Magento E-Ticaret yazılımına 490 $ ile sahip olabilirsiniz. Yıllık ödeme yok..

Detaylar için tıkla Bizi direkt arayabilirsiniz : 0 212 982 48 18

En Popüler WordPress Eklentileri İle 2021’e Başlayın!

WordPress Eklentileri

Bir WordPress kullanıcısı değilseniz, bu makalemizden sonra, hangi içerik yönetim sistemi kullanıyorsanız kullanın, WordPress kullanmak isteyeceksiniz. WordPress, güçlü altyapısı, 53.000’e yakın eklenti sayısı ve binlerce ücretli veya ücretsiz tema seçeneği ile devasa bir içerik yönetim sistemidir. WordPress eklentileri, bir geliştirici için hayati öneme sahiptir. Sadece birkaç dakika içerisinde web sitesinde büyük değişimler yapmaya yarayan bu eklentiler bazı durumlarda geliştiricilerin hayatını kurtarıyor diyebiliriz.

Bu kadar fazla eklenti sayısına sahip WordPress’in bu konuda açıkları da yok değil. WordPress eklentileri kullanılırken dikkatli olunmalı, yapımcı araştırılmalı ve wordpress.org harici başka bir web sitesinden, WordPress eklentisi indirilip kurulmamalıdır. Bu tip yapımcısı belli olmayan eklentilerin içerisine eklenen zararlı kodlar ile web sitelerinde açıklar oluşturuluyor ve uzun süreçler ortaya çıkmasa da, büyük emekler verilerek hazırlanan web siteleri bir süre sonra ele geçirilebiliyor.

Tüm bu olumsuzluklardan kurtulmanın tek yolu, bilinen ve WordPress kütüphanesi içerisindeki eklentileri kullanmaktır.

Bu makalemizde 2021’e girerken en çok kullanılan ve bir web site geliştiricinin en çok ihtiyaç duyduğu bazı WordPress eklentilerinden bahsedeceğiz.

En Popüler WordPress Eklentileri İle 2021’e Başlayın!

WordPress Eklentileri ve Güncellik

WordPress eklentileri tanıtımına geçmeden önce, bir WordPress kullanıcısıysanız, eklentilerinizin daima güncel olduklarından emin olmalısınız. WordPress dünya üzerinde en çok kullanılan içerik yönetim sistemidir ve güncellenmediği takdirde, merkezi olarak gelecek saldırılara açık hale gelmektedir. Her WordPress güncellemesi içerisinde yeni bir güvenlik eklemesi ve geliştirmesi bulunmaktadır.

1-WooCommerce

WordPress’in en çok kullanılan eklentisidir. WooCommerce, temel olarak bir web sitesini dakikalar içerisinde bir e-ticaret sitesine çevirebilen çok kullanışlı ve devamlı geliştirilmeye devam eden popüler bir WordPress eklentisidir.

Geniş yelpazeli ödeme yöntemleri ve WooCommerce için geliştirilen ekstra eklentiler ile e-ticaret siteleri açısından bu eklenti çok kullanışlıdır.

Orta ve küçük boyutlu işletmeler için idealdir.

WordPress’in güçlü seo altyapısı ile birleştiğinde, arama motorlarında bir e-ticaret sitesi olarak mükemmel işler çıkartır. Hatta sisteminize Yoast Seo veya Rank Math gibi seo eklentileri eklemişseniz, sisteme eklediğiniz her ürün için seo geliştirmesi de yapmanız mümkündür.

WooCommerce, AutoMattic isimli firmanın bir ürünüdür ve bu eklenti için devamlı farklı eklentiler üretilmekte, kullanıma sunulmaktadır. Bu eklentilerin bazıları ücretli olurken bazıları da tamamen ücretsizdir. Fakat WooCommerce eklentisinin saf hali bile WordPress sisteme kurulduktan sonra satış yapmaya hazır hale gelir. Bu özelliği ve hızı ile WooCommerce gerçekten rakipsiz bir eklentidir.

Güvenlik konusunda WooCoomerce son yıllarda kendini aşırı geliştirmiştir. Bir e-ticaret yazılımı olması sebebi ile güvenliğe üst düzeyde önem verilmektedir.

