Magento E-Ticaret yazılımına 490 $ ile sahip olabilirsiniz. Yıllık ödeme yok..

Detaylar için tıkla Bizi direkt arayabilirsiniz : 0 212 982 48 18

Web Hosting mi? Yoksa Web Site Oluşturucu mu?

Zaman hepimiz için çok önemli. Hangi iş olursa olsun hepimiz, tüm insanlık, “ne kadar hızlı?” diye sorarız kendimize. Web hosting ve web site oluşturucular arasındaki farkları işleyeceğimiz bu yazı sonrasında, hızı mı seçmelisiniz yoksa, geleceği düşünerek daha mı profesyonel gitmelisiniz bunu aydınlatmaya çalışacağız.

Web Hosting nedir?

İnternette yayınlanması istenen bir web sitesinin, dosya ve dökümanlarının, diğer insanlarında ulaşabileceği bir bilgisayarda tutulması ve yayınlanması işidir. Uzak noktadaki cihaza sunucu denir. Sunucular birden fazla internet sitesini barındırır ve aynı anda dünyanın çeşitli, noktalarından, barındırdığı web sitelerine ziyaretçiler alabilir.

Web Hosting mi? Web Site Oluşturucu mu?

Web Site Oluşturucu Nedir?

Büyük sunucu yatırımları yaparak, kendi bünyelerinde, müşterilerinin panellerinden sürükle bırak yöntemi ile oluşturdukları web sitelerini barındıran, yayınlayan özel firmalardır. Bu firmalar, kendi domainleri üzerinden yayın yapacak müşterilerine ücretsiz hizmet verirler. Fakat müşteri kendi domaini ile web sitesini yayınlamak isterse, aylık veya yıllık ücret ödemek zorunda kalır.

Bu şekilde çalışan dünya üzerinde oldukça fazla şirket vardır ve müşteri panellerini her geçen gün biraz daha geliştirmektedirler. Bu sayede, kullanıcılarına web site yapımını daha hızlı bir şekilde yapmalarını sağlamaktadırlar. Web site oluşturucularda, e-ticaret siteleri, blog ya da ticari web siteleri oluşturulabilmektedir.

Web Site Oluşturucuların Dezavantajları Nelerdir?

Bu şirketler, müşterilerine çok fazla şablon sunsalar da, sınırsız asla değildir. Ayrıca yazılımın kendisinde değişikli yapma imkanınız yoktur. Bu tamamen şirketlerin kontrolündedir.

Aylık veya yıllık ücretler ödenir ve bu ücretler, bu firmalar tarafından, istenilen süre zarfında artırılabilir.

Tüm hizmetler belli bir kotaya tabidir. O kotadan daha iyi veya kaliteli bir hizmet almak mümkün değildir. Yani hizmette esneme yoktur. Firmaların belirledikleri şekilde yürür işlemler.

Yaptığınız web sitenizi başka bir sunucuya taşıyamazsınız. Tasarladığınız temanızı farklı bir yazılımda kullanamazsınız. Yüklediğiniz ürünleri farklı bir internet sitenize taşırken sorunlar yaşayabilir, uzun süreçlerle karşılaşabilirsiniz. Çünkü bu tip hizmetlerin altyapılarına müdahale izni verilmez. Yani yazılımsal olarak farklı bir hizmet almanız mümkün olmaz.

Yazılım ve hosting dünyasındaki değişimlerden yararlanmanız mümkün değildir. Firmanın belirlediği sınırlar içerisindeki bir yazılımı kullandığınızdan, dünyadaki diğer teknolojiler ile bağınız kopacaktır.

Hazır site oluşturucular ile alakalı birçok eksiklik ya da negatif yön yazılabilir. Bu tip hazır web site oluşturucu kullanmış ve memnun kalmamış birçok aktif olarak çalıştığımız müşterimiz bulunmaktadır. İnternet dünyasında başarılı olabilmek için yenilikleri takip etmek ve bu yeniliklere ayak uydurmak gerekir. Web site oluşturucular gibi kısır bir döngüye girdiğinizde, tüm olacak yeniliklerden de kopmuş olursunuz.

Web Hosting İle Bir Web Sitesi Oluşturmak, Satın Almak Daha mı Mantıklı?

Bir web hosting kiraladığınızda, bu hosting içerisine kurabileceğiniz onlarca yazılım tipi mevcut. Dünya üzerinde birçok ülkede firma, yazılım üretmekte ve bu yazılımlar mevcut sunucular ile uyumlu olarak çalışmaktadır.

Sektörünüz ne olursa olsun, size göre bir yazılım, sunucu, tema ve içerik yönetim sistemi bulmak çok kolaydır.

Bu çeşitlilik bile, web hostingi, web site oluşturuculara değişmeye yeterli bir sebeptir. Yukarıda, web site oluşturucular için kaleme aldığımız dezavantajların hiçbirisi web hosting için geçerli değildir. Çünkü satın aldığınız web hosting ile sınırsız esneklikte çalışmalar yapabilirsiniz.

Fakat web hosting kullanmak için giriş düzeyinde yazılım bilginiz olması gerekir. Bu yüzden, bir webmaster ile çalışmanız daha uygun olacaktır.

YcrSOFT olarak, müşterilerimize web hosting ve yazılım konusunda kurumsal destek sağlamaktayız. İşletmeler veya kişisel bloglar için oluşturduğumuz web site paketleri ile aynı anda hem hosting hem de internet sitesi hizmeti almanız mümkün.

