Magento E-Ticaret yazılımına 490 $ ile sahip olabilirsiniz. Yıllık ödeme yok..

Detaylar için tıkla Bizi direkt arayabilirsiniz : 0 212 982 48 18

Ücretsiz E-Ticaret Sitesi Yazılımları İle 2021’e Hazır Olun

2021 ve E-Ticaret

2020 yılının başıyla birlikte, tüm dünya insanları olarak Covid-19 virüsü ile yüzleştik ve etkisi halen devam etmekte. Uzun süredir hayat durma noktasına geldi ve bu süreçte elektronik ticaretin artık hayatımızda ne kadar önemli olduğu gerçeğini anladık. Özellikle e-ticaret siteleri ve kargo şirketleri bu süreçte en büyük yükü çekenler oldu. Tabi bunun işletmelere pozitif etkisi de oldu. E-ticaret sadece ülkemizde değil, tüm dünyada patlama denecek boyutlarda artış gösterdi. Bugüne kadar e-ticaret veya internete önem vermemiş ve mağazasına, markasına güvenmiş tüm işletmeler yaptıklarının çok büyük bir hata olduğunu gördü. Şimdi onlar ve yeni başlayanlar için e-ticarete atılım ve sonrasındaki tecrübeleri çok önemli. Bu süreçte tabii ki e-ticaret yazılımlarına da talep arttı. Bu vesile ile de makalemizde, e-ticarete yeni başlayacaklar için ücretsiz e-ticaret sitesi yazılımlarını derleyeceğiz ve özelliklerini kısa kısa anlatacağız.

Ücretsiz E-Ticaret Sitesi Yazılımları İle 2021’e Hazır Olun

Ücretsiz E-Ticaret Yazılımları

İnternet devasa bir okyanus ve ihtiyaca göre her şey burada var. E-ticaret yazılımları içinde bu geçerli ve eğer e-ticarete başlayacaksanız ve de bütçeniz sınırlı ise projenize ücretsiz e-ticaret sitesi yazılımları ile başlayabilirsiniz. Tabi ücretsiz diyoruz ama bu yazılımların bile kendine göre bir işletme maliyetleri var ve bunlar belki aylık, belki yıllık bazda cebinizden çıkacaktır.

Yani herhangi bir ücretsiz e-ticaret sitesi yazılımı seçmeniz, tamamen sıfır ücretle para kazanmaya başlamanız olmuyor tabii ki.

Buradaki mantık, kullandığınız yazılım altyapısı için ömür boyu kimseye para ödemiyor olmanız. Aslında bu bile sizi rakiplerinizin önünde götürecek bir artı diyebiliriz. Zira ücretli yani arkasında bir şirketin olduğu e-ticaret yazılımı ile işe başlamak sizin için hem başlangıçta hem de sonrasında oldukça maliyetli olabilir.

Ücretsiz e-ticaret sitesi açmaya karar verdiğinizde karşınıza birçok yazılım çıkabilir. Hepsini incelediğinizde kafanız karışabilir. Malum kimse yazılım konusunda çok bilmek zorunda değil. Fakat her e-ticaret yazılımı da neredeyse müşteri profillerine göre kendini bir köşeye çekmiş durumda. Yani size uygun e-ticaret sitesi yazılımını bulduğunuzda, sorun kalmıyor ve işe başlayarak, satışa geçebiliyorsunuz. Fakat yanlış yönlendirmeler sonucu seçeceğiniz bir ücretsiz e-ticaret sitesi ile hem başlangıçta hem de sonrasında zorlanmanız hatta işinizi yapmamanız muhtemeldir.

Tüm bu sebeplerden dolayı, e-ticarete başlayacak müşterilerimiz için öncelikle projeleri hakkında detaylı bilgi topluyoruz. Bir yazılım firması olduğumuzdan ve portföyümüzde yüksek sayıda e-ticaret yapan müşterimiz olduğundan, kabaca bir işletmenin hangi e-ticaret yazılımı ile uyum sağlayabileceğini tahmin edebiliyoruz. Zira yazılımların kabiliyetleri belli ve işletmelerin istedikleri de ortada.