Öne Çıkan Özellikleri
  • Kolay kurulum
  • WordPress ile mükemmel uyumlu çalışma
  • Türkçe yönetici paneli
  • Tüm WordPress eklentileri ile uyumlu çalışabilme
  • Uyumlu çalışabildiği binlerce ücretli/ücretsiz WordPress e-ticaret teması
  • Geliştirilebilir ve açık kaynaklı olması
  • Gerektiğinde uzman desteği alınabilmesi ve geliştirici sayısının fazlalığı

WooCommerce E-ticaret eklentisi

2-Akismet

WordPress ne kadar gelişmiş bir içerik yönetim sistemi olsa da bazı zayıf tarafları var. Bu zayıf taraflarından biri de spam yorumlardır. Akismet, WordPress’in bu açığını kapatan ve çok stabil çalışan bir eklentidir. Kurulumu basittir. Fakat iki aşamalı kurulum gerektirmektedir.

Öncelikle sisteme eklentiyi indirmeli ve etkinleştirmelisiniz. Sonrasında ise Akismet’in web sitesinden üyelik oluşturmalı ve üyeliğinizi aktive etmelisiniz. Çok basit bir iki işlemden hemen sonra kullanmaya başlayabileceğiniz Akismet eklentisi, yorumları seçerken kaybedeceğiniz zamanı size geri verir.

Öne Çıkan Özellikleri
  • Kurulumu basittir
  • Tüm spam yorumları yakalayabilecek ve önemsiz olarak işaretleyecek kadar gelişmiştir
  • Türkçe yönetim paneline sahiptir
  • Devamlı güncellenir ve WordPress sürümünüz ile uyumlu hale getirilir

Akismet anti spam eklentisi

3-Contact Form 7

Bir web sitesinin olmazsa olmazı iletişim formlarıdır. Kullanıcılarınız ile en yakın şekilde iletişime geçebileceğiniz iletişim formları bazı durumlarda her sayfada bile görev alabilir. Daha çok iletişim sayfalarında tercih edilen iletişim formlarını WordPress’de yönetmeniz çok kolay. İster her sayfaya, ister sadece iletişim sayfanıza mükemmel bir iletişim formu tasarlayabilir ve kolayca yerleştirebilirsiniz.

Akismet eklentisi ile senkronize çalışan Contact Form 7 eklentisi ile spam bildirimlere maruz kalmazsınız.

Diğer WordPress eklentileri gibi birkaç dakikada sisteme dahil edebilir ve içeriğinde demo iletişim formu üzerinden kullanmaya, geliştirmeye başlayabilirsiniz.

Contact Form 7 içeriğinde çok fazla özellik bulundurur. İletişim sayfanızda detaylı bir form eklemek için uygundur. Sayısız kutucuk ile şekillendirebilir ve detaylı iletişim formları üretebilirsiniz.

Öne Çıkan Özellikleri

Tek bir web sitesinde her sayfaya ayrı bir iletişim formu ekleyebilirsiniz

Her iletişim formu kendi özelinde geliştirilir

Google ReCaptcha ile güvenlik noktasında geliştirilebilir

WordPress Contact Form 7 Eklentisi

4-Yoast Seo

WordPress’in şu an en popüler eklentilerinden biridir. İndirme sayısı 5 milyona yaklaşmıştır. Bir web sitesi ya da e-ticaret sitesinde en üstün seo optimizasyonlarını yapmanızı sağlar. İki versiyonu ile hem ücretli hem de ücretsiz olarak hizmet verir.

Yoast seo eklentisinin aktif olarak kullanıldığı web siteleri, kaliteli içerikler eklendiği sürece mükemmel arama motoru performansları sağlamaktadır. Gelişmiş altyapısı ve diğer seo eklentilerine oranla kapsadığı özellikler, web sitelerini başarıya taşımaktadır.

Tamamen ücretsiz olan versiyonu ile de bir web sitesi için tüm seo gereksinimleri karşılanabilmektedir. Yazılar, sayfalar veya portföylerinizde seo denetimi yapabilir ve size nerelerde hata yaptığınızı detaylı ve Türkçe bir şekilde anlatır. Daha uzun detayına ise kendi sitesinde bloglar halinde yanıtlar vermiş ve kullanıcılarına açık hale getirmiştir.

