Magento E-Ticaret yazılımına 490 $ ile sahip olabilirsiniz. Yıllık ödeme yok..

Detaylar için tıkla Bizi direkt arayabilirsiniz : 0 212 982 48 18

Magento Tasarım Zamanlama Nedir? Nasıl Çalışır?

Magento Tasarım Zamanlama

Her e-ticaret sitesi değişkenlerle doludur. E-ticaret birden fazla kategoriye sahiptir ve bu kategoriler de kendi içlerinde bölünebilirler. Her kategorinin içerisinde de e-ticaret sitesinin büyüklüğüne göre çeşitli ürünler olmaktadır. Her kategori ve ürün için, e-ticaret siteleri yılın, ayın veya haftanın belli zamanlarında fiyat değişikliği veya kampanya yapabilirler. İşte Magento tasarım zamanlama özelliği de, e-ticaretin bu kadar esnek olmasına karşı geliştirilmiş bir özelliktir.

Magento tasarım zamanlama özelliği ile daha önceden oluşturduğunuz e-ticaret sitesi şablonlarını, belli zamanlar içerisinde tarih vererek etkin veya pasif hale getirebilirsiniz.

Bir örnek ile devam edelim;

Aynı tasarıma sahip iki temanızın olduğunu ve bir tanesinde kampanyalarınızı anlatan banner ve diğer tanıtım yapan tasarımların olduğunu düşünelim. Diğer tasarım ise bunları içermesin ve sade bir görüntüsü olsun. Kampanya yapılacak zamanlarda, kampanya içeriğine sahip olan tema yani şablonunuzun aktif olmasını hatta bunun otomatik olarak sistem tarafından belirlenen tarihte yapılmasını istemez miydiniz?

Mükemmel bir özellik değil mi?

Belirlenen tarihler arasında, seçilen Magento teması devreye girer ve pasif hale gelmesinin istendiği tarihlerde ise ilgili tema pasif hale gelir.

Şimdi gelin bu özelliği Magento e-ticaret sitenizde nasıl aktif hale getirebilirsiniz, ona bakalım.

Magento tasarım zamanlama nedir?

Magento tasarım zamanlama nedir?

Magento Tasarım Zamanlama Oluşturma

Magento otomatik tasarım değişiminin yapılabilmesi için, öncelikle ilgili yönetim sayfasına erişmeniz gerekmektedir.

Bunun için ise Magento yönetim panelinizin sol menüsü üzerinden “İçerik” sekmesine tıklayın ve açılan pencere üzerinden “Tasarım” bölümü altındaki “Zamanlama” sekmesine tıklayın. Açılan sayfa üzerinde, önceden planlanmış tasarım zamanlamalarını görebilirsiniz. Daha önceden ayarlanmış bir tasarım zamanlaması yok ise bu sayfa tamamen boş olacaktır.

Ayrıca bu sayfanın, diğer tüm Magento özellikleri sayfalarında olduğu gibi detaylı arama bölümü de vardır ve bu bölümden, geçmişte atamış olduğunuz tüm eski tasarım zamanlamaları da kolayca bulmanız mümkündür.

Yeni bir Magento tasarım zamanlama eklemek için ilgili sayfanın sağ üst köşesindeki “Tasarım Değişikliği Ekle” butonuna basarak, tasarım zamanlama ekleme sayfasına geçebilirsiniz.

Magento tasarım zamanlama ayar sayfası

Magento tasarım zamanlama ayar sayfası

Tasarım ekleme sayfası oldukça basit 3 bölümden oluşur.

  • Seçilen tarihler arasında aktif veya pasif edilecek olan tema/Şablon
  • Başlangıç tarihi
  • Bitiş tarihi

Bu 3 özelliği seçtikten sonra, sayfanın üst sağındaki “Kaydet” butonuna tıkladıktan hemen sonra yaptığınız işlemler kaydedilir.

Belirlediğiniz tarihler arasında da seçmiş olduğunuz tema aktif ve pasif edilir.

Magento Tasarım Zamanlama Ne Zaman Kullanılır?

Magento tasarım zamanlama, kampanya zamanları, indirim günleri veya haftaları ya da firmanızın kuruluş yıl dönümleri gibi özel günlerde etkinleştirilebilecek bir özelliktir. Tasarım zamanlama ile seçilen tema veya temalar, istenilen zaman aralıklarında aktif veya pasif edileceğinden, kimse tarafından kontrol edilmeye ihtiyaç duymazlar.

Magento’nun az kullanılsa da çok sevilen bir özelliği olan tasarım zamanlama ile e-ticaretteki özel günlerinizi kayıpsız değerlendirebilir ve o günleri sistemin sıfır hatalı koordinasyon gücüne bırakabilirsiniz.

Magento Tasarım Zamanlama İle Farklı Temalar

E-ticaret sitelerinde bazı durumlarda birden fazla tema kullanılmak istenebilir. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi özellikle indirim veya kampanya yapılan dönemlerde farklı temalar üzerinden hazır şablonlar kullanılarak istenilen kampanya görselleri anlık olarak değiştirilebilir.

Magento bu değişimi onlarca tema ile yapabileceğiniz çok esnek bir altyapıya sahiptir. Önceden yüklenmiş temalar üzerinde özel değişiklikler yaparak online mağazanızın onlarca temaya sahip olmasını sağlayabilirsiniz. Bu temaları da ilerleyen zamanlarda, tasarım zamanlama özelliği ile de otomatik olarak kullanabilirsiniz.

Şüphesiz dünyanın en iyi e-ticaret yazılımı Magento’dur. Sadece Magento ile işinize çok şey katabilir ve paralar kazanabilirsiniz.





Diğer Blog Yazılarımız


Tarih: 12 Nis 2021 - Yazar: YcrSOFT Destek