Magento E-Ticaret yazılımına 490 $ ile sahip olabilirsiniz. Yıllık ödeme yok..

Detaylar için tıkla Bizi direkt arayabilirsiniz : 0 212 982 48 18

WordPress Tema Güncellemeleri Ne Zaman Yapılmalı?

WordPress Tema Güncellemeleri

WordPress, internetteki web sitelerinin yaklaşık %40’ını oluşturmakta ve bu sayısı gün geçtikçe artmakta. Çok yakın gelecekte WordPress, web konusunda bir numara olabilir ve web sitesi denince tek ve en kaliteli seçim olarak karşımıza çıkabilir. Esnekliği, kolay kurulum ve kullanım imkanlarıyla WordPress’in tamamen ücretsiz olması da onun en çok tercih edilen Cms olmasında büyük rol oynuyor. Tabii ki WordPress kullanmanın kendine göre bazı zorlukları da var. Devamlı güncel olması gereken bir sistem olduğundan, gelen güncellemeler, web site yönetici ve sahipleri için bazı durumlarda sıkıntı olabiliyor. Özellikle WordPress tema konusunda, güncelleme zamanları oldukça sıkıntılı geçiyor.

WordPress güncellemek artık WordPress 5.6 Simone güncellemesi ile daha da basitleştirildi. Siz hiçbir şeye dokunmadan, WordPress artık kendini güncelleyebilecek. Ama bunu herkes istemeyebilir. Çünkü her kullanıcı WordPress’i en saf ve boş hali ile kullanmıyor. Birçok kullanıcı ek tema ve eklentiler ile web sitesini geliştiriyor ve güncellemeler esnasında tüm bu eklenti ve temalar sistemin zarar görmesine neden olabiliyor.

Kısacası WordPress’in otomatik güncellemeleri hayata geçirmesi, bazı kullanıcılar için bir artı yaratmadı zira onlar bu işi manuel olarak yapmak zorundalar.

Sorun eklentilerde çok fazla kendini göstermese de, temalar, WordPress güncellemesi sırasında büyük sıkıntıların çıkmasına neden olabiliyor. Çok dikkatli seyredilmesi gereken bir süreç ve bu süreç doğru atlatılmazsa, yıllarca emek verilen web siteleri çöp olabilir. Tabii ki her durumda web sitenizin yedeğini almak ve güncelleme işlemine başlamak sizi her türlü olumsuzluktan kurtaracaktır.

WordPress Tema Güncellemeleri Ne Zaman Yapılmalı?

WordPress Güncellemesi Ne Zaman Yapılmalı?

Tamamen boş ve WordPress’in varsayılan bir temasını kullanan WordPress tabanlı web siteleri bile güncelleme işlemi öncesinde yedek almalıdır. Sorunsuz güncelleme olacağı kesindir ama bazen yazılım, bazen sunucu kaynaklı sorunlar, web sitenizde dönüşü olmayan hasarlara sebep olabilir.

Bunun için hosting hesabınızdan devamlı web site yedeği almalı ve hatta sunucu deponuzda web siteniz için en az 1 adet güncel yedek bulundurmalısınız. Bu gibi önlemler alındıktan sonra, eğer tamamen uyumlu bir WordPress teması ve eklentileri ile çalışılıyorsa otomatik güncelleme açılabilir. Fakat bu gereksinimler dışında, yabancı bir tema yapımcısından alınmış tema kullanan hatta farklı eklentilerle dolu bir web sitesine sahipseniz, otomatik güncellemeleri kesinlikle kapatmanızı öneririz.

Güncellemeler WordPress için çok önemlidir. Her güncelleme ile WordPress biraz daha geliştirilir ve ayrıca güvenlik olarak daha da güvenli bir hale getirilir. Bu güncellemeler kesinlikle kullanıcı menfaatinedir ve yapılmadıkları takdirde, uzun veya kısa dönemlerde, web siteleri güvenlik açıklarına maruz kalır ve sonrası malum. Saldırılara açık bir web sitesini kim ister ki?

