Magento E-Ticaret yazılımına 490 $ ile sahip olabilirsiniz. Yıllık ödeme yok..

Detaylar için tıkla Bizi direkt arayabilirsiniz : 0 212 982 48 18

WooCommerce Nedir? E-Ticaret İçin Yeterli mi?

Firmanız için bir e-ticaret sitesi kurmak istiyor ve karar veremiyor musunuz? WooCommerce, küçük ve orta işletmeler için iyi bir çözümdür. Sadeliği ve basit kullanımı, onu 2011 yılından bu yana çok tercih edilen bir WordPress eklentisi yapmıştır.

Peki WooCommerce nedir ve kimler WooCommerce ile başarılı olabilir, gelin detaylı bir şekilde inceleyelim.

WooCommerce Nedir? E-Ticaret İçin Yeterli mi?

WooCommerce

WooCommerce ilk olarak, Mike Jolley ve James Koster tarafından geliştirildi. 2011 yılında ilk sürümünü yayınladılar ve o tarihten bu yana, WooCommerce eklentisi devamlı yayında ve güncellenmeye devam ediliyor. Fakat eklentinin çok sevilmesi ve esnek olması hatta WordPress ile yazılım boyutunda çok uyum sağlaması, WordPress’in de arkasında olan bir şirketin, AutoMattic isimli firmanın ilgisini çekti. Sonuç olarak eklenti, 2015 yılında bu şirket tarafından satın alındı ve o tarihten beridir, tüm geliştirmeler AutoMattic tarafından yapılmaya devam etmektedir.

WooCommerce şu an dünya çapında 300.000 binden fazla çevrimiçi mağaza tarafından kullanılan bir eklentidir ve kullanımı gün geçtikçe artmaya devam etmektedir.

WooCommerce kurulumu rakiplerine göre aşırı kolaydır. Bir WordPress eklentisi olduğundan, WordPress’i kurabilen tüm kullanıcılar, WooCommerce’ı da basitçe kurabilirler. Eklentinin bu kadar basit kurulması ve işletmeyi hemen e-ticarete başlatabilmesi, onun tercih edilmesi noktasındaki en büyük sebeplerdendir.

WooCommerce Bir Eklentidir

Öncelikle WordPress e-ticaret eklentisinin ne olduğunu anlamak gerekiyor. Bu bir eklentidir ve WordPress olmadan asla çalışmaz. WordPress nedir?

WordPress

İnternetteki yayın yapan web sitelerinin yaklaşık %35’i WordPress altyapısını kullanmaktadır. Dünyanın en çok kullanılan Cms (içerik yönetim sistemi) olan WordPress, kurulumu basit, açık kaynak kodlu bir web site yazılımıdır. Yazılım bilgisi olmayan bir kullanıcı bile birkaç dakika içerisinde WordPress kurabilir ve web sitesini inşa etmeye başlayabilir.

Tüm bu esnek özelliklere sahip bir yazılım ile e-ticaret yapmaya başlamak her kullanıcının hayali. Zaten WooCommerce ile e-ticaretin bu kadar fazla tercih edilmesindeki neden de bu. Tamamen ücretsiz olması, kolay kurulumu ve Türkçe yönetim panelinden de yazımızın devamında bahsedeceğiz.

WooCommerce İle E-Ticaret Mağazası Nasıl Kurulur?

Bir üst konuda da değindiğimiz gibi WooCommerce bir eklentidir ve WordPress içerisinde çalışmak için tasarlanmıştır.

Bu sebepten öncelikle kiraladığınız bir hosting hesabına WordPress kurmanız gerekmektedir. WordPress kurulum işlemlerinden hemen sonra, yönetici paneliniz aracılığı ile sol menüden “Eklentiler>Yeni ekle” sekmesine giderek, arama kutucuğuna “WooCommerce” yazarak eklentiyi aratabilir ve karşınıza çıktığında da “eklentiyi yükle” tuşuna basarak, sisteme dahil edebilirsiniz. Tüm bu kurulum işlemlerini detaylı anlattığımız WooCommerce Kurulumu konulu makalemizi okumanız sonucunda, eklentiyi daha basit bir şekilde sisteme dahil edebilirsiniz.

WooCommerce Kullanımı Ücretsizdir

Eklentinin kullanımı, AutoMattic firması tarafından tamamen ücretsiz şekilde sağlanmaktadır. Fakat WooCommerce için geliştirilen ek e-ticaret eklentileri, yine firma tarafından ücretli olarak satılmaktadır. Bu eklentiler olmadan da e-ticaret mağazanızı yönetebilir ve çalıştırabilirsiniz merak etmeyin fakat özel modül ve eklentilerde, firmaya para ödemek zorunda kalabilirsiniz.

