Magento E-Ticaret yazılımına 490 $ ile sahip olabilirsiniz. Yıllık ödeme yok..

Detaylar için tıkla Bizi direkt arayabilirsiniz : 0 212 982 48 18

Magento Sepet Fiyat Kuralları Özelliği Nedir?

Magento Sepet Fiyat Kuralları

Alışveriş sepeti fiyat kuralları özelliği, birçok özelliğe göre alışveriş sepetindeki ürünlere indirim uygulanmasına yarayan, çok geniş yelpazelerde ayarlar sunan bir Magento özelliğidir. Magento sepet fiyat kuralları özelliği ile indirimler, önceden belirlenmiş koşullar karşılandığında ya da müşteri geçerli bir kupon kodu girdiğinde otomatik uygulanır.

Bu özellik ile birçok kurumsal e-ticaret portalında karşılaşmanız mümkündür. Bazı ürünlerde çoğu gün indirimler olur ve bu indirimler belli koşullara bağlıdır. Mesela bu koşullardan en çok kullanılanı zamandır. Satıcılar, sistemden belli bir zaman aralığını belirlerler ve ilgili ürünün o zaman aralığında istenen müşteri grubu tarafından sepete eklenmesi sonucunda indirim uygulanmasını sağlayabilirler. Bu özellik Magento’nun ücretsiz sürümünde mevcuttur. O kadar detaylı bir özelliktir ki, oluşturulan sepet fiyat kuralları ilgili e-ticaret portalı içindeki diğer mağazalar veya e-ticaret siteleri için de uygulanabilmektedir.

Magento sepet fiyat kuralları özelliği nedir?

Magento sepet fiyat kuralları özelliği nedir?

Magento Sepet Fiyat Kurallarına Ulaşım

Bilindiği üzere Magento e-ticaret yazılımı, diğer tüm e-ticaret yazılımlarından çok daha gelişmiş ve bu sebeple de yönetim paneli bakımından hem zengin hem de biraz zorludur. Bu yüzden, Magento sepet fiyat kuralları özelliğinin öncelikle e-ticaret sitenizin yönetici panelindeki konumundan haberdar olmanız gerekmektedir.

Sepet fiyat kuralları bölümüne, Magento yönetici paneline ulaştıktan sonra, sol menüden “Pazarlama” sekmesini tıklamalı ve açılan pencere de ise “Promosyonlar” altındaki “Sepet fiyat kuralları” bölümüne tıklamalısınız.

Açılan sayfa, sepet fiyat kuralları yönetim sayfasının ana sayfasıdır. Bu alanda tüm fiyat kurallarını görebilirsiniz. Sisteminize önceden bir fiyat kuralı girilmemişse, bu alan tamamen boş olacaktır. Alışveriş sepet fiyat kuralları sayfasında, diğer Magento özelliklerinde olduğu gibi çok detaylı bir arama bölümü de mevcuttur. Eğer büyük bir e-ticaret portalı çalıştıracaksanız, ileride çok fazla fiyat kuralınız olabilir ve bu gibi durumlarda bu sayfadaki arama bölümü çok işinize yarayabilir.

Yeni bir kural eklemek için yapmanız gereken, bulunduğunuz sayfanın sağ üst köşesindeki “Kural Ekle” düğmesine tıklamaktır. Gelecek olan sayfada doldurulması zorunlu bazı öğeler ile karşılaşacaksınız. Şimdi gelin bu detayları inceleyelim.

magento sepet fiyat kuralı giriş sayfası

magento sepet fiyat kuralı giriş sayfası

Magento Sepet Fiyat Kuralı Ekleme Nasıl Yapılır?

Alışveriş sepeti fiyat kuralı ekleme sayfasında ilk belirlemeniz gereken alan kuralın adıdır. Bu ad, ileri zamanlarda, kuralı ortadan kaldırmak veya pasif hale getirmek için bulmanızı sağlayacak addır. O yüzden akılda kalıcı ir ad kullanmanız, ileride bu kuralı değiştirirken sıkıntı yaşamamanızı sağlar.

