Magento E-Ticaret yazılımına 490 $ ile sahip olabilirsiniz. Yıllık ödeme yok..

Detaylar için tıkla Bizi direkt arayabilirsiniz : 0 212 982 48 18

Magento Terk Edilen Sepet Raporları Nereden Alınır?

Magento Terk Edilen Sepetler

2020 yılının başlarına kadar her yıl belli oranlarda artış gösteren e-ticaret hacmi, dünya genelinde 2020 başından itibaren hiç olmadığı kadar yükselmeye başladı. Geçmişte yıllık baz da alınan büyüme rakamları, neredeyse artık 3 ayda bir alınmaya başladı ve ülkeler ise buna göre ticaret altyapılarını değiştirmeye başladı. Kuşkusuz e-ticaret artık daha da büyüyecek ve bu büyüme ile e-ticaret yazılımlarına ilgi daha da artacak. Magento e-ticaret yazılımı da bu segmentteki en iyi ücretsiz yazılımlardan biri. Birçok önemli özelliği var ve bu özelliklerden en çok öne çıkanı da Magento terk edilen sepet. Bu yazımızda, Magento terk edilen sepetler hakkında bilgi vermeye çalışacağız.

Terk edilen sepetlerin sebebi değişebilir. Ürünle ilgili sorunlar, e-ticaret sitesi ile ilgili sorunlar ya da diğerleri. Terk edilen ürünleri görebilmek bir e-ticaret sitesi yönetimi için harika bir kazanımdır aslında. Nerede hata yaptığınızı ve ürünlerinizde neyin eksik olduğunu anlayabilmeniz açısından bu özelliğin kullanılmasında büyük yarar var.

Magento Terk Edilen Sepet Raporları Nereden Alınır?

Magento Terk Edilen Sepet Raporları Nereden Alınır?

Magento Terk Edilen Sepet Ne Kazandırır?

Sepetini terk eden birkaç müşterinizden kazanacağınız parayı belki kaybedersiniz ama sonrasında gelecek binlerce müşteriye daha iyi bir pazarlama tekniği kullanabilirsiniz. Terk edilen sepetlerden haberdar olmak demek, web siteniz içerisindeki her şeyden haberdar olmak demektir. Her müşteri bir sorun olduğundan sepet terk etmeyebilir. Terk etme sebeplerine, e-ticaret müşterilerinin zaman darlığını da katabiliriz. Fakat tüm bu sepet terk etme vakaları bir ya da birkaç ürün üzerinde yoğunlaşmaktaysa, o ürünlerde bir hata aramakta fayda vardır.

Magento işte size bunu sunar. Müşterilerinizin hangi ürünü sepette terk edip çıktığını verir. Hatta hangi kullanıcı olduğuna kadar. Bu mükemmel özellik ile müşterilerinize ilerleyen günlerde terk ettikleri sepeti hatırlatabilir. Konu hakkında detaylı pazarlama yapabilirsiniz.

Hatta iletişim bilgilerinden haberdar olduğunuz müşterinize, ilgili ürünün fiyatı düştüğünde bir kampanya e-postası bile atabilirsiniz. Bunu şu an birçok büyük e-ticaret portalı yapıyor ve sepet terk eden müşterisini geri kazanmaya çalışıyor.

Fakat bunların ötesinde en başa dönersek, sepet terk etme vakası bir e-ticaret sitesinde fazlaysa, o site içerisinde bir sorun vardır ve çözülmelidir. Yani sepet terk etme özelliği ile terk eden müşterileri görmeniz kazanım olduğu kadar aslında e-ticaret sitenizi geliştirmek adına da bir araçtır aslında.

Kısacası e-ticaret sitenizdeki sorunları çözmeden, başarı kazanmış olmazsınız.

Magento Terk Edilen Sepetlere Nasıl Ulaşılır?

Terk edilmiş sepetleri görebilmeniz için öncelik Magento e-ticaret sitenizin yönetim panelinde oturum açmanız gerekmektedir. Sonrasında sol menü üzerinden “Raporlar” sekmesine tıklamalı ve açılan pencereden “Pazarlama” bölümü altındaki “Terk edilen sepetler” sekmesine tıklamanız gerekmektedir.

Magento Terk Edilen Sepet Hangi Bilgileri Verir?

Magento, sepetinde ürünü terk eden kullanıcıyla ilgili neredeyse tüm bilgileri size sunar. Onlardan bazıları şu şekildedir;

  • Müşteri adı soyadı
  • E-Posta adresi
  • Ürün çeşit sayısı
  • Ürün sayısı
  • Sepetteki ürünlerin toplam fiyatı
  • Kullanılan kupon
  • Sepetin oluşturulma tarihi ve saati
  • Müşterinin e-ticaret sitenize girdiği ip adresi

Tüm bu bilgilere, terk edilen sepetler sayfasından ulaşmanız mümkündür. Bu sayfa üzerinde detaylı arama yaparak müşterilerinizi bulabilir ve ne zaman kaç sepet terk etmiş hepsini net bir şekilde görebilirsiniz.

Ayrıca yine bu sayfa üzerinden, terk edilen ilgili sepete tıkladığınızda, sepeti terk eden kullanıcının sistemde kayıtlıysa tüm bilgilerini görmeniz mümkün olabilmektedir.

Terk edilen sepetler sayfasından tüm bilgileri saniyeler içerisinde csv veya excel formatında bilgisayarınıza indirmeniz de mümkündür.

Magento terk edilen sepetleri görüntüleme sayfası

Magento terk edilen sepetleri görüntüleme sayfası

Netice Olarak

Magento, terk edilmiş sepetler için kullanıcılarına mükemmel bir panel ayırmış ve bu panel üzerinden e-ticaret sitelerini geliştirmelerine olanak sağlamıştır. Fakat bu özelliği devamlı kullanılacak bir araç gibi değil, tam tersi, e-ticaret sitesinin geliştirilmesinde kullanılan bir araç gibi görmek daha mantıklı olacaktır. Bu gözle bakıldığında, e-ticaret sitesi gelişecek ve terk edilen sepet oranı düşecektir.

Eğer bu konuyla alakalı e-ticaret sitesinde önlem alınmaz ise sonuç, bu terk edilen sepetlerin sayısının katlanarak artması olur.





Diğer Blog Yazılarımız


Tarih: 19 Nis 2021 - Yazar: YcrSOFT Destek