Magento E-Ticaret yazılımına 490 $ ile sahip olabilirsiniz. Yıllık ödeme yok..

Detaylar için tıkla Bizi direkt arayabilirsiniz : 0 212 982 48 18

WordPress Seo Eklentisi Seçimi 2021’de Ne Olmalı

WordPress Seo Eklentisi

Arama motoru başarısı bakımından kuşkusuz internetin en popüler ve başarılı içerik yönetim sistemi WordPress. WordPress ilk yayınlandığında zaten bir blog üretme aracı olarak düşünüldü. Sonrasında farklı eklentiler ile geliştirilip, birçok sektör veya kullanıcıya hitap edebilir seviyeye getirilebildiyse de, WordPress bugün hala tartışmasız, blog konusunda en iyi. Seo çok geniş bir konu ve WordPress kendini seo konusunda devamlı geliştiriyor. Ayrıca da WordPress seo eklentisi sayısı her geçen gün artıyor. Fakat bu eklentilerin içerisinden sadece birkaçı bugüne kadar başarıyla geldi ve çok popüler.

Bir WordPress sitenizin olması, harika içerikler üretmeniz, mükemmel işler çıkartmanız elbette web sitenize trafik sağlayacaktır. Fakat web’de her şey içerik değildir ve içerikten öte, seo konusunda uymanız gereken kriterler vardır. Bu kriterlere uymadığınız takdirde, başarınız belli bir seviye üzerine çıkamaz ve ne kadar çok üretseniz, ne kadar kaliteli seo uyumlu içerikler yaratsanız da, rakipleriniz ile başa çıkamazsınız. Sebep, bir eklenti eksiğidir ve bu eklentiler seo konusunda hayat kurtarır.

WordPress ne kadar seo uyumlu olsa da, Google ve diğer arama motorlarının seo başarı kriterleri her geçen gün gelişmekte ve değişmektedir. WordPress’in bunlara ayak uydurması yerine kullanıcılar olarak WordPress için hazırlanmış WordPress seo eklentisi ile bu açığı kapatırız. İşte bu yazımızda, bir WordPress sitesi için en iyi 3 seo eklentisi hakkında bilgi vereceğiz.

Seo eklentileri sadece araçtır ve sizin içeriklerinizin düzenlenmesini, arama motoru kriterlerine uymanızı sağlar. Ayrıca arka planda, siz görmeseniz de, web sitenizi arama motorlarının kriterlerine göre düzenlemiş olur. Her şey otomatik gerçekleşir ve ayrı ayrı web sitenizi tüm seo kriterlerine uygun hale getirmekle uğraşmazsınız.

WordPress Seo Eklentisi Seçimi 2021’de Ne Olmalı

WordPress Seo Eklentisi İle Daha Profesyonel Olun

Arama motorlarında belli başarılara ulaşmak, işletmeniz için önemli olabilir. Seo konusunda iyi yapılandırılmış bir web sitesi, devamlı olarak reklamlarla ilerlemeye çalışan rakiplerinden daha iyi konumlara ve dolayısıyla daha iyi satışlara ulaşabilir.

Özellikle WordPress ile bir seo eklentisi kullanmak, web sitenizin arama motorlarındaki performansını artırır. Devamlı olarak gelişen arama motoru algoritmalarına karşı bu eklentiler sizi devamlı güncel tutar. Yani siz arama motorları acaba bu sene ne gibi değişiklikler yapmış şeklinde araştırmalarda bulunmaya gerek duymazsınız. Tabii ki bu, web sitelerinin ve WordPress seo eklentisinin devamlı güncel tutulması ile de alakalıdır.

En basit seo eklentisi ile dahi bunları yapmanız mümkün olabilir. Eklenti yoksa sizin tüm bu işlemleri manuel olarak yapmanız gerekir ki bu oldukça zor bir seçim olacaktır. Çünkü seo sadece içerik oluşturmak değil, birçok görünmeyen detaydan da oluşmaktadır.

Bugün web’de en başarılı web sitelerinin altyapısı WordPress ve neredeyse hepsinin ortak noktası WordPress seo eklentisi kullanıyor olmalarıdır.

WordPress Seo Eklentisi ve Site Haritası

Bir WordPress seo eklentisi ile çalışmaya başladığınızda, eklenti sizin yerinize sitenizin otomatik olarak bir site haritasını oluşturur ve bunu arama motorlarının okuyabileceği şekilde yapılandırır.

