmiş bir Cms’dir. Firmamızdan profesyonel WordPress desteği almak için, WordPress destek hattı ile irtibata geçebilirsiniz.

Netice Olarak

2020 yılı ve başlangıcı ile hayatımıza giren Covid-19 ile birlikte artık hayatımızda internetin ne kadar önemli bir yer sahibi olduğunu hepimiz gördük.

İşletme veya kişisel olarak internette bir proje yapmak istiyorsanız, WordPress bunun hem en kolay hem de en maliyetsiz yolunu sizlere sunmaktadır.

WordPress ile çalışmanız, size sadece maliyet katkısı sunmaz, özel geliştirmelere ihtiyacınız olduğunda, diğer içerik yönetim sistemlerine oranla daha maliyetsiz bir şekilde projenizi geliştirebilirsiniz.

Arama motorlarındaki mutlak başarının tek yolu olan seo konusunda da WordPress’in tüm rakiplerini geride bırakması, onun bir kez daha en fazla tercih edilmesi gereken sistem olduğunu göstermektedir.

The last comment needs to be approved.

Diğer Blog Yazılarımız

Tarih: 12 Ara 2020 - Yazar: YcrSOFT Destek