Magento E-Ticaret yazılımına 490 $ ile sahip olabilirsiniz. Yıllık ödeme yok..

Detaylar için tıkla Bizi direkt arayabilirsiniz : 0 212 982 48 18

Site İçi Seo Açısından Eski İçeriklere Ekleme Yapmak

Seo (Arama Motoru Optimizasyonu) açısından site içi çalışmanın önemi büyüktür. Bir web sitesinin arama sonuçlarındaki başarısına direkt etki eden site içi seo ile daha başarılı olabilirsiniz. Web sitesi içinde yapılacak seo çalışmalarından bir tanesi olan, site içi seo ile ilgili bu yazımızda, hem güncelliğin önemine, hem de bu güncelliği tüm web site içeriğinde nasıl yapacağınız hakkında küçük detaylar paylaşacağız.

Web Site içerikleriniz Ne Kadar Eski Olursa Olsun

Blog, kurumsal web site ya da bir e-ticaret sitesi. Hangi tip bir web siteye sahip olursanız olun, güncellik, web sitenizin seo başarısına etki eden önemli etkenlerdendir. Güncel olmayan bir web sitesi için ne kadar reklam verilirse verilsin, seo başarısı maalesef mümkün olmaz.

Devamlı paylaşımlar, içerikler ve ürünler ekleyen bir web sitesi yöneticisiyseniz, arama motorlarında belli bir başarı kaydetmiş olabilirsiniz. Ama daha fazlasına da sahip olabilirsiniz.

Arama motorları, algoritmaları gereği, her web sitesini detaylı olarak inceler ve takip eder. Web sitelerinde yapılan her değişiklik ile web sitesi arama motorunda biraz daha başarıya yaklaşır. Bu algoritma üzerinden gittiğinizde, aslında eski içeriklerinizin de web siteniz için bulunmaz birer güncellik kaynağı olduğunu söyleyebiliriz. Ne yapmalı?

Site İçi Seo Açısından Eski İçeriklere Ekleme Yapmak

Eski İçerikleriniz veya Ürünlerinizi Tekrar Canlandırın

Örnek olarak, 2 yıl önce web sitenizde paylaşmış olduğunuz bir sayfa veya içeriğin, arama sonuçlarında belli bir sıralaması vardır. Arama motorları, sayfanızın kalitesine göre, web sitenizin ilgili sayfasını hak ettiği sıraya yerleştirir fakat bu hiçbir zaman sabit kalacağınız anlamına gelmez. Yani sizin web sitenizden daha güncel veya ilgili sayfanızdan daha kaliteli bir sayfa arama motorunun dikkatini çekerse, aynı sıra da kalmanız mümkün olmayacaktır.

Yapılması gereken, geçmiş içeriklerinize eklemeler yapmaktır. Bir yazı ise, yazı hakkında yeni bir araştırma yapıp, içerik konusunda değişiklik yapılabilir mi üzerinde çalışmalısınız. Bir inceleme yazınıza, 1 veya 2 paragraf ile birlikte yeni bir görsel eklemeniz, o inceleme yazısının arama motoru sonuçlarındaki sıralamasına direkt olarak etki ettiğini göreceksiniz.

Bu yenilikler farklı şekillerde yapılabilir. Yazınıza, konu ile alakası olan ve yeni bir habere gidecek şekilde linkte ekleyebilirsiniz. Ya a konu ile alakalı daha detaylı bir çalışma yaparak, yukarıda da bahsettiğimiz gibi, ek paragraflar, görseller ve hatta videolar da eklemeniz çok işe yarayacaktır. Arama motorları, yeni bir içerikmiş gibi ilgili sayfanızı tekrar indeksleyecek ve sıralamadaki yerini bile gözden geçirecektir.

Ürünlerinize Yeni Özellikler, Görseller ve Açıklamalar Ekleyin

Özellikle e-ticaret sitelerinde tavsiye ettiğimiz bu seo çalışmasıyla, atıl olarak kalmış ürünlerinizi tekrardan arama sonuçlarında rekabetçi bir sayfaya dönüştürmeniz mümkün. Açıklamasında değişiklikler yapabilir, ek yazılar, özellikler ekleyebilirsiniz. Ürünlerinizin eskimiş resimlerini de değiştirmek (eski resimlerin kalması şartıyla) seo performansınızı oldukça iyi etkileyecektir.