Web Hosting İle E-Posta Kontrolü

Kiralayacağınız bir web hosting ile, e-posta kutunuza sadece siz ulaşabilir ve siz müdahale edebilirsiniz. İstediğiniz ölçü de alan genişletebilir, satın aldığınız web hosting paketine göre, e-posta kullanıcı sayısını artırabilirsiniz.

Web Hosting İle Veri Taşıma

Hizmet aldığınız firmadan memnun kalmadığınızda ya da işinizi bir süreliğine dondurmak istediğinizde tüm verinizi yedekleyip alabilirsiniz. Hosting hizmetlerinde bu veriler içerisine tüm bilgileriniz dahildir. Eğer farklı bir hosting firması ile çalışmak istiyorsanız, aynı özelliklerde farklı bir hosting kiralayıp kısa bir sürede sisteminizi taşımanız mümkün olmaktadır.

Web site oluşturucular ile, web hosting kiralamayı karşılaştırdığımızda, hosting kiralamanın açık ara daha kullanışlı olduğu kesin. Fakat işinin gidişatından emin olmayanlar veya gelecekte ne olacağını tahmin edemeyenler için düşünülmesi yanlış olmaz.

Web Hosting de Seo Üstünlüğü

Web Hosting mi? Web Site Oluşturucu mu?

Kiraladığınız bir hosting hesabına, dünya üzerinde icad edilmiş bütün yazılımları kurmanız mümkündür. Sunucu ve yazılım şirketleri bunu öngörerek ürünlerini hazırlamakta ve birbirlerine uyumluluk sağlamaktadırlar.

Dünyada artık rekabet internet ortamına döküldü. Firmalar arama motorlarında ilk sıralara yükselebilmek için türlü yollar deniyor, bütçeler ayırıyorlar. Uzmanlarından destek alıp, arama motorlarında daha rekabetçi olmaya çalışıyorlar. YcrSOFT olarak firmamızda müşterilerine, seo konusunda kurumsal destek vermektedir.

Bu kadar rekabetçi bir ortamda seo yani arama motoru optimizasyonunun önemi oldukça fazla. Kiraladığınız bir hosting hesabına, herhangi bir içerik yönetim sistemini kurabilir ve gerekli seo eklentilerini ekleyerek, sizde arama motorlarında gerektiği kadar rekabetçi olabilirsiniz. Tabi bu esnekliği sadece kiraladığınız hosting ile sağlayabilirsiniz. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi, web site oluşturucu firmalarda bu tip rekabetçi yazılımlar ve eklentilerden destek almak mümkün değildir.

Günümüzde, arama motorlarında en başarılı web siteleri, içerik yönetim sistemleri ile oluşturulmuş, güncel içeriğe sahip web siteleridir. Bu web siteleri geliştiriciler tarafından devamlı teknolojik olarak geliştirildiğinden, diğerlerinden her zaman bir adım daha önde olmaktadır.

Tavsiye İçerik Yönetim Sistemi

Web Hosting mi? Web Site Oluşturucu mu?

Birçok içerik yönetim sistemi vardır ve hepsi kendi alanında oldukça kaliteli işler çıkartmaktadır. Fakat içlerinde ilk sırada olan ve bu birinciliği rakiplerine yıllardır bırakmayan WordPress her zaman tercihimizdir. Müşterilerimize gerek işletme web siteleri gerek e-ticaret, gerek ise kişisel bloglarda tavsiye ettiğimiz yazılım altyapısıdır.

WordPress, yönetim paneli kullanım kolaylığı yüzünden oldukça fazla tercih edilmektedir. Yazılım bilgisi gerektirmez ve istenilen değişiklik yönetim panelinden yapılabilmektedir.

WordPress hosting ve WordPress tema konularında müşterilerimize sınırsız destek vermekteyiz. Hız sorunu yaşayan WordPress kullanıcılarının web sitelerini, ssd diskli sunucularımıza ücretsiz olarak taşımaktayız.

Siz de WordPress desteği almak ve işletmenize bir internet sitesi yaptırmak istiyorsanız, uygun fiyat ve yüksek limitli paketlerimizi inceleyin.

2 cevaplar
  1. zeynep
    zeynep says:

    tabii ki web hosting. ücretsiz web site oluşturucular tam bir zaman kaybı. yazılımda geliştirme yapamıyorsun. başka sunucuya taşıyamıyorsun. devamlı bir yere bağımlısın. kirala uygun fiyatlı bir hosting, kur bir wordpress ondan onlarca kat daha iyi.

  2. Ali
    Ali says:

    web site oluşturucu demek, bir firmanın altyapısına bağımlı olmak demek. reklamları o kadar süslü o kadar cici ki, sanırsınız bedava web sitesi, web tasarı, hosting ve logo falan veriyorlar. Halbuki verdikleri hiçbir şey yok. devamlı alıyorlar. mesela ne alabilirler ki diye soranlar olabilir. Her veriniz onların elinde. daha ne olsun. ama hosting kiralamak ve içerisine kendi yazılımınızı inşa etmek birilerine bağımlı olmanın çok ötesinde. açıkçası webden anlamadığım yıllarda ismini vermeyeyim, bir firmada öyle bir hesap açtım ücretsiz diye, web sitesi ayağına 3 sayfa hakkın var, saçma sapan vakit kayıpları. seo desen seo çalışması yapmanın imkanı yok. yani kısacası geleceği olmayan günü kurtarabileceğiniz işler diyelim.

Yorumlar kapalı.

Diğer Blog Yazılarımız

Hedef Kitleniz

ycrsoft

Bulunabilir Olmak

ycrsoft
Tarih: 15 Nis 2020 - Yazar: YcrSOFT Destek