Yazılım ve bu tip çalışmalar ile pek arası olmayan acemi kullanıcılar açısından bu çok önemli bir özelliktir. Zira site haritası oluşturmak ve yapılandırmak teknik bir iştir.

Site haritası nedir ve hangi durumlar için gereklidir konulu makalemizden daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

WordPress Seo Eklentisi Seçimi

Bu yazımızda size 3 WordPress seo eklentisini tavsiye edeceğiz. Tabi bunların içinden hangisini seçeceğinize kullanıcılar olarak sizlerin karar vermesi gerekiyor. Zira hepsi çok güçlü WordPress seo eklentisi ve yaptıkları işler gerçekten olağanüstü.

Seo eklentilerinde ilk olmaktan çok zamana ayak uydurmak daha önemli. Çünkü arama motorları her gün seo kriterlerini güncelliyor ve bu güncellemeleri takip eden sadece birkaç seo eklentisi olduğunu biliyoruz. Seo konusunda kısacası en güncel olan ve geliştirmesi en hızlı olan seo eklentisi bize göre en başarılı seo eklentisi ünvanını almaktadır.

WordPress seo eklentileri arasında seçim yapmak, özellikle yazımızda paylaşacağımız seo eklentileri açısından çok zor. Hepsi alanında güçlü, güncel ve kullanılabilir. Fakat hepsinin özellikleri kendine has. Bu özellikleri gerek bu eklentilerin kendi sayfalarından inceleyebilir, gerek ise YcrSOFT blog sayfalarındaki incelemelerden okuyabilirsiniz.

1-Yoast WordPress Seo Eklentisi

Yoast seo eklentisi, WordPress’in en fazla kullanılan eklentilerinden biridir. Kolay kurulumu ve basit yönetici paneli ile acemi kullanıcıların bile rahatlıkla sahip olabileceği ve kullanabileceği bir seo eklentisidir.

Yoast WordPress seo eklentisi çok güçlü bir seo altyapısına sahiptir ve sisteme kurulduktan hemen sonra, temalara, eklentilere ve eğer web siteniz bir e-ticaret sitesiyse bile ona dahi adapte olur. Tüm WordPress temaları ile sıkıntısız bir şekilde çalışabilmesi, onun en büyük başarılarındandır. Zira Yoast seo eklentisi, direkt olarak sayfa oluşturucuların içerisinde çalışmakta ve sayfaların içindeki içeriğe seo notu vermektedir.

Geliştiricisi tarafından devamlı geliştirilen ve güncel tutulan Yoast seo eklentisi, geliştiricisinin sitesinde de birçok yardım konusu ve bloğu içerir. Bu bloglar sayesinde hem eklenti hakkında daha detaylı bilgiler edinilebilir hem de seo hakkında. Üstelik bunların tümü ücretsizdir ve Yoast tüm bu hizmeti ücretsiz olarak sunar.

Yoast WordPress seo eklentisi iki versiyondur. Ücretli ve ücretsiz olarak sunulan versiyonların arasında çok büyük kullanım farkları olmasa da, tabii ki ücretli olan sürümü daha çok geliştirilmiş bir altyapıya sahiptir.

Fakat ücretsiz olan Yoast sürümü ile de neredeyse seo ile alakalı tüm özellikleri kullanabilmek mümkündür.

Yoast seo nedir konulu makalemizden, eklenti hakkında daha detaylı bilgi alabilir, yakın zamanda eklenen Yoast semrush özelliği hakkında da bu makalemizden bilgi alabilirsiniz.

WordPress seo eklentisi Yoast Seo

2-Rank Math WordPress Seo Eklentisi

WordPress için geliştirilmiş en yeni seo eklentisidir. Yapısı Yoast ile çok benzerdir ama Yoast seo eklentisinden daha geliştirilmiş özellikleri de bulunmaktadır.

Örneğin, Yoast seo eklentisinde bulunmayan genel seo puanlama, Rank Math seo eklentisinin en iyi verilerinden biridir. Hatta Rank Math seo eklentisi bunu içeriklerin hepsi için tek tek de yapabilmektedir.

Fakat yeni bir WordPress seo eklentisi olması, kullanıcıların kafasında soru işareti de uyandırmıyor değildir. Çünkü seo oldukça önemli bir konudur ve kullanıcılar seo yaparak tam sonuç almak istemektedirler. Bu sebeple, yılların vermiş olduğu güven yüzünden şu an halen en fazla Yoast seo eklentisi tercih edilmektedir. Buna rağmen Rank Math kullanımı da günden güne artmakta ve bununla birlikte eklenti devamlı olarak geliştiricileri tarafından kusursuzca geliştirilmeye devam etmektedir.

