Magento E-Ticaret yazılımına 490 $ ile sahip olabilirsiniz. Yıllık ödeme yok..

Detaylar için tıkla Bizi direkt arayabilirsiniz : 0 212 982 48 18

Magento Kullanıcı Ekleme ve Yetki Verme Nasıl Yapılır?

Magento Kullanıcı Ekleme

1990’lı yıllarda hayatımıza giren internet ve sonrasındaki yaşanan gelişmeler, bugünün teknolojisinin gelişmesinde çok etkili oldu. Özellikle ticaretin yapısı tamamen değişti ve internetle birlikte hayatımıza yeni ticaret stili olan e-ticaret girdi. İlk başlarda kimse güvenmese de, artık güvenmeyenler bile rahatlıkla internetten alışverişlerini yapmakta ve alışveriş için belli bir zaman kaybetmekten kaçınmakta. Tabi internet ile birlikte artan rekabette ticaretin seyrini değiştirdi. Markalar ile büyük portalların savaşının başladığı 2000’li yılların başından bugüne kadar süren savaş tüm hızıyla devam ediyor. Magento’da bu savaşın içerisindeki en etkili aktörlerden biri. Bu yazımızda Magento kullanıcı ekleme nasıl yapılır, bunun hakkında kısa ve net bilgiler vereceğiz.

E-ticaretin tüm dünyada her geçen gün artan kullanımı ile e-ticaret yazılımlarına da talep arttı ve Magento gibi ücretsiz yazılımların kullanımı dolaylı da olsa artmış oldu. Magento gibi ücretsiz yani açık kaynak kodlu birçok e-ticaret yazılımı olmasına karşın, Magento tüm bu yazılımların arasından, kalitesi ile sivrilip çıktı.

Adobe’nin de 2018 yılında Magento’nun tüm haklarını satın alması ile kullanıcıların Magento’ya olan bakış açıları tamamen değişti. Magento ilk yayınlandığı tarihten Adobe’nin kendisini satın aldığı tarihe kadar çok güvenli olmasına karşın, Adobe satışı ile daha çok güvenilir oldu. Zira Adobe teknoloji alanında büyük ve tanınmış bir marka ve iki markanın birleşmesi, kullanıcılarda büyük bir güven tesis etmiş oldu.

Magento kullanıcı ekleme ve yetki verme nasıl yapılır?

Magento kullanıcı ekleme ve yetki verme nasıl yapılır?

Artık devasa firmalar bile Magento’nun ücretli veya ücretsiz sürümlerini tercih etmekte ve e-ticarete giriş yapmaktalar.

E-ticaretin büyümesiyle, e-ticaret sitelerinde de arka planda çalışan sayıları gün geçtikçe artmaya başladı. Her e-ticaret sitesi ardında onlarca belki yüzlerce çalışan, o web sitesini idare etmekle meşgul. Tabi bu da güçlü bir altyapı gerektiriyor. Magento’nun kullanıcı ekleme özelliği ve yetki atamaları da bu minvalde harika bir özellik. Gelin şimdi kullanıcı nasıl eklenir ve eklenen kullanıcılara yetki nasıl atanır buna bakalım.

Magento Kullanıcı Ekleme Nasıl Yapılır?

Her e-ticaret yazılımında kullanıcı ekleme özelliği vardır ve bir şekilde kullanıcıları oluşturabilir ve yönetebilirsiniz. Fakat Magento e-ticaret yazılımında bu sistem daha detaylı işler.

Kullanıcı oluşturmak ve sonrasında o kullanıcıya nasıl yetkiler verileceğini siz tüm detayları ile yapabilirsiniz ve bunu istediğiniz zaman da değiştirebilirsiniz.

Magento’ya bir kullanıcı eklemek için öncelikle yönetim panelinizde oturum açmalı ve sol menü üzerinden “Sistem” sekmesine tıklamalısınız. Açılan menü penceresi üzerinden, “Yöneticiler/Yetkiler” bölümü altındaki “Tüm Kullanıcılar” sekmesine tıklayarak ilgili sayfaya ulaşmanız gerekir.

Açılan sayfa, e-ticaret sitenize daha önceden eklenmiş kullanıcıların listelendiği sayfa olacaktır. Burada daha önceden bir kullanıcı eklemediyseniz, sadece mevcut yönetici girişi olan kişinin bilgilerini görebilir ve düzenleyebilirsiniz.

Bu sayfa, detaylı arama özellikleri ile onlarca hatta yüzlerce kişi çalıştıran e-ticaret siteleri açısından önemlidir. Detaylı arama kısmı ile istenen kullanıcı saniyeler içerisinde hızlı bir şekilde bulunabilir.

Yeni bir kullanıcı eklemek için sayfanın sağ üst köşesindeki “Kullanıcı Ekle” düğmesi ile kullanıcı ekleme sayfasına yönlenebilirsiniz.

Magento kullanıcı eklmee nasıl yapılır?

Magento Kullanıcı Ekleme Sayfası

Kullanıcı ekleme sayfasında, oluşturulacak kullanıcı ile bilgileri eksiksiz ve doğru şekilde doldurmanız gerekmektedir. Özellikle e-posta adreslerinin doğru girilmesi, yönetim paneline girişlerde sıkıntı olmamasını sağlayacaktır. Bu bölümde, eklenecek kullanıcının bilgileri girildikten sonra, sayfanın en altında sistem, kullanıcı oluşturan yönetici kişisinin şifresini isteyecektir. Bu, Magento’ya özgü bir güvenlik sistemidir ve bu alana, kullanıcı oluşturan yöneticinin şifresi girilmek zorundadır.

Bu işlemlerden sonra seçilmesi gereken bir diğer özellik ise kullanıcının yetkileridir. Bunu da aynı sayfa içerisindeki diğer sekmeden yapabilirsiniz.

Bu bölümde ise oluşturduğunuz kullanıcıya, önceden belirlediğiniz Magento kullanıcı yetkisi seçmeniz gerekmektedir. Konu ile alakalı detaylı kılavuz bloğumuzu inceleyebilir ve kullanıcı yetkileri nasıl oluşturulur, detaylı şekilde inceleyebilirsiniz.

Netice Olarak

Magento ile kullanıcı eklemek ve kullanıcılara farklı nitelikler atamak tek sayfa üzerinden çok basit bir şekilde yapılabilmektedir. Burada önemli olan, önceden kullanıcı yetki atamalarını doğru yapmak ve sistemde herhangi bir güvenlik açığına sebep olmamaktır.

Magento ile alakalı kurumsal destek taleplerinizi proje formu aracılığı ile firmamız gönderebilirsiniz. Formalara dönüşler aynı saat içerisinde yapılmakta ve müşterilerimiz detaylı olarak, konu ile alakalı bilgilendirilmektedir.





Diğer Blog Yazılarımız


Tarih: 19 Nis 2021 - Yazar: YcrSOFT Destek