Öne Çıkan Özellikleri
  • Her yazı, sayfa ve portföy özelinde seo denetimi yapabilir
  • Kurulumu basittir uzmanlık gerektirmez
  • Yönetici paneli Türkçe’dir
  • Tüm WordPress eklentileri ile uyumlu çalışır
  • Devamlı güncellenir ve uzman desteği sunar
  • Ücretli versiyonu ile daha gelişmiş özellikleri ve 7/24 kullanıcı desteği vermektedir

WordPress Yoast Seo Eklentisi

5-Rank Math

WordPress için yaratılmış, çok yeni olmasına rağmen kullanımı 500.000 web sitesini geçmiş seo eklentilerinden biridir. Özelliklerini araştırdığımızda, Yoast Seo eklentisinden daha üstün özellikleri ile dikkat çekmektedir. Tamamen ücretsiz olması da Rank Math seo eklentisini çekici kılmaktadır.

Arama motorlarında başarılı olmanın tek yolu, doğal ve kaliteli içerikler üretmektir. Bu içerikleri üretmek ve web sitesine eklemekte başlı başına bir iştir. Bu süreçte Yoast seo eklentisi gibi, Rank Math seo eklentisi de kullanıcılara en üstün şekilde yardımcı olmaktadır.

Konu ile alakalı, Rank Math ve Yoast Seo eklentilerini karşılaştırdığımız makalemizden daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Öne Çıkan Özellikleri
  • Tamamen ücretsizdir
  • Web sitelerde genel seo puanı verebilir
  • Sayfa veya yazı bazlı seo puanı verebilir
  • Yönetim paneli çoğunlukla Türkçe’dir
  • Yapımcı desteği vardır ve web sitelerinden sorulara yanıt verebilmektedirler
  • Diğer seo eklentilerini kullanan web siteleri için kurulum sihirbazı içerir
  • Yeni olmasına rağmen kullanım sayısı 500.000’i geçmiştir

WordPress Rank Math Seo Eklentisi

6-WordPress Rocket Hızlandırma Eklentisi

Kurumsal bir web site veya e-ticaret siteniz olabilir. Her iki durumda da WordPress web siteniz için bir önbellek eklentisi kullanmanızı tavsiye ederiz. Önbellek eklentileri çeşit olarak çok fazladır. Ama içlerinden bazıları özeldir ve kullanım sayıları ile diğerlerinden ayrı bir başarı kaydetmişlerdir. WP Rocket eklentisi de o eklentilerdendir.

WP Rocket önbellek eklentisi, WordPress için yapılmış en güçlü önbellek eklentilerinden bir tanesidir. WP Rocket, kurulması basit yapısı ve ufak boyutları ile web sitelerinde fazla alan kaplamaz.

Kullanan web sitelerinin hız performansını ve dolayısıyla seo performansını artıran WP Rocket eklentisi ücretli kullanıma sunulmuş bir eklentidir.

Yapımcıları tarafından devamlı güncellenmekte ve WordPress yenilikleri ile senkronize olarak geliştirilmektedir.

Öne Çıkan Özellikleri

Türkçe yönetim paneli

Detaylı ayar sayfaları

Mükemmel hız ve seo performansı

WP Rocket WordPress Önbellek Eklentisi

7-Smart Slider

Özellikle kurumsal web sitelerinde slider eklentilerinin önemi büyük. Gerek ana sayfalarda gerek ise iç sayfalarda slider kullanımı olabiliyor ve bu çalışma için kullanışlı bir eklenti şart.

WordPress Smart Slider eklentisi, birçok özelliğini ücretsiz olarak sunuyor. Sisteme dahil edilmesi de oldukça basit. Eklentiler bölümünden yeni ekle kısmından Smart Slider eklentisini aratıp sisteme ekleyebilirsiniz.

Kurulumu basit olduğu kadar, slider üretimi de bu eklenti ile oldukça kolay. Sayfa içi kısa kodlarla çalışan Smart Slider, oldukça da esnek bir eklenti.

Öne Çıkan Özellikleri
  • Her sayfada ayrı ayrı slider oluşturabilme
  • Farklı efekt geçişleri
  • Video yerleştirebilme
  • Kısa kod yardımı ile sayfa içi yerleşim
  • Geliştirici tarafından devamlı güncelleme yapılması
  • Neredeyse tüm WordPress temaları ile uyum sağlaması

WordPress Smart Slider eklentisi hakkında daha detaylı bilgi edinmek için ilgili makalemizi okuyabilirsiniz.

WordPress Smart Slider Eklentisi

8-GTranslate

Her web sitesi, farklı ülkelerde satış veya hizmetlerini tanıtmak isteyebilir. Bunun için çok dilli sayfalara ihtiyaç duyabilir ve bu şarttır. GTranslate eklentisi tam da bu eksiği kapatmak içindir.

