Magento E-Ticaret yazılımına 490 $ ile sahip olabilirsiniz. Yıllık ödeme yok..

Detaylar için tıkla Bizi direkt arayabilirsiniz : 0 212 982 48 18

Magento Yorumlar Modülü Özellikleri ve Kullanımı

Magento Yorumlar Modülü

E-ticaretin olmazsa olmazı yorumlar, bir e-ticaret sitesinin satış grafiklerini bile etkileyebilecek öneme sahiptir. Her e-ticaret müşterisi yoruma az veya çok bakar ve yapılan araştırmalar, e-ticaret müşterilerinin büyük bir çoğunluğunun ürün yorumlarına bakmadan alışveriş yapmadığı kanıtlanmıştır. Yorumlar o kadar önemli ki, kalitesinden emin olduğunuz bir ürünün e-ticaret mağazanızda satılmasına yardım etmek için bile artık müşteri yorumlarına ihtiyacınız var. Zira internette tavsiye her şey ve e-ticarette de tavsiye kendini çok belli eden bir satış şekli. Bu yazımızda Magento yorumlar modülü içeriğini inceleyecek ve sizlere nasıl kullanılacağından ve özelliklerinden bahsedeceğiz.

Magento yorumlar modülü özellikleri ve kullanımı

Magento yorumlar modülü özellikleri ve kullanımı

Modül olarak nitelendirdiğimiz bu özellik aslında Magento’nun opsiyonel bir özelliği. Fakat diğer e-ticaret yazılımlarından daha detaylı olduğundan, Magento içerisindeki opsiyonel yorumlar özelliğine modül diye hitap etmeyi seçtik. Magento yorumlar modülü, gerek tüm müşteri yorumlarının bulunduğu genel sayfası ile gerek ise yorum düzenleme kısmının detaylı olması ile gerçekten göz dolduran bir modül.

Müşterilerin yaptığı tüm yorumlara hakim olmanızı sağlayan bu panel aracılığı ile yapılan her yoruma müdahale edebilmekte, eskiden yapılmış herhangi bir yorumu da yayından kaldırabilmekte veya askıya alabilmektesiniz.

Öncelikle Magento yorumlar modülüne yönetici panelinizde nasıl ulaşacağınızı anlatalım. Magento yönetici panelinizin sol menüsünden “Pazarlama” sekmesine tıklayın ve açılan pencerede “Kullanıcı İçeriği” bölümü altındaki “Tüm Yorumlar” sekmesine tıklayın.

Açılan sayfa, yorumlarınızın bulunduğu ve detaylı arama yapabileceğiniz sayfadır.

Magento yorumlar modülü ana sayfası

Magento yorumlar modülü ana sayfası

Bu sayfa üzerinden, tarih, başlık, takma ad veya yorum gibi farklı kategorilerde arama yaptırmanız mümkündür. Binlerce hatta on binlerce yorum almış bir e-ticaret sitesinde bu kadar detaylı bir yorum arama sayfası olması zaten gereklidir.

Magento Yorumlar Modülü Yorum Düzenleme

Yapılmış yorumlarda her e-ticaret sitesi yöneticisi düzenleme yapmak isteyebilir. Bazı yorumlar masum olmuyor ve içeriklerinde belli bir marka veya kitleye saldırılar olabiliyor. Ya da ağır konuşma, hakaret veya küfür gibi içeriklerde olması ihtimaller dahilinde. Bu gibi durumlarda, yorum düzenleme sayfası çok işinize yarayacak. Düzenleme bölümüne girdiğinizde, yapılan yorumun ana yapısı değiştirilmeden de içindeki kullanılmaması gereken kelimeler çıkartılabilir ve yayına alınabilir.

Bunu yapabilmek için, Magento yorumlar ana sayfasındaki herhangi bir yorumun en sağında bulunan “Düzenle” linkine tıklamanız ve ilgili yorumun düzenleme sayfasına geçmeniz gerekmektedir.

Magento yorumlar modülü yorum düzenleme sayfası

Magento yorumlar modülü yorum düzenleme sayfası

Bazı durumlarda, yukarıda da bahsettiğimiz gibi, ürünler hakkında küfür veya hakaret içeren yorumlar gelebiliyor. Yorum düzenleme sayfasında bu tip içerikleri düzeltmeniz veya silmeniz ya da yorumu reddetmeniz oldukça kolay.

Buradaki tüm işlemleri yaptıktan sonra, sayfanın üst sağındaki “Yorumu Kaydet” düğmesine tıklayarak, yaptığınız değişikliği kaydedebilir ve işlemlerinize devam edebilirsiniz.

Magento Yorumlar Modülü Bekleyen Yorum

Mağazanızda herhangi bir ürüne yapılan yorumları bekler vaziyete alabilirsiniz. Bu gibi durumlarda yorumlar öncelikle “Bekleyen Yorum” bölümüne düşer ve buradan, istediğiniz yorumları onaylayabilir, silebilir veya beklemeye alabilirsiniz.

Bekleyen yorumlar bölümüne de ulaşmak için yine Magento yönetici paneli sol menüsü üzerindeki “Pazarlama” sekmesine tıklayın ve açılan pencere de “Kullanıcı İçeriği” bölümü altındaki “Bekleyen Yorum” sekmesine tıklayın.

Açılan sayfa, bekleyen tüm yorumlarınız bulunduğu sayfa olacaktır. Daha önceden web sitenizde herhangi bir yorum yapılmamış veya yorum beklemeye alınmamışsa burası boş olabilir.

Bu sayfada da oldukça detaylı bir yorum arama bölümü bulacaksınız ve e-ticaret sitenizin çalışmaya başladığı ve çok yorum almaya başladığı zamanlarda, bu bölümlerin işinize çok yaradığını göreceksiniz.

Netice Olarak

Magento e-ticaret yazılımları yorum konusunda çok gelişmiştir ve bunu yorumlar modülü ile ortaya koymaktadır. Tüm yorumların zamana, kullanıcı ismine, içerik türüne göre ayrılabilmesi ve bulunabilmesi de, yorumların ne kadar çok olursa olsun kontrolünü rahatça sağlayabilmenize yaramaktadır.

Magento e-ticaret yazılımları ve kurulum, bakım ve güncelleme işlemleri için firmamız Magento destek bölümü ile irtibata geçebilir, 7/24 destek alabilirsiniz.





Diğer Blog Yazılarımız


Tarih: 02 Nis 2021 - Yazar: YcrSOFT Destek