İşte bu süreçte, müşterilerimize doğru e-ticaret yazılımını seçmeleri noktasında yardımcı oluyor ve işe başlamalarını hemen sağlıyoruz. Lakin birçok kullanıcı bu şansa sahip değil ve yukarıda da belirttiğimiz gibi yanlış yönlendirmeler ile kendilerine uymayacak yazılımlar ile işe başlayabiliyorlar.

İşte bu makalemizde, işletmenizin boyutunu bilmesek bile, ücretsiz e-ticaret sitesi yazılımlarını anlatarak en iyisini ve size en uygununu seçmenizi sağlamaya çalışacağız.

Ücretsiz E-Ticaret Sitesi Yazılımı Nasıl Seçilir?

Her e-ticaret yazılımının kendine göre bir yapısı var ve bu yapılarını bilmediğiniz takdirde, gelecekteki yaşayacağınız büyümeler veya genişlemeler sonucunda sıkıntılar yaşamanız mümkündür.

Örneğin, 1 sene sonra mevcut e-ticaret sitenizdeki 250 adetlik ürün sayısını 5000 adede çıkarmanız sizin için normal bir atılım olabilir. Ama e-ticaret sitenizin altyapısı buna uygun değilse, bu değişime yazılımınız ayak uyduramayabilir. Sonuç ise baş ağrıtan ve müşterileri kaçıran bir e-ticaret sitesi olur.

Böyle bir sonuçla karşılaşmamak için, öncelikle ne yapacağınızın kararını vermelisiniz. Tabii ki hiçbir firma ne zaman ne kadar büyüyeceği konusunda ön bilgiye sahip olamaz. Ama en baştan bir hedef konulmalı ve o hedefin azamisi nedir bu hesaplanmalıdır.

  • Kuracağınız e-ticaret sitesi için kaç ürün düşünüyorsunuz?
  • Kaç kategoriniz var?
  • Ürünlerinizde kaçar adet resim kullanacaksınız?
  • Slider ve bannerlar hakkında ne düşünüyorsunuz?
  • E-ticaret sitenizde seo performansı amacı ile bir blog oluşturacak mısınız?
  • Reklam kampanyaları düzenleyecek misiniz? Eğer düzenleyecekseniz bütçeniz ne olacak ve bununla birlikte anlık ziyaretçi akışı ne kadar olacak?

Bu tip onlarca soru üretilebilir ve bu soruların yanıtlarına göre bir e-ticaret sitesi yazılımı seçmeniz gerekmektedir.

Her işletmenin amacı en ucuzu bulmak ve kasayı zorlamadan en az masrafla bir projeyi hayata geçirmektir elbette. Bu refleks ile tüm müşterilerimizde karşılaşıyoruz. Fakat e-ticarete başlarken bu refleks kullanıcılara hata yaptırmakta ve geleceği görmelerini engellemektedir.

İhtiyacı 3 ay sonra aşırı büyüyecek bir işletme için, internetin en detaysız, ufak ve niteliği az e-ticaret yazılımını tavsiye etmek, çok büyük bir hata olur.

Ücretsiz E-Ticaret Yazılımları ve Özellikleri

Burada özelliklerine vurgu yaptığımız e-ticaret yazılımlarının, anlattığımız özelliklerine istinaden, herhangi bir işletmenin ilgili e-ticaret yazılımlarından birini seçmesi için yeterli olmayabileceğini, bu seçimi uzman kişilerle birlikte yapmalarının daha iyi olacağını düşünüyoruz.

1-Magento Ücretsiz E-Ticaret

Magento, ücretsiz e-ticaret yazılımları içerisinde en gelişmiş altyapıya sahip olan seçenektir. Kurumsal firmaların bile büyük ihtiyaçlarını karşılayabilecek düzeyde kaliteli ve 2018 yılında Adobe isimli şirket tarafından satın alınarak geliştirmeleri profesyonel düzeyde devam etmiştir.