Fakat unutulmaması gereken bir detay var. Ürünlerin ya da içeriklerin sayfa isimleri yani sayfa başlıkları aynı kalmalıdır. Bu alanlarda herhangi bir değişiklik yapılması, seo url’lerin de değişmesine neden olacaktır. Bu yüzden, ne ürünlerinizin ismini, ne de yazılarınızın isimlerini (yazı başlıklarını) değiştirmenizi tavsiye etmiyoruz. Çünkü url değişimleri ile birlikte, arama motorlarındaki mevcut yakalanmış başarının kaybedilme riski vardır. Url’si değiştirilmek zorunda olan sayfaların ise, Google arama konsolu ve Yandex webmaster gibi arama motoru webmaster araçlarından kontrolleri sağlanmalı ve gerekli yönlendirmeleri yapılmalıdır.

Yorumlar Güncellik Açısından Çok Önemlidir

Forum siteleri, çok ziyaretçili e-ticaret siteleri, sosyal siteler işte bu yüzden arama sonuçlarında daha başarılılardır. Çünkü kullanıcı etkileşimi daha fazladır. Yorumlar yapılarak, ürün, hizmet veya içerikler hakkında puanlama sistemi vardır. Forum sitelerinde de eski bile olsa her konu hakkında yazılabildiği için, 5 yıl önce girilmiş bir içerik bile bugün son derece güncel bir içerik olabilir.

Yorumların, web site güncelliği açısından değeri oldukça yüksektir. Bu yüzden ne üzerine olursa olsun, web sitenizde yorum özelliğini açık tutmanız, web sitenizin seo performansı açısından çok önemlidir.

Herhangi bir güncelleme çabasına girmeden, ilgili sayfa, yazı veya ürünlerin devamlı güncel kalmasını sağlayabilirsiniz.

İçerik yönetim sistemleri, yorum kontrolü ve yorum deneyimi açısından oldukça gelişmiş yazılımlardır. Eğer bir web sitesi kurmak ve seo açısından başarılı olmak istiyorsanız, altyapısı yorumlara izin veren, kontrolü sağlanabilen bir yazılım seçmelisiniz.

Web Sitenizin Ana Sayfasını Güncel Tutun

Sizi birçok anahtar kelime de arama motorlarında başarıya taşıyacak olan yegane sayfanız, ana sayfalarınızdır. Bu sebeple, web sitenizin daha başarılı olabilmesi açısından, ana sayfanın her daim güncel tutulması, değişiklikler yapılarak, web sitesinin daima yeni olduğu gösterilmelidir. Bu hem kullanıcılarınıza güven verecek hem de arama motorları botlarının ilgisini çekecektir.

Netice Olarak

Yüzlerce, hatta binlerce sayfalı bir web siteniz olabilir. Belli bir başarıya ulaşmış olabilir. Fakat web sitenizin aynı mevki de kalması imkansızdır. Düşüş yaşamamanız için devamlı içerikler girmeli, içerik girmeyle yetinmemeli ve eski içeriklerinizi, sayfalarınızı, site içi seo açısından güncellemelisiniz. Bu çalışma, size gelecekte oldukça büyük kazanımlar sağlayacaktır. Web sitenizin bu tip bir çalışma sonrasındaki yükselişini, verdiği tepkiyi ise, Google arama konsolu ya da Yandex webmaster üzerinden detaylı olarak inceleyebilirsiniz.

1 cevap
  1. geçmişten gelen
    geçmişten gelen says:

    web site içerisinde sayfaları birbirine bağlamak çok önemli. güzel konu ekleme yapmak istedim. benim sitemde de bu bağlantıları artırdırdıktan donra aşırı iyi sonuç aldım. site içi seo konusunda birbirini referans gösteren makaleler çok önemli. hatta site bir e-ticaret sitesiyse daha güzel. mesela blogdan ürünlere, ürünlerin anahtar kelimeleri ile link vermek gerek. kim uğraşıyor ki diye sorsak kimse. herkes çok satayım çok para kazanayım diyor ama kimse sitesine özen göstermiyor. özellikle e-ticaret. mesela e-ticaretçiler daha çok reklamla gidiyor. reklamı kesseler siteleri tek ürün satmaz. bu başarı değil bence. kendini kandırmak gibi bir şey.

Yorumlar kapalı.

Diğer Blog Yazılarımız

Tarih: 25 May 2020 - Yazar: YcrSOFT Destek