Magento E-Ticaret yazılımına 490 $ ile sahip olabilirsiniz. Yıllık ödeme yok..

Detaylar için tıkla Bizi direkt arayabilirsiniz : 0 212 982 48 18

Google Arama Merkezi İle Tüm Web Araçları Aynı Yerde

Google Arama Merkezi Nedir?

Dünyanın tartışmasız en büyük ve işlevsel arama motoru Google’ın, webmaster kullanıcıları için yaptığı son yenilik çok şaşırttı. Google arama merkezi adı verilen yeni bir web sitesi ile kullanıcılarına tek çatı altında, birden çok araçla hizmet vermeyi amaçlayan Google, bu haberi Google Search resmi hesabından paylaştı. Google arama merkezi, temel web yönetici araçlarını tek çatı altında toplayan ve içerisinde birçok özellik barındıran, ücretsiz bir Google hizmetidir.

Tweet başlığı aynen şu şekilde;

Good Bye Google WebMasters – Hello Google Search Central!

Google arama merkezi için atılan tweet.

Google Arama Merkezi İçinde Neler Var?

Bu yenilik, developer.google.com/search adresinde bugün hizmete başladı. Arama merkezi içerisini incelediğimizde, gerçekten işe yarar bir takım sayfalar bulduk ve acemiler için sezgisel bilgiler de oluşturulmuş. Açıkçası Google, artık acemi kullanıcılarını da çok önemsiyor ve herkesin konulara hakim olamayacağını ölçerek araçlar yapmaya çalışıyor. Bu güzel bir atılım.

Google arama merkezi içerisinde ki özellikler şöyle;

  • Ana Sayfa

Google arama merkezi ana sayfasında ise bir web geliştirici kılavuzu bulabilirsiniz. Bu kılavuz ile web geliştiricilerin, web site trafiklerini nasıl artırabilecekleri detaylı şekilde anlatılmış.

  • Rehberler

Rehberler sayfası ile özellikle acemi kullanıcılar hedeflenmiş ve çok açıklayıcı, seo konusunda hatta web site yapılandırmaları konusunda oldukça fazla detaylı bilgiler var. Google da başarılı olmak isteyenlerin, rehberler sayfasını ziyaret etmeleri ve bu güzel paylaşımları okumaları şart.

  • Referans

Referans dökümanlarında ise farklı arama özellikleri ve işlevleri için gereksinimler açıklanmış. Burası da oldukça detaylı ve doyurucu bir sayfa. Web yönetici kişiler için gerçekten bulunmaz bilgiler burada derlenmiş.

  • Yenilikler

Bu sayfa, Google’ın belki de bugüne kadar yapmış olduğu en güzel yenilik olmuş. Zira biz Google Search takipçileri, devamlı Twitter’dan takip etmek zorunda kalıyor ve farklı platformlarda sörf yapmak zorunda kalabiliyorduk. En azından, Google Search ile ilgili tüm yenilikleri bu sayfadan okumak mümkün olacak. Vakit kıymetli. Google bu vakte saygı göstererek böyle bir yeniliğe imza atmış. Kutlarız.

  • Örnek olaylar

Örnek olaylar sayfası da çok ilginç ve ilgi çekici bir sayfa olmuş. Ama açık konuşmak gerekirse çok faydalı. Bu sayfada ise Google arama ile web siteleri başarılı olmuş işletmeler yer almakta. Hikayeler gerçek ve oldukça detaylı. Okunmasını tavsiye ederiz.

Başarısı paylaşılan web siteleri de oldukça tanınmış; Saramin, StyleCraze, Monster, JopRapido ve diğerleri.

  • Araçlar

Araçlar sayfasında ise tüm webmaster araçları tek sayfada toplanmış. Zaten Google arama merkezi çatısının da amacı buydu. Araçlar kısmında; Mobil uyumluluk testi, Zengin sonuçlar testi, PageSpeed Insights, Amp testi, Search Console (Arama Konsolu) bulabilirsiniz.

  • Yardım

Yardım bölümü ile de Google’ın geleneksel yardım sayfalarına ulaşmak, soru sormak ve forumlara ilerlemek mümkün.

Google arama merkezi

Google Arama Merkezi Türkçe Desteği

Yeni Google araçlar sayfasının bir diğer özelliği de birçok dille kullanılabilmesi. Haliyle Türkçe’de var ve bu çok iyi bir özellik. İngilizce olan yardım veya konu sayfalarında, translate ile hatalı çevirmeler yüzünden sıkıntı yaşayan kullanıcılar düşünülmüş ve gerçek Türkçe sayfalar ile Google Arama Merkezi desteklenmiş.

Google Arama Merkezi ve Url Denetimi Sorunu

Google arama merkezi yeniliği ile url denetimi aracının faaliyete geçebileceğini düşünmüş olsak da, maalesef araç hala devre dışı ve sanıyoruz kullanılmaya başlanması için kısa bir süreye daha ihtiyaç var.

Bu konuyla da alakalı geçen haftalarda kullanıcılarına sorun olduğunu ve birkaç hafta url denetimi aracının hizmet veremeyeceğini duyuran Google’dan, url denetimi aracı ile ilgili yeni bir açıklama henüz yapılmadı.

Url denetimi aracı kullanılmıyorken, web siteniz için oluşturmadıysanız, hemen bir site haritası oluşturmanızı tavsiye ederiz. Site haritanız var ve tek tek url’leri Google dizinine eklemek istiyorsanız, yeni url’lerinizi güncel sosyal medya sitelerinde paylaşabilir ve Google botlarının ilgisini web sitenize daha basit bir şekilde çekebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımız

Tarih: 11 Kas 2020 - Yazar: YcrSOFT Destek