Arkasındaki Adobe gücü ile bugün Magento’yu incelediğimizde, alanında rakipsiz olduğunu ve açık ara bir kalite farkı olduğunu söyleyebiliriz.

Magento işletme maliyetleri açısından küçük işletmeler için uygun olmayan bir e-ticaret yazılımıdır. Daha büyük ölçekte çalışan, kategori ve ürün yelpazesi daha büyük olan işletmeler, Magento ile sorunsuz e-ticaret deneyimi yaşayabilirler.

Magento konusunda Türkiye’de uzman destek ve danışmanlık hizmeti veren firmamız ile irtibata geçerek, işletmenize özel bir Magento için proje detaylarınızı anlatabilir, e-ticaret uzmanlarımız ile bir yol haritası çizebilirsiniz.

Magento neden seçilmeli? Konulu makalemizden, Magento’nun seçim sırasındaki özelliklerini, ağır basan taraflarını okuyabilirsiniz.

Magento hakkında derinlemesine bilgi sahibi olmak istiyorsanız ise Magento Nedir? İsimli yazımız ile daha net bir şekilde bilgilenebilirsiniz.

Magento ücretsiz e-ticaret yazılımı

2-PrestaShop Ücretsiz E-Ticaret

PrestaShop, gelişmiş altyapısı, halen devam eden geliştirme süreci ile karşımıza çıkıyor. Yönetici panelinin çok detaylı olması, standart kurulumunda, e-ticaret için gerekli temel modülleri bulundurması, rakipleri karşısında onu güçlü kılıyor.

PrestaShop Türkiye’de çok fazla e-ticaret mağazası tarafından kullanılmadığından, geliştirici sayısı az da olsa, bu sayı her geçen gün ihtiyaca göre artıyor. Tamamen ücretsiz olması, kurulumunun yazılım bilgisi gerektirmemesi ile birlikte Magento karşısında daha basit başlanabilir bir e-ticaret yazılımı olarak şekilleniyor.

Tabii ki tüm bu özellikle onun Magento karşısında lider olması için maalesef yeterli değil. PrestaShop ve Magento karşılaştırması yapılmayacak kadar arada fark var ve bu makalemizde de zaten e-ticaret yazılımlarını karşılaştırmayacağız.

PrestaShop çok gelişmiş bir yönetim paneline, standart ve ücretsiz modüllere hatta hayat boyu ücretsiz olma özelliğine sahip olsa da, tam profesyonel bir yazılım olarak yeterli olmayabilir. Onu daha üst seviyelere çıkaracak olan modüller tabii ki eklenti kütüphanesinde var ve bu modüllerin fiyatları çok ucuz değil maalesef.

Bu tip konularda sıkıntı yaşamayacak olan işletmeler PrestaShop’u seçebilirler tabii ki ama bir de PrestaShop’un Ülkemizdeki geliştirici sayısının az olduğu etkenini de göz ardı etmemeliler.

Bu konuda firmamız, e-ticaret destek ekibi ile PrestaShop için gerek yazılım gerek ise e-ticaret işletme desteği vermektedir. Konu hakkında daha detaylı bilgi için e-ticaret departmanımız ile irtibata geçebilirsiniz.

PrestaShop hakkında daha derinlemesine bilgi sahibi olmak istiyorsanız, PrestaShop nedir ve özellikleri konulu makalemiz ile daha net bilgi sahibi olabilirsiniz.

PrestaShop ücretsiz e-ticaret yazılımı

3-OpenCart Ücretsiz E-Ticaret

OpenCart, küçük dosya boyutu, kolay kurulumu ve Türkçe destekli gelişmiş yönetim paneli ile Ülkemizde en çok kullanılan ücretsiz e-ticaret yazılımlarından biridir. Çok geliştiricisi ve modülü bulunmaktadır. Bu sebeple e-ticarete başlayanların veya başlayıp sonrasında daha profesyonel olmak isteyenlerin seçimi olabilmektedir.