Her işletmenin alanı, sattığı hizmet veya ürün farklı olabiliyor. Bu sebeplerden, e-ticaret sitesinde geliştirme yapılması da gerekebiliyor. İşte bu tip özel geliştirmeler için WooCommerce, önceden tüm ihtiyaçları karşılayacak eklentiler üretmiş ve kullanmak isteyenlere bu eklentileri ücreti karşılığında sunmaktadır.

WooCommerce çok gelişmiş bir e-ticaret eklentisidir. Her gün de firma tarafından geliştirilmeye devam ediyor. Herhangi bir eklenti olmadan, ürünlerinizi sisteme ekleyebilir, ödeme modülünüzü de aktifleştirerek satışa başlayabilirsiniz.

WooCommerce Eklentileri

Birçok WooCommerce eklentisi vardır ve bunların çoğu, geliştiricisi olan AutoMattic tarafından sunulmaktadır. Bunun en iyi tarafı, eklenti ve alt eklentilerin birbirleri ile uyumudur. Şimdi gelin, bu eklenti için tasarlanmış bazı eklentileri inceleyelim.

1-MailChimp Eklentisi

E-ticaret mağazanız ile tamamen senkronize bir şekilde çalışan e-posta paneli istemez miydiniz? İşte bu eklenti ile e-ticaret mağazanızı birbirine bağlayabilir, mevcut müşterilerinize e-posta çalışmaları yapabilir ve satışlarınızı artırmayı hedefleyebilirsiniz.

Üstelik tamamen ücretsizdir.

WooCommerce MailChimp Eklentisi

2-Affiliate For WooCommerce (Ortaklık Programı) Eklentisi

Bir benzeri OpenCart E-Ticaret de sunulan ortaklık programının, çok geliştirilmiş bir versiyonu, WooCommerce eklentisi olarak karşımıza çıkıyor. Bu eklenti sayesinde, işletmenize bağlı ortaklıklar oluşturabiliyor ve her ortak için farklı değerler girip, satışlarınızı, cirolarınızı hatta kazançlarınızı yönetebiliyorsunuz.

Bir nevi satış ortaklığı için tasarlanan eklenti, komisyon sistemi ile hizmet vermenizi sağlar. Kuruluşların veya kişilerin e-ticaret sitenize üye olmalarına izin vererek, ortaklık programı başlatabilirsiniz. Bu eklentinin senelik ücreti ise 129 Dolar’dır. Tüm yıl boyunca güncelleme ve destek de eklenti geliştiricisi tarafından sağlanmaktadır.

WooCommerce ortaklık programı eklentisi

3-Gift Cards Eklentisi (Hediye Kartları)

Her e-ticaret mağazası kampanya yapmak ister ve bu kampanyaların otomatik bir şekilde yazılım tarafından yönetilmesi en kolay yoldur. İşte WooCommerce Gift Cards eklentisi çevrimiçi mağazanız için bunu yapar.

Kullanışlı yönetim paneli ile müşterilerinize dijital hediye kartları sunabilir ve satışlarınızı artırmayı hedefleyebilirsiniz.

Eklentinin yıllık ücreti 49 Dolar’dır. Yıl boyu güncelleme ve destek alabilirsiniz.

WooCommerce hediye kartı eklentisi

4-Booking (Rezervasyon) Eklentisi

Bir otel, Kafe ya da restaurant işletiyor olabilir ve e-ticaret siteniz üzerinden rezervasyon ile müşterilerinizin, saat, gün ve ay seçerek yer ayırtmalarını isteyebilirsiniz. İşte sizin için mükemmel bir eklenti.

Detaylı yapısı ile artık müşterilerinizden kolaylıkla rezervasyon talepleri alabilirsiniz. Hem de ürünleriniz ile aynı sayfada.

Rezervasyon eklentisi senelik 249 Dolar. Bu ücret içerisine yazılım desteği ve güncellemeler de dahil.

WooCommerce rezervasyon eklentisi

5-Min/Max Quantities (Min/Maks Miktarlar) Eklentisi

E-ticaret sitenizde çok çeşitli varyasyon ve fiyat değişimlerine sahip ürünler satıyor olabilirsiniz. Bu eklenti tam sizin için. Özellikle varyasyon düzenlemelerinde detaylı yapısı ile ürünlerinizde daha çeşitli satışlar yapabilirsiniz.

Eklentinin senelik ücreti 29 Dolar. Yıl boyunca güncelleme ve yazılım desteği de ücrete dahil.

Birçok Eklenti İle E-Ticaret Sitenizi Geliştirin

Burada eklediğimiz eklentiler en çok kullanılan ve ihtiyaç duyulanlardı. WooCommerce eklenti mağazasından diğer tüm eklentileri görebilir, fiyatları ve özelliklerini detaylı şekilde inceleyebilirsiniz.