Rank Math seo eklentisi de Yoast seo eklentisi kadar başarılı bir eklentidir. Site haritasından diğer tüm web sitesi seo ihtiyaçlarına kadar karşılamaktadır. Hatta bir kurulum robotu da vardır.

Rank Math seo kullanmak isteyen diğer seo eklentisi kullanıcıları için geliştirilen bu robot ile Rank Math çok basit bir şekilde verileri alır ve sanki o web sitesinde önceden çalışıyormuş gibi uyum sağlayabilir. Kullanımı çok kolaydır. Özellikle içerik üreticileri için tasarlandığından, yazı, sayfa ve diğer tüm içerik bölümlerinde puanlama yapar. Puanlama sistemi Yoast seo eklentisinden biraz daha katıdır. Zira Rank Math seo eklentisi ile herhangi bir içerikten tam not almak oldukça zordur.

Hatta Yoast seo eklentisi ile tam not almış bir içeriğin, Rank Math seo eklentisinden zayıf alma potansiyeli bile vardır diyebiliriz.

İçerikleri iki seo eklentisi de aynı mantıkla denetler ama denetleme biçimleri oldukça farklıdır. Bu yüzden, Rank Math kullanmaya başlamadan önce bu katı kurallardan haberdar olmak gerekir.

Rank Math Seo hakkında daha detaylı bilgi edinmek için ilgili makalemizi okuyabilirsiniz.

WordPress seo eklentisi Rank Math

3-All İn One Seo WordPress Eklentisi

WordPress seo eklentisi olarak çok uzun yıllar önce tanıştığımız All in one seo eklentisi de çok gelişmiş bir WordPress seo eklentisidir.

Kolay kurulumu ve yönetim paneli ile All in one seo eklentisi ile mükemmel seo çalışmaları yapmak mümkündür. Fakat All in one seo eklentisi, özellikle Yoast ve Rank Math gibi içeriklere müdahale eden bir seo eklentisi değildir. Daha çok web sitenizin temel seo çalışması ile alakalı şekilde yapılandırma yapar.

Bununla birlikte, içeriklerin başlık, meta kelime, meta açıklama ve anahtar kelimelerinde de kullanıcılara kolay kontrol imkanı sunar. All in one seo eklentisi de diğer seo eklentileri gibi, webmaster araçları ile bağlanabilir ve arama motorları ile senkronize bir şekilde çalışabilir. Bu özelliği ile birçok izleme kodunun da web sitenize yerleştirilmesini, eklentinin basitliği sayesinde kısa sürede halletmiş olursunuz.

All in one seo eklentisi tamamen ücretsizdir ve WordPress eklentiler kütüphanesinden indirilebilir.

All in one seo eklentisi hakkında daha detaylı bilgi için ilgili makalemizi okumanızı tavsiye ederiz.

WordPress seo eklentisi All in one seo

Netice Olarak

WordPress, en gelişmiş içerik yönetim sistemlerinden biri olsa da, seo konusunda bir eklenti ile çalışma ihtiyacı duyar. Bu eklentiler sayesinde, arama motorlarına daha iyi uyum sağlar ve mevcut içeriklerin geliştirilmesi daha kolay yapılabilir.

Her kullanıcı seo uzmanı olamaz ve seo çok geniş bir yelpazeyi içeren konudur. Tüm seo kriterlerini ezberlemek yerine, sadece küçük bir eklentiyi WordPress sitenize ekleyerek, tüm bilgileri otomatik olarak elde edersiniz ve web siteniz bu eklentiler sayesinde otomatik olarak denetlenir. Ayrıca, arama motorları tarafında da bu eklentiler tüm işlemleri kendileri yaparlar ve size seo konusunda hiçbir iş bırakmazlar.

Bir WordPress kullanıcısıysanız ve sisteminize nasıl seo eklentisi ekleyeceğinizi ve çalıştıracağınızı bilmiyorsanız, WordPress destek hattı üzerinden yazılım uzmanlarımıza ulaşabilir ve sitenize seo eklentileri için kurulum desteği talebinde bulunabilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımız

Tarih: 19 Ara 2020 - Yazar: YcrSOFT Destek