Magento E-Ticaret yazılımına 490 $ ile sahip olabilirsiniz. Yıllık ödeme yok..

Detaylar için tıkla Bizi direkt arayabilirsiniz : 0 212 982 48 18

Magento Katalog Fiyat Kuralı Özelliği Nedir?

Magento artık tüm dünya tarafından tanınan, gelişmiş ve çok fonksiyonel bir e-ticaret yazılımı olarak karşımızda. Özellikle Adobe firmasının 2018’de bünyesine katılmasından sonra oldukça büyük gelişme kaydeden Magento, düzenli olarak güncellenmekte ve e-ticarete güçlü yapısı ile hem ücretsiz versiyonu, hem de ücretli versiyonu ile değer katmaktadır. Bir üst segment e-ticaret yazılımı olan Magento’nun, bu yazımızda çok kullanılan bir özelliği olan Magento katalog fiyat kuralı özelliğini anlatmaya çalışacağız.

Magento Katalog Fiyat Kuralı Özelliği Nedir?

Magento Katalog Fiyat Kuralı Özelliği Nedir?

Bu özelliğe ulaşmak için;
Magento admin paneli üzerinden sol menü de bulunan “Pazarlama” sekmesi ve ardından “promosyonlar” altındaki “Katalog fiyat kuralı” sekmesi ile ulaşmanız mümkündür. Buraya ulaştığınızda, karşınıza önceden tanımlanmış katalog fiyat kuralları çıkacaktır. Eğer daha önceden katalog fiyat kuralı belirlenmemiş veya belirlememişseniz, bu sayfa haliyle boş gelecektir.

Katalog fiyat kuralı sayfası, kullanım bakımından çok detaylı bir sayfadır. Mevcut sayfada birden fazla hatta yüzlerce katalog fiyat kuralı olduğunu düşünürseniz, detaylı arama fonksiyonu oldukça fazla işinize yarayacaktır.

Magento katalog fiyat kuralı ana sayfası görünümü

Magento katalog fiyat kuralı ana sayfası görünümü

Magento Katalog Fiyat Kuralı Nedir?

E-ticaret mağazanızda, herhangi bir ürün veya ürünler için, istenilen mağaza veya kategorilerde fiyat kuralı uygulamanıza yarayan bu özellik ile başlangıç ve bitiş tarihleri belirleyerek, istenilen zaman aralığında promosyonlar yapabilir ve bunları tamamen otomatik olarak sistem tarafından yönetebilirsiniz. Katalog fiyat kuralı özelliği sistem içindeki farklı mağazalara uygulanabildiği gibi, müşteri gruplarına da uygulanabilmektedir. Çarpıcı ve detaylı bu özelliği de en çok bayi sistemi çalışan kullanıcılar kullanmaktadır.

Magento Katalog Fiyat Kuralı Ekleme

Panelden, istenilen sayıda ve özellikte katalog fiyat kuralı eklenebilir. Eklenen katalog fiyat kuralları, sonraki dönemlerde kullanılmayacaksa veya daha sonra kullanılacaksa, pasif hale getirilebilir. Yani herhangi bir kuralı belirledikten sonra, kuralın web sitenizde görünmemesini sağlamanız için, kuralı silmenize gerek kalmaz. Böylece aynı kuralı daha sonra farklı ürün veya ürün gruplarında ya da mağazalarınızda kullanma imkanı bulabilirsiniz.

Kural ekleme sayfasına, katalog fiyat kuralı ana sayfası sağ üst köşesindeki “Kural Ekle” bölümünden ulaşmanız mümkündür.

Sayfaya ulaştıktan sonra birkaç adımda e-ticaret sitenize fiyat kuralı eklemeniz mümkün olur.

Magento katalog fiyat kuralı ekleme sayfası düzenleme bölümü

Magento katalog fiyat kuralı ekleme sayfası düzenleme bölümü

Görselde işaretlediğimiz bölümdeki “Kural adı” bölümü zorunludur. Bu bölümü doldurmanız sizin menfaatinize olacaktır. Zira gelecekte bu katalog fiyat kuralını bulabilmek için arama bölümüne yazacağınız isimi bu bölüme yazmanız gerekmektedir.

Sekmede, durum bölümü ve fiyat kuralının hangi web sitelerinde görünmesini istediğinizi de seçmeniz zorunludur. Müşteri grupları bölümünde herhangi bir seçim yapmayarak da fiyat kuralını hiçbir müşteri grubuna tanımlamamanız da mümkün olacaktır. Hangi müşteri grubuna tanımlanmasını istiyorsanız, o müşteri grubunu seçmeli ve devam etmelisiniz.

Magento Katalog Fiyat Kuralı Zaman ve Durumları

Yine aynı düzenleme sayfası içerisinde bulabileceğiniz bu seçimlerde de, fiyat kuralınızın zaman aralığını kolayca seçmeniz mümkündür. Ayrıca durum sekmesi altından da katalog fiyat kuralı seçiminin aktif olacağı tüm özellik veya grupları seçmeniz de mümkün.

Eğer oluşturacağınız fiyat koşulunun tüm ürünlerde uygulanmasını istiyorsanız, durum sekmesinden herhangi bir seçim yapmanıza gerek yoktur. Zira seçim yapılmadığı takdirde, fiyat koşulu tüm ürün grup ve özelliklerine tanımlanmış olacaktır.

Magento katalog fiyat kuralı ekleme sayfası düzenleme bölümü

Magento katalog fiyat kuralı ekleme sayfası düzenleme bölümü

Sayfanın sonunda ise “İşlemler” kısmından, fiyatın ne türde indirim yapılmasını seçerek, indirim toplamını yazabilir ve sonraki promosyonlar için de seçim yapma imkanı bulabilirsiniz.

Netice Olarak

Netice de, katalog fiyat kuralı özelliği ile istenilen ürün grubuna ve onların yayınladığı mağazalarda fiyat kuralı şartı eklemek hatta bunlara zaman aralığı vermek oldukça basittir. Farklı fiyat kuralları için farklı özellikler belirleyebilir ve birden fazla fiyat kuralı ile ürünlerinize veya mağazalarınıza fiyat koşulları uygulayabilirsiniz.

Magento e-ticaret sistemleri konusunda destek ihtiyacınız mı var? YcrSOFT Magento destek birimi ile irtibata geçebilir, tüm yazılımsal sorunlarınızı kısa sürelerde çözüme ulaştırabilirsiniz.





Diğer Blog Yazılarımız


Tarih: 27 Mar 2021 - Yazar: YcrSOFT Destek