Artık her dil için ayrı bir internet sitesi kurmanıza gerek yok. Çok basit bir eklenti ile ana sayfanızı ve diğer tüm sayfalarınızı, Google Translate gücü ile istediğiniz dile çevirebilir ve kullanıcılarınızın web sitenizde kendi dilleri ile ziyarette bulunmalarını sağlayabilirsiniz.

GTranslate eklentisi hem kurulumu hem de kullanımı çok basit bir eklentidir. Neredeyse tüm WordPress temaları ile uyum sağlayabilmektedir. Web sitelerinin sağ, sol veya üst başlık kısmında yer alabilmekte ve farklı tasarımlar ile kullanıcılara hizmet edebilmektedir.

Öne Çıkan Özellikleri
  • Kolay kurulum ve kullanım
  • Tüm temalar ile uyum
  • Birçok dile çeviri imkanı
  • Farklı menü tasarımları
  • Devamlı güncellenebilir yapısı

GTranslate WordPress çeviri eklentisi ile ilgili tüm detayları ilgili makalemizden okuyabilirsiniz.

GTranslate WordPress Dil Çeviri Eklentisi

9-Under Construction

WordPress için üretilmiş ve geliştirilmeye devam eden bir diğer eklentidir. Under Construction eklentisi ile web sitenizde herhangi bir işlem yaparken yapım aşamasında temalarıyla kullanıcılarınıza süreci şık bir şekilde anlatabilirsiniz.

Özellikle altyapı güncellemeleri veya tema değişimleri gibi bakım süreçlerinde oldukça fazla işe yarayan eklentinin yönetim paneli de çok detaylı ve işlevseldir.

Öne Çıkan Özellikleri
  • Kolay kurulum ve kullanıma sahiptir
  • Ücretsiz ve ücretli versiyonu vardır
  • Ücretsiz versiyonu içerisinde birçok tema bulunur
  • Detaylı içerik değişimi yapılabilir
  • Şablonlar oldukça şıktır
  • Devamlı eklenti geliştirici tarafından güncellenir ve güncel tutulduğu takdirde sistemde açıklara sebep olmaz

WordPress Under Construction yapım aşamasında eklentisi

10-WordFence Security

WordPress, arkasındaki geliştiriciler sayesinde güvenlik açısından sürekli geliştirilmeye çalışılsa da, ne olursa olsun internet korsanları tarafından bir açığı yakalanabilmekte ve saldırıya uğrayabilmektedir.

Web sitelerinin değerli olduğunu ve çok emek verildiğini düşünen geliştiriciler için WordFence Security eklentisi geliştirilmiştir. Kurulumu basit olan bu eklenti ile WordPress sisteminizi güncel saldırılara karşı hazırlıklı kılabilirsiniz. Özellikle ip tanıma ve engelleme gibi özellikleri ile WordFence Security eklentisi, WordPress kullanıcıları için başarılı bir eklentidir.

Ücretsizdir ve devamlı güncellenmesi, onun daha güçlü bir eklenti olmasını sağlamaktadır. Tüm tema ve eklentiler ile de uyumlu çalışabilen WordFence Security eklentisi, çevrimiçi tehditler bulur ve engeller.

WordPress WordFence Security Güvenlik Eklentisi

WordPress Eklentileri İle Web Sitenizi Geliştirin

WordPress’in altyapı olarak daima güncel olması ve devamlı geliştiriliyor olması, güçlü olmasını sağlamaktadır. Fakat WordPress’in internette bu kadar çok tercih edilmesinin bir diğer sebebi ise eklentiler ile geliştirilebilir olmasıdır.

WordPress açık kaynaklı bir yazılımdır ve herkes tarafından katkı sunulabilir. Hatta işletmeniz için bir eklenti geliştirebilir, bu eklentiyi web sitenizde kullanabilir ve de WordPress Plugin kütüphanesinde diğer kullanıcılara ücretli veya ücretsiz olarak sunabilirsiniz.

Netice Olarak

Makalemizde sıraladığımız bu 10 gelişmiş WordPress eklentileri ile web sitenizi daha gelişmiş bir hale getirebilir, arama motoru performanslarını, e-ticaretteki başarılarını ve genel güvenlik noktasındaki durumlarını geliştirebilirsiniz.

Tüm bu WordPress eklentileri ve diğerleri ile alakalı uzman desteği için YcrSOFT WordPress Destek Hattı ile görüşebilir ve kurumsal WordPress desteği alabilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımız

Tarih: 20 Kas 2020 - Yazar: YcrSOFT Destek