OpenCart modül ve temalar ile geliştirilerek çalışabilen bir e-ticaret sistemidir. Zira tüm ücretsiz e-ticaret yazılımlarındaki mantık budur. Fakat OpenCart’ın modül sayısı, diğerlerine yani Magento, PrestaShop gibi gelişmiş e-ticaret yazılımlarına göre daha fazladır.

Tabii ki işletmelerin ihtiyacı ile alakalı olsa da, normal bir e-ticaret sitesi için OpenCart’a şu an 50 modül ve üstü eklenmektedir. Bu da bize OpenCart’ın gerçek altyapısının biraz yetersiz olduğunu, bu geliştirmeler olmadığında yetersiz kalabileceğini göstermektedir.

Bu çok eklemli yapısı OpenCart için bazı olumsuzluklara sebep olmakta ve onu çoğu durumda kullanılamaz hale getirmektedir. Örneğin aşırı kategori ve ürün sayısı OpenCart için bir yüktür ve birçok işletme bu sebepten mağdur olabilmektedir.

Orta boyutlu işletmelerin ihtiyaçlarını sınırlı olarak karşılasa da, OpenCart e-ticaret yazılımı ile işe başlarken, sınırlarını bilmeli, performansı hakkında daha detaylı bilgi sahibi olunmalıdır.

Bu sebepten, OpenCart nedir kimler için uygundur konusunu derinlemesine işleyen yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

OpenCart ücretsiz e-ticaret yazılımı

4-WordPress WooCommerce Ücretsiz E-Ticaret

WooCommerce ücretsiz e-ticaret yazılımı, WordPress çatısı altında çalışan bir e-ticaret eklentisidir.

Dünyanın en çok kullanılan Cms (İçerik yönetim sistemi) olan WordPress için geliştirilmiş olan e-ticaret yazılım eklentisi olan WooCommerce ile çok basit bir şekilde e-ticaret sitesi oluşturmak mümkündür. Tamamen WordPress altyapısına sadık kalan yazılımı, kolay kurulumu, WordPress ile entegre yönetim paneli ve her daim geliştiriliyor olması, onun işletmeler tarafından çok tercih edilmesini sağlayan bazı özellikleri.

WooCommerce ücretsiz e-ticaret yazılımı ile bir mağaza açmak, ürün eklemek, kategori ve diğer tüm işlemleri yapmak oldukça basittir. Hatta WordPress yönetim paneline aşina olanlar için bu konu daha basit olabilmektedir.

Fakat WooCommerce da OpenCart gibi eklemli bir yapıya sahiptir ve geliştirilmek istendiğinde, farklı birçok ücretli eklentiye ihtiyaç duyabilmektedir.

WooCommerce ücretsiz e-ticaret yazılımının şu an geliştirmesini AutoMattic isimli şirket yapmaktadır ve WooCommerce için gerekli tüm eklentileri de yine bu şirket geliştirmektedir. Yani bir geliştirme istediğinizde, bu tarafınıza bazı durumlarda tek seferlik bazen de senelik ödemeler olarak çıkabilmektedir.

WooCommerce ücretsiz e-ticaret yazılımı tüm bu geliştirmelere rağmen, profesyonel bir e-ticaret deneyimi maalesef sunamaz. Bu biraz WordPress altyapısını kullanmasından, biraz da yukarıda bahsettiğimiz ana omurga için gerekli ücretli eklentilere ihtiyaç duymasından kaynaklanabilir.

Ama ne olursa olsun, WooCommerce eklentisi kurulmuş bir WordPress sitesi ile hemen satışa başlayabilir, ücretsiz bir sanal pos modülü kurarak kullanıcılarınızdan tahsilat yapmaya başlayabilirsiniz. Dediğimiz gibi, geliştirmeler için ücret ödemeli ve bu ücretlerin aylık veya yıllık bazda da olabileceklerini unutmamalıyız.