WordPress güncellemesi, yukarıda da bahsettiğimiz gibi ek WordPress tema ve eklentileri kullanıyorsanız, tüm bu tema ve eklentilerin, mevcut WordPress sürüme uygun hale getirilmelerinden sonra güncellenmelidir. Bu uygun hale getirme işlemi tema ve eklenti geliştiricileriniz tarafından yapılmaktadır. Bu güncellemelerden gerek bu geliştiricilerin web sitelerinden gerek ise eklentiler bölümünüzden haberdar olabilirsiniz.

Güncellemesi yapılmamış tema ve eklentiler ile WordPress güncellemesi yapan bir web sitesi büyük bir ihtimal ile güncellemeye bağlı olarak büyük hasar alacaktır. Bu hasardan kurtulmanın en önemli yolu, tüm tema ve eklentilerin geliştiriciler tarafından güncellenmelerini beklemektir.

WordPress Güncelleme İçin Tema Geliştiricileri Beklenmeli

Her WordPress güncellemesi kendi içinde farklı özellikler barındırdığından, tema geliştiricilerinin bu güncellemeler sonrasında, temalarında uygun değişikliklere gitmeleri gerekebiliyor.

Bu sebepten ki, satın aldığınız temanın eğer bir yardım forumu veya çevrimiçi haberleşme bölümü varsa, oradan konu ile alakalı bilgi almanız mümkün olabilir.

Güncelleme süreçleri sanıldığı kadar kolay değildir. Bir WordPress güncellemesi sonrasında, herhangi bir WordPress tema üzerinde birçok hata çıkabilir ve bu hataların tek tek düzeltilmeleri, WordPress ve tema uyumunun sağlanması uzun sürebilir. Bu süreçte beklemeli ve sabırlar, WordPress tema uyumunun sağlanması beklenmelidir.

Bu arada, büyük WordPress güncellemelerinden hemen sonra alınacak WordPress tema konusu da çok önemlidir.

Örneğin bir web site kurmak istiyorsunuz ve hosting hesabınıza WordPress altyapılı bir web site kurdunuz. WordPress’in haliyle son sürümünü kullanacaksınız ve eğer yeni bir tema satın alırsanız, WordPress tema güncellemeye uygun mu değil mi kontrol etmenizi tavsiye ederiz.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi WordPress güncellemesinden hemen sonra temalar güncellenememekte ve biraz gecikmeli olarak sürece uyum sağlamaktadırlar.

WordPress Tema Güncellemesi Nasıl Yapılır?

WordPress tema güncellemeleri, WordPress yönetim panelinden yapılabileceği gibi ftp üzerinden, direkt dosyaların değiştirilmesi yöntemi ile de yapılabilir.

Yazılım bilgisi olmayan kullanıcılar için yönetim panelinden güncelleme işlemi her zaman daha güvenli ve kolaydır. Fakat ftp yolu ile de tema yapımcınızdan edineceğiniz güncel tema dosyalarınızı, eski tema dosyalarınız ile değiştirmeniz sonrası, WordPress tema güncelleme işlemini yapmış olursunuz. Tabi gerek yönetici panelinden yapılan güncelleme, gerek ise ftp üzerinden direkt dosyalardan yapılan güncelleme öncesinde web site yedeği almanızı tavsiye ederiz.

WordPress Tema Güncellemenizi Yapabiliriz

Bazı kullanıcılar WordPress kullanımında acemi olabilirler ve özellikle güncelleme konusunda destek almak isteyebilirler. Acemi kullanıcılar için gerek WordPress altyapılarını gerek ise tema ve eklentilerini güncelleme yapmakta, sistemlerini sorunsuz ve çalışır duruma güvenli bir şekilde getirmekteyiz.

Bunun için bize WordPress destek hattı üzerinden ulaşabilir ya da destek@ycrsoft.com e-posta adresinden ticket atarak da ulaşabilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımız

Tarih: 18 Ara 2020 - Yazar: YcrSOFT Destek