Açıklama bölümü zorunlu değildir. İstenirse boş bırakılabilir. Bu alanda fiyat kuralının ne maksatla kullanıldığını veya ne zaman ne gerekçelerle sonlandırılacağını yazabilir ve gelecekte unutmamanız gerekenleri not düşmüş olursunuz.

Magento sepet fiyat kuralı ayar sayfası

Magento sepet fiyat kuralı ayar sayfası

Web siteleri ve müşteri grupları bu özelliğin en önemli kısmıdır. Çoklu web siteleri ile çalışan e-ticaret portallarında bu alanda birden çok e-ticaret sitesi olur. Aynı şekilde birden çok müşteri grubu ile çalışan portallarda da müşteri grubu seçim alanı dolu olacaktır. Buralarda istenen seçimler yapılabileceği gibi hiçbir seçim yapılmadan, portalın ana müşterileri ve sitesini hedefleyedebilirsiniz.

Kupon seçebilir ve müşteri başı kullanım sayısını yine bu alanda belirleyebilirsiniz. Bir müşterinin bu fiyat kuralını kaç kez kullanabileceğini seçmek ayrıca önemli bir özelliktir. Zira bu sınırlama olmasaydı, tüm satışlar için aynı müşteri sınırsız şekilde indirim alabilir ve bunu kötüye kullanabilirdi.

Başlangıç ve bitiş tarihleri yine Magento sepet fiyat kuralı özelliğinin temel belirleyicisidir. Herhangi bir tarih aralığı seçmek, uygulayacağınız sepette indirimin ne zaman başlayacağını ve biteceğini belirler. Eğer ileri tarihte başlamasını istediğiniz bir sepet fiyat kuralı üzerinde çalışıyorsanız, başlangıç tarihini, fiyat kuralını oluşturduğunuz günden ileri bir tarihe de verebilirsiniz.

Magento Sepet Fiyat Kuralı Durumlar Bölümü

Durumlar bölümünde istenen durum seçilebilir. Mesela ürünün ağırlığına göre bir indirim uygulamak istiyorsanız, bu özelliği bu alanda seçmek zorundasınız. Birden fazla durum seçebilir ya da hiç durum seçmeden, tüm ürünlere de uygulama yapabilirsiniz.

Magento Sepet Fiyat Kuralı İşlemler Bölümü

İşlemler bölümünde, uygulanan fiyat kuralının daha da detaylı hale getirilebilmesi mümkündür. Bu bölümde, ürüne uygulanacak indirimlerin şekilleri seçilebilir ve indirim toplamı belirlenebilir. Ayrıca aynı bölümde en fazla adet indirimi ile birlikte indirim adet alımı da belirlemek mümkün. Bir indirimin teslimat toplamına uygulanmasını isterseniz eğer, yine bu seçimi buradan yapmanız mümkündür.

Ücretsiz teslimatlar da fiyat kuralının uygulanıp uygulanmayacağını da seçebilir, hangi ürün gruplarında nasıl fiyat kuralı atayabileceğinizi de seçebilirsiniz.

Ayar sayfasının son bölümünde ise kupon kodlarının yönetilebileceği detaylı bir alan karşımıza çıkmaktadır. Kupon kodlarına müdahaleyi sağlayan bu ayar bölümü ile de önceden, gelecek tüm indirim kuponlarına hakim olabilirsiniz.

Netice Olarak

Magento, yapısı itibari ile dünyanın en iddialı e-ticaret yazılımlarından biridir. Birçok e-ticaret yazılımına sonradan eklenen modülleri kendi içerisinde opsiyonel olarak içeren Magento, bu modüllerin de devamlı geliştirmesini yapmaktadır. Her güncelleme ile birlikte hem yazılımın kendisinde hem de modüllerin gelişmesinde katkılar sunan geliştirici takımı sayesinde Magento, Adobe’un gücü ile de daha da güçlü.

Şimdi en hızlı ve etkili Magento desteğini almak için YcrSOFT Magento Destek bölümü ile irtibata geçebilir, yazılımınız ile alakalı tüm sorunları kolaylıkla ve kurumsal bir şekilde çözebilirsiniz.





Diğer Blog Yazılarımız


Tarih: 29 Mar 2021 - Yazar: YcrSOFT Destek