WooCommerce hakkında daha detaylı bilgi edinmek için WooCommerce Nedir e-ticaret için yeterli mi konulu makalemizden yararlanabilirsiniz.

WooCommerce ücretsiz e-ticaret yazılımı

Ücretsiz E-Ticaret Yazılımları ve Masrafları

Bu e-ticaret sistemleri tamamen ve hayat boyu ücretsiz olsalar da, kendilerine göre bir işletme maliyetleri elbette olacak.

Bir e-ticaret projesine başlarken, göze alınması gereken bazı masraflar var ve bu masraflar kimi zaman ciddi rakamlara ulaşabilmektedir. Özellikle Magento gibi devasa bir e-ticaret yazılımı ile işe başlıyorsanız, masraflarınızın daha ağır olacağını bilmelisiniz.

E-ticaret yazılımlarında en başta bir barındırma yani hosting kiralaması yapmalısınız. Hosting fiyatları, firmadan firmaya hatta hizmetten veya kiralanan alana göre değişse de, az çok, hizmetin ne kadar olduğu bellidir.

Bundan sonra yağacağınız ise seçtiğiniz ücretsiz e-ticaret yazılımını, kiralamış olduğunuz hosting veya sunucu hesabına kurmak olacaktır. Eğer yazılım bilginiz varsa, bunu sıfır maliyetle yapabilirsiniz. Fakat yazılım bilginiz yok ise bunu profesyonel olarak meslek haline getirmiş kişilerden destek almanızın size bir maliyeti olacaktır. Tabi kurulum işleminden sonra bitmiyor. Yazılıma alışma süreci, tema ve eklentilerin kurulması gibi süreçlerde geçecek zamanların, maliyete eklenmesi gerekir.

Tam hazırlanmış ve paket olarak satılan bir ücretsiz e-ticaret yazılımını satın aldıysanız, tüm bu süreçleri atlamış olursunuz. Tabi bunlardan sonra ise e-ticaret sitenizin işletmeniz ürün ve hizmetlerine göre yapılandırılma süreci vardır. İç sayfaları, bilgi sayfaları, kategorileri, ürünleri ve blog sayfaları ile tam çalışır bir e-ticaret projesini hayata geçirmek zaman ister ve tüm bu zaman içerisinde harcanan emek, zaman ve iş gücü aslında cebinizden çıkacak para demektir.

YcrSOFT İle E-Ticarete Başlayabilirsiniz

Tüm bu hizmetler için full destek alabileceğiniz hizmetlerimiz olduğunu biliyor muydunuz?

YcrSOFT e-ticaret departmanı, size tüm bu hizmetleri en uygun fiyatlar ve devamlılık ile sunar.

Kuracağınız e-ticaret sistemi büyük ve birçok alanı kapsıyorsa, devamlı olarak bu işle ilgilenecek bir departmana da ihtiyacınız olacak demektir.

Ürünlerin takibi, sisteme yüklenmesi, satılan ürünlerin kargosu, paketlenmesi ve daha birçok konuda, siteniz çalışmaya başladığında eksik kalmamalısınız.

Tüm bu detaylar bize şunu gösteriyor; bir e-ticaret projesine başlamak için, sadece ücretsiz e-ticaret yazılımı yeterli değildir. Bu sadece bir başlangıçtır ve arkasından gelecek olan masraflar, hakkında söz edilmesi hatta öncesinde konuşulması gereken miktarlara çıkabilmektedir.

Bu sebeplerdendir ki, e-ticarete başlayacak olan müşterilerimizle ilk başta bu maliyetleri konuşmakta ve nasıl bir yol izleyecekleri konusunda fikir birliği sağlamaya çalışmaktayız.

Ücretsiz E-Ticaret Yazılımları ve Geliştirilmeleri

Herhangi bir e-ticaret yazılımı ile rakiplerinizin bulunduğu internet dünyasına adım atmayı sabırsızlıkla bekliyor veya düşünüyor olabilirsiniz. Bunların öncesinde bilmeniz gereken en önemli hususlardan birini yukarıda anlattık, maliyetler. Bundan sonraki önemli husus ise işe başlayacağınız e-ticaret yazılımının gelecekte size vereceği kalitedir.