WooCommerce sade haliyle e-ticarete hazır bir halde sunulsa da, sistemde geliştirme yapmak isteyenler, gerek ücretsiz, gereksiz ise ücretli eklentiler ile e-ticaret sitelerini geliştirebilirler.

WooCommerce Uyumlu Temalar

WordPress, genel olarak, web tasarım aşamasında, temalar üzerinden geliştirilen bir sistemdir. Aynı şekilde bu durum WooCommerce için de geçerlidir. Yani WooCommerce ile bir e-ticaret sitesi kurmayı planlıyorsanız, web tasarım aşamasında bir e-ticaret eklentisi de seçmeniz gerekecektir.

WordPress e-ticaret uyumlu temalar, tema yapımcıları tarafından yapılmaktadır ve hayat boyu yazılım desteği garantisi ile satılmaktadır. Yani bir WordPress e-ticaret teması satın aldığınızda, aslında o temayı yıllarca güncelleyebilir ve kullanmaya devam edebilirsiniz. Ne kadar mükemmel değil mi?

Fakat her tema bu eklenti ile uyum sağlayamadığından, sadece e-ticaret uyumlu WordPress temalarını bakmanız daha yararlı olacaktır.

WordPress tema kurulumu da oldukça basittir. Gerek yönetim panelinden, gerek ise hosting panelinizden sitenizin kök dosyalarına ulaşarak temanızı yükleyebilir ve dakikalar içerisinde aktif ederek kullanmaya başlayabilirsiniz.

WordPress e-ticaret teması seçerken özellikle demo içeriğe sahip temalar seçmeniz sizin lehinize olacaktır. Kurulu bir şablon üzerinden e-ticaret sitenizi kurmak, sizin için daha basit olabilir.

WordPress e-ticaret temaları

WooCommerce Yönetici Paneli

WooCommerce, yönetim paneli olarak da çok stabil bir e-ticaret eklentisidir. WordPress yönetim panelinizin sol menüsünde tüm ayar sayfaları ile rahatlıkla ulaşabileceğiniz şekilde tasarlanmıştır.

Sisteme ürün yükleyeceğinizde, WooCommerce eklentisi içerisinden yükleme yapmanız gerekmektedir.

WooCommerce ile xml ürün tedariği de yapmanız mümkündür.

WooCommerce ile ürün nasıl yüklenir? Konulu makalemizi okuyarak, sisteme çok basit bir şekilde ürün eklemeyi öğrenebilirsiniz.

WooCommerce Desteği

Her ne kadar kullanımı kolay bile olsa, bazı işletmeler, e-ticaret için ayrı bir birim oluşturmakta veya dışarıdan destek almaktadır. E-ticaret, başlı başına bir alandır ve gerçekten sonuç verebilmesi, gelecek vaad edebilmesi için profesyonel yapmak gerekir.

Bu minvalde, e-ticaret yapacak işletmelere, firma olarak e-ticaret yazılım, kurulum, işletim ve dijital pazarlama desteği vermekteyiz. Gerek aylık periyodlarla, gerek ise yıllık periyodlar halinde e-ticaret sitelerinin profesyonel bir şekilde yönetilmesini ve işletmelerin satışlarının artmasını hedefleyen çalışmalar yapıyoruz.

Tüm bu hizmetlerimizden yararlanabilir, müşteri hizmetlerimiz ile görüşüp, projenizi anlatıp, gerekli desteği alabilirsiniz.

Netice Olarak

Esnek yapısı ve hızlı oluşu ile en yakın rakipleriyle boy ölçüşebilecek derecede zengin ayarlara ve özelliklere sahip olan WooCommerce ile küçük veya orta büyüklükte bir işletme için çevrimiçi mağaza açma fikri hiç de kötü bir fikir sayılmaz. Tamamen ücretsiz olması, WordPress altyapısını kullanıyor olması ve dolaylı olarak seo bakımından güçlü olması, tercih sebeplerinin en başında gelmektedir.

Siz de WooCommerce ile bir e-ticaret mağazası açmaya karar verdiyseniz ve destek arıyorsanız, vakit kaybetmeden YcrSOFT WordPress destek hattı ile irtibata geçin ve aynı gün web sitenize kavuşun.

Diğer Blog Yazılarımız

Magento adres yeniden yazımı nedir?
Magento sepet fiyat kuralları özelliği nedir?
WordPress 5.7 Sürümü Esperanza Adı İle Yayınlandı
Magento Katalog Fiyat Kuralı Özelliği Nedir?
Kobi 21
Tarih: 08 Kas 2020 - Yazar: YcrSOFT Destek