Makalemizde adını verdiğimiz ve özelliklerini saydığımız ücretsiz e-ticaret yazılımları devamlı güncellenen ve arkalarında geliştiricilerin olduğu sistemlerdir. Yani siz e-ticaret sitenizi açarsınız ve sizin yerinize başkaları, e-ticaret sitenizin altyapısını geliştirmeye devam ederler.

Bu geliştirmeler yayınlandığında da, bu geliştirmelerin e-ticaret sitenizde uygulanması çok önemli konulardandır. Açık kaynak kodlu e-ticaret yazılımları, yapıları gereği saldırıya açıklardır ve güncel oldukları sürece bu açıklar kapalı kalır. Geliştiriciler, yazılımları geliştirirlerken, tüm bu eksikleri giderirler ve gelecekte de devam edeceklerdir.

Tüm bunlar için başladığınız e-ticaret yazılımı açısından destek çok önemlidir. Gerek yazılım güncellemeleri konusunda, gerek ise geliştirmeler konusunda, gelecekte sıkıntı yaşayacağınız bir e-ticaret yazılımı ile işe başlamak size zaman, para ve emek kaybettirebilir.

Örneğin OpenCart ve WordPress’in bu konuda Ülkemiz üzerinde çok fazla geliştiricisi vardır ve bu mükemmeldir. Fakat Magento için aynı şey geçerli değildir. Magento uzmanlık gerektiren başka bir alandır ve bunu göze alarak Magento ile e-ticarete başlamanızı tavsiye ederiz.

Türkiye’de, Magento e-ticaret yazılımları için özel destek veren birkaç firmadan biriyiz. Magento kurulum, destek ve sonrasında tüm faaliyetlerde, işletmenizin Magento çözümlerini en uygun fiyat ve ödeme koşulları ile çözebiliriz.

Netice Olarak

Yukarıda özelliklerini saydığımız e-ticaret sistemlerinin hepsinin kendine göre işlevleri ve performansları var ve bunu işletmelerin çok iyi değerlendirmesi, geleceğe dönük olarak, işletmelerine en uygun e-ticaret yazılımını seçmeleri gerekiyor.

2021’e girerken, e-ticaretin değerini Covid-19 pandemisi ile daha iyi anladık ve gelecekte e-ticaret hayatımızda daha fazla olacak.

İnternette kurumsal bir web sitesi bile bulunmayan işletmelerin, pandemi süresince ne kadar satış sıkıntısı çektikleri ve dolayısıyla mali olarak ne kadar etkilendikleri ortada. İnternet ve e-ticaretle uyum içinde yıllar önce başlamış olan işletmeler ise bu pandemi dönemini resmen güçlenerek aşmış ve büyümeye devam ediyorlar. Tüm bu göstergeler bize, e-ticaretin ve dolayısıyla internetin gelecekte ne kadar önemli olduğunu, işletmelerin bir an önce kabuk değişimine gidip, kendilerini yenilemelerinin gerektiğini gösteriyor.

Bu süreçte, gerek kurumsal web siteler konusunda, gerek ise ücretsiz e-ticaret yazılımları konusunda, işletmenize firma olarak profesyonel destek sağlayabilir ve e-ticaret ile aranızdaki bağı sıkılaştırabiliriz. Tek yapmanız gereken var olan veya hayata geçirmek istediğiniz projeniz hakkında firmamıza e-ticaret formu aracılığı ile bilgi vermek.

1 cevap
  1. Sinan
    Sinan says:

    Tabii ki Magento. adobe satın aldıktan sonra coşmuş bir e-ticaret yazılımıdır kendisi. bilmeyenlere duyurulur

Yorumlar kapalı.

Diğer Blog Yazılarımız

Tarih: 11 Ara 2020 - Yazar: YcrSOFT Destek